Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ελπίζω να έρχομαι και περισσότερο σιγά σιγά Δημήτρη.

Αλλά το αναβάλλω για μετά το πτυχίο. Χαϊέντια, μουσικές, ταινίες, βιβλία, πέφτουν πολλά...

Έλεγα να ανοίξω θέμα αλλά μια και το φερε συζήτηση να το πω εδώ.

Λοιπόν στην έκθεση συνάντησα τον Μπαβιόλη (τεχνικό διαχειριστή του φορουμ μας). Όπως με βιαβεβαίωσε δεν υπάρχει πρόβλημα να ανεβάσουμε το όριο των 150Κ στις φωτογραφίες μας, δε θα δημιουργηθεί το ελάχιστο πρόβλημα στη λειτουργία του φορουμ, hosting, έξοδα ή ότιδήποτε άλλο. Χώρος από ότι μου είπε υπάρχει και αν τελειώσει είναι πολύ έυκολο να βρεθεί.

Το όρο των 150 είναι νομίζω μικρό σε πολλές περιπτώσεις, θα πρότεινα να το ανεβάσουμε λίγο. 200-220 νομίζω ότι θα μα βοηθήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα. Οι διαστάσεις (800*800) θεωρώ ότι είναι μια χαρά.
Τι λέτε;

Το όριο σε διαστάσεις είναι 900 πλάτος, 800 ύψος? Ή κάνω λάθος? 156 kb δεν είναι και μικρό όριο... σίγουρα για να "κεντήσει" το αρχείο 900χ600 θέλει και 300 και 400kb, αλλά στα 156 δεν κάνει τόσο φανερή την παρουσία της η συμπίεση, τουλάχιστον όχι πάντα.

Στο 60% των περιπτώσεων πράγματι δεν είναι μλίγο το 155αρι.
Αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που το μεγαλύτερο θα ήταν επιθυμητό, δε νομίζεις; Αφού υπάρχει δυνατότητα.

Αρκετές φορές δεν ανεβάβω κάποια φώτο, γιατί χάνει στη συμπίεση αρκετή πληροφορία.

Εγώ είμαι θετικός.:a0210:

Εγώ απο τότε που βρήκα το flickr πάντως βρήκα την ησυχία μου. Τις έχω όλες εκεί και απλά βάζω το link και μπαίνει σε όποιο μέγεθος θέλω. Κρατάς και ένα αρχείο με το τί έχεις στο ιντερνετ γενικότερα.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Φιλε μου καθε 5 μυνηματα μας δινεις και το λινκ της γκαλερι σου χωρις να προσθετεις κανενα νοημα στο νημα που συμμετεχεις με το μυνημα αυτο.

Μπας και αναζητας απλα hits? Βαλε κανα μπανερακι στην υπογραφη σου αντι να διαφημιζεσαι συνεχεια , ειναι πιο θεμιτο....
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι σβηστηκε το post το δικο μου ,
ειπα τιποτε υβριστικο ? δεν ειμαι μεσα στους κανονες του forum ?
Τελικα οποιος εχει το μαχαιρι εχει και το πεπονι ?
Θα το δεχομουν εαν σβηνοταν και αυτο του φιλου kosh , απλα για ισονομια .

Last edited:
Απάντηση: Landscape Photography

Τίποτα το υβριστικό δεν είπες φίλε HERO, απλά τo μήνυμά σου σβήστηκε επειδή αποτελούσε απάντηση σε διαγραφείσα δημοσίευση. Εάν παρέμενε -το μήνυμά σου- τα μέλη που διαβάζουν το thread δεν θα έβγαζαν νόημα.
Αυτός είναι ο λόγος και κανένας άλλος.

Έλεγα να ανοίξω θέμα αλλά μια και το φερε συζήτηση να το πω εδώ.

Λοιπόν στην έκθεση συνάντησα τον Μπαβιόλη (τεχνικό διαχειριστή του φορουμ μας). Όπως με βιαβεβαίωσε δεν υπάρχει πρόβλημα να ανεβάσουμε το όριο των 150Κ στις φωτογραφίες μας, δε θα δημιουργηθεί το ελάχιστο πρόβλημα στη λειτουργία του φορουμ, hosting, έξοδα ή ότιδήποτε άλλο. Χώρος από ότι μου είπε υπάρχει και αν τελειώσει είναι πολύ έυκολο να βρεθεί.

Το όρο των 150 είναι νομίζω μικρό σε πολλές περιπτώσεις, θα πρότεινα να το ανεβάσουμε λίγο. 200-220 νομίζω ότι θα μα βοηθήσει σε καλύτερο αποτέλεσμα. Οι διαστάσεις (800*800) θεωρώ ότι είναι μια χαρά.
Τι λέτε;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=37671

Αυτή εδώ όταν την έβγαζα άλλιως την σκεφτόμουν στο μυαλό μου, αλλα τελικά μου αρέσει και έτσι που έγινε.
Έσκυψα δίπλα σε μία λακούβα με νερό στην παραλία, ρύθμισα την εστίαση στον φακό περίπου στα 40-50 εκατοστά, και κράτησα την μηχανή χαμηλά (2-3 εκατοστά πάνω απο το έδαφος) με τον φακό να κοιτάει λακούβα και στο βάθος θάλασσα.
Τελικά η θάλασσα δεν φαίνεται καθόλου, εστιασμένο σημείο δεν βλέπω πουθενά, και μάλλον είναι και ελαφρά κουνημένη...
Και εμένα μου θυμίζει σκοτεινό ακρωτήρι εν μέσω σφοδρής καταιγίδας. έγινε ήδη το νέο μου φόντο στην επιφάνεια εργασίας (μετά απο καιρό εκτόπισε τα χρυσά στάχυα του nilo), και μάλλον πάει για εκτύπωση σε μεγάλο μέγεθος...

Τι λέτε?

3121646840_9c2d7d867c_b.jpg

Αρκετά ενδιαφέρουσα. Θα την δω καλύτερα το βράδυ, γιατί είμαι στο κατεβαστήρι και έχει μικρή (και χάλια) οθόνη.

Ίσιωμα ο ορίζοντας θέλει σίγουρα. ίσως αν ήταν κάπου εστιασμένη να ήταν καλύτερη....

Δεν είναι ο ορίζοντας αυτός, είναι το τσιμέντο της παραλίας που φαίνεται διαγώνια. Ο ορίζοντας είναι απο πίσω και δεν φαίνεται. Όσο την κοιτάω βλέπω οτι έχει εστιάσει πολύ μπροστά αν δείτε που φαίνεται το έδφος μέσα απο το νεράκι...

ΟΚ τότε... Όμως νομίζω ότι ούτως ή άλλως θέλει ίσιωμα.... IMHO.

Πηγαμε για photoz χτες, αλλα αργησαμε να φτασουμε και χασαμε λιγο τον ηλιο...
Καποιες δοκιμες με crop , τι λετε?

3127924520_fee4159e95.jpg

3127116967_1ed1e6dd34.jpg

Δεν είναι ο ορίζοντας αυτός, είναι το τσιμέντο της παραλίας που φαίνεται διαγώνια. Ο ορίζοντας είναι απο πίσω και δεν φαίνεται. Όσο την κοιτάω βλέπω οτι έχει εστιάσει πολύ μπροστά αν δείτε που φαίνεται το έδφος μέσα απο το νεράκι...

εγω Αλεξ σ αυτη τη φωτο βλεπω ενα σοβαρο μειονεκτημα. Δεν υπαρχει ενα σημειο να μπορει να εστιασει το ματι. Το ματι του θεατη ταξιδευει μεσα στην εικονα. Ετσι παει πρωτα στα φωτεινα και μετα στα σκοτεινα. Κατα τα τον ιδιο τροπο ψαχνει να βρει και καποιο σημειο να πιαστει. Εδω δεν υπαρχει κατι τετοιο και αφου την κοιταξει για λιγο και δεν βρει καπου να εστιασει μετα κουραζεται και την εγκαταλειπει.

Παντα φιλικα (οπως ξερεις).

Paul η δευτερη ειναι φυσικα καλυτερη απο την πρωτη αλλα και απο μονη της ειναι ωραια. Πολυ ενδιαφερον για εμενα το χρωματικο αποτελεσμα(wb tungsten?) και μ ενα ξεκαθαρο θεμα. Επισης αρκετα καλη γωνια (το χαμηλωμα της μηχανης καλο). Τα δεξια φλου πεζοδρομια κλπ δεν τα χρειαζοσουν κατ εμε.
Κοιτα αν μπορεις την συνθεση να την ολοκληρωνεις στο σκοπευτρο πριν κανεις κλικ.

Ναί έτσι είναι και το γράφω κιόλας οτι είναι μία θολούρα γενικότερη. Την πρώτη φορά που την είδα στο slide ακόμα μου πήρε ώρα να καταλάβω τί ειναι... Αλλά περιέργως δεν μπορώ να σταματήσω να την κοιτάω!

Χωρίς αμφιβολία είναι ελλατωματική. Και ο Γίωργος έχει δίκιο γέρνει λιγάκι προς την μία πλευρα, και οι αντανακλάσεις του ουρανού στο νεράκι αποπροσανατολίζουν.
Την έβαλα ώς παράδειγμα οτι αν και σε κάθε επιμέρους τομέα είναι λάθος, μου αρέσει όλο και περισσότερο. Και μου φαίνεται πολύ μυστήριο πράγμα.

Και εννοείτε οτι πάντα φιλικά δέχομαι την κριτική. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτών των νημάτων, και με βάση την κριτική σας εξελίσομαι. Όπως είπα και σε άλλο πόστ, δεν πάει ούτε χρόνος που ρώταγα τί μηχανή να πάρω και ξεκίνησα...

Paul η δευτερη ειναι φυσικα καλυτερη απο την πρωτη αλλα και απο μονη της ειναι ωραια. Πολυ ενδιαφερον για εμενα το χρωματικο αποτελεσμα(wb tungsten?) και μ ενα ξεκαθαρο θεμα. Επισης αρκετα καλη γωνια (το χαμηλωμα της μηχανης καλο). Τα δεξια φλου πεζοδρομια κλπ δεν τα χρειαζοσουν κατ εμε.
Κοιτα αν μπορεις την συνθεση να την ολοκληρωνεις στο σκοπευτρο πριν κανεις κλικ.

Ευχαριστω Νιlο,μαλλον εχεις δικιο για το πεζοδρομιο, για αυτο και το crop, αλλα αν το εκοβα και αλλο θα χανοντουσαν και τα φαναρια στο background, και τα λυπομουν:)Ηταν και βραδυ και δεν ειχα και τριποδο, και η μηχανη ηταν πανω σε κατι τσιμεντα.
Για τα εφε θα κοιταξω, δεν θυμαμαι:)