Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Πολυ ωραιες, αλλα.

Στην πρωτη, αφου το ομολογησες οτι εχει φλας, μπορεις να σκοτεινιασεις λιγο τα μπροστινα χορταρια που εχουν φωτιστει. Και δευτερον, γιατι δεν εβαζες το δεντρο πιο αριστερα, ωστε να φαινεται η εντονη δεσμη που πεφτει απο πισω?

Πιο αριστερά έχει μικρότερες αλλά πιο ενδιαφέρουσες δέσμες που βγαίνουν πλαγίως από ανύποπτα σημεία, νομίζω ότι αυτές ισορροπούν το φόντο μου. Τώρα για το χορτάρι, νόμισα πως το φρόντισα, παραμένει ακόμη τόσο προφανές, βρίσκεις;

Re: Landscape Photography

Τάσο, καταπληκτικά χρώματα στις δύο πρώτες (από το τελευταίο σετ των τριών)! Για πες μας από post processing τι έχει γίνει (αν έχει γίνει)...

Απάντηση: Landscape Photography

Δεν έχει επεξεργασία, η συνήθης μετατροπή του raw.
Είναι με τον Sigma 15-30, με πρόχειρη στήριξη, 5s f/8 iso1000 η πρώτη, 13s f/11 iso320 (? εάν θυμάμαι, μπορεί και 500) η δεύτερη. Η τρίτη είναι με έναν προσαρμοσμένο CZJ Flektogon 20/4, f/16 1/25s iso200, με ND grad 0.6 soft + 0.9 ND.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Δεν έχει επεξεργασία, η συνήθης μετατροπή του raw.

Ακόμα καλύτερα τα χρώματα, τότε!

Στη νικον, μόνο το landscape και το vivid από τα picture controls μού δίνουν τόσο έντονα χρώματα και κοντραστ (αναλόγως και το φακό και το φωτισμό βέβαια), αλλά, ενώ στην αρχή τα χρησιμοποιούσα κατα κόρον (το vivid ήταν η μόνιμη επιλογή), πλέον χρησιμοποιώ το neutral και ό,τι θέλω το φτιάχνω μετά στο pp.

Για τα χρώματα, η λέξη blue hour νομίζω τα λέει όλα. Πολύ στενό το χρονικό παράθυρό της όμως. Να φανταστείς ότι μετά τη δεύτερη ακολούθησαν άλλες δύο λήψεις με μεγαλύτερες εκθέσεις (του λεπτού), αλλά είχε προλάβει να σκοτεινιάσει τόσο ελάχιστα, ώστε να κυριαρχήσει το κόκκινο σύννεφο και να χαλάσει η σούπα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Πιο αριστερά έχει μικρότερες αλλά πιο ενδιαφέρουσες δέσμες που βγαίνουν πλαγίως από ανύποπτα σημεία, νομίζω ότι αυτές ισορροπούν το φόντο μου. Τώρα για το χορτάρι, νόμισα πως το φρόντισα, παραμένει ακόμη τόσο προφανές, βρίσκεις;

Eπειδη η κυρια δεσμη ειναι κατα μεγαλο μερος πισω απο το δεντρο, θα ηθελα να την εβλεπα ξεχωριστα απο αυτο. Αλλα αυτη ειναι μια σκεψη που εκανα βλεποντας την, μπορει να υπαρχουν κι αλλες.

Τωρα το χορταρι, αν δεν εγραφες οτι αναψες φλας, πιθανοτατα σε αυτο το μεγεθος δεν θα το προσεχα. Παντως θελει λιγο μαζεμα γιατι σε κανει να αναρωτιεσαι που βρεθηκε αυτο το φως.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Για τα χρώματα, η λέξη blue hour νομίζω τα λέει όλα. Πολύ στενό το χρονικό παράθυρό της όμως. Να φανταστείς ότι μετά τη δεύτερη ακολούθησαν άλλες δύο λήψεις με μεγαλύτερες εκθέσεις (του λεπτού), αλλά είχε προλάβει να σκοτεινιάσει τόσο ελάχιστα, ώστε να κυριαρχήσει το κόκκινο σύννεφο και να χαλάσει η σούπα.

Οσο καλος φωτογραφος εισαι αλλο τοσο ανεπιδεκτος αποδοχης της σωστης ορολογιας εισαι :D

Η χρονικη περιοδος που τραβηξες δεν λεγεται blue light και πρασινα αλογα......λεγεται MAGIC LIGHT.

Εχει κανει αλογοουρα η γλωσσα μου να το λεω.Απο την στιγμη που χαθει απο τον οριζοντα ο ηλιος και αρχισει ομως το σκοτεινιασμα εως το ολικο σκοτεινιασμα λεγεται MAGIC LIGHT.

Blue hour βρε χαμένε, τι μπλου λάιτ και πράσιν' άλογα...
Μπλε ώρα. Όπου όλα γίνονται για λίγο μπλε.

Μπλε αλογα :D

Εχεις τραβηξει magic hour και αρνεισαι να το δεχτεις . Θα μπω στην wikipedia να το αλλαξω με το σωστο να δω τι θα λες μετα.

υγ

πως τα πηγε στα ακρα ο 15-30 ? Εχεις κροπαρει ή ειναι φουλ καδρο ?

Να πω την αλήθεια, δεν πρόσεξα... να δω τα κλαδάκια στη δεύτερη και θα σε πω.... όχι δεν έχω κροπάρει τίποτα. Μόνο το κροπάρισμα λόγω ισιώματος, μια και η στήριξη ήταν... σε κάτι κάγκελα όπου έδεσα τον ιμάντα, και πάνω στη βάρκα.

Ρωταω γιατι πρεπει να ειμαι ο μονος εκτος απο εσενα που εχω αυτον τον φακο.:D

FULL OPEN το διαφραγμα ?

Όχι βρε, τι full open, το γράφω παραπάνω, f/8 η πρώτη f/11 η δεύτερη.`
Τον 15-30 τον είχα ως στάνταρ ζουμ στη 40D, και ήταν εξαιρετικός με καταπληκτική ανάλυση μέχρι τα άκρα (που δεν φαίνονταν), στο FF είναι για πιο ...τριποδίσιες καταστάσεις, συνήθως έχω τον 24-60 που το εύρος του με καλύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις (και παίρνει και φίλτρα).

Last edited:

Thanks Χρήστο

Άλλη μια, στα 24mm με τον Tokina 12-24.. Έχει φάει αρκετό κροπ από κάτω γιατί είχε κολώνες, σπίτια κλπ που δε μου άρεσαν. Επίσης έχω δώσει +3.5ev στο LR4.. :)

Kalamata by racer93, on Flickr