Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Κωνσταντίνε πραγματικά εξαιρετικές! Με κάνεις κάθε φορά να τις κοιτάω και να προβληματίζομαι έντονα θετικά για τις τεχνικές σου και το τελικό αποτέλεσμα!

Εμένα προσωπικά οι φωτογραφίες σου μου δίνουν το έναυσμα να ασχοληθώ περισσότερο και σε βάθος με την φωτογραφία!

Constantinos, ωραια... δεν πηγαινε πιο κατω??

Δυστυχώς μερικοί άνθρωποι δεν νιώθουν τίποτα χαλώντας ένα τοπίο προκειμένου να κτίσουν στο πουθενά τα υπέροχα εκτρώματα τους.
Φτάνοντας στην κορυφή και προσπαθώντας να περάσω στην από πίσω μεριά του βουνού για να τραβήξω το ηλιοβασίλεμα, διαπίστωσα ένα τεράστιο εγκαταλειμμένο σπίτι μαζί με ένα παλιό αυτοκίνητο, που όπως έμαθα αργότερα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ χάρη στους κάτοικους που κίνησαν γη και ουρανό ώστε να σταματήσουν ο ανισόρροπος, κανίβαλος ( λεφτάς ) να μην ολοκληρώσει ποτέ το τερατούργημα του.
Τα πρώτα εμπόδια κατάφερα να τα περάσω και πήδηξα από συρματοπλέγματα και τοίχους αλλά στα επόμενα ήταν αδύνατον, οπότε αρκέστηκα σε μερικά κάδρα κοντά στα επόμενα συρματοπλέγματα.
Ήταν τόσο ψηλά που αναγκαστικά έπρεπε να θυσιάσω πολύ από το κάτω μέρος στα κάδρα μου.

Απάντηση: Landscape Photography

Κωσταντινε και έτσι δεν παύει να είναι πολύ όμορφη φωτο.
Παρτιζανε οι εικονες σου είναι ενα ταξίδι.
Και τις χαζευω καλύτερα στα ταξίδια μου.

Κωσταντίνε αν έπρεπε να διαλέξω μια η πρώτη από τις 3 είναι η καλύτερη
(και σε μεγάλο μεγεθος ξεφεύγει από τις άλλες)

συμφωνώ, εξαιρετική φωτογραφία και καταπληκτική η περιγραφή της

1 φωτογραφία 1 ιστορία...

Ελπιζω να μην το παρακανα με το HDR. Προσπαθησα να αποδωσω οσο πιο κοντα στην πραγματικοτητα. Το πανοραμα ειναι απο ενωση 5 αρχειων αποτελεσμα το καθενα απο 3 bracketed φωτογραφιες με διαφορα 2 στοπ.

Kerkini lake HDR panorama by Teo Bot, on Flickr

Μια χαρά είναι, όπως και του Κώστα όπου μου αρέσει η σκιά που γράφει καλά.

Κωνσταντίνε (partisan) από τις τρεις ξεχωρίζω τη δεύτερη. Στην πρώτη "γέρνει" το ενδιαφέρον του κάδρου προς τα αριστερά και στην τρίτη δε μου αρέσει το μπέρδεμα του φοίνικα με το βουνό στο βάθος.

Και μια γνώμη σχετικά με τους τίτλους. Στην τρίτη φωτογραφία, για παράδειγμα, λες "The Tired Sounds of Clouds and Water". Από τον τίτλο καταλαβαίνω ότι θεωρείς τα σύννεφα σημαντικά στη φωτογραφία σου. Προσωπικά αποπροσανατολίστηκα τόσο με το... προαναφερθέν "μπέρδεμα" που δεν τα πρόσεξα καθόλου παρά μόνο όταν διάβασα τον τίτλο. Οκ, ωραία σύννεφα αλλά γιατί να πρέπει να διαβάσω τον τίτλο για να τα δω; δεν (θα έπρεπε να) λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.
Την ίδια γνώμη έχω και για συνοδευτικά κείμενα που βάζουν κάποια μέλη θέλοντας ίσως να δώσουν στις φωτογραφίες τους περισσότερο βάθος ή να κατευθύνουν το θεατή προς μια συγκεκριμένη ερμηνεία. Επίσης δεν λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.

Απάντηση: Landscape Photography

Νασσο ανοίγεις μεγάλη και σημαντική συζήτηση πού κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να συνεχιστεί σε ξεχωριστό νήμα για να μπορεί κάποιος να καταθέσει την γνώμη του.Αν και θεωρώ άστοχο κάποιος να υπερασπιζεται την γνώμη, άποψη, θεση του άλλου καλή ή κακή κάτι που συμβαίνει τακτικά στο ίντερνετ λόγω του περιορισμου πού έχει και χρονικά ο γραπτός λόγος και όχι μόνο.Εξ αλλου η ποίηση δεν γράφεται με σκέψεις αλλά με λέξεις.Το αν θα πρέπει να υπάρχουν τίτλοι σε μια φωτογραφία,ποίημα, πίνακες ζωγραφικής,γλυπτά μουσικη μάλλον είναι ο κανόνας,το αν θα πρέπει ο καλλιτέχνης να εξηγήσει το έργο του από την στιγμή που το τελείωσε,ολοκλήρωσε είναι ανέφικτο γιατί δεν μπορεί να μεταδώσει το μήνυμα και τους λόγους τα αισθήματα την συνείδηση που είχε την στιγμή της δημιουργίας τού έργου μιας και ανήκει στο παρελθόν αυτά τα λίγα για αρχή και θα ήθελα να εξηγήσεις για τα δεν πρέπει και για τα γιατί δεν λειτουργεί έτσι η φωτογραφία για να μπορέσω να κατανοήσω τον ειρμό του συλλογισμου σου,καλη συνέχεια στα γόνιμα ερωτήματα και τις αμφισβητήσεις,αντιπαραθεσεις πού προκύπτουν πάντοτε από τον γόνιμο διάλογο και ειδικά όταν μιλάμε για Τέχνη το κορυφαίο επίτευγμα του Ανθρώπου.​

Last edited:

το teaser μιας νεας , Ελληνικης εταιριας εναλλακτικου Τουρισμου στην Βορεια Ελλαδα - Χαλκιδικη !

www.365touringclub.com

θα γινει το πληρες site, φωτογραφιες - video , καθως κ παρουσιαση των δραστηριοτητων και τον εναλλακτικων προτασεων

το ακολουθο μινι κλιπ ειναι απλα ενα δειγμα !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κωνσταντίνε (partisan) από τις τρεις ξεχωρίζω τη δεύτερη. Στην πρώτη "γέρνει" το ενδιαφέρον του κάδρου προς τα αριστερά και στην τρίτη δε μου αρέσει το μπέρδεμα του φοίνικα με το βουνό στο βάθος.

Και μια γνώμη σχετικά με τους τίτλους. Στην τρίτη φωτογραφία, για παράδειγμα, λες "The Tired Sounds of Clouds and Water". Από τον τίτλο καταλαβαίνω ότι θεωρείς τα σύννεφα σημαντικά στη φωτογραφία σου. Προσωπικά αποπροσανατολίστηκα τόσο με το... προαναφερθέν "μπέρδεμα" που δεν τα πρόσεξα καθόλου παρά μόνο όταν διάβασα τον τίτλο. Οκ, ωραία σύννεφα αλλά γιατί να πρέπει να διαβάσω τον τίτλο για να τα δω; δεν (θα έπρεπε να) λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.
Την ίδια γνώμη έχω και για συνοδευτικά κείμενα που βάζουν κάποια μέλη θέλοντας ίσως να δώσουν στις φωτογραφίες τους περισσότερο βάθος ή να κατευθύνουν το θεατή προς μια συγκεκριμένη ερμηνεία. Επίσης δεν λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.

Nασο-bye-
δεν το καταλαβαινω οταν λες "γερνει" δλδ το δεξιο κομματι δεν εχει κανενα ενδιαφερον σαν συνολο στο καδρο??
τωρα για το αν καποια φωτογραφια θα πρεπει να εχει τιτλο η να συνοδευετε απο κειμενο η ηχο, νομιζω ειναι καθαρα θεμα του φωτογραφου
εγω προσωπικα το κανω γιατι με ευχαριστει να "βαφτιζω" της εικονες μου και να "ακουω" και μουσικες που με βοηθανε να παω πιο περα απο την στιγμη που μια εικονα εγκλωβιστηκε σε ενα καδρο
το θεμα ειναι αν αυτο εχει καποια χρησιμοτητα και για τους αλλους

Επίσης δεν λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία. δλδ?? πως λειτουργει??

το "θεμα" και στις 3 φωτογραφιες ειναι το ιδιο: το νερο
σε καθε καδρο το νερο ειτε συμπληρωνη (1,2) ειτε απλα μονο "συμετεχει" (3) στο "θεμα" (φυγη, μοναξια,γαληνη-πεσιμισμος)
τα συννεφα ειναι εκει, δεν χρειαζεται να το "φωναξω"
νομιζω οτι και η μουσικη της Καραινδρου και η ταινια του Αγγελοπουλου (αν την εχεις δει) δινουν το στιγμα

κατα τα αλλα ,συμφωνω με τον Τιμο

Όπως το βλέπω εγώ η φωτογραφία είναι μέσο αυτόνομο και αυθύπαρκτο. Βρίσκεις μια φωτογραφία πεταμένη στο δρόμο και είναι ένα πλήρες έργο. Αν χρειάζεται λεζάντες, cd και ιστορίες για να αποκτήσει υπόσταση, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Η αλήθεια είναι οτι αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ξεχωριστό thread. Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να πω κι εγώ την προσωπική μου γνώμη.

Πρωτα απ' όλα ποια είναι η Φωτογραφία με "φ" κεφαλαίο; Ποιός την ορίζει και ποιος λέει πως λειτουργεί ή πως θα έπρεπε να λειτουργεί;

Η φωτογραφία στέκεται σε κάποια ειδική κατηγορία ανάμεσα στις τέχνες και τους τρόπους εκφρασης, που πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Κι αν ναι, γιατί και ποιος τους θέτει αυτούς του περιορισμούς; Αν όχι, γιατί στο θέατρο μας δίνουν την υπόθεση του έργου, και γιατί οι δίσκοι έχουν τίτλους;

Αν ήταν "αυτόνομη" και "αυθύπαρκτη" η φωτογραφία δε θα χρειαζότανε καν τιτλος στις διάφορες εκθέσεις και θα λέγαμε απλά "Να: δειτε φωτογραφίες μιλούν μόνες τους". Επίσης αν υπήρχε "αυτόνομια" στην φωτογραφία δεν θα υπήρχαν διαφορετικές ερμηνείες της. Όλοι θα λάμβαναν εξαρχής την αυτόνομη νοηματοδότηση που θα επικοινωνούσε.

Θέλω να πω, κανένα μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης δεν είναι "αυτόνομο", απο τη στιγμή που το καθένα απο αυτά επιδέχεται υποκειμενικής ερμηνείας. Δεν είναι κακό να υπάρχουν συνοδευτικά μέσα που θα δημιουργούν ένα συμφραζόμενο καλύτερης κατανόησης αυτού που θέλει να επικοινωνήσει ο κάθε καλλιτέχνης (αν υποθέσουμε οτι μιλάμε για καλλιτεχνική φωτογραφία).

Εξ'άλλου, απο τη γέννηση της φωτογραφίας σαν μέσο, υπάρχει ο όρος "mixed media" που ήταν πάντρεμα φωτογραφιών με γραφιστικές τέχνες και διάφορες άλλες επεμβάσεις. Το γεγονός αυτό κάνει τις εν λόγω φωτογραφίες "μη φωτογραφίες;" Και αν ναι, ποιος το ορίζει αυτό;

Η εποχή που ζούμε -η οποία πολιτισμικά και σε επίπεδο τέχνης- αναφέρεται μεταξύ των άλλων σαν "μεταμοντέρνα", έχει σαν δεδομένο την συνύπαρξη διαφορετικών ακόμη και ετερόκλητων χαρακτηριστικών. Με άλλα λόγια μια τέτοια πρακτική (εδώ ο τίτλος) δεν είναι κάτι ξένο απο αυτό που επικρατεί παντού γύρω μας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Αν ήταν "αυτόνομη" και "αυθύπαρκτη" η φωτογραφία δε θα χρειαζότανε καν τιτλος στις διάφορες εκθέσεις και θα λέγαμε απλά "Να: δειτε φωτογραφίες μιλούν μόνες τους". Επίσης αν υπήρχε "αυτόνομια" στην φωτογραφία δεν θα υπήρχαν διαφορετικές ερμηνείες της. Όλοι θα λάμβαναν εξαρχής την αυτόνομη νοηματοδότηση που θα επικοινωνούσε.

Οι τίτλοι στις εκθέσεις και στα λευκώματα (όπου υπάρχουν, γιατί πολλές φορές απουσιάζουν εντελώς) είναι τις περισσότερες φορές απλώς δηλωτικοί της τοποθεσίας ή του χρόνου λήψης.
Και ναι, αυτό είναι το νόημα: οι φωτογραφίες να μιλούν μόνες τους. Το πώς θα ερμηνευτούν από το θεατή γιατί θα πρέπει να περιορίζεται από τη λεζάντα;
Η σύγκριση με τις άλλες τέχνες είναι νομίζω άτοπη. Κάθε τέχνη έχει τα δικά της.

Η Φωτογραφία με Φ κεφαλαίο είναι αυτό που έχουν κάνει χιλιάδες άλλοι πριν από μας, εδώ και 150 χρόνια.
Υπάρχει όμως γενικά μια εντύπωση στην εποχή μας (και συγκεκριμένα στη φωτογραφία με τη διάδοση της ψηφιακής τεχνολογίας) ότι ανακαλύψαμε τον τροχό. Κι εγώ είμαι κατά της αυθεντίας, αλλά τι να κάνουμε, κάθε τέχνη κουβαλάει και μια ιστορία πίσω της. Δεν γίνεται να μην πατήσουμε σε αυτή. Άλλωστε, πραγματικοί pioneers εμφανίζονται λίγοι σε κάθε γενιά.