Η τεχνολογία των μικροκυμάτων είναι τόσο παλιά που δεν αξίζει να ασχολείσαι με τα προβλήματα ακτινοβολίας. Απ' ότι φαίνεται πιο πολύ ακτινοβολία βγάζει από πίσω ο φούρνος παρά από μπροστά!
http://physics4u.gr/blog/2016/03/25/είναι-επικίνδυνος-ο-φούρνος-μικροκυμ/
Εγώ έχω περάσει από διάφορους φούρνους κατά καιρούς, και μάλλον ο Panasonic έχει βγει ο καλύτερος. Έχει κιτρινίσει το πλαστικό, έχουν ραγίσει ένα-δυο διακόπτες αφής (αλλά δουλεύουν ακόμα), καμιά φορά χάνει το ρολόι και πρέπει να τον ξανασετάρεις, αλλά ούτε θυμάμαι από πότε τον έχει η μάνα μου. Δουλεύει αδιάκοπα πάνω από 20 χρόνια.
Έχω κι έναν LG που έχει και grill και αέρα και τον χρησιμοποιούσα ως εργένης για όλες τις δουλιές, αλλά -ως εργένης- δεν το ξεζούμισα. Έφτιαχνε όμως τις καλύτερες ψητές πατάτες, με αυτοματοποιημένο συνδυασμό των τριών μεθόδων ψησήματος.
Και τώρα στο σπίτι έχω έναν εντοιχισμένο Teka με grill που πέρα από το ότι έχει τεράστιο χώρο σε σχέση με τους άλλους δεν μπορώ ότι με βόλεψε. Κάνει διάφορα κουφά, πχ μπαίνει σε παιδικό κλείδωμα μόνο του. Και δεν βγαίνει, πρέπει να τον βγάλεις από τη μπρίζα. Τζάμπα λεφτά.
Ένας Bosch στην πεθερά μου δεν έχει περιστρεφόμενη γυάλινη βάση, αλλά πετάει σπινθήρες ανάμεσα στα τοιχώματα και στη σταθερή μεταλλική βάση που έχει μέσα, που δεν είναι καλό σημάδι για τη σχεδίαση.
Οπότε θα έλεγα κι εγώ έναν καλό Panasonic με grill. Δες το μέγεθος από τον περιστρεφόμενο δίσκο, μήπως θέλεις μεγαλύτερο από το συνηθισμένο (πχ σε εμένα τα μεγάλα πιάτα χωράνε μόνο στον Teka). Τα ηλεκτρονικά μην σε πτοούν, σίγουρα θα έχει μερικά έτοιμα προγράμματα για ξεπάγωμα και ψήσιμο συγκεκριμένων φαγητών, δεν θα χρειαστεί να φτιάξεις δικά σου.
Οι φτηνοί είναι όντως φασόν. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και δες ότι είναι ολόιδιοι, πέρα από τα σχέδια των κουμπιών και το χερούλι.
Για τα 1000W σε σχέση με τα 800W δεν νομίζω ότι παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Ζεσταίνεις γρηγορότερα τα υγρά, αλλά αν θέλεις να ξεπαγώσεις ή να ζεστάνεις έτοιμα φαγητά πρέπει να κατεβάσεις την ένταση αλλιώς δεν ζεσταίνονται ομοιόμορφα.
Α, κάτι ακόμα, ο περιστρεφόμενος διακόπτης για τη ρύθμιση του χρόνου είναι αφάνταστα πιο βολικός από τα πλήκτρα.