φιλε Βαγγελη ελπιζω να πηγαν ολα καλά.
Θελω να σε ρωτησω σχετικα με την 9600, όταν βγαζεις στο μαξιμου ζουμ, ποσο της εκατο βγαινουν κουνημενες φωτογραφιες, λογω ελλειψης σταθεροποιητη της καμερας?
ευχαριστω
Eυχομαι ολα καλα με την εγχείρηση... δεν πιστευω να εβγαλες και εκει φωτογραφίες..... ????
Αυτές με τα τρένα εντυπωσιακές και σαν θέμα και σαν θέαμα....
Αφού σού αρέσουν τα τραίνα πάρε κι ένα ωραίο που τράβηξα με την Fuji Ε900 στο Λαύριο.
Κι άλλη μία καλή που τράβηξα φέτος το καλοκαίρι στην Ναύπακτο.
Είναι 10:00 το βράδυ, έχω τραβήξει με ISO 200, διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 15 δευτερόλεπτα ανοικτό το κλείστρο! Φυσικά με τρίποδο.
Αυτό είναι το δημοτικό σχολείο Κάτω Τιθορέας. Το τράβηξα καμμιά 25αριά φορές πειραματιζόμενος με διαφορετικές ρυθμίσεις.
Από αυτές τις τέσσερις ποιά θεωρείτε πιο σωστή;
Οι 3 πρώτες είναι τραβηγμένες με διάφραγμα 2.8 και ταχύτητα 5 δευτερόλεπτα με διαφορετικά ISO: 800, 400, 200
Η τελευταία είναι με ISO 200, 2.8 διάφραγμα και 8 δευτερόλεπτα ταχύτητα. Εγώ αυτήν θεωρώ πιο σωστή στο LG monitor που έχω στο σπίτι, αν και εδώ στο HP που έχω στην δουλειά φαίνεται ψιλοχάλια και σκοτεινή.
Εσείς τι λέτε;
......
Μιας και ανέφερες το raw τώρα που το ξαναθυμίθηκα, έκανα κάποιες δοκιμές αλλά δεν βρήκα τελικά διαφορά από το .jpg
Στην αρχή μάλιστα μού είχε φανεί και χειρότερο το raw (θυμάσαι που σού το είχα πει) Τελικά ψάχνοντάς το λίγο καλύτερα μού φαίνεται ίδιο με το .jpg
Θα σού στείλω δείγμα στο e-mail σου την Πορτάρα της Νάξου να δεις.
Ενα εξειδικευμένο για Finepix, raw decoder είναι το s7raw
http://www.geocities.co.jp/SiliconValley-PaloAlto/9919/s7raw.html
Αυτή την στιγμή κάνω τις πρώτες δοκιμές και ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ.
Αχ βρε komhst .... δεν τραβούσες και μια raw στο σχολείο ... τόσες τράβηξες
To .raw αρχείο θα σου επιτρέψει να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία χρώματος σωστά (δηλ. να έχει το σωστό χρώμα κι όχι πορτοκαλοκόκκινο) κι επίσης θα σου επιτρέψει να διορθώσεις όποια λάθη έχεις κάνει στην έκθεση (υπο, υπερ) χωρίς (κι αυτό είναι το σημαντικό) να έχεις σημαντικές απώλειες στο τελικό αποτέλεσμα. Επίσης μπορείς να διορθώσεις τη βινιέτα (δηλ. το σκοτίνιασμα του ουρανού στις άκρες του καρέ). Τέλος κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις αρχείο που θα επιδέχεται μεγαλύτερο unsharp mask επομέως η τελική φωτογραφία θα έχει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.