Φωτογραφηση Γάμου.

εχω πολλες παρομιες που ειναι πιο σωστες....εδω απλα μαρεσουν οι εκφρασεις

δέν ξέρω αν κάνω καλά που ρωτάω σε αυτό το μέρος αλλά θέλω να φωτογραφίσω έναν φίλο στο γάμο του.Ψαχνω τις ρυθμισεις στο περίπου για τετοια περισταση εντός της εκκλησίας.Ο φωτισμός θα ειναι μόνο απο τα φώτα του ναού.Διαθέτω ΝΙΚΟΝ D7100 με τον 18-105 και το sb-700.Ευχαριστώ.

δεν υπαρχουν καπιες συγκεκριμενες ρυθμισεις ειναι αναλογα με την περισταση.
εγω στο Μ τραβαω αν τραβαω με φλας, η στο Α μερικες φορες.... ισο συνηθως στο 200, και white balance στο φλας η στο συννεφο

Οι φωτογραφίες του Κοτσίδη είναι σίγουρα τεχνικά πολύ καλές και αρκετές θα μπορούσαν να είναι σε editorial μόδας, παρόλα αυτά δεν είναι αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά απο έναν γάμο. Είμαι πιο πολύ οπαδός του ντοκυμαντερίστικου στυλ, οι φωτογραφίες του Παύλου για παράδειγμα είναι πιο κοντά στο δικό μου στυλ.

Σίγουρα ειδικά οι νύφες, αδράτουν την ευκαιρία να γίνουν μοντέλα για μια μέρα και ποζάρουν με σκέρτσο.

Χωρίς διάθεση κριτικής, απλά μια άποψη.

Οι φωτογραφίες του Κοτσίδη είναι σίγουρα τεχνικά πολύ καλές και αρκετές θα μπορούσαν να είναι σε editorial μόδας, παρόλα αυτά δεν είναι αυτό που θα ήθελα εγώ προσωπικά απο έναν γάμο. Είμαι πιο πολύ οπαδός του ντοκυμαντερίστικου στυλ, οι φωτογραφίες του Παύλου για παράδειγμα είναι πιο κοντά στο δικό μου στυλ.

Σίγουρα ειδικά οι νύφες, αδράτουν την ευκαιρία να γίνουν μοντέλα για μια μέρα και ποζάρουν με σκέρτσο.

Χωρίς διάθεση κριτικής, απλά μια άποψη.
Το glamorous έχει περαση αλλά συμφωνώ και εγώ. Βεβαια εκτός από τα editorial του Γιαννη υπάρχουν και του γλεντιου που είναι απίστευτα ζωντανές, αυθμόρμητες πραγματικά τέλειες.

Παυλο λιγο θερμό το WB

Εμένα μου αρέσει το θερμό WB. Δεν μου αρέσει πάντα η 100% χρωματική πιστότητα. Δε βρίσκω το λόγο.

Εγώ προτιμώ και τα δύο στυλ να συνυπάρχουν σε ένα γάμο. Αν θέλει φωτογράφηση μόδας η νύφη ας γίνει. Αν θέλει καταγραφή συναισθημάτων και γεγονότων ας γίνει.
Πάντως ωραίες είναι.

Ειναι πολύ ωραίες σίγουρα, δεν υποστήριξα κάτι άλλο. Ώς προσωπική προτίμηση το λέω, αλλά την επιλογή την έχει το ζευγάρι (η νύφη δλδ... χεχε) του τί είδους φωτογραφιση επιθυμεί. Και προφανώς το επίπεδο των φωτογραφιών είναι πολύ υψηλό, δεν είναι εύκολο να κάνεις τέτοιες φωτογραφίσεις. Είναι δύσκολο όταν έχεις να κάνεις με μοντέλα και πλήρως ελεγχόμενες συνθήκες, σε γάμο είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Τα γουστα του καθενος σεβαστα φυσικα, οπως και οι ιδιομορφιες.

ο πελατης φυσικα αποφασιζει τι θα παρει, κατα κυριο λογο, σε συνδυασμο μ αυτα που του δειγματιζεις, μ αυτα που μπορεις η προσφερεις συνηθως και μ αυτα που θα ηθελε να παρει σαν τελικο αποτελεσμα.

Ειναι κ λιγο της μοδας βεβαια να λεμε κανουμε γαμο... "ντοκυμαντερ" ,photojournalism-documentary, που πολυ λιγοι το κανουν σωστα, ξεροντας τι θελουν, πως να το πετυχουν κ πως να το κανουν.
Οι υπολοιποι απλα το ... μεταφραζουν ετσι, πατωντας το κουμπακι σε.. ανορθοδοξες γωνιες , καδρα και στιγμες, πιστευοντας στη ..διαφορετικοτητα και στο οτι πετυχουμε προσπαθωντας να βγει κατι σωστο. Καποιοι το καταλαβαινουν καποιοι οχι...

Συμφωνω πως ειναι πολυ πιο δυσκολο τεχνικα, φωτιστικα κ στυλιστικα να κανεις κατι πιο προσωρημενο, μιας κ οι συνθηκες στους ελληνικους κυριως γαμους ειναι πολυ ανορθοδοξες, υπαρχει ελλειψη χρονου, ολα γινονται βιαστικα και στη στιγμη, οποτε θελει ορεξη, εμπειρια, γνωση και βοηθεια για να πετυχεις υψηλου επιπεδου αποτελεσματα.

Οπως επισης και το ιδιαιτερα δυσκολο εως αδυνατο ειναι να πετυχεις το απολυτα πιστο χρωμα και φωτισμο, εχοντας μετα τη δυνατοτητα να κανεις οτι θελεις στο pp, κατι που δεν μπορεις να κανεις οταν εχεις λαθος balance, καμμενα λευκα η μπουκωμενα "ρασσα" μαυρα και κουκουρουκου γενικα αποτελεσμα.

Αλλο το περιορεξεως κολοκυθοπιτα, σεβαστο φυσικα, αλλα το σωστο και το πιστο ειναι κατι αλλο κι αυτο.

Το στενάχωρο είναι το μυστήριο που έπρεπε να έχει και τη μείζονα σημασία είναι απλά συμπληρωματικό.
Και εμένα μου αρέσουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο αλλά όχι σε βάρος της πραγματικής σημασίας της στιγμής.

Ποιο ειναι το βαρος της πραγματικης σημασιας της στιγμης δηλαδη, για να το καταλαβω κι εγω?

και ποιο ειναι το σημειο που η φωτογραφια κ το βιντεο δρα εις βαρος αυτου και το αλλοιωνει?

(προφανως απ οτι καταλαβαινω μιλας για την τελετη , το μυστηριο)

Ο Γιάννης έχει ανεβάσει στιγμές απο τα Μυστήρια, όχι τα Μυστήρια καθ αυτά.
Επέλεξε να μας παρουσιάσει κάποια ξεχωριστά events πέρα απο τα συνηθισμένα.
Το έχει κάνει με τον καλύτερο τρόπο.
Είναι σίγουρο πως οι εικόνες που αφορούν τα Μυστήρια μέσα στους Ναούς είναι άπειρες.
Ένας επαγγελματίας φωτογράφος συνήθως τραβά το λιγότερο 2000 φωτογραφίες κάθε φορά.

Last edited:
Ναι για την τελετή μιλάω.
Για το Γάμο ή τη Βάφτιση όχι για τα μετά ή τα πριν.
Καλώς ή κακώς έχει στηθεί γύρω από αυτά μία βιομηχανία του κέρδους.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό απλά πιο πολύ π.χ. ενδιαφέρει το ζευγάρι η επιλογή φωτογράφου παρά Νονού.
Και σε αυτό το τελευταίο θα πω ότι δεν έκανα την καλύτερη επιλογή και στα δυο στη μία μου βάφτιση.

Εχεις ενα δικιο Παναγιωτη σ αυτα που λες, αλλα λογικο ειναι να επηρεαζομαστε ολοι, απ οτιδηποτε βλεπουμε γενικα..

Εξαλλου, σε ποιο τομεα της ζωης μας , δεν εχει στηθει βιομηχανια?
Ολα ειναι εκμεταλλευσιμα, αλλα μα ομορφο αλλα με πιο εντονο, αλλα με ασχημο τροπο.

Και βεβαια η ιδια θα ελεγα η εκκλησια εχει στησει τη δικια της πρωτα κ πανω π ολα βιομηχανια με σκοπο το κερδος ξεκαθαρα.
Με ελαχιστες , οπως παντα εξαιρεσεις.

Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι, ο καθενας σκεφτεται διαφορετικα.
Πολλοι ειναι αυτοι που το βλεπουν (την τελετη) καθαρα θρησκευτικα , με ευλαβεια.

Εξαλλου στην τελετη δεν μιλαω η δε στηνω τιποτα, ουτε ενοχλω κ παρεμποδιζω.
Εχουμε κανει βεβαια το ραντεβου με τον πελατη , εχουμε πει καποια πραγματα, για το πως θα στεκονται, τι προκειτα να γινει κλπ κλπ

Παντα ντυμμενος οπως πρεπει, δεν περναω μπροστα απο το ιερο, γνωριζομαι με τους περισσοτερους συνηθως ιερεις, κ ξερουν πως κινουμαι οποτε δεν εχουμε ποτε κανενα προβλημα, ισα ισα θ ελεγα.

Οποτε με λιγα λογια προσωπικα οχι μονο δεν παρεμπιδιζω το μυστηριο αλλα βοηθαω κιολας.

τωρα για τα υπολοιπα παρεμφερη του γαμου που λες, εκει ειναι μεγαλη ιστορια, και προσωπικα για ολους μας...

( ΠΣΚ κατεβαινω Αθηνα για ενα μεγαλο γαμο ενος Αραβα με μια απο τον Λιβανο...)

παιδιά ήρθε η ώρα η καλή για τον αδερφό μου... περίπου πόσο να υπολογίσουμε κόστος για φωτογράφιση (για βίντεο δεν το σηκώνει το budget μου)
Έχουμε καποιόν συμφορουμίτη να υποστηρίξουμε εδώ στα Νότια Προάστεια Αθήνα?