Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

performergr, πρέπει να διορθώσεις το white balance σου' είναι πολύ ψυχρό.

Εβγαλα κατι τοπια με τον 70-200. Δεν ειναι κατι ιδιαιτερο αλλα επειδη βρεθηκα σε ενα μπαλκονι ψηλα, η θεα ηταν ωραια, αλλα δεν ειχα τον 28ρη για πιο ανοιχτο καδρο. Οι δυο πρωτες ειναι με διαφορα λιγων λεπτων και βλεπετε τη διαφορα στον ουρανο, εξ αιτιας της θεσης του ηλιου (πισω στη μια, μολις εξω απο το καδρο στην αλλη) και της φωτομετρησης (ιδια και στις δυο)...
Η μηχανη ηταν σε προτεραιοτητα ταχυτητας (ξεχασμενη) και εκθεσε κυριολεκτικα to the right αφου ειχα και +0,67EV και σποτ φωτομετρηση (χρειαστηκε ενα στοπ χαμηλωμα στα φωτεινα και εναμιση ανεβασμα στα σκοτεινα για να ερθει το ιστογραμμα)...

_MG_0952_dpp by 1L1as, on Flickr

_MG_0954_dpp by 1L1as, on Flickr

Περισσοτερο με ενδιαφερει αν (επειδη κατα καιρους σχολιαζω τον φωτισμο σε τοπια που ανεβαζουν αλλα παιδια εδω) τις βρισκετε υπερβολικα φωτεινες και πως τα πανε απο κοντραστ... ομοιως και για την παρακατω...

_MG_0685_dpp by 1L1as, on Flickr

Στην τελευταια, ο λιγος ουρανος που φαινεται, ηταν επισης ασπρος και τον εβαψα με μασκα φωτεινοτητας, αλλα μου ξεφυγε αριστερα αναμεσα στα κλαδια... επισης εκανα clone out ενα σκουπιδακι καπου στη μεση (αφηνοντας δυο αλλα) και χρησιμοποιησα και το content aware move, παιρνοντας πρασιναδα απο το κεντρο της εικονας και βαζοντας την κατω αριστερα στο μικρο κομματι οχθης, που ειχε καει και ηταν κατασπρη...

Last edited:

Kalamata by racer93, on Flickr

Πρέπει να πω ότι με παίδεψε λίγο.. δείτε την αρχική

http://i302.photobucket.com/albums/nn94/racer__93/Screenshot2012-04-25at71406PM.png

Δηλαδη ρε μαστορα αυτη απο που την τραβηξες? Βουνο δεν εχει εκει, και ειναι αρκετα ψηλα για να εισαι σε φαση απογειωσης η προσγειωσης στο αεροδρομιο. Βολτες εκοβες?

Αυτες οι απο ψηλα παντως θελουν δουλεια. Οταν τις πρωτοβλεπεις σου ερχεται να τις πεταξεις, αλλα ειναι απιστευτο το πως καθαριζει η θολουρα.

_RAC4432.jpg

Ωραία τα HDR παίδες, αλλά και το ασπρόμαυρο έχει την γοητεία του!

Εγώ δε θα ξαναδοκιμάσω HDR πάντως, μόνο μάσκες από εδώ και πέρα.. Αν είχα D800 δε θα χρειαζόταν ούτε αυτό :p:p:p

Aς ξαναδοκιμασω, μια και βρεθηκα στη φυση το 3ημερο... πολυ εντυπωσιακα τα βουνα και τα λαγκαδια, αλλα για να απομονωσεις τη σκηνη, θελει... ματι... με τον 28ρη και οι τρεις.

Εδω, απλη, λιτη, κλασσικη μετατροπη με λιγο + στον κορεσμο μετα απο καιρο που τον εχω παρατησει...

_MG_1157_dpp by 1L1as, on Flickr

Εδω δοκιμασα κοντινο και κροπ σε 5 προς 4 (διαβαζα εναν καλλιτεχνη του μεσαιου φορμα οτι του αρεσει και ειπα να δω τι πουλια πιανει). Δεν βλεπω καλο αποτελεσμα απο τον φακο σε υφη παντως...

_MG_1159_dpp by 1L1as, on Flickr

Εδω, ο ουρανος ηταν κατασπρος και χρησιμοποιησα ντεγκραντε απο το νικ σοφτγουερ με μασκα φωτεινοτητας... νομιζω, οτι η μειξη των selections/μασκων πετυχε και δεν εχω σχεδον καθολου ασπριλες εκει οπου συναντωνται οι ακρες τους...

_MG_1180_dpp by 1L1as, on Flickr

Ηλία, δύσκολη η εγχείρηση στην τρίτη, ο ουρανός φαίνεται πουσαρισμένος χρωματικά και τα κλαδιά έχουν κάνει ένα είδος λευκού, λεπτού περιγράμματος (παρατηρώ επίσης ότι στο flickr δεν φαίνεται τόσο, μάλλον o server του forum δίνει περισσότερη οξύτητα)...

Μπορουσα να κατεβασω και αλλο το οπασιτυ ωστε να μην ειναι τοσο εντονο το μπλε...

Για το περιγραμμα, σιγουρα υπαρχει ατελεια, αλλα αν προσπαθησει κανεις να πετυχει το ιδιο χρησιμοποιωντας τα magicwand ή άλλα απλά selections, πιστευω θα εχει χειροτερα αποτελεσματα στο ξεφονταρισμα... περισσοτερο ηθελα να τονισω ποσο μαλακά σβυνουν τα selections, αν τα επιλεξεις με μασκα φωτεινοτητας απο τα channels (πρεπει να βοηθαει και το θεμα βεβαια)... δεν χρησιμοποιησα καθολου refine edge...

Yπαρχουν βεβαια και αλλα εργαλεια γι αυτη τη δουλεια στο φωτοσοπ (ισως το color range???) αλλα δεν τα εχω πολυψαξει...