Φωτογραφιες φθινοπωρου

Όντως κακώς.. :p Και όντως ενδιαφέρουσες. Απλά θα δοκίμαζα με πιο έντονα χρώματα.. κάπως έτσι πχ.

Ηθελα να κρατησω λιγο το mood... ;-)

Γιάννη, την τρίτη ξεχωρίζω. Αλλά ίσως να μου άρεσε λίγο περισσότερο αν ήταν έστω και κάτι εστιασμένο, είτε ήταν ο άνθρωπος με την ομπρέλα, είτε οι σταγόνες στο τζάμι.

Ασημάκη, η δεύτερη είναι πολύ ατμοσφαιρική, αλλά θα ήθελα και ένα σημείο ενδιαφέροντος. Η τρίτη είναι επίσης ωραία, αλλά έχει τεχνικό θέμα. Είναι συνένωση 2 φωτογραφιών;

Ευχαριστω Νασσο για το σχολιο,θα ξαναπειραματιστω καποια στιγμη,με διαφορα focus κτλ.

Ασημάκη, η δεύτερη είναι πολύ ατμοσφαιρική, αλλά θα ήθελα και ένα σημείο ενδιαφέροντος. Η τρίτη είναι επίσης ωραία, αλλά έχει τεχνικό θέμα. Είναι συνένωση 2 φωτογραφιών;

Ολες ειναι HDR, -3.00EV,0.00,+3.00ΕV και συνθεση με το Photomatrix 4.2 Pro. Ηταν η πρωτη μου προσπαθεια στο HDR και λογω ημερας και αρκετα δυσκολων συνθηκων (αερα και συννεφιας), και εγω μετα ειδα αρκετα ghosts (περιεργως δε τα επιασε ολα το Photomatrix) εχω ακομα αρκετη δουλεια στον συγκεκριμενο τομεα. Οταν εννοεις σημειο ενδιαφεροντος... δηλαδη να ειχα κανει φοκους σε κατι συγκεκριμενο η το πλανο απο αλλη οπτικη γωνια?

Αλλη μια μιας και το εφερε η κουβεντα... :p

703675_4915519763092_646983559_o.jpg

Last edited:
Ωραια φωτογραφια.Να προτεινω μια αλλη χρωματικη προσεγγιση?

hgdr.jpg

Οχι,αλλαξα λιγο τη χροια των χρωματων ωστε να γινουν πιο ζεστα,γιατι στην οθονη μου φαινονται λιγο ψυχρα με λιγο παραξενη αισθηση.(κατι που παρατηρησα και στο αλλο σετακι στα πορτρετα).
Δεν ειναι ασχημα και εχει χρωματικα την αποψη της η εικονα σου.Εσενα πως σου φαινεται η εκδοχη μου?

Μεγαλειότατε, αν μου επιτρέπετε κι εμένα, άνοιξα λίγο τις σκιές "κόβοντας" λίγο χρώμα...

169539_4959801310103_1619608670_oB.jpg

Οχι,αλλαξα λιγο τη χροια των χρωματων ωστε να γινουν πιο ζεστα,γιατι στην οθονη μου φαινονται λιγο ψυχρα με λιγο παραξενη αισθηση.(κατι που παρατηρησα και στο αλλο σετακι στα πορτρετα). Δεν ειναι ασχημα και εχει χρωματικα την αποψη της η εικονα σου.Εσενα πως σου φαινεται η εκδοχη μου?

Γιαννη, δυστηχως (προς το παρον) εχω ΤΝ μονιτορ και τα χρωματα φαινονται λιγο περιεργα (ασε που ειναι και ακαλιμπραριστο)... Λογω του οτι ειναι HDR η φωτο εχει πιο εντονα χρωματα, το επεδιωξα αλλωστε. Δημητρη, εννοειται οτι "επιτρεπω", δε ξερω τι ειναι καλυτερο στο φθινωπορο, τα εντονα χρωματα, οι καποιες σκιες να δωσεις ενα μελαγχολικο ηφος η...κατι αλλο :p

Καλά εμένα αφήστε με, είμαι "χαλασμένος" από το μικροστοκατζίδικα που θέλουν φως - πολύ φως :smash:

Δεν πιάνει Χειμώνας στην Κρήτη ρε??? Χριστούγεννα και ακόμα με κίτρινα φύλλα ασχολείστε!!! χεχε
Ωραίος Γιάννη! Αν θα άλλαζα κάτι, θα φώτιζα το φύλλο λίγο πιο πολύ στο Photoshop για να ξεχωρίζει πιο έντονα. Αλλά είναι προσωπικό βίτσιο οπότε δεν σημαίνει και κάτι!

Εδω στην Κρητη ειναι αλλιως το κλιμα,αργουν τα φθινοπωρινα χρωματα! :D

Ηδη το φωτισα λιγο ως εκει που το θεωρησα καλουτσικο στην οθονη μου.

Να ρωτησω κατι ασχετο,οταν κανω attachment τωρα με τη νεα πλατφορμα,μου τα βγαζει θολα εδω,σε τι αναλυση ενδεικνυται να τα κανω resize και μετα attachment?

Πριν άπειρα χρόνια φτιάχνω μαγαζί για πελάτη στην Κρήτη και συζητάμε για φυτά στον περιβάλλοντα χώρο, μου λέει ο άνθρωπος κάποια, "μα αυτά θα τα κάψει ο παγετός" του λέω και με κοιτάει με συγκαταβατικό ύφος... :flipout:

χαχαχα :-) Χιονια εδω κατω μονο στα ορη :-)

Mια παρομοια με την προηγουμενη :-)

IMG 151re.jpg

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εδώ έχει μπεί το φθινόπωρο για τα καλά... Τί φθινόπωρο δλδ, στην Βαυαρία είχαμε κιόλας το πρώτο χιόνι χθες το βράδυ. Εδώ δεν έχει χιονίσει βέβαια ακόμα, η θερμοκρασία κρατιέται σταθερά γύρω στους 12, και έχουν ξεκινήσει οι βροχές.

Τα φύλλα που έχουν αρχίσει να κοκκινίζουν είναι καλή αφορμή για φωτογραφική βόλτα, ακόμα και αν αυτή είναι μέχρι το πάρκινγκ φεύγοντας απο την δουλειά...

Μερικά φύλλα γίναν μέχρι και μωβ, αλλά το χορταράκι ακόμα καλά κρατεί το χρώμα του

of things to come by AlexTheodin, on Flickr

Αυτή είναι κολαζ απο 8 ξεχωριστές, αλά Brennizer...

Bark by AlexTheodin, on Flickr

Και το κλασικό παγκάκι των γερμανικών πάρκων, συνήθως δωρεά κάποιου πολίτη.

Fall bench by AlexTheodin, on Flickr

Όλες με τον ρώσο Sonnar, Jupiter 8 50mm f/2 στην ΝΕΧ7