Ωραια.
Με τον 17-40...?
Κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν αξίζει να πάρει κανείς τον 17-40/4 για APS, εκτός εάν έχει στα σχέδια να αποκτήσει κάποια στιγμή FF σώμα.
Και λόγω κόστους, και λόγω μικρού εύρους... Γιατί να μην πάρει κανείς τον Ταμρον 17-50/2.8, που και τη μισή τιμή έχει, και πιο ελαφρύς είναι, και 1 στοπ πιο γρήγορος και τελικώς αποδίδει καλύτερα οπτικά. Δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι θα πάμε κάποια στιγμή σε FF, εάν το έχουμε κατά νου, να κάνουμε κάτι τέτοιο την προσεχή πχ 2ετία, τότε ναι, δικαιολογείται η αγορά του 17-40 αλλά από την άποψη επένδυσης. Κι εγώ δεν έχω αγοράσει ούτε έναν φακό APS (μόνο τον 18-55 του κιτ της 350D έχω σε EF-S), αλλά το έχω κάνει με την παραπάνω προοπτική.
Η ποσότητα φωτός αυτή εξαρτάται απο το φυσικό εμβαδό του διαφράγματος (απο τον λόγο f/# όχι απο τον αριθμό #). Επομένως η ισοδυναμία ισχύει αφου π.χ. 40/4 = 25/2,5 δηλ. η ποσότητα φωτός που φθάνει στον κάθε αισθητήρα είναι ίδια άρα και η ποιότητα των φωτο θα είναι ίδια.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.