Φωτογραφική εξόρμηση-προσκύνημα στο Άγιο Όρος 25/9

Βλάση πάντως στις 27 το βράδυ ξεκινάει ολονύχτια και 28 είναι η μεγαλύτερη εορτη της κοιμησεως της Θεοτόκου πού τιμούν με μεγαλοπρεπεια στην Ιβηρων παρουσία χιλιάδων προσκυνητων από όλο τον κόσμο και για όσους θέλουν να παραβρεθούν δεν χρειάζεται να κλείσουν διαμονητηριο μήνες πριν αλλά αρκεί να τηλεφωνήσουν μία μέρα πριν . Καλή συνέχεια στο ταξίδι και με πολλές όμορφες φωτογραφίες.

Φαντάζομαι ότι είστε ήδη εκεί αγαπητοί φίλοι, μάλλον παραδομένοι στην αγκάλη του Μορφέα. Σας εύχομαι να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται!

Αναμένουμε υπέροχες εικόνες! Καλά να περάσετε κι από εμένα. Ήθελα πάρα πολύ να έρθω...!

καλησπέρα σας,
προσωπικά είμαι ήδη πίσω στο σπίτι. Τα άλλα δυο μέλη ταξιδεύουν και κάποια ώρα τα μεσάνυχτα θα φθάσουν στην Αθήνα. Το πρόγραμμα πήγε όπως είχε σχεδιαστεί. Ο καιρός δεν μας δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα αφού έβρεξε χθες το βράδυ, ενώ δεν εμπόδισε την κίνηση των καραβιών. Το φως ήταν μέτριο, δηλαδή από ψόφιο ήλιο, συννεφιά και καταπληκτικές εμφανίσεις του ήλιου μέσα από τα σύννεφα για ελάχιστα λεπτά. Δυστυχώς χάσαμε την απολύτως καλύτερη φωτογραφία. έναν ήλιο να ανατέλει μέσα από τη θάλασσα και να σκίζει τα σύννεφα στο πλάι της Μεγίστης Λαύρας. Γιατί το χάσαμε; Τα λεωφορειάκια επρόκειτο να έλθουν στη μονή στις 07.00 για να μας παραλάβουν. Στις 07.03-07.08 θα είχαμε καταπληκτικές λήψεις. Όμως ήρθαν τα καταραμένα το πρώτο 6.42 και το δεύτερο 6.47!!!! Τράβηξα 2-3 με blue light αλλά όχι ανατολή. Πόσο καλό ήταν το φως; Το καλύτερο που έχω δει από το 1999. Κρίμα!!!

Απο το λιγο που μιλησα με το Στελιο οταν εισασταν Βατοπέδι ακούγονταν ενθουσιασμενος

Από εκεί και πέρα, πήγαμε και ήλθαμε καλά, κοιμηθήκαμε καλά, φάγαμε καλά, πήγαμε εκκλησία 2-3 ώρες ημερησίως, ήπιαμε τσίπουρα, και σε καπηλιό και σε μονή, μαζέψαμε εμπειρίες. Οι Έλληνες ελάχιστοι, ίσως ο ίδιος αριθμός ήταν Κύπριοι, κάποιοι Ρουμάνοι, Σέρβοι, Βρετανοί, Αυστραλοί, Γάλλοι και ελάχιστοι Γερμανοί. Όμως η πλειοψηφία, τί πλειοψηφία, πλημμύρα κανονική ήταν Ρώσοι.... παντού ακούγαμε ρωσικά!!!

Φωτογραφικά θα τα πούμε τις επόμενες μέρες, καθώς πλέον τρέχουμε να μαζέψουμε όσα αφήσαμε χύμα τις μέρες που λείψαμε.

Για το Βατοπέδι που αναφέρατε, ένα παράδειγμα γι ανα δείτε το επίπεδο των υπηρεσιών. Το απόγευμα μετά τον εσπερινό και την Τράπεζα (φαγητό από κοινού) ξαναπήγαμε στο ναό, όπου έγινε ξενάγηση σε κάθε γκρουπ χωριστά ανάλογα με τη γλώσσα που μιλούσαν. Έτσι ταυτόχρονα γινόταν ξενάγηση στα ρωσικά, στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα ρουμανικά, στα αγγλικά (australian english παρακαλώ!) κι εγώ μετέφρασα λίγα πράγματα σε 3 Σέρβους που αισθάνονταν κάπως αμήχανα αφού δεν υπήρχε εκείνη τη στιγμή κάποιος σερβόφωνος μοναχός να τους μιλά στη γλώσσα τους. Το Βατοπέδι είναι ένας τεράστιος οργανισμός, όπου οι μοναχοί τρέχουν ακατάπαυστα για να εξυπηρετήσουν τους σχεδόν εκατοντάδες επισκέπτες μέρα και νύχτα, προσφέρουν υπηρεσίες και φιλοξενία υψηλής ποιότητας, αλλά δεν τους λείπει καθόλου η πνευματικότητα. Και η χορωδία στην εκκλησία ήταν πολύ υψηλής ποιότητας, και η Θεία Λειτουργία, και η δυνατότητα εξομολόγησης, και η συζήτηση τη νύχτα με τους επισκέπτες, αν και ο Στέλιος δεν την βρήκε του επιπέδου που περίμενε.

Αυτά τα λίγα, ας μπουν να γράψουν και οι συνοδοιπόροι και μετά τα ξαναλέμε.

Μπράβο κύριοι.
Περιμένουμε τις επόμενες μέρες εμπειρίες και φωτογραφίες :a0210:

Re: Απάντηση: Φωτογραφική εξόρμηση-προσκύνημα στο Άγιο Όρος 25/9

Να δώ πότε να καταφέρω να σας πάρω και να σας πάω εκεί. Όλο το λέμε και μέχρι τώρα όλο προβλήματα έχουμε.

Το οτι σας είδα την παραμονή ομολογώ με γαργαλησε λιγο αλλα ήταν αδύνατον βασει των υποχρεώσεων μου...

Εγώ ήμουν στο τσακ να έρθω... Ακόμα και η γυναίκα μου με παρότρυνε αλλά κάτι η απόσταση κάτι τα έξοδα.... Άλλη φορά.

Θα ήταν ωραία όμως και ένα ταξίδι σε Ανδρίτσαινα, Καρύταινα, Δημητσάνα κλπ.

Αναμένουμε πλούσιο φωτορεπορτάζ και εικόνες από τους Άγιους Τόπους!

Απειρος στην φωτογραφια
πρωτη φορα στο Ορος

το οδοιπορικο προσκυνημα τελειωσε
το ταξιδι συνεχιζεται
εμπειρια ζωης

μην βαζετε εμποδια οποιοσ θελει μπορει !

η γνωριμια μου με τον Βλαση παρ οτι διαφορετικοι χαρακτηρες οτι καλυτερο
σ ευχαριστω δημοσια για την φιλοξενια και την παρεα
χωρις αυτον δεν ξερω πως θα ηταν οι μερες ...

με πειριμενει πολυ δουλεια τωρα τα λεμε .....