Φωτογραφιες φθινοπωρου

img002.jpg

Επεσε στα χερια μου ενα τευχος του explore nature(τευχος 20,Νοεμβριου),ενος περιοδικου με φωτογραφιες απο διαφορα μερη στην Ελλαδα,τοπια κτλ.

Ειχε ενα αφιερωμα στο δασος του Φρακτου στη Ροδοπη,στα συνορα με τη Βουλγαρια.Πραγματικα πολυ ομορφες φθινοπωρινες φωτογραφιες μεσα στο δασος...

Μια φωτογραφια μαλιστα,που φαινεται η θεα προς μια κοιλαδα,
(προς τη βουλγαρια οπως αναφερεται στο σχολιο)ειναι οχι μονο μια απο τις ομορφοτερες φθινοπωρινες φωτογραφιες που εχω δει,αλλα και μια απο τις καλητερες φωτογραφιες τοπιου/φυσης που εχω δει εως τωρα.Τοσο πολυ μου αρεσε.

Το εχει κανεις απο εσας το τευχος αυτο?

Γιάννη σε αυτές τις δύο κάτι λείπει νομίζω. Δεν υπάρχει κάποιο σημείο αναφοράς στο οποίο να "κολλάει" το μάτι. Δεν ξεχωρίζει κάποιο σημείο αρκετά ώστε να τραβήξει το βλέμμα.

Στην δεύτερη ας πούμε τα κλαδιά στο βάθος μπλέκονται με τα φύλλα και οι μορφές δεν διαχωρίζονται. Και δεν βοηθάει οτι τα φύλλα έχουν υποφωτιστεί.
(Έχω την εντύπωση οτι χρησιμοποίησες φλας ή φωτίζονται αλλιώς τα μπροστά φύλλα? )
Δεν είσαι σαφές πιό είναι το θέμα σου εδω. Τα κίτρινα φύλλα σε αντίθεση με το γυμνό δέντρο πίσω, το γυμνό δέντρο σε σχέση με φύλλα μπροστά ή ο ουρανός με την βλάστηση να τον ψιλοκρύβει? Αν ήταν το πρώτο, θα μπορούσες να μετακινηθείς έτσι ώστε να έχεις σε πρώτο πλάνο κοντά σου μερικά φύλλα, καθαρά εστιασμένα και με σωστή έκθεση., και στο βάθος τα γυμνά κλαδιά λιγάκι θολά (όχι πολύ ώστε να μην είναι αντιλήπτό τί είναι αλλα ούτε και νετ ώστε να μπλέκονται με το πρωτο θέμα.
Μερικές ιδέες ρίχνω πώς θα το σκεφτόμουν εγώ.

Ευχαριστω Αλεξη για τα σχολια.

Εχεις δικιο για τη δευτερη.Οταν την τραβηξα,στη μηχανη της οθονης φαινοταν πιο εντονα αυτο που λες,ενα ψιλομπερδεμα χωρις να υπαρχει καποιο σημειο αναφορας στην εικονα.

Οταν την ανεβασα εδω στο κομπιουτερ ομως,μου αρεσε λιγο σαν ατμοσφαιρα καπως,και την ανεβασα.Αλλα εχεις δικιο σε αυτο που λες,το καταλαβαινω.
Ηθελα να παρω ετσι ενα γενικο πλανο με τα φυλλα,τον ουρανο και το γυμνο δεντρο πισω,εχοντας και σα σημειο αναφορας ας πουμε το φυλλο που βρισκεται δεξια στο εν τριτο και λιγο πισω,αλλα αυτο ειναι μικρο και υποφωτισμενο και δε μπορει να αποτελεσει πραγματικο σημειο αναφορας στην εικονα.

Ευχαριστω παντως για το σχολιο.

Γιαυτό είμαστε εδώ για να δίνουμε συμβουλές ο ένας στον άλλον. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι...!
Το υποφωτισμένο θα μπορούσες να το σώσεις λίγο αν την είχες σε raw. Θέλει ενα στοπ πάνω σίγουρα νομίζω.
Για το φλας είχα δίκιο ή με μπέρδεψε το φως?

Αλεξη καλα εκανες και σχολιασες το θεωρω θετικο.
Φλας δεν εχω βαλει το φως σε μπερδεψε μαλλον.

Βλασση εδω Κρητη υπαρχει ακομα φθινοπωρινη ατμοσφαιρα!Αλλα τι να κανουμε,εγω ξεκινησα το νημα,πρεπει να το στηριξω λιγακι ακομα:D

Εγω θα ψηφιζα τη 5η απο πανω καθως και την τελευταια ως καδρο γιατι απο χρωματα ειναι ολες πολυ ωραιες

Εγω θα ψηφιζα τη 5η απο πανω καθως και την τελευταια ως καδρο γιατι απο χρωματα ειναι ολες πολυ ωραιες

Δε πολυκαταλαβα ποιες εννοεις Φωτη,αν παντως λες καποιες απο αυτες που εχω ποσταρει,ευχαριστω.

Δυο προσφατες ληψεις,προς το τελος του φθινοπωρου πλεον...-bye-

img520a.jpg

img403z.jpg

Καλησπερα,

Να πω ενα Χρονια Πολλα και παλι για σημερα,και καλες γιορτες σε ολους και ολες.

Πηγα σημερα μια βολτουλα με τους γονεις μου στο Φοδελε,ενα χωριο που απεχει λιγη ωριτσα απο το Ηρακλειο(Κρητης).Εκει λοιπον πετυχα παλι καποια φθινοπωρινα θεματα!:D
(ειμαι σχεδον σιγουρος πως αυτη θα ειναι η τελευταια φθινοπωρινη φωτογραφια που εβγαλα για φετος,ερχονται λιγο κουραστικες μερες απο εδω και περα με διαβασμα,μετακομιση...:frown:)

Μου αρεσε λιγο η παρακατω φωτογραφια που εβγαλα,οποιαδηποτε αποψη η σχολιο θα ηταν καλοδεχουμενη-bye-

img621.jpg

Ειχε πολυ καλη μερα σημερα εδω και ξαναπηγα μια βολτα στο ιδιο μερος,και εβγαλα μια παρομοια με τη χθεσινη.Ποια η γνωμη σας για αυτες τις δυο και συγκριτικα μεταξυ τους σα καδραρισμα/συμθεση-χρωμα κτλ.

img698.jpg

Η πρώτη είναι σαφώς καλύτερη, γράφει καλύτερα το νερό. Εάν δοκίμαζες μια λήψη από πραγματικά χαμηλά? Ένα σχεδόν close-up είναι. Θέλει κόντραστ και φως για να γράψει καλά το νερό, γιατί αυτό είναι ο πρωταγωνιστής του κάδρου σου.

Ευχαριστω για το σχολιο.

Στην πρωτη μου αρεσουν τα παιχνιδισματα που κανει το νερο πιο πολυ,αλλα στη δευτερη μου αρεσει που ειναι λιγοτερο "μπερδεμενη".

Πιο χαμηλα εννοεις η γωνια ληψης η πιο κοντινο πλανο?