Βασίλη είδα στο flickr σου το χρώμα του ουρανού από τις άλλες. Νομίζω το B/W αδικει το σκηνικό
Ξέρεις έγινε για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι τελευταία είμαι λίγο επηρεασμένος από κάτι ωραία ασπρόμαυρα που βλέπω. Ο δεύτερος είναι αυτός που αναφέρεις, ότι από αυτόν τον ουρανό έχω αρκετές και δοκίμασα κάτι διαφορετικό.Βασίλη είδα στο flickr σου το χρώμα του ουρανού από τις άλλες. Νομίζω το B/W αδικει το σκηνικό
Επομένως εμένα που με ενδιαφέρει να ξεκινήσω φωτογραφία σαν χόμπυ μου προτείνεις -ως γνώστης του αντικειμένου- να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή με φιλμ ή να καταλήξω σε αυτές που διαφημίζουν?
Εάν τώρα ξεκινάς, πιάσε τα ψηφιακά. Δεν λέω, πιο cult ασφαλώς το φιλμ, αλλά πρώτον η ψηφιακή τεχνολογία έχει ωριμάσει τόσο που το αποτέλεσμα που θέλεις οπωσδήποτε το παίρνεις, εάν ξέρεις ή θέλεις να μάθεις (και προφανώς ούτε για αστείο το φιλμ δεν θέλει μικρότερη προσπάθεια!), δεύτερον η ευκολία του ψηφιακού, με τις αμέτρητες λήψεις και την άμεση επισκόπηση του αποτελέσματος είναι απίστευτο εργαλείο για κάποιον που θέλει να μάθει (βέβαια ταυτόχρονα είναι και παγίδα και θέλει προσοχή) και τρίτον, δυστυχώς η υποστήριξη του φιλμ διαρκώς φθίνει: πχ οι die-hard οπαδοί του θα ορκιστούν ότι δεν μπορείς να πάρεις σε ψηφιακό απολύτως όμοια τα αποτελέσματα του Kodachrome, αλλά δυστυχώς πλέον δεν μπορείς να τα πάρεις ούτε με φιλμ, καθώς σταμάτησε η παραγωγή και ακόμη χειρότερα, η εμφάνισή του.
Αυτό δε γνώριζα...σ'ευχαριστώ πολύ!!!
Τέταρτο και τελευταίο, η φωτογραφία είναι πρωτίστως θέμα οπτικής και φωτός και δευτερευόντως μέσου. Η σοβαρή ενασχόληση προϋποθέτει εν τέλει την επένδυση σε κάποιον λίγο ή πολύ σοβαρό και πάντως εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να αρχίσεις να ασχολείσαι και να βελτιώνεσαι ακόμη και με μια απλή κόμπακτ ή ένα σημερινό κινητό τηλέφωνο.
Κατι σαν τον Σουμάχερ που οδηγούσε τσινκουετσεντοΚάπου είχα ανεβάσει την σειρά Pro Photographer, Cheap Camera, που δοκίμαζε ακριβώς αυτό το κόνσεπτ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.