Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

δεν καταλαβα το κατάλαβα αυτό
τι ακριβως κάνεις και πως βοηθάει?
θελω να παρω ενα πολωτικο
(και όλο το καθυστερώ)

και μια φώτο από λίγο πριν την κορυφή της Φλέγγας με φόντο την τεχνητή λίμνη πηγών Αώου
περίπου δείχνει την περιοχή που φωτογράφισε και ο Χρήστος
(απο Μηλια δεν έχω πάει αλλά μόνο απο Περιβόλι Γρεβενών και φυσικά απο Κατάρα)

attachment.php

ελπίζω να μην κουράζω ούτε με τις απορίες μου και ακόμη περισσότερο με τις φωτο που ανεβάζω
ευχαριστώ!!-bye-

ο τρόπος που διάλεξες για να φωτογραφίσεις μου αρέσει πολύ. Είναι το πλαίσιο μέσα στο πλαίσιο. Την τεχνική αυτή τη χρησιμοποιώ κι εγώ κατά καιρούς. Όμως είναι δύσκολη τεχνική, διότι θέλει να δώσεις την ίδια προσοχή στο πλαίσιο και στο θέμα που έχεις στο βάθος. Έτσι σε αυτή τη φωτογραφία έπρεπε να πας πιο πίσω για να μην έχεις κομμένο το δένδρο σε κανένα σημείο, είτε πιο μπροστά, ώστε να μη διακρίνεται η μορφή του δένδρου, αλλά απλώς να ορίζει το κάδρο.

Επίσης χρειάζεται να δώσεις σημασία (στα τεχνικά) στο βάθος. Π.χ. βλέπω ότι έχει ψυχρή θερμοκρασία χρώματος (κάτω από 4800 Κ) ενώ το καλύτερο θα ήταν να το έχεις ορίσει εσύ στα 5500-5800Κ. Από εκεί και πέρα χρειάζεται θέμα καθαρό κι όχι ένα επαναλαμβανόμενο τοπίο. Δηλ. ένα θέμα που να ξεχωρίζει μέσα στο κάδρο. Π.χ. ένα σπίτι, ένας κόλπος της λίμνης κατά προτίμηση με σχήμα παρόμοιο με εκείνο που ορίζει το κάδρο.

Κατά τα άλλα έξυπνη κίνηση και καλή προσπάθεια. Χρειάζεσαι εξάσκηση.

δες δυο δικές μου προσπάθειες

IMG_6258_1 by vlasidis photography1, on Flickr

η πρώτη είναι η γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα και η δεύτερη η Τραπεζούντα από το αρμενικό μοναστήρι

IMG_3462_1 by vlasidis photography1, on Flickr

δεν καταλαβα το κατάλαβα αυτό
τι ακριβως κάνεις και πως βοηθάει?
θελω να παρω ενα πολωτικο
(και όλο το καθυστερώ)
ευχαριστώ!!-bye-

Polarization is most effective at 90 degrees to the sun. This means that the subject that you are shooting will display maximum polarization at right angles to the sun's position. At 180 degrees, in other words with the sun right behind you, polarization is almost non-existent.

An old trick for visualizing the maximum angle is to turn your index finger into a gun (like when you were a child), with your thumb pointing upward. Make as if to shoot the sun with your finger and your thumb will point toward where polarization is at its most extreme. Remember though that this isn't just at one angle. Rotate your wrist through 180 degrees (if you can), because the entire circle around the sun is equally polarized.

thanks Beavis!!!

Βλάση η φωτο ήταν μετά απο 7-8 ώρες περπάτημα!!!
(απορώ και εγω που βρήκα το κουράγιο να κάνω και ..."τσαχπινιες"
έβγαλα 2-3 με τον κορμό αυτόν, η ώρα ήταν απόγευμα με κόντρα τον ήλιο και απλή κομπακτ
Α! ψάχναμε και τις Λίμνες Φλεγγα και δεν τις βρίσκαμε είχαμε ανεβεί απο άλλο μονοπάτι και κάναμε τον γύρω.
αν το βρίσκετε ενδιαφέρον μπορώ να ανεβάσω 1-2 φωτο, δυστυχώς όμως σε αυτήν την ποιότητα φωτογραφίας!

φυσικά να τις ανεβάσεις. :drummer:
έχει 2 μονοπάτια να ανέβεις εμείς ανεβήκαμε από το ενα και κατεβήκαμε απο το άλλο!
attachment.php

μολις φτασαμε στον Αυχένα

attachment.php

και το θεαμα που αντικρίσαμε

attachment.php

περπατώντας στον αυχένα φτάνεις στην κορυφή Φλεγγα περίπου 2100μ και αντικρίζεις τις 2 δρακολίμνες

attachment.php

η κάτω Φλέγγα όπου και κοιμηθηκαμε

attachment.php

magic light ειμαι σίγουρος άσχετα με το τι δείχνει η φωτογραφία!!!

Α!!!!!!!
και οι ΔΡΑΚΟΙ!!!!! των λιμνών!!!
attachment.php

Αλπικοί τρίτωνες

οι 2 και 3 είναι απο το 2006 οι υπόλοιπες απο το 2007 οπου και μείναμε το βράδυ!!!

Attachments

• FLEGGA 5.jpg
    FLEGGA 5.jpg
    107.8 KB · Views: 124
  • FLEGGA 6.jpg
    FLEGGA 6.jpg
    68.6 KB · Views: 125
  • FLEGGA 3.jpg
    FLEGGA 3.jpg
    171.5 KB · Views: 124
  • flegga.jpg
    flegga.jpg
    125.4 KB · Views: 123
  • FLEGGA 9.jpg
    FLEGGA 9.jpg
    81.4 KB · Views: 123
  • FLEGGA 4.jpg
    FLEGGA 4.jpg
    171.9 KB · Views: 123

Αυτες οι φωτογραφιες,εκτος της πρωτης και της τελευταιας,με διαφορετικο φωτισμο,αλλο ουρανο κτλ,μπορουν να δωσουν πολυ καλες φωτογραφιες τοπιων.

Πολύ ωραίες... ελπίζω να έχω και εγώ κάποτε την ευκαιρία κάνω αυτή τη βόλτα.. Τεχνικά είναι αρκέτα καλές για προϊόν κόμπακτ! Ίσως το sharpening να ήταν λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε σε κάποιες..

Αυτες οι φωτογραφιες,εκτος της πρωτης και της τελευταιας,με διαφορετικο φωτισμο,αλλο ουρανο κτλ,μπορουν να δωσουν πολυ καλες φωτογραφιες τοπιων.

τα τοπία είναι πανέμορφα και κάποια δέντρα τεράστια!!
όταν βρίσκεσαι σε αυτά τα μέρη προσπαθείς να απορροφήσεις κάθε εικόνα και ειναι πολύ δύσκολο να "αιχμαλωτίσεις" και να αποτυπώσεις τα συναισθήματα και το μεγαλείο που νιώθεις, οι φωτο που ανέβασα κρύβουν για μένα "πληροφορίες" που δύσκολα μπορώ να τις εκφράσω!!!

Δέος και φόβος για τα "ψηλά Βουνά" και για τους κατοίκους του!!!
το βράδυ, το μοιράσαμε και κάναμε σκοπιά, για να μην σβήσει η φωτιά,
φοβου τις Αρκούδες!
τον ουρανό τον θες καθαρό, ''αντιφωτογραφικό''! αν σε πιάσει βροχή...
αλλά και μεγάλος φόβος υπάρχει και με τους κεραυνούς!!

εύχομαι να ξαναπάω και να βγάλω νυχτερινές φωτο, το βράδυ ήταν απίθανο με το φεγγάρι να φωτίζει την πλαγιά και την λίμνη!!!

attachment.php

ρομπολο χτυπημένο απο κεραυνό!!!
είναι το δέντρο που σε υποδέχεται στην Βάλια Καλντα

Γιάννη φυσικά συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου
απλά αναλύω το δύσκολο του εγχειρήματος!!

Σάββας

Attachments

• rompolo.jpg
    rompolo.jpg
    97.2 KB · Views: 116

Επειδη και μενα μ'αρεσουν οι εξορμησεις στη φυση,σε καταλαβαινω απολυτα -bye-

Μολις ειδα τις φωτογραφιες,και ειδικα αυτη την 4η,σκεφτηκα ποσο θα μ'αρεσε να ημουν σε ενα τετοιο μερος,να κατασκηνωσω με παρεα,να χαλαρωσω...
Βεβαια και αυτο που λες με τον καιρο ειναι σημαντικο,μια καταιγιδα ειναι επικινδυνη σε τετοιες τοποθεσιες.

Μπραβο παντως,ωραια...

Η τεταρτη παντως μ'αρεσει πολυ και οπως ειναι.Προβατα ειναι αυτα στο βαθος,ή πετρες?

Επειδη και μενα μ'αρεσουν οι εξορμησεις στη φυση,σε καταλαβαινω απολυτα -bye-

Μολις ειδα τις φωτογραφιες,και ειδικα αυτη την 4η,σκεφτηκα ποσο θα μ'αρεσε να ημουν σε ενα τετοιο μερος,να κατασκηνωσω με παρεα,να χαλαρωσω...
Βεβαια και αυτο που λες με τον καιρο ειναι σημαντικο,μια καταιγιδα ειναι επικινδυνη σε τετοιες τοποθεσιες.

Μπραβο παντως,ωραια...

Η τεταρτη παντως μ'αρεσει πολυ και οπως ειναι.Προβατα ειναι αυτα στο βαθος,ή πετρες?

πρόβατα και ο βοσκός περιπου 70 ετων !!!
καθίσαμε και μας έλεγε ιστορίες για ...αρκούδες κυριολεκτικά!!
την επομενη χρονια ειπαμε να μείνουμε στο Μαντρι αλλα μπορουσες να αφήσεις αυτο το τοπιο?
ετσι κοιμηθηκαμε εξω εκει διπλα στην λιμνη (βλεπε απογευματινη φωτο) με φωτιά ολο το βραδυ φυσικά. οπως ειπα οι νυχτερινες φωτο απλα δεν βλεπονται!!

ο φιλος που ειναι απο εκει μας έλεγε πως παλιότερα ανεβαίνανε στο αβγο 2177μ πριν την ανατολή και οταν ειχε καθαρο ουρανο έβλεπαν Ολυμπο Π
ηλιο, φανταστήτε τωρα ανατολή για φωτογραφία.
η αναβαση για αβγο ειναι λιγο πανω απο ωρα, το αυτοκινητο φτανει πολυ ψηλά.

για να είμαι ειλικρινής το περισσότερο που φοβάμαι σε αυτα τα μερη ειναι τα τσοπανόσκυλα!!
:smash:

ssark:
μου αρέσουν πολύ οι φωτογραφίες σου !:grinning-smiley-043

Είμαι και εγώ στο ίδιο τρυπάκι!
Την λατρεύω αυτή την περιοχή, κάθε φορά που πάω δεν θέλω να φύγω... έχω καθήσει μέχρι και τις 2:30 το βράδυ για να βγάλω αστροφωτογραφίες...
Ο δικός μου φόβος είναι οι αρκούδες, μέχρι που με ένα κολλητό σκεφτήκαμε να πάρουμε από αυτά τα σπρέυ- κόρνες για ασφάλεια.

Πάντως ένας λόγος που λατρεύω το χόμπυ της φωτογραφίας είναι γιατί σε πάει σε τέτοια μέρη και φεύγεις κυριολεκτικά ανανεωμένος.

Σας ευχαριστώ παιδιά
βλέπω είμαστε πολλοί :music-smiley-005:
αλλά σκόρπιοι!!

2006
attachment.php

2006
attachment.php

2007
attachment.php

εγκυκλοπαιδικά: την τελευταία με τόση διαφορά σε φως πως την βγάζεις?
η λίμνη μου αρέσει 2 δύο φίλοι δίνουν αίσθηση του βάθους του χώρου με την ασπρίλα όμως τι γίνεται? τα χαλάει όλα!
:rifle:

Attachments

• P1010085.jpg
    P1010085.jpg
    139.6 KB · Views: 190
  • FLEGGA 7.jpg
    FLEGGA 7.jpg
    145.6 KB · Views: 189
  • FLEGGA 8.jpg
    FLEGGA 8.jpg
    129.8 KB · Views: 187

Σας ευχαριστώ παιδιά
βλέπω είμαστε πολλοί :music-smiley-005:
αλλά σκόρπιοι!!

εγκυκλοπαιδικά: την τελευταία με τόση διαφορά σε φως πως την βγάζεις?
η λίμνη μου αρέσει 2 δύο φίλοι δίνουν αίσθηση του βάθους του χώρου με την ασπρίλα όμως τι γίνεται? τα χαλάει όλα!
:rifle:

καταπληκτικά μέρη!

Για να βγει "σωστά" ή βάζεις ένα ND grad (για να ρίξεις λίγο το φωτισμό στα σύννεφα) ή κάνεις bracketing