JohnJohn, μιας και τα ίδια περνάω κι εγώ περίπου αυτό τον καιρό, θα σου πω τα δικά μου συμπεράσματα (μετά από πολλές συζητήσεις με τον gomar

)
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο να μάθεις σε ποια f παίζει καλύτερα ο φακός σου καθώς και να χρησιμοποιείς το σωστό f σε κάθε περίσταση. Εγώ στις αρχές, έλεγα "α, ας ανοίξω διάφραγμα να μεγαλώσω την ταχύτητα" αλλά τελικά το διάφραγμα που έβαζα δεν απέδιδε καθόλου σωστά και το αποτέλεσμα ήταν φωτογραφίες που δεν φαίνονται κουνημένες αλλά σαν να τους λείπει ποιότητα. Το ίδιο συνέβαινε όταν το έκλεινα πολύ και έβγαιναν κάτι φωτογραφίες χειρότερες κι από κινητού!
Από κει και πέρα, παίζουν ρόλο και τα όρια του φακού. Σίγουρα ένας φακός από κιτ δεν θα έχει την οξύτητα που έχει ένας πολύ πιο ακριβός φακός! Σε αυτό δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά σίγουρα αν πειραματιστείς αρκετά με το διάφραγμα, θα δεις μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα των φωτογραφιών σου!
Υ.Γ στην φωτογραφία με το σπιτάκι, φαίνεται πως το focus είναι στο δέντρο πάνω δεξιά μιας και φαίνεται πολύ πιο καθαρό από το σπιτάκι. Δεν ξέρω πως έγινε αυτό, πάντως με λίγο μεγαλύτερο f (και πάντα μέσα στα όρια που αποδίδει σωστά ο φακός σου), το αποτέλεσμα θα ήταν πιο καθαρό πιστεύω.