Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Το κακο με τα κροπ στην επεξεργασια, ειναι οτι σου χαλανε το καδρο, ειδικα αν θελεις να κρατησεις το αρχικο περιεχομενο... πχ σε αυτην, μονο με αλλαγη σε 16/9 κοβεται το κατω μερος που ειχα κατα νου, αλλα να κρατησεις και ολα τα κτιρια...

13108360503_674f6074a6_b by 1L1as, on Flickr

Φωτισα λιγο και τα σκοτεινα κατω απο τη γεφυρα και... καπου στο πλαι στα κτιρια (αλλα με την περιστροφη του καδρου δεν ξερω αν ηταν αριστερα ή δεξια :flipout: μαλλον τα φωτισα αριστερα και μετα τα πηγα δεξια :ADFADF1:)

Πολύ καλό αποτέλεσμα! Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθώ παραπάνω με την επεξεργασία. Συνήθως απλά κροπάρω ότι δε θέλω να φαίνεται, φτιάχνω τα χρώματα και δε σκέφτομαι το κάτι παραπάνω!

Thank you guys!

@ilias θα δω τι μπορεί να γίνει χώνοντας κάπου στην αποβάθρα κάμποσο περτικαλί :p
Thanks for the idea!

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Φωτισα λιγο και τα σκοτεινα κατω απο τη γεφυρα και... καπου στο πλαι στα κτιρια (αλλα με την περιστροφη του καδρου δεν ξερω αν ηταν αριστερα ή δεξια :flipout: μαλλον τα φωτισα αριστερα και μετα τα πηγα δεξια :ADFADF1:)

Καλά ήσουν απέναντι από τον knoulas και δεν βρεθήκατε για κανένα καφέ ρε πατριώτες ?

Πέραν της πλάκας , αν και πολύ ωραίες οι φωτός knoulas , όντως σου ξέφυγε μάλλον ο << Κανόνας των τρίτων >> , κάτι που εάν δεν σχολίαζε ο ilias δεν θα το πρόσεχα . Το παθαίνω και εγώ συχνά εξάλλου , σκεπτόμενος το κάδρο ξεχνώ τον κανόνα .

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Καλά ήσουν απέναντι από τον knoulas και δεν βρεθήκατε για κανένα καφέ ρε πατριώτες ?

Πέραν της πλάκας , αν και πολύ ωραίες οι φωτός knoulas , όντως σου ξέφυγε μάλλον ο << Κανόνας των τρίτων >> , κάτι που εάν δεν σχολίαζε ο ilias δεν θα το πρόσεχα . Το παθαίνω και εγώ συχνά εξάλλου , σκεπτόμενος το κάδρο ξεχνώ τον κανόνα .

Μην δένεστε απόλυτα με τους κανόνες του composition, κάποιες φορές αθετώντας τους βγαίνει καλύτερη η φωτογραφία.
Ναι μεν επί το πλείστον ακολουθώντας τους βγάζεις καλύτερη photo, κάποιες φορές οι κανόνες είναι για να σπάνε ( γενικά μιλάω όχι για την συγκεκριμένη photo που συζητάτε τώρα ).

Καλημέρα σας!

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Και μια από την Τοσκάνη

9808842_orig.jpg

Soelden! Πήγαμε μια μέρα και στο Hochgurgl-Obergurgl αλλά το κατεβήκαμε όλο σε μια μέρα και δεν ξαναπήγαμε. Ειχε χιόνι αλλά ήταν παλιό (ξεκίνησε να χιονίζει πάλι χθες που φεύγαμε... γκρρρρρ) οπότε μείναμε μέσα στις πίστες. Εκεί με πολύ φρέσκο χιόνι θα είναι τρομερό για εκτός, είχε κάτι κοιλάδες να κατεβαίνεις απίστευτες...

Τραβηγμένες και οι δύο με iphone5s καθώς περπάταγα στην παραλία του Κιάτου