Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Δεν ξέρω τι μηχανή χρησιμοποιείς αλλά προφανώς φωτομέτρησε στο κέντρο της φωτογραφίας στα σκιερά και είναι φυσιολογικό ο ουρανός να είναι "καμμένος". Αν φωτομετρούσες στον ουρανό θα είχε πιο έντονα σκιερά τα οποία με επεξεργασία θα εμφανιζόντουσαν

ΝΝ, πως μπορεις να φωτομετρησεις πρωτα τον ουρανο και μετα να εστιασεις σε αλλο πλανο? Συνηθως με το 'μισο κλικ' εστιαζεις και φωτομετρας ταυτοχρονα. Ευχαριστω!

ΝΝ, πως μπορεις να φωτομετρησεις πρωτα τον ουρανο και μετα να εστιασεις σε αλλο πλανο? Συνηθως με το 'μισο κλικ' εστιαζεις και φωτομετρας ταυτοχρονα. Ευχαριστω!

Σίγουρα η μηχανή σου έχει αυτή την λειτουργία.
Πατάς μέχρι τη μέση και εστιάζει και φωτομετρά ταυτόχρονα, υπάρχει και άλλο κουμπάκι που αν το πατήσεις (κρατόντας πατημένο το πρώτο) κλειδώνει για κάποια δευτερόλεπτα την έκθεση.
Ψάξε το γιατί αυτό ακριβώς σώζει την κατάσταση σε δύσκολες συνθήκες.
Επίσης και το bracketing.

Πατάς μέχρι τη μέση και εστιάζει και φωτομετρά ταυτόχρονα, υπάρχει και άλλο κουμπάκι που αν το πατήσεις (κρατόντας πατημένο το πρώτο) κλειδώνει για κάποια δευτερόλεπτα την έκθεση.

Ναι ευχαριστω το βρηκα.
AE/lock... :))

Δεν θυμάμαι αν τις έβαλα αυτές:

Autumn is here by ChrisBrn, on Flickr

Μμμμμ,παρα πολυ ωραια...

Το απαλο φως που πεφτει στα βουνα,τα φυσικα και ζεστα χρωματα,η απαλη τονικοτητα,τα παιχνιδισματα στο νερο,ο ουρανος με τις συγκεκριμενες νεφωσεις και το ομορφο μπλε χρωμα...ολα συνθετουν ενα ομορφο συνολο.

Λιγο το καδραρισμα αφηνει μια αισθηση οτι ισως θα μπορουσε και λιγο καλητερο,χωρις να σημαινει ομως οτι ειναι κακο σε καμια περιπτωση!

attachment.php

Attachments

• 215106_2294610810697_1411875588_3806421_4509207_n.jpg
    215106_2294610810697_1411875588_3806421_4509207_n.jpg
    101.3 KB · Views: 149

η NEX 3 ΔΕΝ το κάνει απο οσο ξερω και πηγα να κάνω και paning αν το λεω σωστα αλλα η οθονη απενεργοποιηται οταν φωτογραφιζει και το μονο που μπορεσα να κανω ειναι να ακολουθησω το θεμα στο περιπου
υπαρχει λύση για την περιπτωση μου:offtopic:

η NEX 3 ΔΕΝ το κάνει απο οσο ξερω και πηγα να κάνω και paning αν το λεω σωστα αλλα η οθονη απενεργοποιηται οταν φωτογραφιζει και το μονο που μπορεσα να κανω ειναι να ακολουθησω το θεμα στο περιπου
υπαρχει λύση για την περιπτωση μου:offtopic:

Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει...

Πάντα υπάρχει λύση:
φωτομέτρησε με το πρόγραμμα που θέλεις πχ AV, θυμίσου τη ρύθμιση και πήγαινε βάλε τη στο manual!

Περίεργο μου φαίνεται να μην έχει...

Πάντα υπάρχει λύση:
φωτομέτρησε με το πρόγραμμα που θέλεις πχ AV, θυμίσου τη ρύθμιση και πήγαινε βάλε τη στο manual!

νομίζω πως ειναι η μόνη λύση
ενώ για το πανινγ .. στο φλου!!!!

δυστυχως ο ηλιος δε βοηθουσε αλλα δεν ειχα αλλη ευκαιρια..
180μοιρες ευρος samsung 8mm
attachment.php
attachment.php

Attachments

• D7K_7023.jpg
    D7K_7023.jpg
    38.2 KB · Views: 102
  • D7K_7026.jpg
    D7K_7026.jpg
    57.9 KB · Views: 102

Συμπαθέστατος ο samyang 8mm, ωραίο το μέρος ( ; ), καλή η προσπάθειά σου, Χιώτη,μπράβο! Στην πρώτη, υποθέτω, γονάτισες ή έσκυψες αρκετά χαμηλά; Αν τώρα είχες σκοπεύσει σε raw αρχείο το κάψιμο του ήλιου θα είχε μαζευτεί αρκετά.

Συμπαθέστατος ο samyang 8mm, ωραίο το μέρος ( ; ), καλή η προσπάθειά σου, Χιώτη,μπράβο! Στην πρώτη, υποθέτω, γονάτισες ή έσκυψες αρκετά χαμηλά; Αν τώρα είχες σκοπεύσει σε raw αρχείο το κάψιμο του ήλιου θα είχε μαζευτεί αρκετά.

Ευχαριστω!.
Ναι καλος ειναι ο φακος, και εχει πολυ ενδιαφερον αλλα..χειροκινητος που σημαινει οτι πρεπει να παιρνω 5-6 φωτο για να βγει καλη η μια! Και δεν ειχα τον χρονο εκεινη τη στιγμη.

Βορεια Χιος, το μερος Spageo, ευθεια στο κεντρο του ανοιγματος του κολπισκου ειναι η Λεσβος. Με καθαρο καιρο φαινεται.

Στη πρωτη (ορθιος) ευθυγραμμιστηκα με τον οριζοντα (0 μοιρες γωνια), στην δευτερη την κυρτη, παλι ορθιος, ο φακος ηταν περιπου 30 μοιρες γωνια προς το εδαφος. Ειχα βγαλει και μια κοιλη (φακος 30 μοιρες προς τον ουρανο σε σχεση με τον οριζοντα) αλλα ηλιος ηταν εντονος και δεν την ποσταρα. Ηταν εξ'ισου ενδιαφερουσα με την κυρτη!

Για το raw, εχεις απολυτο δικιο. Δυστυχως δεν προνοησα..Τωρα ξερω!

Μου φανηκε παραξενη αυτη η φωτο, σα να βλεπω τη γη απο ψηλα μεσα απο διαστημοπλοιο!!
attachment.php

Attachments

• DSC_5391s.jpg
    DSC_5391s.jpg
    82.4 KB · Views: 132

Εκτιμω ιδιαιτερα οταν βλεπω φωτογραφιες τοπιων οι οποιες καταφερνουν να ειναι ομορφες μεσα απο τη φυσικοτητα και του καλου φωτισμου,κατι το οποιο εχεις πετυχει και εδω πολυ καλα.

Βεβαια το καλωδιο χαλαει λιγο το σκηνικο,αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ ωραια,και το φως,οι αποχρωσεις και η τονικοτητα,πολυ καλα.

*Σε ευχαριστώ πολύ!
Έχεις απόλυτο δίκιο για το καλώδιο, αλλά προτίμησα να μην το σβήσω ψηφιακά.
Να πάρει η ευχή ακολουθούσε την διαδρομή σε όλο της το μήκος!

Τιποτα,να'σαι καλα

Που ειναι αυτο το μερος?

Εχουμε και στην Κρητη πολλα τετοια τοπια.

....Έχεις απόλυτο δίκιο για το καλώδιο, αλλά προτίμησα να μην το σβήσω ψηφιακά....

Και πολύ καλά έκανες! Μην είμαστε και υπερβολικοί! Εγώ ούτε καν το είδα !
..Πολύ ωραία φωτογραφία, μπράβο!!

Μια ληψη που μου αρεσει λιγο η ατμοσφαιρα,καθως βραδιαζε...

Εξαιρετικά χρώματα και αίσθηση!
Το κερασάκι η ομίχλη χαμηλά!
Πολύ ονειρική!

Μπράβο!

Ευχαριστω,ειχα βγαλει και αλλη μια χωρις την ομιχλη,οντως ομως η ομιχλη την κανει λιγο πιο ονειρικη.

Το κομμενο κλαδι ισως τη χαλαει λιγο