Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

1-2 φορές το εχω δοκιμάσει το προγραμμα,οπότε ίσως να υπαρχουν καλύτερες λύσεις παιδια.

Σχετικα με το σκοτεινασμα Κώστα εχεις δίκιο ίσως έπρεπε να εχω λιγο μικρότερο κάδρο!

Προσωπικώς θα επικεντρωνόμουν στη κεντρική λήψη, όπου παίζεται το παιχνίδι. Δεν έχεις κάποιο τοπίο στο προσκήνιο, η έκθεση των άκρων ξεφεύγει υπερβολικά προς το σκοτεινό εν είδη εκτεταμένης βινιέττας, νομίζω ότι σε τέλε θα έδειχνε πιο δραματική.

(είναι καλό το ice? Προσωπικώς παραμένω με το κλασικό εργαλείο του PS, βέβαια σε κάποια θέματα παρατηρώ πως τα βρίσκει λίγο δύσκολα, ιδίως σε εναλλαγές φωτεινότητας -με κλειδωμένη την έκθεση εννοείται)

ICE? Que?

Βασικα το ICE ειναι δωρεαν σε αντιθεση με το Photoshop.

ICE=Image Composite Editor

http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/groups/ivm/ice/

Απάντηση: Landscape Photography

Γεια σας. Έχω πάρει παραμάζωμα όλα τα θέματα, εκφράζω τον θαυμασμό μου για τις πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφίες σας και έπειτα παραθέτω κάποιες δικές μου.. Δεν πρωτοτύπησα ούτε σε αυτό το θέμα!! :)

10384684_706865226016132_144756983349516303_n.jpg

10646765_718425471526774_6574875750220838864_n.jpg

Τρελές κατασκευές στο Qatar

Crazy project
by Costas S. T., on Flickr

OT.
Βλέποντας αυτές τις "Τρελές Κατασκευές" Θαλάσσιες και Στεργιανές,Κώστα, αναρωτιέμαι που βρίσκουν τόσο πόσιμο νερό για να τις τροφοδοτούν;;;

Αφαλάτωση. Και όποιος είναι σχετικός και ξέρει το κόστος αφαλάτωσης ενος κυβικού νερού θα μπορέσει να καταλάβει και το μέγεθος της σπατάλης για να ποτιστούν .. γήπεδα Golf με 18 τρύπες, δεκάδες ποδοσφαιρικά γήπεδα, ατελείωτες εκτάσεις με κηπευτικά και τεράστια πάρκα με γκαζόν και λουλούδια ..

https://flic.kr/p/dUXYU7

Last edited:

Έπρεπε να το υποθέσω. Προφανώς την ενέργεια την έχουν τσάμπα λόγω κοιτασμάτων πετρελαίου.

OT.
Βλέποντας αυτές τις "Τρελές Κατασκευές" Θαλάσσιες και Στεργιανές,Κώστα, αναρωτιέμαι που βρίσκουν τόσο πόσιμο νερό για να τις τροφοδοτούν;;;

Εγώ θα ήθελα να δω φωτογραφία από τις συνθήκες που ζουν οι πακιστανομπαγλαντεζοφιλλιπινεζοι και λοιπών εθνικοτήτων εργάτες που δουλεύουν σε αυτά......

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αυτή η πλευρά. Πολλή φτώχια όμως και οι συνθήκες ζωής είναι άστα να πάνε. Για διασκεδάσω λίγο την κατάσταση ονομάζω την περιοχή που ζούν οι εργάτες .. 'κόλαση' και κάνω συχνά την βόλτα μου από τις περιοχές αυτές για να βλέπω και την πίσω πλευρά των λαμπερών Malls. Σαν τα ζώα συνοστίζονται οι εργάτες να αγοράσουν τα είδη προσφοράς .. από τα Super Market για τους ΠακιστανοΙνδοΑσιατοΙρανούς ..

DSC_1325_zps46e38258.jpg

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα και αυτή η πλευρά. Πολλή φτώχια όμως και οι συνθήκες ζωής είναι άστα να πάνε. Για διασκεδάσω λίγο την κατάσταση ονομάζω την περιοχή που ζούν οι εργάτες .. 'κόλαση' και κάνω συχνά την βόλτα μου από τις περιοχές αυτές για να βλέπω και την πίσω πλευρά των λαμπερών Malls. Σαν τα ζώα συνοστίζονται οι εργάτες να αγοράσουν τα είδη προσφοράς .. από τα Super Market για τους ΠακιστανοΙνδοΑσιατοΙρανούς ..

DSC_1325_zps46e38258.jpg

Ετσι ειναι οπως τα λεει ο Κωστας. Πολλη φτωχια. Εγω ονομαζω την μεση ανατολη και ειδικα το Ντουμπαι, ως συγχρονη φυλακη.

Οι εργατες δυστυχως δεν εχουν επιλογες και τα διαβατηρια τους ειναι, σε καποιο συρταρι εργοδοτη. Δεν μπορουν να φυγουν απο την χωρα εστω και καποιος δικος τους πισω στην χωρα τους εχει φυγει απο την ζωη. (ναι ειναι η μονη αληθεια!!!)

Οι τουριστες φυσικα στιβαζονται στα καλυτερα ξενοδοχεια, και πηγαινουν στα mall, που εκει δεν βλεπεις την καθημερηνοτητα.

Θα ανεβασω και εγω φωτο απο την κατασταση αυτη συντομα. Συγνωμη και παλι που εκανα μια παρενθεση στο θεμα, αλλα πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι στην Ελλαδα δεν εχουμε δει τι παει να πει φτωχια, και ολοι φωναζουμε και γκρινιαζουμε.

Εχουμε την πιο ομορφη και το βιοτικο και πνευματικο επιπεδο της χωρας μας ειναι πολυ καλο. (Μην μου πειτε για Ελβετια και Σουηδια, βλεπω και εκει τους ανθρωπους που το πνευματικο τους επιπεδο ειναι υψηλο με το βιοτικο τους να υστερει οσο αναφορα τον συνδιασμο βουνων θαλασσας και ηλιου).

Ερχομαι συντομα με φωτο.