Φωτος με την FUJI 9600 μου....

φιλε Βαγγελη ελπιζω να πηγαν ολα καλά.
Θελω να σε ρωτησω σχετικα με την 9600, όταν βγαζεις στο μαξιμου ζουμ, ποσο της εκατο βγαινουν κουνημενες φωτογραφιες, λογω ελλειψης σταθεροποιητη της καμερας?

ευχαριστω

παιδια χιλια ευχαριστω για τις ευχες σας !!!

φιλε Γιαννακας αυτο εξαρτατε τι διαφραγμα θα βαλεις ποσο φως θα εχεις , τι ΙΖΟ θα διαλεξεις κτλ....

λιγο σταθερο χερι χρειαζεσε και το 90 % θα ειναι καθαρο στο εγγυωμαι..

με καργα ηλιο δεν το σηζηταω καν ...

Eυχομαι ολα καλα με την εγχείρηση... δεν πιστευω να εβγαλες και εκει φωτογραφίες..... ????

Αυτές με τα τρένα εντυπωσιακές και σαν θέμα και σαν θέαμα....

Απάντηση: Re: Φωτος με την FUJI 9600 μου....

Eυχομαι ολα καλα με την εγχείρηση... δεν πιστευω να εβγαλες και εκει φωτογραφίες..... ????

Αυτές με τα τρένα εντυπωσιακές και σαν θέμα και σαν θέαμα....

μπααα..... εκει δεν εχω καμια ευκαιρια !!!!!

αμα κατεβω Ελλαδα τον Αυγουστο κανα πατημενο σκυλο με τα εντερα εξω ..... αμα βρω θα σας φερω φωτος ......:idea: :idea:

εεεε;;;; καλη ιδεα ;;;:grinning-smiley-043

Αφού σού αρέσουν τα τραίνα πάρε κι ένα ωραίο που τράβηξα με την Fuji Ε900 στο Λαύριο.

Attachments

• DSCF1708.jpg
    DSCF1708.jpg
    128.7 KB · Views: 32
Κι άλλη μία καλή που τράβηξα φέτος το καλοκαίρι στην Ναύπακτο.
Είναι 10:00 το βράδυ, έχω τραβήξει με ISO 200, διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 15 δευτερόλεπτα ανοικτό το κλείστρο! Φυσικά με τρίποδο.

Attachments

• DSCF1578.jpg
    DSCF1578.jpg
    60.1 KB · Views: 34
Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου....

Κι άλλη μία καλή που τράβηξα φέτος το καλοκαίρι στην Ναύπακτο.
Είναι 10:00 το βράδυ, έχω τραβήξει με ISO 200, διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 15 δευτερόλεπτα ανοικτό το κλείστρο! Φυσικά με τρίποδο.

Φίλε μου πολύ καλή η προσπάθεια. Όμως, αν μου επιτρέπεις, θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερη αν:

Έφερνες τον πύργο στη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να πάρεις στο κέντρο τα φωτισμένα κτήρια μέσα στο λιμάνι.
Αν έβαζες τη γραμμή των σπιτιών πιο χαμηλά κι όχι στο κέντρο.
Κι επίσης να θυμάσαι ότι καλό είναι να μη φωτογραφίζουμε βάρκες με μεγάλο χρόνο έκθεσης, καθώς οι βάρκες κινούνται έστω κι ελάχιστα, επομένως βγαίνουν θολές.

Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Την επόμενη φορά θα προσέξω περισσότερο το καδράρισμα. Απλώς προσπαθούσα να κρατήσω τον 3,5χρονο υιό μου μακρυά από την φωτογραφική μηχανή για να μην έχουμε κανένα ατύχημα, ενώ η γυναίκα μου με τους φίλους μας είχαν ήδη πάει να κάτσουν για φαγητό και φώναζαν γιατί δεν καθυστερούσα...
Εκείνο που με απασχολεί περισσότερο από το καδράρισμα είναι ότι το white balance δεν ήταν πολύ σωστά ρυθμισμένο. Ολη η φωτογραφία έχει μία μπλε-μωβ απόχρωση. To white balance ήταν στο auto, δεν το είχα πειράξει. Εχεις καμμιά ιδέα πώς θα μπορούσα να το ρυθμίσω σωστά κάτω από τέτοιες συνθήκες φωτισμού;

δεν βλέπω γενική μωβ απόχρωση, μόνο στα φώτα, που μπορεί να είναι θέμα χρωματικών εκτροπών ή και κλιπαρίσματος ακόμη, μία κόμπακτ μηχανή ας μην ξεχνάμε δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό εύρος.

Nαι ίσως τελικά να μην είναι και τόσο λάθος. Μπορεί να έφταιγε και το monitor.
Καλά για τα φώτα δεν το συζητάμε. 15 δευτερόλεπτα το κλείστρο ανοικτό είναι σαφές ότι θα καούν τα χρώματα εκεί τρυγύρω από τα φώτα.

Αυτό είναι το δημοτικό σχολείο Κάτω Τιθορέας. Το τράβηξα καμμιά 25αριά φορές πειραματιζόμενος με διαφορετικές ρυθμίσεις.
Από αυτές τις τέσσερις ποιά θεωρείτε πιο σωστή;
Οι 3 πρώτες είναι τραβηγμένες με διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 5 δευτερόλεπτα με διαφορετικά ISO: 800, 400, 200
Η τελευταία είναι με ISO 200, 2.8 διάφραγμα και 8 δευτερόλεπτα ταχύτητα. Εγώ αυτήν θεωρώ πιο σωστή στο LG monitor που έχω στο σπίτι, αν και εδώ στο HP που έχω στην δουλειά φαίνεται ψιλοχάλια και σκοτεινή.
Εσείς τι λέτε;

Οι ιδανικές συνθήκες για νύχτα είναι: Τρίποδο, κεφαλή μπάλας, προτεραιότητα διαφράγματος (κατά προτίμηση κλειστό π.χ. 5,6 ή μικρότερο) και .raw. Εστίαση χειροκίνητη.

Τρίποδο χρησιμοποιώ. Εστίαση όταν το αντικείμενο είναι μακρυά ούτως ή άλλως πάει στο άπειρο οπότε την αφήνω στο auto. Διάφραγμα και ταχύτητα τα βάζω στο Μ τελείως ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και τα ρυθμίζω και τα δύο χειροκίνητα για να πειραματίζομαι.

Μιας και ανέφερες το raw τώρα που το ξαναθυμίθηκα, έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν βρήκα τελικά διαφορά από το .jpg
Στην αρχή μάλιστα μού είχε φανεί και χειρότερο το raw (θυμάσαι που σού το είχα πει) Τελικά ψάχνοντάς το λίγο καλύτερα μού φαίνεται ίδιο με το .jpg
Θα σού στείλω δείγμα στο e-mail σου την Πορτάρα της Νάξου να δεις.

Last edited:

Αυτό είναι το δημοτικό σχολείο Κάτω Τιθορέας. Το τράβηξα καμμιά 25αριά φορές πειραματιζόμενος με διαφορετικές ρυθμίσεις.
Από αυτές τις τέσσερις ποιά θεωρείτε πιο σωστή;
Οι 3 πρώτες είναι τραβηγμένες με διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 5 δευτερόλεπτα με διαφορετικά ISO: 800, 400, 200
Η τελευταία είναι με ISO 200, 2.8 διάφραγμα και 8 δευτερόλεπτα ταχύτητα. Εγώ αυτήν θεωρώ πιο σωστή στο LG monitor που έχω στο σπίτι, αν και εδώ στο HP που έχω στην δουλειά φαίνεται ψιλοχάλια και σκοτεινή.
Εσείς τι λέτε;

Για μενα η πρωτη χωρις αμφιβολια. Εστω και εαν εχει λιγο χρωματικο θορυβο, την δειχνεις ανετα. Ειναι και ωραια φωτογραφια. Οι αλλες ειναι απλως πολυ σκοτεινες.

......

Μιας και ανέφερες το raw τώρα που το ξαναθυμίθηκα, έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν βρήκα τελικά διαφορά από το .jpg
Στην αρχή μάλιστα μού είχε φανεί και χειρότερο το raw (θυμάσαι που σού το είχα πει) Τελικά ψάχνοντάς το λίγο καλύτερα μού φαίνεται ίδιο με το .jpg
Θα σού στείλω δείγμα στο e-mail σου την Πορτάρα της Νάξου να δεις.

Ενα εξειδικευμένο για Finepix, raw decoder είναι το s7raw

http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-PaloAlto/9919/s7raw.html

Αυτή την στιγμή κάνω τις πρώτες δοκιμές και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.

Αχ βρε komhst .... δεν τραβούσες και μια raw στο σχολείο ... τόσες τράβηξες

Ξεκίνησα διαβάζοντας το Γιατι http://www.mattspinelli.com/rawediting.html

και το Πώς Ακριβώς http://www.mattspinelli.com/s7raweditor1.html

που διαπραγματεύονται διεξοδικά την επεξεργασία αρχειων RAF με το S7RAW

Last edited:
To .raw αρχείο θα σου επιτρέψει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία χρώματος σωστά (δηλ. να έχει το σωστό χρώμα κι όχι πορτοκαλοκόκκινο) κι επίσης θα σου επιτρέψει να διορθώσεις όποια λάθη έχεις κάνει στην έκθεση (υπο, υπερ) χωρίς (κι αυτό είναι το σημαντικό) να έχεις σημαντικές απώλειες στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης μπορείς να διορθώσεις τη βινιέτα (δηλ. το σκοτίνιασμα του ουρανού στις άκρες του καρέ). Τέλος κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αρχείο που θα επιδέχεται μεγαλύτερο unsharp mask επομέως η τελική φωτογραφία θα έχει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτος με την FUJI 9600 μου....

Ενα εξειδικευμένο για Finepix, raw decoder είναι το s7raw

http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-PaloAlto/9919/s7raw.html

Αυτή την στιγμή κάνω τις πρώτες δοκιμές και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.

Αχ βρε komhst .... δεν τραβούσες και μια raw στο σχολείο ... τόσες τράβηξες

To κατέβασα το πρόγραμμα. Δεν το έχω δει ακόμα. Θα πειραματιστώ όμως μαζί του.

Στο σχολείο που λες τράβηξα μόνο jpg.
Είχα τραβήξει raw στο παρελθόν και μού είχε φανεί χειρότερη από την αντίστοιχη jpg!!! Κουφό βέβαια αυτό αν σκεφτείς ότι οι jpg υπόκεινται στην απώλεια δεδομένων που επιφέρει ο αλγόριθμος jpeg.
Τελικά ψάχνωντάς το περισσότερο βρήκα ότι (με την συγκεκριμένη μηχανή) δεν υπάρχει ορατή διαφορά σε κανένα monitor, όσο και αν τις μεγεθύνεις, ανάμεσα σε jpg και raw. Οπότε αν δεν έχεις σκοπό να τις επεξεργαστείς εκ των υστέρων, δεν έχει νόημα να τραβάς raw.

Απάντηση: Re: Φωτος με την FUJI 9600 μου....

To .raw αρχείο θα σου επιτρέψει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία χρώματος σωστά (δηλ. να έχει το σωστό χρώμα κι όχι πορτοκαλοκόκκινο) κι επίσης θα σου επιτρέψει να διορθώσεις όποια λάθη έχεις κάνει στην έκθεση (υπο, υπερ) χωρίς (κι αυτό είναι το σημαντικό) να έχεις σημαντικές απώλειες στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης μπορείς να διορθώσεις τη βινιέτα (δηλ. το σκοτίνιασμα του ουρανού στις άκρες του καρέ). Τέλος κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αρχείο που θα επιδέχεται μεγαλύτερο unsharp mask επομέως η τελική φωτογραφία θα έχει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα.

Σού είχα στείλει μία jpg και μία raw στο e-mail σου. Τελικά έλαβες μόνο την jpg γιατί η raw ήταν πολύ μεγάλη και γύρισε πίσω. 18MB σε raf μορφή, 15ΜΒ σε zip μορφή. Επρεπε κανονικά να την zippάρω και να την κόψω σε κομμάτια για να έρθει.