Φωτογραφική μηχανή από ebay

Απο οσο ειδα εχει και επισκευασμενες.
Στο Γερμανικο ebay ή μαλλον να το πω καλυτερα, οι Γερμανοι πωλητες οταν ειναι καινουριο βαζουν στον τιτλο το "NEU & OVP".
Δηλαδη καινουριο στην αρχικη συσκευασια του.

Εγώ πάντως δεν βρήκα ούτε μια καινούρια. Όλες, μα όλες, έχουν στην δεύτερη σειρά αυτό το "Vom Hersteller generalüberholt" που το google το μεταφράζει σαν Refurbished by the manufacturer (ανακαινισμένο από τον κατασκευαστή).

Σημασία έχει ότι σε κάθε περίπτωση έχουν 1 χρόνο εγγύηση!
δεν διαφωνώ, αλλα η εγγύηση είναι από την OLYMPUS ή από τον olympusmarket; Έχω σκοπό να αγοράσω μια E-PL1 που από ότι βλέπω σταματάει στα 250 €, αλλα να ξέρω τι με περιμένει.

Η απάντηση της olympus για την εγγύηση.

Αξιότιμε Κύριε,

Εγγύηση για τη μηχανή σας, αποτελεί το πανευρωπαϊκό έντυπο (Olympus WorldWide Warranty) και η απόδειξη αγοράς. Ισχύει για 2 χρόνια από την αγορά εντός ευρωπαϊκής ένωσης.

Σε περίπτωση επισκευής από το επίσημο Service της εταιρείας μας, θα πρέπει να προσκομίσετε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά.

Παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης

Όλα αυτά είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλα αν ο olympusmarket δεν είναι η ίδια η OLYMPUS, τότε δεν ισχύει η εγγύηση. Aσε που μπορεί στα Refurbished να μην ισχύει η πανευροπαϊκη εγγύηση.

Δεν έχεις άδικο, είναι β διαλογής.

Bei diesem Produkt handelt es sich um B-Ware die hochwertig und herstellergeprüft ist sie kann leichte gebrauchsspuren aufweisen.

Wichtiger Hinweis
Der tatsachliche lieferumfang kann von dem auf der Verpackung angegebenen Lieferumfang abweichen.

Που το google το μεταφράζει,

Αυτό το προϊόν B-Stock την υψηλότερη ποιότητα κατασκευαστές και δοκιμάζονται αυτές, μπορεί να έχει ελαφρά σημάδια της χρήσης.

Σημαντική σημείωση
Του πραγματικού περιεχομένου συσκευασία μπορεί να μεταβάλλεται από την αναφερόμενη στην παράδοση πακέτων.

Κάποιος Γερμανόφωνος θα μας πει καλύτερα.

Μετά από ψάξιμο σε αγγλόφωνο ebay βρήκα και εκεί παρόμοιες μηχανές που λένε Item condition: Manufacturer refurbished και στο τέλος γράφουν.

whatrbmeans01.gif

warrantyinformation.gif

3 μήνες εγγύηση έχουν.

Από την μετάφραση google: Τα προσφερόμενα προϊόντα κατατάσσονται στην περιγραφή του προϊόντος είτε ως "νέο" ή "χρήση". Ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους, τα προϊόντα που προσφέρονται εδώ προσφέρονται με ένα χρόνο περιορισμένη εγγύηση.

Κάποια είναι καινούρια (αλλά εκθεσιακά ή με κουτί συσκευασίας άλλο από το κανονικό), και άλλα μεταχειρισμένα. Όλα είναι ελεγμένα (και ενδεχομένως επισκευασμένα) από την μαμά Oly (δηλαδή από το Γερμανικό service που τα στέλνει και η εδώ αντιπροσωπεία).

Και βέβαια η αξιολόγηση, προσωπικά μου εμπνέει εμπιστοσύνη:

Top-βαθμολογία πωλητές
Τα αγοράς olympus ( βαθμολογία από 46 370)

99,7% Θετικά

Σταθερά λαμβάνει την υψηλότερη δυνατή αξιολογήσεις από τους αγοραστές
Σταλθέντα στοιχεία γρήγορα
Παρέχει άριστη εξυπηρέτηση των πελατών

Με 46000 αξιολογήσεις είναι λίγο δύσκολο να είναι "μούφα"...

Από την μετάφραση google: Τα προσφερόμενα προϊόντα κατατάσσονται στην περιγραφή του προϊόντος είτε ως "νέο" ή "χρήση". Ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους, τα προϊόντα που προσφέρονται εδώ προσφέρονται με ένα χρόνο περιορισμένη εγγύηση.

Κάποια είναι καινούρια (αλλά εκθεσιακά ή με κουτί συσκευασίας άλλο από το κανονικό), και άλλα μεταχειρισμένα. Όλα είναι ελεγμένα (και ενδεχομένως επισκευασμένα) από την μαμά Oly (δηλαδή από το Γερμανικό service που τα στέλνει και η εδώ αντιπροσωπεία).

Και βέβαια η αξιολόγηση, προσωπικά μου εμπνέει εμπιστοσύνη:

Top-βαθμολογία πωλητές
Τα αγοράς olympus ( βαθμολογία από 46 370)

99,7% Θετικά

Σταθερά λαμβάνει την υψηλότερη δυνατή αξιολογήσεις από τους αγοραστές
Σταλθέντα στοιχεία γρήγορα
Παρέχει άριστη εξυπηρέτηση των πελατών

Με 46000 αξιολογήσεις είναι λίγο δύσκολο να είναι "μούφα"...

Συμφωνώ απόλυτα.. Εξαλλου αν η τιμή ειναι καλή και υπάρχει μια βασική εγγύηση πιστεύω οτι αξιζει τον κόπο. Μηχανη θα παρουμε παιδιά οχι αυτοκίνητο (και κακά τα ψέματα, οτι και να λεμε σε 2-3 χρονια οι περισσότεροι από εμας θα ψαχνομαστε για κάτι αλλο...)

Μην ξεχναμε και την πολυ καλή αντιπροσωπεία της Olympus στην Ελλάδα...

συμφωνώ και εγώ,
Απλά η αίσθηση που είχα διαβάζοντας το post ήταν ότι από κάπου μπορώ να αγοράσω φτηνές καινούριες μηχανές.
Τώρα που ξέρω τι παίζει, αναλαμβάνω και το οποιοδήποτε ρίσκο.

και μια ερώτηση.
Είναι αλήθεια ότι οι pen δεν μπορούν να εστιάσουν το βραδυ, γιατί δεν έχουν AF assist;

Παρέλαβα την e-450 σήμερα με UPS. Έκανε μία εβδομάδα ακριβώς, δηλαδή 5 εργάσιμες, όχι κι ασχημα. Η μηχανή δείχνει καινούρια, χωρίς ίχνος φθοράς και η συσκευασία είναι πλήρης, με τα νάυλον κ.λ.π. - το μόνο που λείπει είναι το manual (υποθέτω γερμανικό, άρα άχρηστο). Έκανα εγγραφή σώμα και φακό στον λογαριασμό μου, στο site της Ελληνικής αντιπροσωπίας για την απευκταία "κακιά ώρα" κλοπής, βλάβης κ.λ.π. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στο νήμα Olympus e-450!

Σήμερα αφίχθη στα Σπάτα και η δικιά μου pen. Έφυγε από Γερμανία τη Δευτέρα 2/5/11.
Δυστυχώς η ups θα μου την παραδώσει τη Δευτέρα, γιατί είναι σε container και θα παραμείνει κλειστό σήμερα.
Και χάρηκα που είδα στο σύστημα ότι έφτασε η μηχανούλα....

Επειδή στο κουτί της e-450 δεν υπήρχε κάρτα εγγύησης, έστειλα mail στην εταιρεία και έλαβα την εξής απάντηση:

Hello,

thank you for your message.

Of course you have got a 12 month manufacturer guarantee.

If something doesn´t work, please contact us for further instructions.

with best regards

Tim Rossmeissl
- customer service -

LIMAL GmbH
Tungendorfer Str. 10
24536 Neumünster
Germany

Πρός το παρόν βέβαια όλα δουλεύουν άψογα, και ανακαλύπτω τις χάρες των DSLR...

Περιμένουμε και την άποψη του aragorn για την μηχανή που πήρε, αν δεν του άρεσε κάτι κτλ.

Από ότι βλέπω όμως οι τιμές των EPL-1 πήγαν στα ύψη αν και δεν έχει βγάλει άλλες στο σφυρί για τις επόμενες 4 ημέρες, δίνω 30 ευρώ παραπάνω και την παίρνω καινούργια έτσι όπως πάει το πράγμα.

Παρέλαβα και τη δική μου ep-2 σήμερα, με τον 14-42 & evf-2.
Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές. Ενθουσιάστηκα!
Η κατάσταση της μηχανής είναι άψογη και όλα δουλεύουν ρολόι!

Απάντηση: Re: Φωτογραφική μηχανή από ebay

Περιμένουμε και την άποψη του aragorn για την μηχανή που πήρε, αν δεν του άρεσε κάτι κτλ.

Από ότι βλέπω όμως οι τιμές των EPL-1 πήγαν στα ύψη αν και δεν έχει βγάλει άλλες στο σφυρί για τις επόμενες 4 ημέρες, δίνω 30 ευρώ παραπάνω και την παίρνω καινούργια έτσι όπως πάει το πράγμα.

βρίσκεις epl-1με 320 ευρώ;
Αυτή τη στιγμή πάντως παίζουν άλλες 3 epl-1 και μία ep-1.
Η τελευταία πάντως epl-1 τσίμπησε αρκετά στα 260 ή στα 266 ευρώ...

Όλες κλείνουν στα 260 τώρα τελευταία, 330 την έχω βρει (με δώρο 4gb κάρτα) αλλά ο πωλητής σου λέει να κάνεις μικρότερη προσφορά για να γίνει συμφωνία (Best Offer).

Η καλύτερη τακτική σε μια δημοπρασία ποια είναι κατά τη γνώμη σας;

Χτυπάς 5 δεύτερα πριν το τέλος με την μέγιστη σου προσφορά και ο Θεός βοηθός;

Αποφασίζεις από πριν πόσο θέλεις να δώσεις.
Χτυπάς μόνο μία φορά πριν το τέλος.
Με τη διαδικασία automatic bid το ebay δεν θα εμφανίζει ολόκληρο το ποσό που πρόσφερες, αλλά - συνήθως - 1 ευρώ πάνω από τον προηγούμενο πλειοδότη.
Αν είσαι τυχερός, κερδίζεις.

ΥΓ
Αν ενδιαφέρεσαι ακόμη για την pl-1, δες στο γερμανικό amazon: έχει ρίξει τις τιμές κάπου στα 350 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
ΥΓ2
παρακολούθησε αυτή τη δημοπρασία:
http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll...43814&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2728wt_1031

Last edited:
Καινούργια την έχω βρει όπως έχω ξαναγράψει 330 ευρώ, θα εκτελέσω τις οδηγίες σου και αν μου κάτσει μου έκατσε.

Με φακό μαζί συμφέρει και θα χτυπήσω όχι μόνο το σώμα.

Η καλύτερη τακτική σε μια δημοπρασία ποια είναι κατά τη γνώμη σας;

Χτυπάς 5 δεύτερα πριν το τέλος με την μέγιστη σου προσφορά και ο Θεός βοηθός;

Ακριβως.
Μονο αντι για 5 κανε το 6.
Οταν κανει καποιος αλλος την ιδια προσφορα εκεινο που μετραει ειναι ποιος την εκανε πρωτος.
Στα 6" δεν προλαβαινει να κανει νεα. Και συνηθως την κανουν στα τελευταια 5"...
Οποτε εχεις ακομα μια ελπιδα να κερδισεις.

Εχω κερδισει πολλες δημοπρασιες με διαφορά ενος λεπτου ($0.01).
Χαχαχα.

Αλλά παντως μιλαμε οι δημοπρασιες ειναι αρρωστια...
Εχω δει παρα πολλα αντικειμενα να φτανουν εως και υπερδιπλασια τιμη απο το buy it now.
Και να συμμετεχουν σε αυτη την ανοδο πανω απο δυο...
Φαντασου λοιπον με τι αρρωστους εχεις να κανεις...

Οι δημοπρασιες θελουν υπομονη.

Last edited:
Άντε και κέρδισα!!!
Πάω να πληρώσω και δεν με αφήνει γιατί ένα κουτάκι είναι κενό.

Seller has not provided shipping information. Check the item description or request total from the seller.
EUR κενό κουτάκι

Estimated delivery: Varies*
Seller ships within 2 business day(s)
Some item(s) listed below do not have shipping fees specified by the seller(s).

Τι κάνω λάθος;
Στην τελική τιμή είναι μόνο η τιμή της μηχανής χωρίς τα έξοδα αποστολής.