Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Παλικαρι μου πως διαολο εστιασες στη φουσκα, και μαλιστα πολυ επιτυχως?

Εντάξει Canon έχεις, λογικό μου φαίνεται να απορείς.. :p

Κοιτα να δεις. εχουν γινει απειρες συζητησεις με θεμα "Γιατι δεν μπορει να εστιασει ο Ηλιας?"

Γι'αυτο ρωτησα να δω τι αλλαξε. Οχι οτι δεν ξερω, αλλα θελω να το ακουω.

Και το αστειο "Η 5D δεν εστιαζει" δεν βγαζει αλλο γελιο.

Εντάξει Canon έχεις, λογικό μου φαίνεται να απορείς.. :p

Αχ... δεν σε προλαβα πριν μας την πεις... θα σε εχω στα υπ οψιν απο τωρα... :flipout::flipout:

Κοιτα να δεις. εχουν γινει απειρες συζητησεις με θεμα "Γιατι δεν μπορει να εστιασει ο Ηλιας?".

Εχω την εντυπωση, τελικα, οτι ο 85ρης δεν συνεργαζεται, για καποιον λογο, οπως πρεπει με τη μηχανη μου... αλλα επαψα να ασχολουμαι και θα περιμενω να δω τι κανει, οταν και αν ποτέ, αλλαξω σωμα ή βρω δευτερο να δοκιμασω...

Απάντηση: Landscape Photography

Μακρόνησος

7165927714_c92aa45e3c_c.jpg

Αλεξ, ευχαριστω... οντως, στο τσακ την προλαβα πριν σκασει...

Νικο πολυ καλο το καδραρισμα... χανει λιγο το χλωμο πρασινο απο το εντονο μπλε, αλλα απο οτι εχω καταλαβει, δεν εισαι σαν και... μας (να το σκιζεις στο ΡΡ :violent-smiley-030:)...!!!!

Beavis ενα κλικ πιο νωρις να ειχες μεγαλυτερο ήλιο και ενα κροπ αριστερα στο κτιριο? βαρκα? και θα σου ελεγα οτι... ειναι ωραια.... :flipout::flipout::grinning-smiley-043

Ηλία να 'σαι καλά...λίγο τσίμπημα το κοντράστ στο lightroom.ήταν και ο ήλιος στα πάνω του.

Ηλια εχω μερικες και ενα κλικ νωριτερα ,κατσε να τις ψαξω :-)

Δεν ξέρω που είναι αλλά ξανακύλισες στα υπερρρρρρρκορεσμένα

Παντως, γενικα η πρασιναδα ειναι δυσκολη στη ρυθμιση (οταν επικρατει εντονο φυσικο φως)... το διαπιστωσα οταν εβγαλα φωτογραφιες σε γηπεδο σε αγωνα ραγκμπυ... θελει ρυθμιση και το lightness και το hue για να μη σου ξεφυγει, χωρια οτι κιτρινιζει με το παραμικρο...

και που να δεις Ηλια δασος σε ηλιολουστη μερα ποσο δυσκολο ειναι ,απο τις σκιες των δεντρων μεχρι τον φωτεινο ουρανο ειναι τερααααστια η διαφορα
φωναζει για HDR :flipout:

Στη γερασμένη και με κατεβασμένη φωτεινότητα κόντραστ κορεσμό οθόνη στο γραφείο, μου φαίνεται σαν Velvia. Ωραία πλούσια χρώματα. Στην οθόνη στο σπίτι; Με πόνεσαν τα μάτια!

χαχαχαχα το παρακανα ε?
οπως ειπα εκανα πειραματα σε lab colour
ενω ηδη ηταν πουσαρισμενα μπλε-πρασινα απο το λαιτρουμ
με αλλα λογια
rainbowPuke.PNG

Last edited:

χαχαχαχα το παρακανα ε?
οπως ειπα εκανα πειραματα σε lab colour
ενω ηδη ηταν πουσαρισμενα μπλε-πρασινα απο το λαιτρουμ
με αλλα λογια
View attachment 79568

Δεν μας είπες όμως από που είναι η φωτογραφία!

:firstprize:

Πέρα από το χρώμα, θα μπορούσες να είχες μια πολύ καλύτερη φωτογραφία, νομίζω, ερχόμενος πιο δεξιά, ώστε αφ' ενός να μην είναι το δέντρο ακριβώς στο κέντρο και αφ' ετέρου να έχει μια μικρή απόσταση από το κάρο, και να είναι τα δύο κύρια στοιχεία της σύνθεσής σου πιο ισορροπημένα μέσα στο κάδρο.