Φωτογραφική εξόρμηση-προσκύνημα στο Άγιο Όρος 25/9

Μετά απο σχεδόν πεντέμισυ χρόνια, ξαναπήγα στο Άγιο Όρος.
Πέρασα όμορφα.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Βλάση, χωρίς την ενεργό βοήθεια του οποίου σε θέματα οργανώσεως, δέν θα μου ήταν εύκολο να πραγματοποιήσω αυτή την επίσκεψη.

.

φωτο θα λαβεται απο Βλαση και τον φιλο Γρηγορη
τραβηξαν πολλες και καλες
απο μενα τα μικρο φωτορεπορταζ παραλειπομενα δηλαδη

δυστηχως δεν εχω χρονο και γραφω μικρα κομματακια και γρηγορα

υπεροχη σκηνη το πρωι που σηκωνοταν ο ηλιος
μετα την βραδυνη βροχουλα και σχηματισε ενα δισκο μεσα στην θαλασσα !!!!

.

Ο μοναχός με το γατάκι στο χέρι μένει στο κελλί του Αγίου Νικόδημου ή του Αγίου Νικολάου (δίπλα είναι) που έχουν την καλύτερη θέα στις Καρυές. Ο Στέλιος τον φωτογράφισε τόσο μαλακά , του ζήτησε και ύστερα την άδεια και ο μοναχός ένιωσε την υποχρέωση να τον (να μας ) καλέσει στο κελί του. Αρνηθήκαμε ευγενικά, αλλά την επόμενη φορά θα δεχθούμε.

Αύριο θα σηκώσω κι εγώ μερικές φωτογραφίες με τον Στέλιο.

Τώρα επί του προκειμένου, για το ταξίδι ομιλώ: τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο τα παροσυιάζει ο Γρηγόρης. Ο καθένας μπορεί να κάνει ένα ταξίδι στο Άγιο όρος, να μην ταλαιπωρηθεί και να περάσει καλά. Φυσικά αν θέλει να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες μετακίνησης, φιλοξενίας κλπ. έ τότε χρειάζεται κάποιος με σημαντική εμπειρία και μυαλό που να στροφάρει. Αλλά όλοι μπορούν να ξεκινήσουν.

Πότε είπαμε ότι θα πάει το επόμενο γκρουπ;

Ηλία άσε τα ευχέλαια και δώσε στον εαυτό σου κίνητρο για αυτό το ταξίδι.
10 χρόνια είχα να πάω γιατί όλο έβαζα εμπόδια, όλο έψαχνα δικαιολογίες.
Αφιέρωσα εκατοντάδες μέρες σε ανούσια πράγματα και δεν αφιέρωνα 3 μέρες στην ψυχή μου.
Το 2002 πήγαμε με τον κουμπάρο μου και τον πατέρα του στο Άγιον Όρος.
Ο κουμπάρος μου έχει μυική δυστροφία τύπου Τουσέν, κάνει λίγες κινήσεις με τα χέρια και έχει αδυναμία στο υπόλοιπο σώμα.
Μπήκαμε πεζοί με εκείνον καθισμένο σε μια καρέκλα με ροδάκια.
Μας υποδέχτηκε ένας γνωστός μοναχός, οποίος πια είναι στην αγκαλιά του Κυρίου, που φρόντισε και για τη μετακίνηση μας μέχρι τη σκήτη του.
Μείναμε μία ημέρα με όλες τις δυσκολίες που όμως με τη χάρη του Θεού ξεπεράσαμε πολύ εύκολα.
Και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου πριν το ταξίδι αν θα τα καταφέρουμε αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο για το Θεό.
Ο Βλάσης καλώς να ανεσκούμπωσε και μπράβο του το θέμα είναι εμείς τι δίνουμε στον εαυτό μας.
Ένα ταξίδι στο Άγιο Όρος είναι κάτι παραπάνω από μερικά κλικ.

.

ειναι 05.45 το πρωι
δεν εχω το χομπι της φωτογραφιας οπως εσεις ουτε μ ενδιαφερουν
τα κλικ της μηχανης και ποσο φλου ειναι η φωτογραφια
και εδω μεσα νοιωθω φιλοξενουμενος
ουτε ειμαι ατομο που ακολουθω πιστα τις θρησκευτικες παραδοσεις
το ταξιδι στο Αγιο Ορος ηθελα απο χρονια να το κανω ποιο πολυ απο περιεργεια
και προχθες που γυρισα γοητευμενος ενοιωσα ποιο πολυ ενα ταξιδι
αρμονιας ομορφιας και της ταυτισης του ανθρωπου με το φυσικο του περιβαλλον
αλλα ισως οι καποιες ταξιδιωτικες απογοητευσεις δεν με πλησιασαν κοντα στο θειο οπως περιμενα
ομως αυτο που μου συνεβει χθες το βραδυ δεν θα το ξεχασω ποτε
αλλα ντραπηκα να σας το πω γιατι πιστευα οτι θα με κοροιδεψετε
σημερα ομως κατι μου λεει να το μοιραστω μαζι σας και πες τε οτι θελετε ....
ηταν καπου 10 το βραδακι ημουν στο μικρο δωματιο του σπιτιου μου που χρησιμοποιω σαν γραφειο και ανεβαζα τις φωτογραφιες
οταν αρχισε να μυριζει κατι σαν λιβανι κατι σαν μια μυρωδια που νοιωθεις οταν μπαινεις στην εκκλησια ...
κοιταξα αν ειχε αναψει η γυναικα μου καποιο κερι , τιποτε
και σε κανενα αλλο δωματιο δεν μυριζε κατι , την φωναξα εκεινη γελασε και μου ειπε
οτι κατι ειχα φερει απο το Ορος ....

μετα απο λιγο η μυρωδια απλα οπως ειχε ερθει εφυγε ...

καλη συνεχεια σε ολους και συγνωμη για το off topic

Καλημέρα,

Ήμουν κι εγώ το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Όρος. Πιθανόν να συναντηθήκαμε και κάπου..
Έχω αρκετό υλικό που θα ανεβάσω και εδώ. Μια πρώτη γεύση απο το κινητό μου και επεξεργασία στο PS Express app

Athos Vol.2 pictures soon.. by Dimitris Amountzas, on Flickr

Vatopaidi, Athos.. by Dimitris Amountzas, on Flickr

Καλές λήψεις, στην δεύτερη αξίζει να ασχοληθείς λίγο για να αφαιρέσεις τον γερανό!