Φωτογραφία τοπίου

Πάνο έξαιρετική φωτογραφία έπέλεξαν δικαίως.Ό επιμένων μέ ζήλο καί όραμα ανταμείβεται αργά ή γρήγορα... καλή συνέχεια στήν πρόοδο άφού έχεις τόν ζήλο καί τήν Αγάπη γιά τό άθλημα.:grinning-smiley-043

Καλημέρα σε όλους!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα καλά σχόλια! Είναι η δεύτερη φορά που λαμβάνω μέρος σε διαγωνισμό φωτογραφίας. Η πρώτη ήταν πριν χρόνια. Διάλεξα 10 φωτογραφίες από την συλλογή μου, που πίστευα ότι ήταν πολύ καλές. Δεν περίμενα, πω την αλήθεια ότι θα κατάφερνα κάτι, γιατί το επίπεδο σε τέτοιους διαγωνισμούς είναι πάρα πολύ υψηλό με χιλιάδες συμμετοχές από όλο το κόσμο. Αλλά η επιλογή της φωτογραφίας μου για το ημερολόγιο μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Κάτι ήταν κι αυτό. Προσπαθώ πολύ γιατί μου αρέσει πολύ η φωτογραφία. Τέλος πάντων. Θα υποβάλω συμμετοχή ξανά του χρόνου που θεωρώ ότι θα έχω μαζέψει καλύτερες φωτογραφίες. Έχω βελτιωθεί αρκετά αλλά όχι ακόμα στο βαθμό που θέλω. Εύχομαι να τα καταφέρω.

Ευχαριστώ για την υποστήριξη αλλά και για την βοήθεια και τις συμβουλές που κατά καιρούς λαμβάνω από όλους εντός και εκτός φόρουμ.

Επόμενος στόχος μου είναι η μείωση στο μέγιστο δυνατό βαθμό του ποσοστού επεξεργασίας στις φωτογραφίες μου.

Η κάμερα αποτυπώνει τη ματιά σου κι η επεξεργασία τη ψυχή σου. Μη μειώσεις να εμβαθύνεις ... να διώξεις αν δουλεύεις τα έτοιμα settings.

Η κάμερα αποτυπώνει τη ματιά σου κι η επεξεργασία τη ψυχή σου. Μη μειώσεις να εμβαθύνεις ... να διώξεις αν δουλεύεις τα έτοιμα settings.

Σωστός!

Δεν δουλεύω σχεδόν καθόλου με έτοιμα settings. Ειδικά στην επεξεργασία δεν χρησιμοποιώ εργαλεία με έτοιμες ρυθμίσεις. Στην μηχανή προτεραιότητα διαφράγματος με +/- και neutral profile.

Και μία φρέσκια.

Attachments

• Untitled12_1_01.jpg
    Untitled12_1_01.jpg
    100.7 KB · Views: 187
Re: Απάντηση: Φωτογραφία τοπίου

Μπράβο σου και σε ανώτερα!

Καταπληκτική φωτογραφία.

Συγχαρητήρια Πάνο!

Συγχαρητήρια Παναγιώτη!
Πάντα τέτοια!
:a0210:

Συγχαρητήρια Παναγιώτη.

Καλησπέρα σας!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα σχόλιά σας!
Το εκτιμώ πολύ!

Σε ευχαριστώ Δημήτρη. Είναι από τις πρώτες προσπαθειες long exposure με nd και αρκετά δευτερόλεπτα. Για να χρώματα που λες... Σε αυτή την παραλία πήγα προχθές και ενώ σπατάλησα τη μπαταρία σε λήψεις από τις 20:00 εως 20:45, το τέλειο χρώμα (κατ' εμε) ήρθε στις 20:55 και μετά). :) Έτσι πήγα πάλι την επόμενη μέρα και περίμενα την κατάλληλη ωρα για να βγάλω μια φωτογραφία και τράβηξα και την παραπάνω.

Γενικά μου άρεσε το αποτέλεσμα, αν και θέλει πολλά να μάθω ακόμα και στο edit και κατα τη λήψη και τεχνικές stacking κλπ, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα σαν άλλα που βλέπω στο internet.

Συγνώμη για την ανάλυση, δεν είναι του παρόντος θέματος, ούτε θα ήθελα να συνεχιστεί κάποια κουβέντα και να χαλάει το θέμα, απλά έγραψα τις σκέψεις μου... :p

Καλησπέρα !

Πολύ ωραία φωτό και ωραία χρώματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι εξάσκηση (το λέω γενικά και όχι κριτικά). Όσο για το stacking όπως έχει πει και anon σε άλλα μηνύματα δεν είναι και τόσο απαραίτητο. Μία καλή λήψη με αρκετό φως μπορείς να πάρεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Στο μόνο που βοηθάει το stacking είναι στην μείωση θορύβου ή στην απουσία ND Filter όπου δεν μπορείς να έχεις μεγάλη διάρκεια λήψης και συνδυάζεις πολλές για να πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα σαν να είχες ND.

Ο δε θόρυβος αν έχεις μία καλά φωτισμένη λήψη δεν θα σε απασχολήσει σχεδόν ποτέ ιδιαίτερα.

Καλή συνέχεια στις προσπάθειες!