Re: Landscape Photography
Κωνσταντίνε (partisan) από τις τρεις ξεχωρίζω τη δεύτερη. Στην πρώτη "γέρνει" το ενδιαφέρον του κάδρου προς τα αριστερά και στην τρίτη δε μου αρέσει το μπέρδεμα του φοίνικα με το βουνό στο βάθος.
Και μια γνώμη σχετικά με τους τίτλους. Στην τρίτη φωτογραφία, για παράδειγμα, λες "The Tired Sounds of Clouds and Water". Από τον τίτλο καταλαβαίνω ότι θεωρείς τα σύννεφα σημαντικά στη φωτογραφία σου. Προσωπικά αποπροσανατολίστηκα τόσο με το... προαναφερθέν "μπέρδεμα" που δεν τα πρόσεξα καθόλου παρά μόνο όταν διάβασα τον τίτλο. Οκ, ωραία σύννεφα αλλά γιατί να πρέπει να διαβάσω τον τίτλο για να τα δω; δεν (θα έπρεπε να) λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.
Την ίδια γνώμη έχω και για συνοδευτικά κείμενα που βάζουν κάποια μέλη θέλοντας ίσως να δώσουν στις φωτογραφίες τους περισσότερο βάθος ή να κατευθύνουν το θεατή προς μια συγκεκριμένη ερμηνεία. Επίσης δεν λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία.
Nασο

δεν το καταλαβαινω οταν λες
"γερνει" δλδ το δεξιο κομματι δεν εχει κανενα ενδιαφερον σαν συνολο στο καδρο??
τωρα για το αν καποια φωτογραφια θα πρεπει να εχει τιτλο η να συνοδευετε απο κειμενο η
ηχο, νομιζω ειναι καθαρα θεμα του φωτογραφου
εγω προσωπικα το κανω γιατι με ευχαριστει να "βαφτιζω" της εικονες μου και να "ακουω" και μουσικες που με βοηθανε να παω πιο περα απο την στιγμη που μια εικονα εγκλωβιστηκε σε ενα καδρο
το θεμα ειναι αν αυτο εχει καποια χρησιμοτητα και για τους αλλους
Επίσης δεν λειτουργεί έτσι η Φωτογραφία. δλδ?? πως λειτουργει??
το "θεμα" και στις 3 φωτογραφιες ειναι το ιδιο: το νερο
σε καθε καδρο το νερο ειτε συμπληρωνη (1,2) ειτε απλα μονο "συμετεχει" (3) στο "θεμα" (φυγη, μοναξια,γαληνη-πεσιμισμος)
τα συννεφα ειναι εκει, δεν χρειαζεται να το "φωναξω"
νομιζω οτι και η μουσικη της Καραινδρου και η ταινια του Αγγελοπουλου (αν την εχεις δει) δινουν το στιγμα
κατα τα αλλα ,συμφωνω με τον Τιμο