Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Δύο φωτογραφιούλες της "σειράς" ( τίποτα το ιδιαίτερο, just shooting ) σε απόπειρα να κάνω το αμόρε να ασχοληθεί με την φωτογραφία σε πρόσφατο θαλασσοτάξιδο μας στην Εύβοια

13411787_10209402375354819_7765964256007620434_o.jpg

13323169_10209401611575725_7724304012424872367_o.jpg

Ονειρικοί συνειρμοί έρχονται βλέποντας τούς κυκλικούς φυσικούς" κηπους"μπαίνω στο μεγαλειώδες εργαστήριο της φύσης καί παίρνω έναυσμα από τούς περιορισμούς τής δυσδιαστατης απεικόνισης των φωτογραφιών τρέχοντας με το νου σε κόσμους αποτυπωμένους χαρτογραφημένους κάπου στο μυαλό από εμπειρίες οπτικές μέσα στον χρόνο ανερμήνευτα μυστικά στην χρήσιμη μα στείρα λογική πού μπάζει χωρίς την " μεταφυσική"ερμηνεία της ενότητας τής ύλης στο διεινεκές.Κώστα πάλι μου θυμίζει τον αφρόντιστο κήπο τής μάνας τού Tarkofsky πού του φάνηκε καλύτερος από τον φροντισμένο.Αγαπώ την" Ιερότητα"της φύσης, ευτυχώς πού έβαλες το ξωκκλήσι (το ερμηνεύω ως σεβασμό σε κάτι που είναι άγνωστο μυστήριο και έτσι θα παραμείνει) στην τελευταία καί μπόρεσα να αυτοσχεδιάσω πάνω στην εικόνα.Πάντα καλά με υγεία.

Last edited:

Κώστα ξεχωρίζω τις τρεις πρώτες!

Chriss ο Ρεμπραντ θα ήταν περήφανος για το chiaro-scuro! :grinning-smiley-043

Last edited:

Αυτή δεν μου αρέσει, στραβός ορίζοντας, μειωμένη ευκρίνεια και κάτι καλώδια (τροφοδοσία τραίνου?) ξεχασμένα πάνω δεξιά...

Ωραιες Κωστα! Πολυ ωραια ματια κ επεξεργασια!

Chris πρεπει να εχω σταθει κ εγω στο ιδιο σημειο πανω στην Εγνατια αν δεν κανω λαθος. Πολυ καλη!

Καλο κ το Λιανοκλαδι αλλα επανω θα μπορουσες να σβησεις ευκολα τα καλωδια

Ευχαριστώ Τeo.

Ναι δίπλα στην έξοδο από την Εγνατία είναι.
Στο flickr το έχω βάλει στο χάρτη.

Αυτή δεν μου αρέσει, στραβός ορίζοντας, μειωμένη ευκρίνεια και κάτι καλώδια (τροφοδοσία τραίνου?) ξεχασμένα πάνω δεξιά...

Καλησπέρα .
Ναι δεν διαφωνώ , αλλά σβήσε τα καλώδια , σβήσε τον στύλο , κάνε crop , φτιάξε τον ορίζοντα , φτιάξε τα χρώματα ε μάλλον τότε δεν είναι φωτογραφεία είναι ένα πολύ καλά επεξεργασμένο στιγμιότυπο καθώς ένας πολύ καλός Photoshop editor αλλά όχι καλός φωτογράφος .
Θα έπρεπε την στιγμή λήψης της φωτογραφίας να είχε καλύτερο κάδρο, αλλά λόγο κίνησης δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια σκέψης .
Η απλά δεν την βγάζεις αν είσαι Ansel Adams
Φιλικά.

Υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες στη φωτογραφία.
Το βασικό λάθος του αρχάριου είναι ο στραβός ορίζοντας. Και εγώ συχνά δεν τον πετυχαίνω και κάνω μια μικρή διόρθωση στο pc, ειδικά αν είναι θάλασσα φαίνεται πολύ άσχημο.
Τα καλωδια είναι αναπόφευκτο κακό αλλά αν μπορείς εύκολα να τα σβήσεις γιατί να μην το κάνεις και να αναγκάζεις τα μάτια να ασχολούνται με αυτά και όχι με τα υπόλοιπα.
Εγώ είμαι λάτρης της ανεπεξέργαστης φωτογραφίας αλλά συχνά το μάτι και το μυαλό άλλα βλέπει ή φανταζεται από αυτά που αποτυπώνει στο τέλος η φωτογραφική. Εκεί έρχεται η επεξεργασία στο pc να ολοκληρώσει το φωτογραφικό αποτέλεσμα.

Καλησπέρα .
Ναι δεν διαφωνώ , αλλά σβήσε τα καλώδια , σβήσε τον στύλο , κάνε crop , φτιάξε τον ορίζοντα , φτιάξε τα χρώματα ε μάλλον τότε δεν είναι φωτογραφεία είναι ένα πολύ καλά επεξεργασμένο στιγμιότυπο καθώς ένας πολύ καλός Photoshop editor αλλά όχι καλός φωτογράφος .
Θα έπρεπε την στιγμή λήψης της φωτογραφίας να είχε καλύτερο κάδρο, αλλά λόγο κίνησης δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια σκέψης .
Η απλά δεν την βγάζεις αν είσαι Ansel Adams
Φιλικά.

ΙΜΟ, αν θέλεις η φωτογραφία σου να ξεφύγει από την κατηγορία snapshot, ΝΑΙ, πρέπει να κάνεις στο PC αυτά που δεν μπόρεσες On the field .
Συμβουλές καλοπροαιρετες είναι αυτά κι όχι αφ υψηλού κριτική.

Πάντα Φιλικά

Υ.Γ.: εκ των υστέρων επεξηγηση: μιλώ εξ ονόματος όλων (αν μου επιτρέπουν) όσων σου έκαναν κριτική, γιατί πιστεύω πως είμαστε ομοθυμοι σε αυτό.

Last edited:

Πάντα καλοπροαίρετη είναι η "αρνητική" κριτική, με σκοπό την βελτίωση όλων μας. Αλλιώς θα ήμασταν μια παρεούλα που χαριεντίζεται on line :chinscratch: Και αφ' υψηλού δεν παίζει γιατί - μεταξύ άλλων - προσωπικά με θεωρώ μέτριο ερασιτέχνη φωτογράφο φυσικού φωτισμού. Keep shooting! :a0210:

Πάντα καλοπροαίρετη είναι η "αρνητική" κριτική, με σκοπό την βελτίωση όλων μας. Αλλιώς θα ήμασταν μια παρεούλα που χαριεντίζεται on line :chinscratch: Και αφ' υψηλού δεν παίζει γιατί - μεταξύ άλλων - προσωπικά με θεωρώ μέτριο ερασιτέχνη φωτογράφο φυσικού φωτισμού. Keep shooting! :a0210:

Μα για εμενα η κριτικη σημαινει οτι καποιος ασχοληθηκε με την φωτογραφια κ αφιερωσε εστω καποιο X χρονο να πει την αποψη του για τυχον μελλοντικη αποφυγη λαθων κ οπως ειπες την γενικοτερη βελτιωση.

H πιο χρήσιμη!

Θα μου κάνεις μεγάλη χάρη αν μου κάνεις αυστηρή αρνητική κριτική στις φωτός μου!

Κερνάω και μπύρες για να το κάνεις! :D