Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Landscape Photography

Η πρώτη φωτογραφία απλά απίστευτη!
Πολύ ωραία χρώματα!

Re: Landscape Photography

να βαλω και γω μια,την ονομασα SSS (sky,sea,sand) , με ειχε πιασει το κουλτουριακο μου :Banane0:

_MG_8908.jpg

Κλιπαρισμένα τελείως τα κοκκινα δεν ταιριάζει με το φως που έχει η φωτο

Χαρακτηριστικοτατη, απο αυτες που δεν τις ξεχνας ευκολα...

Μου θυμίζει σημαία κράτους.

και μενα αυτο μου θυμιζε ,εβαλα τα grid στην oθονη και πηγαινα μπρος πισω πανω κατω μεχρι να βρω το σημειο οπου σχηματιζονται τρεις παραλληλες γραμμες
η αμμος φωτιζεται με λαμπες,αφησα επιτηδες το wb ετσι για να ειναι πολυ εντονο το πορτοκαλι

Πολυ ωραιες του συνονοματου και οχι μονο λογω χρωματων. Ομοιως και του Beavis, και οχι μονο λογω συνθεσης.

Γενικως, το εντονο χρωμα δεν παει σε ολες τις περιπτωσεις, αλλα τουλαχιστον οταν εχουμε ηλιολουστα/καλοφωτισμενα καδρα ή εστω οταν θελουμε να δειξουμε τις αποχρωσεις του ουρανου σε δυση ή ανατολη, δεν βλεπω κανενα λογο να τα κρατα καποιος μουντα... ετσι πιστευω τουλαχιστον...

Πολυ ωραια του southtune, και η προοπτικη και οι απαλες αποχρωσεις... (ισως εσβυνα τα καλωδια και τις κολωνες δεξια)...

ssark, επισης ωραια γωνια, αλλα κατι με ενοχλει στο φοντο, στα δεντρα... (οπως και στου drek)... επισης, νομιζω, επεσες σε σκληρο/ασχημο φως...

Last edited:

Καλησπέρα, άλλη μια παλιά με την πρώην ταπεινή και τίμια 1000D
Πολύ καλό το κάδρο σου, αλλά διακρίνω λίγη υπερβολή στο tone mapping...

ασπροπόταμος, στο σημείο τριπόταμο

Επίσης ωραίο κάδρο. Δε βρίσκω τόσο κακό το φως. Το βασικό πρόβλημα, για μένα, είναι το "σούπιασμα" που δεν ξέρω να εντοπίσω πού οφείλεται...

Και μια γενική ερώτηση προς όσους το κάνουν: γιατί σβήνετε τα exif; Από επιλογή ή από αφηρημάδα;

Μοιαζει να εχει βγαλει πολυ θορυβο και γιαυτο να εκανε τα χρωματα 'λασπη'.
Ισως το exif να μας βοηθουσε
Αυτο που με 'ενοχλει' καπως ειναι ο βραχος κατω δεξια.
Σωστη η επιλογη σου να πας χαμηλα, καλο το καδρο.

Κωστα εαν την ανεβαζες σε μεγαλυτερο μεγεθος η ξυτητα να ερχονταν στα 'ισα' της.
Ωραιο καδρο και ωραιοι χρωματισμοι..(τους πειραξες λιγακι?)

ilias ευχαριστώ, για τα καλώδια συμφωνώ οτι είναι παραφωνία (ειδικά αν την δείς μεγαλύτερη) αλλά γενικά αποφεύγω να σβήνω στοιχεία.

NassosT ευχαριστώ, έχεις δίκιο για το Tone Mapping , ουσιαστικά είναι χειροκίνητο μέσω layers/masks απο δύο λήψεις. Το exif λείπει ηθελημένα γιατί σε blending με πολλές λήψεις λέει πάντα ψέματα :). Για την ακρίβεια είναι δύο λήψεις (+1/3EV η πρώτη και -1EV η δεύτερη) με CPL στα 15mm (crop) και f/11.

leonkoum, σε ευχαριστώ, στο χρώμα άνοιξα λίγο το πάνω μέρος του ουρανού γιατί ήταν πολύ σκοτεινός λόγω του ότι φωτομέτρησα στο ηλιοβασίλεμα. Αν δείς τα χρώματα στο raw αρχείο μοιάζουν ακόμα πιο "ψεύτικα"...