Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μ'αρεσει η φωτογραφια σου,αν και πιστευω οτι θα μπορουσε να ειχε βγει και καλυτερη ακομη,με λιγη προσοχη στην εκθεση,στο καδραρισμα,με τη χρηση καποιου φιλτρου ισως...

Παρολα αυτα εμενα μ'αρεσει σαν φωτο τοπιου,και μ'αρεσουν και τα χρωματα,ειδικα πως συνδιαζονται το μπλε,πορτοκαλι,πρασινο,λευκο κτλ.

Ωραια χρωματα Βασιλη, καλο το τοπιο, θα ηθελα λιγο καλυτερο φως στην πλαγια αριστερα (αλλη ωρα ληψης ??) και -με βαση το μονιτορ μου- καπως οξυτερη και με περισσοτερη λεπτομερεια εικονα.... επειδη στο φλικερ δεν φαινονται εξιφ, με τι διαφραγμα ειναι? ειναι με τριποδο ή χερατη?

Γιάννη, Ηλία ευχαριστώ. Η φωτο είναι με Φ5,6 και 1/1000 στα 18μμ. Στο χέρι και ώρα 13:48. Δυστυχώς ήμουν περαστικός και δεν μπορούσα να επιλέξω την ώρα. Δεν είχα άλλον φακό μαζί μου ούτε φίλτρα. Ηλία αν και στο μονιτορ σίγουρα έχεις πρόβλημα οξύτητας, έχω ένα πρόβλημα με την οξύτητα τελευταία όταν κάνω resize με το irfanview. Η original φωτογραφία είναι καλή από οξύτητα.

Απάντηση: Landscape Photography

Αν και μικρη σε μεγεθος ειναι μια καλη-προσεγμενη φωτογραφια.
Δεν παρατηρω προβλημα απο αποψη οξυτητας, μια χαρα ειναι

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Και μια δικη μου σημερινη...

288933_4959676026971_2068723914_o.jpg

και αλλη μια, πορτρετο-τοπιο?

322914_4959760309078_1794511991_o.jpg

και τριτη και φαρμακερή

456958_4960930698337_286632334_o.jpg

Last edited:
Απάντηση: Landscape Photography

Δεν ξερω σαν 'τοπιο' αλλα σαν πορτρετο νομιζω οτι εχασες ευκαιρια να μας αφησεις με τα 'σαγονια κατω' ειδικα στην 2&3....
(δεν ειμαι ειδικος αλλα στην δευτερη επρεπε να φερις την κοπελα πιο κοντα-θα εγραφε καταπληκτικα- και στην τριτη θα ηθελα να γυρισει λιγο το κεφαλη στον φακο..)

σε ευχαριστω για τον σχολιασμο! Αλλωστε για αυτο ποσταρουμε εδω φωτο για να ανταλλασουμε αποψεις. Οταν λες να εφερνα πιο κοντα, εννοεις κοντινο στο προσωπο? ηθελα να εχω ολη την φιγουρα πανω στο δρομο. Οσο για την τριτη ισως να εχεις και δικιο, ισως να σκεφτηκα οτι θα ηταν πιο "μελαγχολικη" ετσι

Η τριτη θεωρω πως ειναι υπεροχη ετσι που ειναι! Και οι δυο πρωτες πολυ αξιολογες και ατμοσφαιρικες εικονες,αλλα η τριτη με αγγιξε πολυ,μου φαινεται πολυ γλυκια.

Για την τρίτη ίσως αν φαινόταν λιγο το πρόσωπο να ήταν καλυτερη. Η 2η η στάση αλλά και το εντονο χρώμα της κοπέλας δεν μου αρέσει

Στην πρώτη λείπει ένα αυτοκίνητο να έρχεται. Ιδίως με φώτα.

Δεν καθησα πολυ ωρα να περιμενω, μιας και η ομιχλη εφευγε σιγα σιγα, για την ακριβεια την κυνηγουσα :p, βεβαια θα μου πεις θα επρεπε να βαλω το δικο μου αυτοκινητο και να γινει η δουλεια, την επομενη φορα!

Για την τρίτη ίσως αν φαινόταν λιγο το πρόσωπο να ήταν καλυτερη. Η 2η η στάση αλλά και το εντονο χρώμα της κοπέλας δεν μου αρέσει

Το εντονο χρωμα φτιαχνεται, η σταση οχι, εχω αλλη μια προσπαθεια που εχει ελαφρως κομμενο το ποδι, θα την ξαναδω μηπως ειναι σε καλυτερη ποζα

Το εντονο χρωμα φτιαχνεται, η σταση οχι, εχω αλλη μια προσπαθεια που εχει ελαφρως κομμενο το ποδι, θα την ξαναδω μηπως ειναι σε καλυτερη ποζα
Είναι λίγο αφύσικη IMHO αλλά όλα αυτά είναι υποκειμενικά γενικά προσωπικά μ'αρέσουν οι "πειραματισμοί" σου. Για το χρώμα ο Ηλιας ας πουμε θα διαφωνεί

Eγω ψηφιζω την πρωτη. Λογω POV.
Θα ηθελα καποιο εμφανες σημειο ενδιαφεροντος, αλλα και παλι τα πετραδακια μου αρκουν.

Εγω, επειδη τελευταια διαβαζω για το... φοντο (για το προσκηνιο και το κυριως θεμα εχω καιρο) θα πω οτι στην δευτερη επρεπε να μην πεφτει η κοπελα πανω στην ακρη του βουνου, δηλαδη εσυ επρεπε να μετακινηθεις καπως και στην τριτη να μην ειναι επισης το προσωπο της πανω στο βουνο επισης... για την πρωτη τη γλιτωσες, αφου εκρυψες το φοντο με την ομιχλη...

Εγω, επειδη τελευταια διαβαζω για το... φοντο (για το προσκηνιο και το κυριως θεμα εχω καιρο) θα πω οτι στην δευτερη επρεπε να μην πεφτει η κοπελα πανω στην ακρη του βουνου, δηλαδη εσυ επρεπε να μετακινηθεις καπως και στην τριτη να μην ειναι επισης το προσωπο της πανω στο βουνο επισης... για την πρωτη τη γλιτωσες, αφου εκρυψες το φοντο με την ομιχλη...

Ηλια σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις, θα τις λαβω υποψιν για μελλοντικα προτζεκτ! (δεν ειναι παντως και το πιο ευκολο εκεινη την ωρα να σκεφτεις τα παντα, αυτο διαπιστωνω :slapface:)

Last edited:

Kαλα, κι εγω μονο τα διαβαζω και τα λεω στους αλλους... σιγα μην ασχολουμαι με τετοιες λεπτομερειες...