Ηρθε σήμερα η μηχανή... υπάρχει κανενας ευκολος/πρακτικος τροπος (καθ' ότι αρχαριος) να διαπιστωσω αν υπαρχουν κολλημενα ή καμμενα πιξελς?
και αν υπαρχει κατι αλλο που θα πρεπει να ελεγξω στη μηχανη?
δεν νομίζω ότι γίνεται αυτομάτως το πρώτο. Και πού καταλαβαίνει το hot pixel από τον απλό ψηφιακό θόρυβο. Νομίζω πως αναφέρεσαι στο pixel mapping το οποίο προσφέρουν οι καλύτερες μηχανές και γίνεται κατ' επιλογήν ασφαλώς.
Οι αισθητήρες είναι δεδομένο πως με τον καιρό και τη χρήση γερνούν και εμφανίζουν καμένα πίξελς. Αυτό φαντάζομαι επηρεάζει περισσότερο τις κόμπακτ, οι οποίες χρησιμοποιούν διαρκώς τον αισθητήρα, ακόμη και για τη σκόπευση, και λιγότερο τις slr οι οποίες τον ενεργοποιούν κατά τη λήψη μόνο.
Μερικές τιμές από το Mediamarkt για Olympus. H SP510 UZ με 38-380 έχει μόλις 230 ευρώ. Η SP550UZ με το φακό 28-504 με σταθεροποιητή έχει 380 και 400 σε όλα τα άλλα καταστήματα της πόλης.
Εγώ άρχισα να καλοβλέπω την FUJI F20 στα 210 ευρώ. Έχει ό,τι και η F30 εκτός από ISO 3200 και προτεραιότητα ταχύτητας/διαφράγματος.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.