Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

πολύ ωραίες .....:grinning-smiley-043

Η δεύτερη είναι καλύτερη (οχι βέβαια οτι δεν είναι ωραία και η πρώτη) μου αρέσουν τα χρώματα, αλλά κάτι στα σύνεφα νομίζω οτι λέιπει..
ωραίες λήψεις!!

Απάντηση: Landscape Photography

PER_1324.jpg

PER_1907.jpg

έκανα τρελή πατάτα στη δεύτερη..
είχα ξεχάσει τη μηχανή σε jpeg από το timelapse που τράβαγα..

Ωραια θεση ειχες στην 2η με τα συννεφα να κινούνται προς (ή μακρια?) απο εσένα, έγραψαν ωραία! Που ειναι τραβηγμένες?

Η πρώτη μου αρέσει περισσότερο, έχει συγκλίνουσες και τις ακτίνες του ήλιου μέσα από τα σύννεφα αριστερά!

Βρηκα τι με ενοχλουσε στις δυο τελευταιες φωτο του perfomer... η ελλειψη χρωματος... επικρατει μια μπλεδιλα που μου φαινεται μουντη, βαρετη... εχω την εντυπωση, οτι στο τοπιο θελουμε λιγο περισσοτερο χρωμα, ακομα και στο Magiclight, οπου ψαχνουμε να βρουμε κοκκινο ή χρυσαφι κτλ. Κατι που υπαρχει εστω και λιγο στη φωτο του mstr, (στις πετρες το καφεκοκκινο) και σπαει το μπλε και δινει μια ζωντανια στο θεμα...

Ειναι οντως ετσι ή δεν ισχυει αυτο που γραφω?

Απάντηση: Landscape Photography

Δεν βρίσκω κακή τη μονοχρωματικότητα.... αντίθετα βρίσκω ότι χωρούσε βελτίωση στο κάδρο, ειδικά στη δεύτερη. Η θάλασσα γίνεται φτωχός συγγενής, καταλαμβάνοντας μόνο το 1/5-1/6 του κάδρου, και κυριαρχεί το ακριβώς από πάνω σύννεφο σε πάνω από το 1/3 του κάδρου χωρίς λόγο (είναι ενιαίο και άρα μονότονο)

Απο το ταξίδι μου στην Τοσκάνη, οι λοφοι του Ασκιάνο:

20071225_080Tuscany Asciano-Edit.jpg

Θα μπορούσε να ήταν και πίνακας ζωγραφικής, πολύ καλή μπράβο enalos...

Eυχαριστώ και καλώς σας βρήκα (καινύριος στο forum), ελπίζω να τα λέμε συχνά :-)

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Απο το ταξίδι μου στην Τοσκάνη, οι λοφοι του Ασκιάνο:

View attachment 79149

Πολύ όμορφο τοπίο, αλλά ξεχωρίζει κάπως περίεργα ο ουρανός, σαν να μην "δένει" με το κάτω μισό σαν φως και χρώματα, έχει γίνει ένθεση?

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Πολύ όμορφο τοπίο, αλλά ξεχωρίζει κάπως περίεργα ο ουρανός, σαν να μην "δένει" με το κάτω μισό σαν φως και χρώματα, έχει γίνει ένθεση?

Είναι αποτέλεσμα δύο λήψεων και υπέρθεσης.