Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ναι, ετσι ειναι παιδια, μου το υπεδειξε σωστα και ο Jim χτες. Επεξεργαστηκα καμμια δεκαρια φωτο χτες με τον ιδιο (λαθος) τροπο μειωσης του brightness επειδη οι περισσοτερες φωτο ηταν τραβηγμενες με πολυ ηλιο.

Απο σημερα, στον πολυ ηλιο, θα εχω το exposure στην D7000 στο -0.7 για να αποφευγω μετεπειτα επεξεργασια. Προφανως η μηχανη υπερεκθετει πολυ περισσοτερο απο την LX3 κατω απο το ιδιο φως.

Βορειoανατολικη Χιος (μια και δεν ανεβηκε χτες, και με προσεχτικοτερη επεξεργασια.. :)

attachment.php

Attachments

• xios1.jpg
    xios1.jpg
    98.8 KB · Views: 128
Απάντηση: Landscape Photography

Πρέπει να αποκτήσεις ενα σοβαρό πρόγραμμα επεξεργασίας πχ Photoshop (η photoshop elements) Paintshop, Gimp (αυτό ειναι δωρεάν)
Κρίμα δεν είναι να έχεις την 7000 χωρίς σωστή υποστήριξη;

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Πρέπει να αποκτήσεις ενα σοβαρό πρόγραμμα επεξεργασίας πχ Photoshop (η photoshop elements) Paintshop, Gimp (αυτό ειναι δωρεάν)
Κρίμα δεν είναι να έχεις την 7000 χωρίς σωστή υποστήριξη;

Σε ευχαριστω Bill, εχω ηδη αγορασει το elements προσφατα αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα. Στο χωριο δεν εχω υπολογιστη με καλο επεξεργαστη και ουτε το view NX δεν τρεχει σωστα. Απο Σεπτεμβρη λοιπον. Το ασχημο ειναι οτι δεν μπορω να μην μοιραστω φρεσκες φωτογραφιες εδω και τωρα! Καλο καλοκαιρι και σε σενα-bye-

Εάν δοκίμαζες να ανεβάσεις κατευθείαν το jpeg της μηχανής με ένα resize στο irfanview, πόσο άσχημα θα ήταν δηλαδή, δεν μπορεί!

Εάν δοκίμαζες να ανεβάσεις κατευθείαν το jpeg της μηχανής με ένα resize στο irfanview, πόσο άσχημα θα ήταν δηλαδή, δεν μπορεί!

Χειροτερα δεν θα ηταν σιγουρα, merci send, i will do that (με επεξεργασια στην ιδια τη μηχανη) :)))-bye-

panorama3pc.jpg

Δρακόλιμνη|Τύμφη|Ζαγόρι [8/2011]

Στο βάθος η Κορυφή της Αστράκας και στα αριστερά οι κορυφές της Γκαμήλας (Τύμφη)
Κολάζ απο 7 raw φωτoγραφίες με βασικό tweak στο PS.

D3000 Nikkor 18-70

Last edited:

panorama2net.jpg

Φαράγγι Βίκου|Ζαγόρι [8/2011]

Λίγο πριν της Πηγές Βοϊδομάτη.
Κολάζ από 7 jpg φωτογραφίες με βασικό tweak στο PS.
Δυστυχώς παρόλο το Original "σεντόνι" δε μπορεί να αποτυπωθεί με ακρίβεια το επιβλητικό τοπίο.

D3000 Nikkor 18-70

Last edited:
Re: Απάντηση: Landscape Photography

Δρακόλιμνη|Τύμφη|Ζαγόρι [8/2011]

Στο βάθος η Κορυφή της Αστράκας και στα αριστερά οι κορυφές της Γκαμήλας (Τύμφη)
Κολάζ απο 7 raw φωτoγραφίες με βασικό tweak στο PS.

D3000 Nikkor 18-70

Η πρώτη πανέμορφη, αν και κάτι παίζει με την έκθεση??? ή τα χρώματα....Κάτι δεν μου πάει....

:SFGSFGSF:

Φραγκίσκο τα τοπία είναι καταπληκτικά, αλλά δυστυχώς δεν σου έκατσε η ώρα νομίζω.
Φαίνεται το ότι έχεις πειράξει την πρώτη για να βγάλεις από τις σκιές το προσκήνιο, όπως και η άλως στις κορυφές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Landscape Photography

Η πρώτη πανέμορφη, αν και κάτι παίζει με την έκθεση??? ή τα χρώματα....Κάτι δεν μου πάει....

:SFGSFGSF:

οι φώτο της σύνθεσης βγήκαν λίγο μετά το χάραγμα, η αριστερή πλαγιά όλη στην σκιά είναι και η συμπίεση που έβαλε και το χεράκι της

να και μια φέτα με resize μονο
dsc0606net.jpg

Δυστυχώς δεν εχω δυνατότητα τρίποδου σε αυτα τα μέρη ουτε η d3000 bracketing για καλύτερο hdr αποτέλεσμα :(

Last edited:

Το HDR του Beavis και σε μενα δεν αρεσει... κυριως γιατι, νομιζω, επεξεργαζεται ολες τις φωτο με τις ιδιες ρυθμισεις με αποτελεσμα να εχει μονοτονη παρουσιαση χρωματικα.

Τα χρωματα του Χιωτη, στις τελευταιες, χειροτερα και απο τα δικα μου.:grinning-smiley-043

Τα τοπια του Φραγκισκου, πολυ ωραια καδρα, ασχημο φως οπως ειπε και ο Τασος. Μπορει να ηταν χαραυγη, αλλα ηδη ειχε πολυ δυνατο φως, φαινεται στα λευκα βραχια, που ειναι στο οριο του καψιματος.

Μεγαλο προβλημα, να στηριζομαστε τοσο πολυ στην επεξεργασια... πολυ ευκολα ξεφευγεις προσπαθωντας να αναδειξεις ή να κρυψεις.

Στα τοπια, αν και δεν ασχολουμαι αφου δεν γνωριζω, τεινω να πιστεψω πως τα φιλτρα, ειναι αναντικαταστατα (περισσοτερο απο το φωτοσοπ).

Τα χρωματα του Χιωτη, στις τελευταιες, χειροτερα και απο τα δικα μου.:grinning-smiley-043

Ετσι, γι'αυτο ασπρομαυρη , αντε και αγαλματα απο δω και μπρος:) :fahne90::ernaehrung004:
attachment.php

Attachments

• statue1.jpg
    statue1.jpg
    128.9 KB · Views: 115

Μπορει να μου οποιος εχει την καλωσυνη εαν το ΕV -0.7 (ρυθμιση D7000) αποδιδει το χρωμα αποδεκτα? Η φωτο ειναι κροπ απο 300μμ χωρις επεξεργασια, καταμεσημερο.
attachment.php

Attachments

• test.jpg
    test.jpg
    112.8 KB · Views: 102

Λίγο καλύτερα...

Φανταζομαι φαινεται ακομα εντονο, μη φυσικο θα ελεγα καλυτερα.
Θα δοκιμασω (μεσημερι παντα) να βγαλω το 'vibrant' και να βαλω το 'standard' στο picture control, αφου κατεβασω πρωτα το EV adjustment στο - 0.3 απο -0.7.

Thanks Jim, που θα παει, θα κατσει. Την αλλη φορα βεβαια θα εχω και παρασολειγ, που το ξεχασα στο αλλο σπιτι...και θα μελετησω για αγορα φιλτρου.

Last edited:

Βάλε το παρασλειγ, κατέβασε EV και τράβα raw, μετά κάνεις (σχεδόν) ότι θέλεις...

Βάλε το παρασλειγ, κατέβασε EV και τράβα raw, μετά κάνεις (σχεδόν) ότι θέλεις...

Ευχαριστω Δημητρη.
Δυστυχως τα παρασολειγ το ξεχασα και προγραμμα επεξεργασιας δεν εχω στο λαπτοπ, λογω του αργου επεξεργαστη.
Πρωτο καλοκαιρι με dslr και πολυ ηλιο ειναι! Εμαθα τωρα.. Αλλωστε τις φωτο τις ξαναβγαζω οποτεδηποτε, εδω μενω.
Φαντασου να ειχα παει διακοπες αλλου....σε καμμια Παταγονια η με τον υπερσιβηρικο στην Κινα!!! Τυχερος ειμαι θα ελεγα.
Του χρονου πια, εχοντας βαλει 'γνωση' και μυαλο! Εδω θα'μαστε :)

Last edited:

Το καλοκαίρι δεν έφυγε ακόμα, έχεις πάμπολλες ευκαιρίες.

Όταν είναι καταμεσήμερο, παίξε με τις σκιές. Οι διαφορετικοί φωτισμοί (σκιά-φως) συχνά έχουν ενδιαφέρον, όχι μόνο στη έκθεση αλλά και στα χρώματα.

Βρες πιο ενδιαφέροντα θέματα και πιο ενδιαφέρον φως. Υπάρχουν μέρη στη Χίο άξια για φωτογράφιση όταν ανατέλλει ή δύει ο ήλιος.Όταν έχεις τέτοιο φως, όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν βγάζεις, κάποιο ενδιαφέρον θα έχει.

Κατά τη γνώμη μου, άσε την επεξεργασία και βγάζε φωτογραφίες ενώ τις έχεις σκεφτεί από πριν. Παίξε με τις ρυθμίσεις της (πολύ καλής) μηχανής σου, ωσότου βγάλεις μια φωτογραφία που είναι καλή από μόνη της, χωρίς επεξεργασία.Είναι λάθος το να σκεφτόμαστε "θα το διορθώσω στον υπολογιστή αργότερα".Καλύτερα να μάθουμε πρώτα ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις, η σωστή έκθεση σε κάθε περίπτωση και μετά βλέπουμε τι γίνεται με την βελτίωση, αν χρειάζεται.

Ξεκίνα από το διάφραγμα. Βάλε τη μηχανή σου στη θέση "Α" και βγάλε την ίδια σκηνή με διαφορετικές τιμές.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Φανταζομαι φαινεται ακομα εντονο, μη φυσικο θα ελεγα καλυτερα.
Θα δοκιμασω (μεσημερι παντα) να βγαλω το 'vibrant' και να βαλω το 'standard' στο picture control, αφου κατεβασω πρωτα το EV adjustment στο - 0.3 απο -0.7.

Thanks Jim, που θα παει, θα κατσει. Την αλλη φορα βεβαια θα εχω και παρασολειγ, που το ξεχασα στο αλλο σπιτι...και θα μελετησω για αγορα φιλτρου.

Εδώ είναι το λάθος σου.
Οι μεσημεριανές ώρες είναι οι χειρότερες κι αυτό γιατί ο ήλιος είναι στο φόρτε του με τις ακτίνες να πέφτουν σχεδόν κάθετα στη γή. Έτσι το φως είναι σκληρό και αδιάφορο.
Δοκίμασε το πρωί ή το απόγευμα όπου το φως είναι πιό γλυκό και οι υφές διαγράφονται καλύτερα. Εάν κάνεις μια αναδρομή στα θέματα του νήματος απο την αρχή ( όπως και στο Magic light) θα δείς πάμπολες αναφορές στο θέμα