Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μέχρι πριν 2 μήνες δεν είχα πιάσει φωτ. μηχανή. Τώρα μαζί με αυτή βάλε photoshop, imageshack,...δύκολα πράγματα αλλά ωραία.
img079r.jpg

Last edited:

Ωραια φωτογραφια με καλη γωνια ληψης και ομορφα ζωντανα χρωματα και κοντραστ.

Απάντηση: Landscape Photography

Το απόγευμα της χθεσινής μέρας εν μέσω σφοδρού ψύχους και μετά την κατανάλωση άφθονου κράσου :D , μιά σύντομη βόλτα σε ένα κοντινό ποτάμι. Τίποτα το σπουδαίο (πού μυαλό;...) , δεν ένοιωθα τα χέρια μου από τον ψόφο (και τη σούρα :flipout:)
Μπόλικη επεξεργασία στο photoshop αφού η μέρα ήταν μουντή, η ώρα περασμένη όλα ήταν σχεδόν γκρίζα και το μυαλό μου στον καφέ.

Canon EOS 5D, Sigma 15-30 , όλες οι λήψεις στο χέρι.

attachment.php

attachment.php

Εδώ το εφφέ Polaroid Transfer μια μέθοδος που παλιά γινόταν με τη μεταφορά του νωπού ειδώλου από φιλμ polaroid σε χαρτί

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_3186.jpg
    IMG_3186.jpg
    247.2 KB · Views: 97
  • IMG_3204.jpg
    IMG_3204.jpg
    158.5 KB · Views: 96
  • IMG_3206.jpg
    IMG_3206.jpg
    258.8 KB · Views: 97
  • IMG_3209.jpg
    IMG_3209.jpg
    158.3 KB · Views: 105
Last edited:

Βασιλη,μου αρεσει η δευτερη αρκετα.Οι αλλες ετσι κ'ετσι.
Η επεξεργασια που μοιαζει με ζωγραφια εχει ενδιαφερον παντως,εχεις και καποιες αλλες παρομοιες με αυτη γενικα?

Μια ακομη φωτογραφια και απο μενα,λιγο πιο παλια απο τελη του 2008.

Ενα χωραφι με ελιες καπου στην Κρητη:rifle:

img609.jpg

Πολυ ωραια!
Στην Εδεσσα ειναι?
Ναι στην Έδεσσα με το ένα χέρι να κρατάω τη μηχανή και με το άλλο να προσπαθώ να την προστατέψω από το σπρέυ του καταράκτη.

-Billy εμένα μου άρεσε πολύ αυτό το polaroid transfer.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Nαι συμφωνώ δε είναι τίποτα σπουδαίες, :ADFADF1:

Ωρες ωρες δισταζω να κανω αρνητικα σχολια(παρολα αυτα εχει τυχει και κανω),γιατι καποιος ισως το παρει στραβα:o

Πρεπει να πω παντως,οτι σε γενικες γραμμες θεωρω οτι η δουλεια σου ειναι η καλητερη εδω(για μενα τουλαχιστον),χωρις βεβαια να υπονοω με αυτο οτι και πολλων αλλων οι φωτογραφιες δεν ειναι ωραιες.Το φωτογραφικο φορουμ του avclub το βρισκω πολυ ωραιο,εχω δει παρα παρα πολλα πραματα που ειναι ιδιαιτερα καλα(που μου αρεσουν εμενα τουλαχιστον πολυ)

Ναι στην Έδεσσα με το ένα χέρι να κρατάω τη μηχανή και με το άλλο να προσπαθώ να την προστατέψω από το σπρέυ του καταράκτη.

Προχθες που μαζευα τα πραματα στο σπιτι,βρηκα ενα αλμπουμ απο την πολυημερη εκρομη στο Λυκειο,και ειχα βγαλει κατι φωτος απο τους καταρρακτες στην Εδεσσα...αθλιες!!!Εχει καμια φορα πολυ ενδιαφερον να κοιταω παλιες φωτογραφιες,γιατι τοτε δεν ασχολιομουνα καθολου με αυτο το χομπι...Παρολα αυτα τα συναισθηματα μενουν ουτως η αλλως,οταν τις κοιτω,ανεξαρτητα αν ειναι αθλιες τεχνικως:D.

Και εγω απο την πενταημερη του σχολειου αναγνωρισα τους καταρακτες της Εδεσσας!Δεν περιμενα να το πετυχω,μιας και εχω να παω απο τοτε(2006)...

Billy,καθοτι νεος στο χωρο δεν ξερω αν πρεπει να λεω την γνωμη μου,οποτε αν θελεις βρισε με(:furious3:) : Μου αρεσει η τελευταια σου φωτογραφια,αριστερα κανει μια ευθεια που την κανει "γραμμικη" και προσεγμενη.Επισης μου αρεσει που εχει φυσικοτητα και δεν ειναι πολυ επεξεργασμενη....:SFGSFGSF:

Μιχαλης
:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Nαι συμφωνώ δε είναι τίποτα σπουδαίες, :ADFADF1:

Διαφωνώ.:ernaehrung004:

Η τριχρωμία και η συμμετρία στη πρώτη είναι φανταστική!

edit. Kαι όσο τη κοιτάζω, τόσο μου αρέσει...

Θα μας τρελάνεις Bill...:Banane0:

Last edited:

Billy θα συμφωνήσω με τον jim, η πρώτη πολύ καλή. Η επεξεργασία σου μου αρέσει, ζωντανεύει τα χρώματα που υποθέτω με την μουντίλα είναι κάπως ξεπλυμένα... Θα μας πείς τίποτα καλά κολπάκια? :worshippy:

Last edited:

Και εγω απο την πενταημερη του σχολειου αναγνωρισα τους καταρακτες της Εδεσσας!Δεν περιμενα να το πετυχω,μιας και εχω να παω απο τοτε(2006)...

χα χα ολα τα σχολεια απο εκει πηγαιναν να φανταστω:laugh:

Μια παλιοτερη ληψη,πανω απο το Φρουριο της Γραμβουσας(Δυτικη Κρητη),με εντυπωσιακη θεα προς τον Μπαλο-Χερσονησο Τηγανι.

Ενα πολυ ομορφο,σχεδον μαγικο μερος,οπου αξιζει να παει καποιος οπωσδηποτε,αν και με λιγο δυσκολη προσβαση.Εγω θελω να ξαναπαω,καλητερα καποια εποχη οχι καλοκαιρι,και να ασχοληθω λιγο με πιο προσεκτικη φωτογραφηση του υπεροχου τοπιου.(η να παω απλα να ηρεμησω στην φυση...)

Εδω με την f30,μεσημερι με ηλιο δυνατο,καλοκαιρι,και εχουν καει λιγο τα λευκα των κυματων.

dscf0298r.jpg

Ναι,η fuji ηταν πολυ καλη.Ακομη την εχω,αν και εχει πεσει σε αχρηστια καπως...

Βασικα αν ειχα λιγο καλητερες και λιγο περισσοτερες ληψεις,θα εκανα ενα μικρο αφιερωματακι γι'αυτο το μερος.Με το καλο στο μελλον...

Δυο ακομη ληψεις,αυτη τη φορα απο τον Μπαλο,οπου φαινεται η αγρια ομορφια του τοπιου...

dscf0322g.jpg

img305.jpg

4303875604_7c9c1a7258_o.jpg

θα μου επιτρέψεις μια μικρή παρέμβαση; Επειδή η Fuji υπερεκθέτει στο άπειρο με πολύ φως, απλώς άνοια τη φωτο στο PS, ίσιωσα λίγο τον ορίζοντα, μείωσα τη φωτεινότητα, έδωσα saturation +12, τίντα -2 και έκανα ένα μικρό κροπ.

Τώρα μου φαίνεται κάπως καλύτερη (που είναι καλή ως αρχική λήψη).

Εννοειται πως οποιος θελει να παρει καποια φωτο μου και να δειξει τη δικη του αποψη,οχι μονο δεν εχω προβλημα,αλλα το βρισκω και πολυ ενδιαφερον.

Μου αρεσει η επεξεργασια Βλασση,"εδειξε" λιγακι η φωτογραφια με το πιο εντονο look(βελτιωθηκε και λιγο η θολουρα/κοντραστ).Ισως εγω να εδινα λιιιιγο λιγοτερο κορεσμο.Το κροπαρισματακι δεν καταλαβα γιατι το εκανες,ηταν αποτελεσμα του ισιωματος του οριζοντα?Η για να κοπει ενα μικρο μαυρο κομματακι γης απο κατω κατω?

Last edited:

Εννοειται πως οποιος θελει να παρει καποια φωτο μου και να δειξει τη δικη του αποψη,οχι μονο δεν εχω προβλημα,αλλα το βρισκω και πολυ ενδιαφερον.

Μου αρεσει η επεξεργασια Βλασση,"εδειξε" λιγακι η φωτογραφια με το πιο εντονο look(βελτιωθηκε και λιγο η θολουρα/κοντραστ).Ισως εγω να εδινα λιιιιγο λιγοτερο κορεσμο.Το κροπαρισματακι δεν καταλαβα γιατι το εκανες,ηταν αποτελεσμα του ισιωματος του οριζοντα?Η για να κοπει ενα μικρο μαυρο κομματακι γης απο κατω κατω?

Με κορεσμό στο +20 η θάλασσα γινόταν ακόμη καλύτερη (στιλπνή) αλλά τα σύννεφα περίεργα... το κροπ το έκανα μπροστά έτσι ώστε να έλθουν σε ευθεία τα κύματα στους τρεις βράχους.

Η δεύτερη φωτο είναι η καλύτερη στο θέμα της σύνθεσης, αλλά έχει λάθος χρωματική ισορροπία ή τίντα. Δηλ. περιέργως κοκκινίζει, ενώ συνήθως οι FUJI δίνουν φωτογραφίες με πρασινομπλέ αποχρώσεις.