Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

attachment.php

Attachments

• BRA013-3.jpg
    BRA013-3.jpg
    175.5 KB · Views: 138
Απάντηση: Re: HDR photos

Το παρακανες ρε συ.....
Exεις απολυτο δικιο επαιζα σημερα για πρωτη φορα με το photomatrix και
δεν εφτανε μονο αυτο την περασα και απο το light room αν
προλαβαινα θα την περναγα λιγο και απο ps:music-smiley-005:
Γενικα δεν μου αρεσει και τοσο το ΗDR ομως ομολογω οτι εχω δει καποια
αριστα αποτελεσματα απο τα μελη .

καλησπερα
Να κανω και εγω μια ερωτηση

αγορασα την canon 550d και θελω να παιξω με hdr

Διαβασα οτι αν κανεις hdr απο μια raw αυξανει λιγο ο θορυβος και είναι πιο σωστο να τραβηξεις τις 3 τουλαχιστον φωτογραφίες +2 και -2.

Διαβασα εδω μεσα για το bracketing
Αυτο εννοουμε; Μπορεις να ορισεις στη φωτογραφική να τραβηξει τις 3 φωτογραφίες μαζι, με το + και - 2 ή τις τραβας και κανεις εσυ χειροκινητα τη ρύθμιση; μια μια δηλαδή

Ευχαριστω για το ενδαφερον σας...

Bracketing λεγεται η αλληλουχια αυτη των ληψεων με διαφορετικη φωτεινοτητα. Γινεται και χειροκινητα, αλλαζοντας απο μονος σου την ταχυτητα κλειστρου, πριν απο καθε ληψη, γινεται και αυτοματα (auto bracketing) αν εχει αυτη τη δυνατοτητα η μηχανη σου...στη συγκεκριμενη περιπτωση, καλο ειναι να βαζεις και το drive της μηχανης στη συνεχομενη ληψη για να γλιτωνεις κουνηματα της μηχανης και να εχεις προτεραιοτητα διαφραγματος για καλυτερα αποτελεσματα.

Re: Απάντηση: Re: HDR photos

Exεις απολυτο δικιο επαιζα σημερα για πρωτη φορα με το photomatrix και
δεν εφτανε μονο αυτο την περασα και απο το light room αν
προλαβαινα θα την περναγα λιγο και απο ps:music-smiley-005:
Γενικα δεν μου αρεσει και τοσο το ΗDR ομως ομολογω οτι εχω δει καποια
αριστα αποτελεσματα απο τα μελη .

Γιατι ρε παιδια... δεν θεωρειται απαραιτητη η επεξεργασια και σε αλλο προγραμμα μετα το φωτοματιξ? Επαρκουν οι ρυθμισεις του ωστε να εχουμε αποδεκτο τελικο αποτελεσμα?

Bracketing λεγεται η αλληλουχια αυτη των ληψεων με διαφορετικη φωτεινοτητα. Γινεται και χειροκινητα, αλλαζοντας απο μονος σου την ταχυτητα κλειστρου, πριν απο καθε ληψη, γινεται και αυτοματα (auto bracketing) αν εχει αυτη τη δυνατοτητα η μηχανη σου...στη συγκεκριμενη περιπτωση, καλο ειναι να βαζεις και το drive της μηχανης στη συνεχομενη ληψη για να γλιτωνεις κουνηματα της μηχανης και να εχεις προτεραιοτητα διαφραγματος για καλυτερα αποτελεσματα

Ειδα οτι η canon 550d υποστηριζει τρεις λήψεις.... ξερεις πως το ρυθμίζω; Απο που στο μενου εννοω.
Επισης μπορω να τραβηξω 6 (3 διπλες); Να ορισω τις τρεις πρωτες -2 -1 - 0 και μετα τις υπολοιπες στο +; Καθε βοηθεια δεκτη....

Δυστυχως το manual το εχω πολυ μακρυα (γυρω στα 300 χλμ) :smash:

Ευχαριστω. Μηπως να το μεταφερω σε θεμα canon 550d;

Ειδα οτι η canon 550d υποστηριζει τρεις λήψεις.... ξερεις πως το ρυθμίζω; Απο που στο μενου εννοω.
Επισης μπορω να τραβηξω 6 (3 διπλες); Να ορισω τις τρεις πρωτες -2 -1 - 0 και μετα τις υπολοιπες στο +; Καθε βοηθεια δεκτη....

Δυστυχως το manual το εχω πολυ μακρυα (γυρω στα 300 χλμ) :smash:

Ευχαριστω. Μηπως να το μεταφερω σε θεμα canon 550d;

Expo. comp./AEB • +/-2 EV
• 1/3 or 1/2 EV steps Configures auto exposure bracketing.

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos550d/page10.asp

Aπο οτι ειδα στο λινκ παραπανω, πας στο μενου, στο 2ο κοκινο τετραγωνακι η 1η επιλογη.

ευχαριστω για την απάντηση. πολυ ωραιο , δεν ηξερα οτι υπαρχει τετοιο online...

το εκανα και ενω νομιζα οτι θα είναι ολα ενταξει μου βγαζει μια φωτο....

εκανα δοκιμες στην επιλογη μεμονομένες ληψεις και συνεχης λήψη αλλα τιποτα...
οταν τραβαω τη φωτογραφία στην οθονη που βαζω το ματι βλεπω ενα * το νουμερο 3 και τις τρεις τελειες στο -1 και +1 που δηλωνουν οτι το εχω κανει μαλλον σωστα. αλλα δε βγαινουν οι 3 φωτο....

καπου υπαρχει μια επιλογη one shot , al focus και ai servo. Αυτο εχει καμια σχεση;

Τι αλλο πιστευετε οτι πρεπει να ρυθμίσω;

ενταξει παιδια το βρηκα.... απλα επρεπε να πατησω 3 κλικ για να βγουν και οι 3 φωτογραφίες . Το εβαλα στο χρονομετρο και τις εβγαλε μια χαρα

Ευχαριστω

μιας και ξεκινας τωρα τα HDR καλο θα ηταν να εχεις την μηχανη σε τριποδο ακομα και μερα αν κανεις bracketing γιατι και το παραμικρο κουνημα μπορει να φερει αρνητικα αποτελεσματα στην τελικη εικονα

ενταξει παιδια το βρηκα.... απλα επρεπε να πατησω 3 κλικ για να βγουν και οι 3 φωτογραφίες . Το εβαλα στο χρονομετρο και τις εβγαλε μια χαρα

Ευχαριστω

Νομίζω ότι αν επιλέξεις στο Drive Mode το Continuous Shooting μπορεί να βγαίνουν και με ένα πάτημα.
Για δοκίμασέ το. Δε θυμάμαι σίγουρα.

ναι πραγματι
Το δοκιμασα χθες και βγαινουν αυτοματα
Και στο συνεχομενες λήψεις αλλα και εκει που ορίζεις χρονο (δε θυμαμαι πως το ονομαζει)

Αλλιως θα υπηρχει προβλημα με την κινηση της μηχανης....

ναι πραγματι
Το δοκιμασα χθες και βγαινουν αυτοματα
Και στο συνεχομενες λήψεις αλλα και εκει που ορίζεις χρονο (δε θυμαμαι πως το ονομαζει)

Αλλιως θα υπηρχει προβλημα με την κινηση της μηχανης....

:2thumb22sup: