Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Παραθέτω κι εγώ τις φωτογραφίες μου πιο πολύ ως θέματα και όχι ως φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από μια Canon S1 IS πριν από περίπου 2 χρόνια. Είναι crop από το 100% της φωτογραφίας και πραγματικά δεν θυμάμαι τι ρυθμίσεις είχα. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι ο καιρός ήταν άσχημος, κλασσικός κεντροευρωπαϊκός.

Κατά σειρά:

1. Το άγαλμα του Γουτεμβέργιου έξω από τον καθεδρικό του Στρασβούργου (Γαλλό - Γερμανικά σύνορα).
  2. Το άγαλμα του Σολομώντα (δεν είμαι και 100% σίγουρος) από τον καθεδρικό του Στρασβούργου (Εξωτερικό διακοσμητικό του ναού).
  3. Το άγαλμα από το παραμύθι των αδερφών Γκρίμ (Αφιερωμένο στους μουσικούς της πόλης - Βρέμη, Γερμανία).
  4. Λεπτομέρεια από τον καθεδρικό ναό της Βρέμης.

np47jq.jpg

5xph6w.jpg

k37wp0.jpg

1zwkepj.jpg

αν και μου ανοιγουν πολυ αργα και οχι ολες ειναι υπεροχα θεματα !

γενικα τα αγαλματα ειναι πολυ ωραια θεματα που σε αφηνουν να δουλεψεις οπως θες ......

Η πρώτη είναι η γνωστή εύκολη λήψη του πατριάρχη Ιωακείμ στο Πανεπιστήμιο, η δεύτερη είναι λήψη από πίσω αργά το απόγευμα. Δείτε διαφορά...

Attachments

• DSC04046_1.jpg
    DSC04046_1.jpg
    74.9 KB · Views: 30
  • DSC04045_1.jpg
    DSC04045_1.jpg
    83.2 KB · Views: 41
Η δεύτερη είναι καταπληκτκή φωτογραφία, τα χρώματα και ο φωτισμός είναι άψογα, βοηθάνε και τα σύννεφα... πολύ καλή!

Απάντηση: Re: Φωτογραφίζοντας αγάλματα

Η πρώτη είναι η γνωστή εύκολη λήψη του πατριάρχη Ιωακείμ στο Πανεπιστήμιο, η δεύτερη είναι λήψη από πίσω αργά το απόγευμα. Δείτε διαφορά...

η Δευτερη εδωσες ΡΕΣΤΑ !!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

:SFGSFGSF:
Όποτε περνάω δίπλα απ' το άγαλμα σε θυμάμαι με την ίδια απορία "μα καλά, που χώρεσε κι έβγαλε την φωτογραφία?".

Vigeland Sculpture Park in Oslo Norway with works modeled in full size by Gustav Vigeland :worshippy::worshippy:

Ίσως τα καλύτερα (από άποψη ρεαλισμού) αγάλματα που έχω δει ποτέ στην ζωή μου:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Attachments

• P8170510_resize.JPG
    P8170510_resize.JPG
    83.5 KB · Views: 20
  • P8170512_resize.JPG
    P8170512_resize.JPG
    117.8 KB · Views: 19
  • P8170518_resize_resize.JPG
    P8170518_resize_resize.JPG
    138.2 KB · Views: 24
  • P8170519_resize.JPG
    P8170519_resize.JPG
    134.3 KB · Views: 22
... όλα είναι δημιουργία του Gustav Vigeland χωρίς καμμία βοήθεια:worshippy::worshippy:

Attachments

• P8170523_resize_resize.JPG
    P8170523_resize_resize.JPG
    153 KB · Views: 19
  • P8170522_resize.JPG
    P8170522_resize.JPG
    129.1 KB · Views: 16
  • P8170521_resize_resize.JPG
    P8170521_resize_resize.JPG
    152.5 KB · Views: 18
  • P8170520_resize.JPG
    P8170520_resize.JPG
    132.6 KB · Views: 19
Vigeland Sculpture Park in Oslo Norway with works modeled in full size by Gustav Vigeland
Ίσως τα καλύτερα (από άποψη ρεαλισμού) αγάλματα που έχω δει ποτέ στην ζωή μου
... όλα είναι δημιουργία του Gustav Vigeland χωρίς καμμία βοήθεια

Πολύ εντυπωσιακή δουλειά πράγματι!
Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικά είναι μιας και αρκετά χέρια μοιάζουν τονισμένα σε μέγεθος αλλά και με έντονη λεπτομέρεια όπου επιλέχθηκε. Ο γλύπτης έκανε καταπληκτική δουλειά!
Κι εσύ φυσικά που μας τα γνώρισες!

Με τι υλικό είναι φτιαγμένα τα αγάλματα; Μοιάζει πορώδες, κάτι σαν τσιμέντο ίσως;

Πολύ εντυπωσιακή δουλειά πράγματι!
Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικά είναι μιας και αρκετά χέρια μοιάζουν τονισμένα σε μέγεθος αλλά και με έντονη λεπτομέρεια όπου επιλέχθηκε. Ο γλύπτης έκανε καταπληκτική δουλειά!
Κι εσύ φυσικά που μας τα γνώρισες!

Με τι υλικό είναι φτιαγμένα τα αγάλματα; Μοιάζει πορώδες, κάτι σαν τσιμέντο ίσως;

Μερικά είναι από γρανίτη και μερικά από χαλκό.
Στο σύνολό τους είναι 212 αγάλματα.:SFGSFGSF:

Αυτό είναι το επίσημο site.

Μερικά είναι από γρανίτη και μερικά από χαλκό.
Στο σύνολό τους είναι 212 αγάλματα.:SFGSFGSF:

Αυτό είναι το επίσημο site.

Γρανίτης!! Αρκετά δύσκολο υλικό.
Εντυπωσιακό το μέγεθος της έκθεσης όπως και το πλήθος των αγαλμάτων φυσικά! Το καλό είναι ότι ο καλλιτέχνης μπόρεσε να τα στήσει στον χώρο όπως ακριβώς τα ήθελε.

Αν μας φέρει ο δρόμος από Oslo, επιβάλλεται μια στάση στο συγκεκριμένο πάρκο και μάλιστα με μεγάλη άνεση χρόνου!

Λουτράκι.Συννεφιά.Μία με φακό κιτ nikon 18-135 και η 2η με φακό nikon 85mm.Ποιά φένεται καλύτερα κατά τη γνώμη σας;Και οι 2 έχουν μία διαφορετική προσέγγιση στο θέμα "ατμόσφαιρα"

Attachments

• Statue1.jpg
    Statue1.jpg
    43.8 KB · Views: 27
  • statue2.jpg
    statue2.jpg
    53.5 KB · Views: 30
Δε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη φωτογραφία να συγκρίνεις τους φακούς.
Δοκίμασε σε άλλα θέματα με πιο γεμάτο κάδρο, ποικιλία χρωμάτων κτλ

Δεν το κάνω για να συγκρίνω τους φακούς.Απλά, επειδή μ'αρέσουν και οι 2 θα'θελα να άκουγα τη γνώμη σας:grinning-smiley-043

Δεν το κάνω για να συγκρίνω τους φακούς.Απλά, επειδή μ'αρέσουν και οι 2 θα'θελα να άκουγα τη γνώμη σας:grinning-smiley-043

Φίλε ncups οι υπόλοιπες ρυθμίσεις (εκτός την αλλαγή φακού) είναι ίδιες? Αν δεν κάνω λάθος τραβάς με την D80 που με ενδιαφέρει!

Όσον αφορά τις φώτο, η μια σαν να τραβήχτηκε σούρουπο και η άλλη όχι. Τι ώρα τις τράβηξες?

Πιο πολύ μου αρέσει η δεύτερη. Πιο καθαρή και δίνει την αίσθηση μιας ωραίας ατμόσφαιρας!:grinning-smiley-043

Last edited: