Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ενα σοφο -και σωστο- που διαβασα για την επεξεργασια, ελεγε... παμε τον δεικτη στο τερμα, να δουμε τι κανει... αν δεν μας αρεσει εκει, αρχιζουμε να κατεβαζουμε... :flipout:

Πιο σωστά ανήκει στα πορτραίτα, αλλά το τοπίο είναι το πραγματικό θέμα, παρά τον μορφονιό στο κέντρο (-bye-)...
Στην κορυφή Wanglspitze στα 2420 μέτρα. Απο κεί ξεκινάει διαδρομή που κατεβαίνει μέχρι κάτω απο τα 1000...

Above all by AlexTheodin, on Flickr

Sweep Panorama με την Sony Nex7, Sigma DN 19mm f/2.8, ND4 filter

Ουάου!! Είναι λίγο σεληνιακή η φάση, με τον σαν κρατήρα σχηματισμό πίσω και τον... μορφονιό με το κράνος και τα τεράστια goggles, α λα Νιλ Αρμστρογνκ! Πολυ μ' αρέσει!
Αλλά και πολύ ωραίο "γράψιμο" και άψογη έκθεση!

Ζηλεψα και εγω τον Δημητρη...

Ειδα το σκηνικο, τραβηξα χειροφρενο, και εριξα μια στον γαμο του καραγκιοζη....

Δεσμευομαι ομως οτι θα επανελθω με ανταξια της παραπανω.

DSC_1597_01 by ntinos5, on Flickr

ωραιότατη είναι... έγραψε πολύ όμορφα!! είναι λες και την έβγαλες την ίδια απο αλλη γωνία, χεχεχε!! Ισως λίγο αυτο που λεει ο ηλίας με το χρώμα, αλλά εγω είμαι της υπερβολής βέβαια.χεχεχε....Δεν είναι πολύ όμορφα να κάθεσαι και να ακους τους ήχους που βγάζει;;; τέλεια!!

Πιο σωστά ανήκει στα πορτραίτα, αλλά το τοπίο είναι το πραγματικό θέμα, παρά τον μορφονιό στο κέντρο (-bye-)...
Στην κορυφή Wanglspitze στα 2420 μέτρα. Απο κεί ξεκινάει διαδρομή που κατεβαίνει μέχρι κάτω απο τα 1000...

Above all by AlexTheodin, on Flickr

Sweep Panorama με την Sony Nex7, Sigma DN 19mm f/2.8, ND4 filter

ολη η σειρά αυτη είναι εντυπωσιακή!!

Απάντηση: Landscape Photography

Παρα πολυ ομορφες, συμφωνω με το σχολιο του Δημητρη

Alex θα μπορούσες να μου πεις γιατί χρησιμοποίησες ND4 filter?

Βεβαίως! Για δύο λόγους. Ο πρώτος οτι σε αυτές τις συνθήκες (ήλιος, χιόνι) το φώς είναι πολύ. Και εγώ θέλω να κλείσω το πολύ μέχρι f/8 για να έχω την μέγιστη οξύτητα και λιγότερο infraction. Ακόμα και έτσι είχα εκθέσεις 1/640 iso100 f/8.
Ο δεύτερος λόγος ήταν για προστασία. Απο τα στοιχεία της φύσης γύρω γύρω, αλλά και απο εμένα. Παρά τον ήλιο, η θερμοκρασία ήταν στους -15, -20 εκεί πάνω. Με το φίλτρο γλίτωνα τις χαρακιές απο γάντια, φερμουάρ, θήκες κλπ.

Απάντηση: Landscape Photography

Μου αρέσει πολύ η τίντα (εκτός εάν είναι το μόνιτόρ μου?). Μου κάνει σε ρετρό, πολύ ωραία!

Βεβαίως! Για δύο λόγους. Ο πρώτος οτι σε αυτές τις συνθήκες (ήλιος, χιόνι) το φώς είναι πολύ. Και εγώ θέλω να κλείσω το πολύ μέχρι f/8 για να έχω την μέγιστη οξύτητα και λιγότερο infraction. Ακόμα και έτσι είχα εκθέσεις 1/640 iso100 f/8.
Ο δεύτερος λόγος ήταν για προστασία. Απο τα στοιχεία της φύσης γύρω γύρω, αλλά και απο εμένα. Παρά τον ήλιο, η θερμοκρασία ήταν στους -15, -20 εκεί πάνω. Με το φίλτρο γλίτωνα τις χαρακιές απο γάντια, φερμουάρ, θήκες κλπ.

Off topic ..

Αστα αυτά .. μέχρι το f/8.0 (που είναι και το καλύτερο διαφραγμα http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1484/cat/30) και 1/4000 είχες 4 2/3 στοπ περιθώριο .. ρε μπας και σου βγάζει τιποτε κολορ καστ που σου αρέσει ??.-bye-

Μην την φοβάσαι την περίθλαση, μικρή ζημια εως f/11.0 .. δεν είναι σίγουρο εαν κάνει περισσότερη ζημιά απο το φίλτρο με κόντρα φως.

Επι του θέματος .. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕΙΡΑ .:SFGSFGSF:

Off topic ..

Αστα αυτά .. μέχρι το f/8.0 (που είναι και το καλύτερο διαφραγμα http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1484/cat/30) και 1/4000 είχες 4 2/3 στοπ περιθώριο .. ρε μπας και σου βγάζει τιποτε κολορ καστ που σου αρέσει ??.-bye-

Μην την φοβάσαι την περίθλαση, μικρή ζημια εως f/11.0 .. δεν είναι σίγουρο εαν κάνει περισσότερη ζημιά απο το φίλτρο με κόντρα φως.

Επι του θέματος .. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕΙΡΑ .:SFGSFGSF:

Στο βίντεο όμως με ταχύτητα 1/4000 δεν πας πουθενα! Και μπορεί να έβγαλα και μερικές ωραίες φωτογραφίες, αλλά όλο το ζουμί είναι στο βίντεο!!! χεχε
Είχα και ND110 μαζί μου!
Μέχρι και φ11 παω, παραπάνω το φοβάμαι είναι η αλήθεια και δεν...