Re: Απάντηση: Φωτογραφηση Γάμου.
Καλησπέρα σε όλους,
Όταν έγινα μέλος του φόρουμ δεν είχα στόχο να "σφαχτούν παλικάρια στην ποδιά μου". Ο στόχος μου ηταν και παραμένει να μάθω απ όσους έχουν να μου προσφέρουν γνώση.
Το πρώτο που έμαθα ομως με την πρώτη μου ανάρτηση, ευτυχώς απο ελάχιστους απο εσάς, ήταν η αισχρότητα της έκφρασης του λόγου απέναντι σε μιά γυναίκα που ένιωσε το ρατσισμό σ ένα ανδροκρατούμενο φόρουμ στο οποίο δεν μπήκε με καμμία επιθετική διάθεση.
Είμαι εδώ για να κριθώ για τη δουλειά μου και να κρίνω κι εγω γιατί όχι;
Θα πω όμως πως "Απαράδεκτη" δεν είναι ούτε η αλήθεια ούτε η έκφραση γνώμης ούτε η ειλικρίνεια.
"Απαράδεκτο" είναι να απευθύνεται ένα "Αρσενικό" σε μιά γυναίκα με χυδαίο λεξιλόγιο τύπου Τρούμπας του '60.
Γιατί σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι να εκφραστεί κάποιος οταν διαφωνει σε κάτι.
Είμαι κι εγώ ένας απλός άνθρωπος σαν εσάς που λατρεύει τη φωτογραφία και παρ ότι γυναίκα δικαιούμε το σεβασμό όπως όλοι σας και ίσως και μια συγνωμη.
Θα μου επιτρέψετε μιας και μου ζητήθηκε να σας πω λιγα πράγματα για μένα και πως αντιλαμβάνομαι με τη γυναικεία μου ματιά μια καλλιτεχνικη φωτογραφία.
Κατ αρχήν διαφωνώ, διχως να σημαινει οτι ειναι το σωστό, στο αν το φιλί της φωτο μου "αρμόζει στο στύλ και την ηλικία του ζευγαριού" όπως γραφτηκε.
Αλήθεια, υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο που να ορίζει την ένταση του πάθους και του έρωτα ανάλογα με το στύλ και την ηλικία;
Έχουν ο έρωτας και το πάθος ηλικία;
Συγχωρείστε με αλλα για μένα αυτο είναι ρατσισμός.
Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η οδηγία που έδωσα στο ζευγάρι ηταν ....θέλω να δω την αγάπη σας , το συναίσθημα σας...
Στόχος μου ήταν ν αποτυπώσω στο φακό μου μέσα απο ένα φιλί την έκφραση των συναισθημάτων ενός ζευγαριού που πριν λίγα λεπτά ειχε ενώσει τη ζωη του.
Να υποδείκνυα πως θα φιληθουν; Μα δεν ήμουν σκηνοθέτης σε μία παράσταση ηθοποιών. Ήμουν το μέσο αποτύπωσης μιας ευτυχισμένης στιγμής.
Όσο για τα δυο αγγελούδια....για τα δικά μου μάτια εκεινη τη στιγμή ήταν μία όμορφη "νότα" στη "μελωδία της ευτυχίας τους".
Να λοιπόν που τα γυναικεία μου μάτια βλέπουν διαφορετικά την ψυχη τα συναισθήματα τις στιγμές απο κάποια ανδρικά μάτια...όχι ολων.
Το κάδρο μου ήταν "σφιχτό" γράψατε. Δεν ήμουν η βασική φωτογράφος του μυστηρίου και δούλεψα μ εναν φακό 90mm F/2.8 κυρίως για τα κοντινά πλάνα.
Δεν ξέρω αν κάποιος απο εσας μ αυτον το φακο διχως εξωτερικο φωτισμο θα μπορουσε να αποδωσει ένα πιο "ανοιχτο" και συμμετρικό κάδρο σε ανάλογη περίπτωση.
Αν υπάρχει θα ήθελα με μεγάλο ενδιαφέρον να το δω ωστε να διδαχτω για την επομενη μου φορά.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όσους κρίνατε είτε αρνητικά είτε θετικά , αλλά με σεβασμό και αξιοπρέπεια τη δουλειά μου , κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε δυο μέλη.
Κύριοι cacau και ΒΛΑΣΙΔΗ , γνωρίζοντας πόσο έμπειροι, σπουδαίοι και σεβαστοί είστε στο χώρο σας, ήταν μεγάλη μου τιμή που είδατε και κρίνατε θετικά τη δουλεια
μου, νιώθοντας και βλέποντας με την εμπειρία σας αυτο που ήθελα να αποδώσω.
Όποιος έχει τη διάθεση ή την περιέργεια να δει την ταπεινη φωτογραφική μου ματιά, ή να με κρίνει ευπρεπώς, μπορεί να επισκεφθει τη σελίδα μου στο flickr
https://www.flickr.com/photos/katelelog/
Υ.Γ. Στη φωτογραφική μου gallery του flickr υπάρχει και μια φωτογραφία ενός ζεύγους σαλλιγκαριών που ερωτοτροπουν. Σ αυτη τη λήψη δεν είδα αισχρότητα μα ένα θαύμα της φύσης. Το ανέφερα για να μην διαβάσω παλι για "γλωσσόφιλα" ή τίποτα χειρότερο.
Κλείνοντας θα έπρεπε να πω οτι χαίρομαι που βρίσκομαι εδω ανάμεσα σας....αλλά ως απόλυτα ειλικρινής άνθρωπος θα πω αυτό που ένιωσα στο πρώτο μου πόστ...
Εύχομαι να χαρώ στο σύντομο μέλλον...
Ζητώ συγνώμη για την μακρόσυρτη πολυλογία μου, μα, μιλήσατε τοσοι για μένα, νομίζω πως επρεπε να μιλήσω κι εγω
Αντε....ώρα να ποσταρουμε....
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Λευτέρη ...εύχομαι η ευτυχία που ειδα χθες ν ακολουθεί σ όλη του τη ζωή το νιόπαντρο ζευγάρι.
Υ.Γ. Η κόρη σου είναι ένα υπέροχο πλάσμα γεμάτο ομορφιά και γλύκα. Όσο για τον κούκλο γυιο σου.....η αγγαλία που μου έκανε μετα τη φωτογράφιση ήταν η μεγαλύτερη αμοιβή που θα μπορούσα να πάρω.
Να είσαι πάντα καλά , υγιής και δυνατός να χαίρεσαι όσους αγαπάς και σ αγαπούν