Ψηφιζω την τελευταία πρόταση του kbouk
Ψηφιζω την τελευταία πρόταση του kbouk

Kούκλα την έκανες :award: Η συγκεκριμένη φωτογραφία κατα τη γνώμη μου απο μια αρχική μέτρια και λίγο μπερδεμένη landscape εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική φωτό απο πλέξη σχήματων, υλικών, σκιιών, φωτός και τοπίου με μια μικρή κίνηση στην επεξεργασία. Ειναι ενα καλό παράδειγμα μικρής επεξεργασίας που ευκολα μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε χωρίς ιδιατερες γνωσεις.
ΥΣ η αληθεια είναι ότι πολλές φορές με ανάλογο κροπ έχω αλλάξει παντελώς την αρχική φωτογραφία (ίσως γιατι μετά έχω χρόνο και παρατηρώ λεπτομέρειες που μου ξεφευγουν), αυτο δείχνει καταρχήν ότι πολλές φορές είμαι βιαστικός, επιεικώς απαραδεκτος στο καδράρισμα οπότε η αναγκη να κροπάρω και να αλλάζω αναλογία στο κάδρο ειναι συχνή. Γιαυτο μειδιώ όταν διαβάζω για προβληματισμούς σε αισθητήρες μηχανών με βαση την αναλογία 3:2 ή 4:3. Δεν έχω στερεοτυπα στην αναλογία κάδρου (για προσωπική χρήση) και κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να υπάρχουν άσχετα το τελικό μέσο απαικόνησης. Ξέρω αρκετούς που το κάνουν στο πεδίο διαλέγοντας αναλογία κάδρου απο τα κλασσικά (εφόσον το επιτρεπει η μηχανή τους), εγω προτιμώ να το κάνω μετά αλλά έχω λιγο πολύ στο μυαλό μου τι θα ταιριάξει. . Σε αυτό έχει βοηθησει τελευταία και η μεγαλύτερη ανάλυση των δύο μηχανών μου. Την ίδια λογική ακολουθώ και αν δεν έχω τον κατάλληλο φακό μαζί μου ωστε να παρω την προοπτική που θέλω.
Πραγματικά εξαιρετική! Ωραία συνεργασία είχατε
Κώστα, βλέποντας ξανά από την αρχή το πως εξελίχθηκε η φωτογραφία, θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές και να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται κριτική στις φωτογραφίες μας.
Καταλαβαίνω πως δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις για να κρίνουμε, όπως επίσης πως δε γίνεται πάντα αρεστή σε όλους η κριτική, αλλά για τους περισσότερους πιστεύω είναι επιθυμητή και μόνο βελτίωση, φωτογραφικά, μπορεί να φέρει.
Αρχική Δημοσίευση από anochampions
Κώστα, βλέποντας ξανά από την αρχή το πως εξελίχθηκε η φωτογραφία, θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές και να τονίσω το πόσο σημαντικό είναι να γίνεται κριτική στις φωτογραφίες μας.
Καταλαβαίνω πως δεν έχουμε όλοι τις γνώσεις για να κρίνουμε, όπως επίσης πως δε γίνεται πάντα αρεστή σε όλους η κριτική, αλλά για τους περισσότερους πιστεύω είναι επιθυμητή και μόνο βελτίωση, φωτογραφικά, μπορεί να φέρει.
Η επιτομή της αρμονικής συνύπαρξης μας εδώ μέσα!![]()
Let me grow by Costas Boukouvalas, on FlickrΑν και δεν με τρελαίνει το κάδρο τη βάζω λόγω περίεργης τεχνικής που δοκίμασα , η φωτό είναι focus stacking στην μηχανή , jpeg που προήλθε από 8 φωτό με διαφορετική βηματικη εστίαση με f5.6 ώστε να έχω και τα λουλούδια αλλά και το background εστιασμένο με ανοιχτό σχετικά διάφραγμα.
Let me grow by Costas Boukouvalas, on Flickr
Escape from prison by Costas Boukouvalas, on FlickrWe use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.