Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ναι αλλά δεν χρησιμοποιούν φωτορεπορτορική μηχανή..
Απλώς χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία πάνω στις μηχανές τους, γιατί έστι απαιτεί η δουλειά τους.

Εκει χρειάζεται. Ειδικά τώρα που δεν κοστίζουν οι ριπές, τραβάς συωέχεια και μετά κάνεις επιλογή.

Αυτή πράγματι είμαι μια ουσιαστική διαφορά με το παρελθόν, οι φωτογραφίες τώρα είναι τσάμπα ενώ τότε μόλις 8 δευτερόλεπτα έτρωγαν ένα ολόκληρο φιλμ. Βάλε και το κόστος εμφάνησης- εκτύπωσης για δεις τι τράβηξες... αστα να πάνε!

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι χρήσιμες οι ριπές, όπως η φωτό που ανέβασε ο Βασίλης με το κύμα.
Στη φωτογραφία αυτή έχει αποτυπωθεί η μανία και η αγριάδα της θάλασσας σε όλο της το μεγαλείο. Τη κοιτάζω και νιώθω πάνω μου την υγρασία από τα σταγονίδια που αιωρούνται στον αέρα.
Αλλα δεν ξέρω... 3 ή 5 fps είναι τόσο μεγάλη διαφορά;

Αλήθεια Βασίλη, με ριπή την τράβηξες;

Last edited:
Απάντηση: Re: Landscape Photography

Αυτή πράγματι είμαι μια ουσιαστική διαφορά με το παρελθόν, οι φωτογραφίες τώρα είναι τσάμπα ενώ τότε μόλις 8 δευτερόλεπτα έτρωγαν ένα ολόκληρο φιλμ. Βάλε και το κόστος εμφάνησης- εκτύπωσης για δεις τι τράβηξες... αστα να πάνε!

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι χρήσιμες οι ριπές, όπως η φωτό που ανέβασε ο Βασίλης με το κύμα.
Στη φωτογραφία αυτή έχει αποτυπωθεί η μανία και η αγριάδα της θάλασσας σε όλο της το μεγαλείο. Τη κοιτάζω και νιώθω πάνω μου την υγρασία από τα σταγονίδια που αιωρούνται στον αέρα.
Αλλα δεν ξέρω... 3 ή 5 fps είναι τόσο μεγάλη διαφορά;

Αλήθεια Βασίλη, με ριπή την τράβηξες;

Βέβαια! Με την φοβερή ριπή των 2fps της Fuji S2:flipout:
H αλήθεια είναι πώς με τα motor drives/power grips απο πλευρας εργονομίας οι μηχανές ισορροπούν καλύτερα με βαρείς φακούς και είναι βολικότερες στις κάθετες λήψεις-τα ακριβότερα μοντέλα.
Τολάχιστον έτσι έχω συνηθίσει όλα τα χρόνια.

Απάντηση: Landscape Photography

Δεν κουράστηκα ιδιαίτερα γι αυτή τη λήψη. Απλά 20 μέτρα απο την πόρτα μου. Μπορεί να ήθελε λίγο φώς παραπάνω το καϊκι, αλλά δεν πειράζει:SFGSFGS5:

lebateau.jpg

Ωραία χρώματα, σκηνικό, σύνθεση γενικά...

Μετά τη βροχή, πίνεις το καφεδάκι σου, κάνεις μια υπέροχη λήψη κοντά στο σπίτι σου...

Μπράβο Billy!!!

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Δεν κουράστηκα ιδιαίτερα γι αυτή τη λήψη. Απλά 20 μέτρα απο την πόρτα μου.

Α βρε Βασίλη! Φωτιές μας ανάβεις σαν το κόκκινο του ουρανού-bye-

Άκου είκοσι μέτρα από την πόρτα σου αυτό το σκηνικό :cool:

Ο γερόλυκος ξαναχτυπά.... θήραμα στα 20 μέτρα από το κατώφλι του.

Εγώ εάν βγω στα 20 μέτρα από την πόρτα μου, θα βγάλω μόνο ένα παλιό 500ρι που κάθεται έξω από την έκθεση της FIAT γυαλισμένο.

Ευχαριστώ παιδιά.
Μια διευκρίνηση, είκοσι μέτρα απο το gallery που έχω στα Νέα Στύρα είναι και όχι απο το σπίτι.
Aπό το σπίτι μου στα Στύρα σε 30 μέτρα απόσταση είναι αυτό :D (το έιχα ανεβάσει παλιότερα)

meg_vrysi.jpg

Όποιο και να διαλέξεις...

Κάνουμε ένα Thread-πρόκληση για φωτογραφίες όχι παραπάνω από 20 μέτρα από τον τόπο κατοικίας;

Μέσα! Βεβαια έχω την εντύπωση οτι θα μελανχολήσουμε οι υπόλοιποι του "αστικού" τοπίου μόλις ανεβάσει ο Βασίλης ένα πανόραμα απο την βεράντα του...
Τώρα ειδικά που έβαλε και τα κρύα... άστα!

Μέσα και εγώ! Το ΣΚ θα βγάλω την καλιτεχνική μου φλέβα.

Μια ιδέα εδώ...

attachment.php

Δεν την έβαλα για να δούμε αν είναι καλή φώτο. Απλά την είχα βγάλει πιο παλιά και είναι η μοναδική που έχω.

Είμαι 30 μέτρα πίσω από το δρόμο που βγήκε.

Δεν κουράστηκα ιδιαίτερα γι αυτή τη λήψη. Απλά 20 μέτρα απο την πόρτα μου. Μπορεί να ήθελε λίγο φώς παραπάνω το καϊκι, αλλά δεν πειράζει:SFGSFGS5:

lebateau.jpg

Τι να λέμε τώρα...

Πραγματικός πίνακας!

Xρήστο η δεύτερη φωτογραφία σου με τίτλο "Διακοπές" είναι εξαιρετική! Μπράβο.
Σωστή τοποθέτηση του ορίζοντα στο κάτω 1/3 της εικόνας, όμορφα γραμμένες σιλουέττες και χρώμα δυναμίτης.
Μια παρατήρηση μόνο πού δεν έχει να κάνει με τις φωτογραφίες αλλά με την συνοχή τους στη gallery σου. Θα προτιμούσα πιό συγγενή μεταξύ τους θέματα, βέβαια αυτό είναι κάτι πού εύκολα μπορείς να το αλλάξεις.
Μπορείς να ανεβάζεις και μεμονωμένες φωτογραφίες στο φόρουμ ώστε να επικεντρώνεται καλύτερα η κριτική των μελών στη συγκεκριμένη.

Φιλικά -bye-

Xρήστο η δεύτερη φωτογραφία σου με τίτλο "Διακοπές" είναι εξαιρετική! Μπράβο.
Σωστή τοποθέτηση του ορίζοντα στο κάτω 1/3 της εικόνας, όμορφα γραμμένες σιλουέττες και χρώμα δυναμίτης.
Μια παρατήρηση μόνο πού δεν έχει να κάνει με τις φωτογραφίες αλλά με την συνοχή τους στη gallery σου. Θα προτιμούσα πιό συγγενή μεταξύ τους θέματα, βέβαια αυτό είναι κάτι πού εύκολα μπορείς να το αλλάξεις.
Μπορείς να ανεβάζεις και μεμονωμένες φωτογραφίες στο φόρουμ ώστε να επικεντρώνεται καλύτερα η κριτική των μελών στη συγκεκριμένη.

Φιλικά -bye-

Σ' ευχαριστώ πολύ! :a0210:

Χρήστο, μου άρεσαν οι φωτογραφίες σου και φαίνεται ότι έχεις κάνει αρκετά προσεγμένη δουλειά.

Το ανέβασμα κάποιων μεμονωμένων φωτογραφιών εδώ, θα επικεντρώσει τα σχόλια, με ίσως καλύερο αποτέλεσμα την άλλη φορά...

Μπράβο, συνέχισε...

Παρακολουθώ την παρέα σας εδώ και λίγο καιρό και είμαι πολύ ενθουσιασμένος
τόσο που πηρα απόφαση να συμετάσχω και εγώ(Αν βέβεα με παίζουν τα άλλα παιδάκια:flipout:)Ας ξεκινήσω απο το αγαπημένο μου είδος φοτογραφίας.

Attachments

• IMG_4709.jpg
    IMG_4709.jpg
    154.1 KB · Views: 73
  • IMG_4842.jpg
    IMG_4842.jpg
    84.6 KB · Views: 75

Zosla, καλώς ήρθες!

Όχι μόνο σε παίζουμε, αλλά θα σε βάλουμε να τα φυλάς κιόλας!

Οι φωτογραφίες σου μου αρέσουν πολύ.Ειδικά η 2η.

Περισσότερες λεπτομέρειες:μηχανή;φακός;συνθήκες φωτισμού;

Ωπ σωστά έχεις δίκιο λοιπόν,Canon PowerShot G7 η παλιά μου ερωμένη,φακος,
οτι της έβαλαν πάνω :chinese:,F 7.1 ,1/320 αυτα για τους ηλίανθους,για της σιλουέτες στην koyalaloumpour(πρέσπες :chinese:)f7.1,1/500.
Καλώς σας βρήκα!!!

Στις σιλουέτες ο ουρανός στα αριστερά είναι "καμμένος".Με κατάλληλη επεξεργασία θα διορθωθεί αρκετά.

Πολύ καλό αποτέλεσμα με αυτήν την μηχανή!Έχεις "μάτι".

Ανέβασε κι άλλα δείγματα