paulmarinis
Supreme Member
- 7 September 2007
- 4,715
Γιάννη υπέροχες όπως πάντα.
Πιστεύω ότι μια-δύο συναντήσεις με το ζευγάρι είναι απαραίτητες ώστε να καταλάβει κάποιος το ύφος και στυλ που χρειάζεται και θέλουν να έχουν.
Και καλό είναι ο επαγγελματίας να προσαρμόζεται. Αν θέλουν ροκ καταστάσεις, συντηρητική φωτογράφιση ή κάτι πιο χαλαρό fine with me.....
Ο αδελφός μου στο δικό του γάμο ήθελε γλωσσόφιλα. Βγήκαν μια χαρά. Εγώ δεν θα το έκανα....
.
εγω νομιζω οτι ο φωτογραφος θα επρεπε να εχει δικο του στυλ και να μην προσαρμοζεται , αλλα ο πελατης του να τον διαλεγει για αυτο που ειναι.
εμενα οσοι μου ζητανε να τους βγαλω φωτο ξερουν ακριβως τι θα παρουν συνηθως
). Έχω φωτογραφίσει το μεγαλύτερο μέρος του αρραβώνα μου (χρησιμοποιώντας ένα τεράστιο ντεκλασσέρ με μεγάλο καλώδιο), μέρος του γάμου μου (μόλις τελείωσε το μυστήριο πήγαμε στο σπίτι μας για 1,5 ώρα για να δώσουμε το χρόνο στον "επαγγελματία" φωτογράφο να τραβήξει τον επόμενο από το δικό μας γάμο μέχρι να πάμε στο στούντιο του, εγώ φυσικά δεν χαλάρωσα αλλά τράβηξα 2-3 φιλμ στο σαλόνι). Επίσης έχω φωτογραφίσει τις βαπτίσεις και των τριών παιδιών μου. Εύχομαι να μην είμαι ο μοναδικός γιατί αλλιώς δεν τη γλιτώνω την καρέκλα του ψυχαναλυτή
. Χαίρομαι όταν βλέπω ερασιτέχνες φωτογράφους να τολμούν και με στεναχωρεί όταν κάποιοι θέλουν να αναλαμβάνουν την κάλυψη ενός μυστηρίου, κυρίως λόγο οικονομικής στενότητας του ζευγαριού, και ρωτάνε στα φόρουμ κυρίως για οδηγίες ρυθμίσεων. Η φωτογράφιση μυστηρίων απαιτεί καλή γνώση εξοπλισμού, τεχνικών λήψης, γνώση της ροής του μυστηρίου, τόλμη, ταχύτητα και φαντασία. Τέλος, και συγνώμη για το σεντόνι, να δώσω πολλά συγχαρητήρια, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, γιατί εδώ μέσα είδα φωτογραφίες που μ' άρεσαν και μ' έκαναν να ζηλέψω...