Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

O ουρανός της είναι μόνο μια λεπτή λωρίδα, και αυτό της αφαιρεί αρκετά, καταλαμβάνει μόλις το 1/7 του κάδρου (περίπου) ενώ θα ήθελε τουλάχιστον 1/4 μην πω και 1/3, για να έχει λίγο "αέρα". Κατά τα άλλα είναι πολύ όμορφη, το πώς γυαλίζουν στο τελευταίο φως τα βρεγμένα δοκάρια σου τραβάει το μάτι.

Oι περισσοτερες τοπιου, κατα τη γνωμη μου δειχνουν καλυτερα σε ευρυ καδρο, 3:2 ή ακομα και 16:9.

Και στη συγκεκριμενη το 4:3 δεν την κολακευει.

Επισης, αν ειχε μεγαλυτερο χρονο εκθεσης (απο 1,3) θα ειχε γραψει η θαλασσα πιο επιπεδη.

Αριστερα ειχε ενα τεραστιο βραχο, για αυτο δεν εχει πολυ χωρο απο αριστερα. Μαλλον θες καθετο καδρο, εχω και απο αυτο:)

Για βαλε και την ορθια...

Oι περισσοτερες τοπιου, κατα τη γνωμη μου δειχνουν καλυτερα σε ευρυ καδρο, 3:2 ή ακομα και 16:9.

Και στη συγκεκριμενη το 4:3 δεν την κολακευει.

Επισης, αν ειχε μεγαλυτερο χρονο εκθεσης (απο 1,3) θα ειχε γραψει η θαλασσα πιο επιπεδη.

Για βαλε και την ορθια...

δεν νομιζω οτι εχει σημασια το καδρο,η συνθεση για μενα ειναι που κανει την διαφορα

Θα ανεβασω το βραδυ.
Τον εκοψα τον ουρανο γιατι εβγαινε λιγο καμενος, και δεν ειμαι για braketing και multiple eposures....
και εμενα στα τοπια μαρεσει το wide, αλλα εδω δεν ταιριαζει, σκεφτομουν να το κανω και τετραγωνο!:)

4285444010_4022f806e0_o.jpg

Ηθελε λιγακι υπομονη εκει,να πετυχεις καλητερο ουρανο,η να αλλαξει ο φωτισμος λιγο,τα συννεφα εκει κτλ και να μη βγει καμμενο.

Η φωτογραφια τοπιου γενικα δε σε ανταμειβει παντα με την πρωτη φορα,πρεπει να πας ξανα και ξανα στα ιδια μερη,και μερικες φορες και συγκεκριμενες εποχες,να πειραματιστεις αλλες ωρες της μερας,να παιξεις με τα καδρα και τη συνθεση κτλ.

Αν ειχε βγει καλητερα ο ουρανος,σα συνθεση μου αρεσει καλητερα αυτη,εχει και ενδιαφερον το κατω μερος.

Last edited:

ναι με τον ουρανο δεν ετυχε, ολη μερα ειχε ηλιο και προς το τελος βγηκαν τα συνεφα...τελος παντων , την επομενη φορα!

Παροτι ειμαι υπερ του χρωματος συνηθως,σ'αυτη μου αρεσει καλητερα η επεξεργασια.Ωραιο αποτελεσμα,καλλιτεχνικο με συναισθημα.

Αν μπορουσες να κανεις και μια εγχρωμη επεξεργασια με καλλιτεχνικο εξασθενημενο ζεστο χρωμα,να μη φαινεται εντονη η πρασινη βαρκα.

Τάσο (Send ),
Στην αρχή νόμισα ότι επρόκειτο για κάποιο πίνακα του Μανέ
Είναι εκπληκτική, μπράβο-bye-

Last edited:

Ναι Κέρκυρα, πλατεία Σπιανάδα.

Τραβηγμένη από την κορυφή του φρουρίου...

Θέλω να τραβήξω πανόραμα κάποια στιγμή και να την ενώσω.
Έχει χαθεί η μισή με τον 18άρη.

Βρίσκω λίγο αφύσικο το πράσινο (ξεφεύγει προς το βεραμάν) και πάσχει λιγάκι από οξύτητα... μήπως την παραπείραξες; Σαν λήψη ωραία είναι. Ωραίο νησί έχετε τελικά...

Βρίσκω λίγο αφύσικο το πράσινο (ξεφεύγει προς το βεραμάν) και πάσχει λιγάκι από οξύτητα... μήπως την παραπείραξες; Σαν λήψη ωραία είναι. Ωραίο νησί έχετε τελικά...

Τη συγκεκριμενη αποχρωση την παρατηρησα και εγω,αν και για να πω την αληθεια δεν ηταν κατι στα δικα μου ματια που την χαλαει.
Αλλα το παρατηρησα και εγω.

Α, δεν έχεις δει βεραμανόδεντρα?:BDGBGDB55:

Χάνεις...

Την πείραξα για να κάνω λίγο πιο έντονο το μπλε. Τώρα αν πειράχθηκε και το πράσινο....................
Πρέπει να έχω το raw.

Αύριο θα την δω και στην καλή οθόνη. Την ανέβασα από το κατεβαστήρι...-bye-