Φούρνοι μικροκυμάτων

μη ιονίζουσα είναι και το κινητό.
και ξέρουμε ήδη καλά τι επιπτώσεις έχει.

Όσο γιά τη σύγκριση με το κινητό που βάζουμε στο αυτί μας, εγώ προσωπικά βάζω το κινητό στο αυτί μου όταν τελειώσει η μπαταρία στο bluetooth και λέω πάρε με στο σταθερό.
Αν δεν είμαι σε σταθερό δεν απαντώ.
 
μη ιονίζουσα είναι και το κινητό.
και ξέρουμε ήδη καλά τι επιπτώσεις έχει.

Όσο γιά τη σύγκριση με το κινητό που βάζουμε στο αυτί μας, εγώ προσωπικά βάζω το κινητό στο αυτί μου όταν τελειώσει η μπαταρία στο bluetooth και λέω πάρε με στο σταθερό.
Αν δεν είμαι σε σταθερό δεν απαντώ.

+1

Βασικά, αν είναι να μπω σε διαδικασία να μετρήσω κάτι με spectrum analyser, για να πειστώ ότι η συσκευή δε χάνει απο κάπου, τότε αφήστε το, δεν θα πάρω....Βραστήρα έχω...
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

Ποια επιστημονική μελέτη το λέει αυτό?????? Περιμένουμε τα λινκς στις μελέτες!



δεν μπορω να σου πω λινκ....

αλλα θα το διαπιστωσεις σε λιγα χρονια......


προσωπικα εγω μαγειρευα σε τετοιο φουρνο αλλα μολις ειδαμε μια εκπομπη στη Τηλεοραση εδω για συσκευες με Ακτινοβολια οι Φουρνοι μικροκυματων ηταν στην ΠΡΩΤΗ θεση !!!!!

και επειδη ολες οι ακτινοβολιες δεν ειναι αθωες ειδικα αν τις τρως με το κιλο εγω το πεταξα το ρημαδι και ας ηταν και Πανασονικ και δωρο Γαμου ......


αποδεδειγμενα ελεγε η εκμπομπη οτι ταιζαν ποντικα επι καμποσο καιρο με τροφη που την περναγαν πρωτα απο φουρνο μικροκυματων την αφηναν να κρυωσει και την δινανε .....
και καποια αλλα ποντικια τρωγων την ιδια τροιφη κανονικα ....





ΟΛΑ τα Ποντικια με την τροφη των μικροκυματων μετα απο λιγες μερες Ψοφησαν!!!!!


χεχεχε.........


η εκμπομπη προβληθηκε πριν 2,5 χρονια περιπου.......
 
Last edited:
Μάλλον αυτά πρέπει να μίλαγαν και πολύ ώρα στο κινητού τους.

Νομίζω ότι επειδή η ακτινοβολία είναι συσσωρευτική ο κανόνας είναι απλός
" όσο λιγότερη δέχεται κάποιος τόσο το καλύτερο"
 
Τα ποντίκια χρησιμοποιουνται σαν πειραματόζωα διότι η οργανική και χημική δομή τους (σε αντίθεση με άλλα ζωα π.χ. για τις γάτες η παραμικρή ποσότητα παρακεταμόλης οδηγει άμεσα σε κίρρωση και θάνατο) ειναι παρεμφερέστατη του ανθρώπου. Σαφεστατα οι οργανισμοί τους ειναι πολύ πιό ευαίσθητοι σε χημικές ουσίες ξένες προς αυτά, και ειναι ο λόγος για τον οποίο αξιολογουνται χημικές ουσίες σε αυτά και γίνονται τεστ επικινδυνότητας σε ποντίκια ειναι η ομοιότητά τους στην ευπάθεια με τον άνθρωπο.
 
Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

μην παρεις +2 !!!!!

δεν υπαρχει πιο καρκινογονο μηχανημα στην κουζινα μας απο αυτο το μαραφετι !

και απορω και Μαναδες που ζεσταινουν τα φαγητα των μωρων τους σε τετοια μαραφετια !

αυτη η συσκευη ανακαλυφτηκε για τους Αστροναυτες και για περιορισμενο χρονο και μετα το καναν Κονσουμερ προιον για τους ανθρωπους που ειναι ολη μερα στο ποδι........



παρε ενα μικρο φουρνακι υπαρχουν ωραιοτατα γριλ που απλα ζεσταινουν με λιγο παραπανω χρονο με την απλη αντισταση ....


Βαγγέλη καλημέρα και χρόνια πολλά για χθές,

Τι ακριβώς εννοείς όταν λές ...δεν υπαρχει πιο καρκινογονο μηχανημα στην κουζινα μας απο αυτο το μαραφετι !, και ιδιαίτερα πως αυτό δικαιολογείτε όταν οτιδήποτε τρώμε έχει υποστεί τις "απαράιτητες" προσθήκες για να στείλει γρηγορότερα.
Η άποψή μου, είναι ότι είναι τόσο επικύνδος όσο και ένα pc, ή μια τηλεόραση HD READY, ή μια οποιοδήποτε άλλη συσκευή.
Να ρωτήσω κάτι τα ψυγεία ΝΟ FROST, πόσοι γνωρίζετε ότι είναι επικύδυνα για το όζον?
Επιτέλους ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
 
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.

Να διευκρινήσω ότι χρησιμώ Φ.Μ. τα τελευταία 12 χρόνια (μάρκας Whirlpool) και είναι μια συσκευή που μου έχει λύσει τα χέρια. Τώρα πρόκειται να πάρω κιανούριο, γι' αυτό και το ψάχνω.
Από τα πολλά που ακούς, όσο να 'ναι επηρρεάζεσαι.
Σε καμια περίπτωση δε με ενδιαφέρει το μαγείρεμα. Μόνο το ζέσταμα και πιο σπάνια το ξεπάγωμα. Το μόνο που έχω ψήσει στο γκριλ, είναι ολόκληρες πατάτες ή ένα λουκάνικο.
Το θέμα είναι, όμως, ότι αρχικά έψαχνα για έναν εντοιχιζόμενο. Αλλά είδα ότι όλες οι εταιρίες έχουν Φ.Μ. με γκριλ και αέρα, δηλαδή κανονικές ηλ. κουζίνες με μικροκύματα. Επειδή όπως είπα δε θέλω να μαγειρεύω εκεί, δε με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ, οι τιμές τους αρχίζουν από 700 ευρώ, ενώ βρίσκω τους καλύτερους μη εντοιχιζόμενους στο 1/3 αυτής της τιμής.

Όσο για τη θέση τοποθέτησης, κάτι είχα ακούσει ότι δεν πρέπει να είναι στο ύψος των ματιων... αλλά δε θυμάμαι.
 
χρησιμοποιηστε αφοβα ΦΜ,αλλα κρατηστε τις αποστασεις απο αυτους και μην ξεχναμε οτι και η θερμοτητα ενος κοινου φουρνου ειναι ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια(υπερυθρο) σε διαφορετικο μηκος κυμματος,αλλα πολυ κοντα σε ενεργεια με τα μικροκυμματα.
Οπως επισης ολες οι ηλεκτρικες συσκευες ακτινοβολουν στο περιβαλλον και καλο ειναι να κραταμε αποστασεις ακομα και απο το πιστολακι που στεγνωνουμε τα μαλλια μας!!!
 
Φούρνοι μικροκυμάτων: Αυτά που πρέπει να ξέρετε


Οι φούρνοι μικροκυμάτων αποτελούν σήμερα σχεδόν αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κουζίνας

Ο φούρνος μικροκυμάτων (ΦΜ) είναι μια συσκευή που επιτρέπει με γρήγορο και εύκολο τρόπο το μαγείρεμα και το ζέσταμα φαγητών.

Τα φαγητά που ψήνονται στο ΦΜ είναι εξ ίσου θρεπτικά όπως τα φαγητά που ετοιμάζονται με άλλους τρόπους.

Μάλιστα ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι τα φαγητά που ετοιμάζονται σε ΦΜ διατηρούν περισσότερες βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία και άλλα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με φαγητά που ετοιμάζονται με βρασμό.

Όμως επειδή τα φαγητά στο ΦΜ ψήνονται ή ζεσταίνονται με μικροκύματα που ανήκουν στο φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, έχουν δημιουργηθεί πολλοί φόβοι σχετικά με την ασφάλεια των καταναλωτών που χρησιμοποιούν τους ΦΜ ή και που καταναλώνουν φαγητά ή ροφήματα που ετοιμάστηκαν με τη βοήθεια των ΦΜ.

Τα μικροκύματα απορροφώνται από όλα τα αντικείμενα που περιέχουν νερό. Διαπερνούν το γυαλί και το πλαστικό ενώ αντανακλώνται από ορισμένα μέταλλα.

Όλα τα φαγητά και οι τροφές περιέχουν μόρια νερού σε διάφορες συγκεντρώσεις ανεξάρτητα από το πόσο ξηρά φαίνονται. Τα μικροκύματα αναταράσσουν τα μόρια του νερού με αποτέλεσμα να δημιουργείται θερμότητα που ψήνει ή ζεσταίνει τα φαγητά, τις τροφές, τα ροφήματα.

Ας δούμε αρχικά τους κυριότερους φόβους και λανθασμένες αντιλήψεις που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους ΦΜ:

* Η χημική σύσταση των φαγητών: Οι ΦΜ δεν αλλοιώνουν τη χημική σύσταση των φαγητών. Δεν δημιουργούνται δηλητηριώδεις ή άλλες επικίνδυνες ενώσεις από την ενέργεια των μικροκυμάτων. Οι μόνες αλλοιώσεις που παρατηρούνται είναι αυτές που δημιουργούνται όταν ψήνουμε κάτι γρήγορα

* Η ακτινοβολία: Όταν τρωμε φαγητά που ετοιμάσθηκαν σε ΦΜ δεν υποβαλλόμαστε σε οποιασδήποτε μορφής ακτινοβολία. Μόλις διακόψουμε τη λειτουργία του ΦΜ, δεν υπάρχουν πλέον μικροκύματα ούτε στο φούρνο ούτε στο φαγητό

* Η ραδιενέργεια: Η ενέργεια των μικροκυμάτων δεν είναι ραδιενέργεια. Έτσι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκθεσης σε ραδιενέργεια από το ΦΜ ή από το φαγητό που ετοιμάσθηκε σε ΦΜ

* Ο καρκίνος: Μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές έρευνες που εξέτασαν το κατά πόσο ο ΦΜ ή τα φαγητά που ετοιμάζονται σε αυτόν, προκαλούν καρκίνο. Μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συσχετίζουν ή να υποστηρίζουν ότι η ενέργεια των μικροκυμάτων ή ο ΦΜ προκαλούν κάποια μορφή καρκίνου

Αναμφίβολα οι ΦΜ έχουν διαδοθεί πάρα πολύ και σήμερα αποτελούν σχεδόν αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κουζίνας.

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που βοήθησαν στην πλατειά εξάπλωση των συσκευών αυτών:

1. Ταχύτητα: Οι ΦΜ ψήνουν ή ζεσταίνουν πολύ πιο γρήγορα από τους άλλους τρόπους. Η εξοικονόμηση χρόνου είναι ένα πλεονέκτημα

2. Οικονομία: Είναι ένας πιο φτηνός τρόπος μαγειρέματος διότι υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας. Οι ΦΜ ενεργούν ευθέως στις τροφές και δεν χρειάζεται να ζεστάνουν λάδι, νερό ή αέρα για να ψήσουν ή να ζεστάνουν κάτι

3. Διατήρηση θρεπτικών συστατικών: Οι βιταμίνες και τα άλλα θρεπτικά συστατικά παραμένουν μέσα στα φαγητά. Επιπρόσθετα η οξείδωση είναι μειωμένη με αποτέλεσμα οι βιταμίνες να διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να καταστραφούν. Τα φαγητά που ψήνονται με γρήγορη άνοδο της θερμοκρασίας διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά σε σύγκριση με φαγητά που σιγοβράζουν για πολλή ώρα

4. Μικρόβια: Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται σε θερμοκρασίες από 50 C έως 600 C. Οι ΦΜ επιτρέπουν το ξεπάγωμα, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα των φαγητών σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα και έτσι δεν δίνεται χρόνος στα μικρόβια να αναπτυχθούν

Παρά το γεγονός ότι οι ΦΜ έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, εντούτοις έχουν και ορισμένους σοβαρούς κινδύνους που πρέπει να γνωρίζουμε.

Οι κυριότεροι κίνδυνοι των ΦΜ είναι οι ακόλουθοι:
1. Ανομοιόμορφος τρόπος ψησίματος του φαγητού και κίνδυνος από μικρόβια

Τα φαγητά που ψήνονται σε ΦΜ δεν ζεσταίνονται με ομοιόμορφο τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν μέσα σε αυτά, περιοχές που είναι κρύες και άλλες που είναι ζεστές. Βακτηρίδια και άλλοι μικροοργανισμοί είναι δυνατόν να αναπτυχθούν στις κρύες περιοχές.

Για το λόγο αυτό προτού αρχίσουμε το ψήσιμο μιας κατεψυγμένης τροφής πρέπει να σιγουρευτούμε ότι έχει ξεπαγώσει πλήρως. Όταν κόβουμε σε μικρά ίσα κομμάτια κάτι που θέλουμε να ετοιμάσουμε στο ΦΜ τότε το ψήσιμο είναι πιο ομοιόμορφο και μειώνεται ο κίνδυνος κρύων περιοχών με ανάπτυξη μικροβίων.

Το ανακάτεμα του φαγητού κατά την προετοιμασία του στο ΦΜ βοηθά σε μια πιο ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Για φαγητά που δεν μπορούν να ανακατευτούν πρέπει να αφήνονται για μερικά λεπτά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, μετά από την έξοδο τους από το ΦΜ, για να κατανεμηθεί με ομοιόμορφο τρόπο η θερμότητα.

Χρησιμοποιείτε ξέβαθα και στρογγυλά μαγειρικά σκεύη ειδικά για ΦΜ παρά βαθιά και τετράγωνα. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται μια καλύτερη κατανομή της θερμότητας που παράγεται από τα μικροκύματα.

Επίσης αποφεύγετε να ψήνετε παραγεμιστά φαγητά στο ΦΜ, όπως για παράδειγμα γεμιστή γαλοπούλα, διότι δεν είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία στο εσωτερικό του γεμίσματος θα φθάσει στο σημείο που πρέπει για να σκοτώσει τα επιβλαβή μικρόβια.

Για τον ίδιο σκοπό μπορείτε να χρησιμοποιείτε πλαστικό καπάκι ή να καλύπτετε το σκεύος με πλαστικό φιλμ χωρίς όμως αυτό να έρχεται σε επαφή με το φαγητό.

Ο ΦΜ δεν είναι κατάλληλος για αποστείρωση μαγειρικών σκευών ή για το μπιμπερό των παιδιών.
2. Τα εγκαύματα

Τα φαγητά που ετοιμάζονται στο ΦΜ είναι δυνατό να προκαλέσουν εγκαύματα με πολλούς τρόπους.

Για παράδειγμα μπορεί να δαγκώσουμε κάτι που εξωτερικά έχει μια θερμοκρασία που μπορούμε να ανεχτούμε ενώ εσωτερικά είναι δυνατόν να είναι υπερβολικά ζεστό. Επίσης μετακινώντας ένα πλαστικό κάλυμμα από ένα δοχείο που ζεστάθηκε σε ΦΜ μπορεί να πάθουμε έγκαυμα από ατμούς που διαφεύγουν την ώρα που μετακινούμε το κάλυμμα.

Για τους λόγους αυτούς δεν συστήνεται το ζέσταμα του μπιμπερού των παιδιών σε ΦΜ. Ενώ εξωτερικά μπορεί η θερμοκρασία να φαίνεται ικανοποιητική, το γάλα πιθανόν να είναι επικίνδυνα ζεστό.

Σε περίπτωση που γίνεται χρήση κάποιου καινούργιου μαγειρικού σκεύους για πρώτη φορά στο ΦΜ είναι προτιμότερο η μετακίνηση του να γίνει φορώντας γάντια. Αυτό προστατεύει από εγκαύματα διότι πιθανόν ο χρήστης, αρχικά να μη γνωρίζει πόσο ζεσταίνεται το νέο σκεύος στο ΦΜ.

Τα σκεύη που θα χρησιμοποιούνται στο ΦΜ πρέπει να είναι κατάλληλα για το σκοπό αυτό. Τα πλαστικά σκεύη όπως επίσης και τα πλαστικά φιλμ που χρησιμοποιούνται για επικάλυψη πρέπει να είναι ειδικά για τους ΦΜ. Οι κατασκευαστές των αντικειμένων αυτών πρέπει να δηλώνουν κατά πόσο τα προϊόντα τους είναι κατάλληλα για χρήση στο ΦΜ.

Η κάλυψη φαγητών με πλαστικό φιλμ μέσα στο ΦΜ πρέπει να γίνεται με τρόπο τέτοιο που να επιτρέπει στον ατμό να φεύγει. Η κάλυψη πρέπει να είναι χαλαρή και όταν το πλαστικό φιλμ μετακινείται να γίνεται μακριά από το πρόσωπο και το άνοιγμα σε αντίθετη κατεύθυνση από μέρη του σώματος. Έτσι αν διαφύγει καυτός καπνός δεν θα προκαλέσει εγκαύματα.

Επίσης τα πλαστικά φιλμ που χρησιμοποιούνται για επικάλυψη δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή τα φαγητά.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε φαγητά που έχουν διάφορα στρώματα. Ενώ τα εξωτερικά στρώματα μπορούν να έχουν μια θερμοκρασία που μπορούμε να ανεχτούμε, τα εσωτερικά στρώματα πιθανόν να είναι υπερβολικά ζεστά και να μας προκαλέσουν έγκαυμα όταν αρχίσουμε να τρωμε.

Χρειάζεται πάντοτε προσοχή όταν ζεσταίνουμε υγρά ή άλλα τρόφιμα διότι υπάρχει ο κίνδυνος να ζεσταθούν υπερβολικά και μόλις τα πάρουμε να καούμε. Είναι καλύτερα να ζεσταίνουμε τα φαγητά στο ΦΜ για όσο χρόνο συστήνεται από τον κατασκευαστή.

Τα αυγά με το τσόφλι τους δεν πρέπει να ψήνονται στο ΦΜ. Ο ατμός που δημιουργείται στο εσωτερικό, μπορεί να προκαλέσει την έκρηξη του αυγού.

Τα παιδιά χρειάζονται επίβλεψη όταν χρησιμοποιούν το ΦΜ. Δεν πρέπει να τα αφήνουμε μόνα τους να ετοιμάζουν κάτι στο ΦΜ. Ακόμη καλύτερα και ανάλογα με την ηλικία τους, είναι προτιμότερο να τα μάθουμε να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια τη συσκευή αυτή.
3. Διαρροές της ακτινοβολίας

Η έκθεση σε ψηλά επίπεδα ακτινοβολίας μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα και καταρράκτη.

Οι διαρροές από φούρνο μικροκυμάτων μπορούν να παρατηρηθούν σε περιπτώσεις που η πόρτα του ΦΜ έχει κάποια βλάβη ή δεν κλείνει καλά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαρροές που παρατηρούνται στους ΦΜ δεν αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία.

Συνήθως οι βλάβες αυτού του τύπου φαίνονται. Εάν παρατηρήσετε ότι η πόρτα του ΦΜ δεν κλείνει καλά ή έχει κάποια διάβρωση, τότε πρέπει γίνει επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του ΦΜ.

Επίσης ο ΦΜ πρέπει να καθαρίζεται καλά για μη μένουν καμένα υπολείμματα φαγητών στο εσωτερικό ή στην πόρτα του. Δεν πρέπει ο ΦΜ να λειτουργεί ενώ είναι άδειος.

Εάν έχετε την παραμικρή αμφιβολία ζητείστε από τον προμηθευτή σας ή άλλους ειδικούς τεχνίτες να ελέγξουν κατά πόσο υπάρχουν διαρροές ή όχι από το δικό σας ΦΜ.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ΦΜ είναι μια χρήσιμη συσκευή και ασφαλής εάν χρησιμοποιείται με το σωστό τρόπο.

Το εγχειρίδιο του κατασκευαστή με τις οδηγίες σωστής χρήσης πρέπει να το συμβουλευόμαστε για να αποφύγουμε κάποιο ατύχημα. Τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ο ΦΜ μπορεί να μας προσφέρει πολλές υπηρεσίες στην καθημερινή μας ζωή.

To άρθρo αυτό είναι πνευματική ιδιοκτησία του Medlook.
 
Τελικά πέρασε πολύς καιρός καί ένδιαφερόμαστε γιά άγορά φούρνου ΦΜ γιά πρακτικούς λόγους έχεται νά προτείνεται "κάτι καλό"(υπάρχουν νεαροί στό σπίτι καί είναι σχεδόν πάντα βιαστικοί)ή είναι τόσο έπικίνδυνες συσκευές πού πρέπει νά σκεφτούμε σοβαρά τίς έπιπτώσεις; υπάρχουν τεχνικοί στό φόρουμ πού είναι γνώστες καί θά μπορούσαν νά προσθέσουν κάτι συγκεκριμένο γιατί χάθηκα στόν τεράστιο ώκεανό πληροφόρησης τού διαδικτύου!
 
Εγω αγόρασα αυτόν https://www.kotsovolos.gr/household...-panasonic-nngd37hsgtg-inverter?cmicc=skroutz . Μου είχε βγει 125 τότε. Πήγαμε και είδαμε από κοντά αρκετά μοντέλα και μας κέρδισε το inox . Βέβαια ειναι μαγνήτης δακτυλιών.
Σε χαρακτηριστικά ειναι στα 1000 watt και είδα διαφορά από των προηγούμενων των 800watt . Επισης μια δυνατότητα που δεν της έδινα σημασία ειναι η λειτουργία grill . Βολεύει αν για μια μερίδα θέλεις να ζεστάνεις ή ακομη και να μαγειρεψεις αντι να ανάβεις ολόκληρο φούρνο. Λειτουργεί συνδυαστικά με τα μικροκύματα ή και μόνο του .
Οπότε θα σου έλεγα να κινηθείς σε πολλά watt , πολλά λίτρα αν είστε μεγάλη οικογένεια και αν υπάρχει λειτουργία grill να την προτιμήσεις. Τώρα περί υγείας και ασφάλειας. Είναι άλλη ιστορία... Παραμένει ευκολία και ειναι και οικονομικός τρόπος ψησίματος .
 
Δημήτρη σ'ευχαριστώ πολύ γιά τήν άμεση άπάντηση...σκεφτόμουν πολύ τό μοντέλο ποϋ άγόρασες λόγω inverter καί άξιοπιστίας τής panasonic άλλά μέ ένδιαφέρει πρωτίστως ή άσφάλεια τόν θέλουμε μόνο γιά γρήγορο ξεπάγωμα καί ζέσταμα τών ήδη έτοιμων φαγητών πού έάν είναι άπό τήν προηγούμενη μέρα στό ψυγείο γίνονται λαπάς ίδιαίτερα τό παστίτσιο ό μουσακάς, λαζάνια, μακαρόνια...έπίσης κάνει γιά γρήγορα τόστ? Απαράδεκτη ή καινούργια τιμή τού δικού σου μοντέλου πού μ'άρέσει.
 
Δεν έχει οδηγίες στα ελληνικά ούτε καν αγγλικά! Βρήκα αγγλικές και τις εκτύπωσα. Δεν έχω δει κάτι για tost αλλά έχω βάλει πάνω στην σχάρα και με grill λειτουργία να ψήσει φέτες ψωμί με κασέρι και γαλοπούλα και έγιναν μια χαρα , όπως και μικρή πίτσα που πρώτα την ξεπαγωσε και μετά την έψησε. Περιοριζομαστε στα πολύ βασικά στην χρηση του πάντως. Παστίτσιο που ζεσταινω αρκετά συχνά πάντως αν το ρυθμίσεις σωστα είναι λες και βγήκε πρώτη φορά από το φούρνο . Ο παλιός δεν μπορούσε να το ζεστάνει μέχρι μέσα. Στο ξεπαγωμα είναι λίγο μπελάς. Πχ ζυγίζεις εσύ το κρέας . Ρυθμίζεις το βάρος και μετά τα κάνει αυτόματα με random λειτουργία μικροκυμάτων αλλά ανάλογα το βάρος σταματάει για να γυρίσεις πλευρά στο κρέας ή να σπάσεις τον κιμά σε μικρότερα κομματάκια μια έως τρεις φορές κατά την λειτουργία.
Δεν μετανιώνω για την αγορά. Πρώτη φορά Panasonic αλλά θα μπορούσε να είναι φτηνότερος ή περισσότερα λίτρα σε αυτή την τιμή.
 
Δύσκολος χειρισμός άπ'ότι περιγράφεις όχι γιά μένα πού ψάχνομαι άλλά γιά τούς άλλους στό σπίτι πού θέλουνε άπλότητα καί γρήγορα...είδα κάτι έπαγγελματικούς στό Mart
καί τηλεφώνησα στόν ύπεύθυνο πωλήσεων καί μέ πρότεινε γιά
οικιακή χρήση νά μήν πάρω έπαγγελματικό άλλά ένα πιό άπλό μοντέλο μέ καλή ποιότητα κατασκευής μεταλλικό σασί καί χερούλια γιά τήν πόρτα καί όχι πολλούς αυτοματισμούς καί προγράμματα χωρίς πλήκτρα άφής πού έάν χαλάσει ή πλακέτα τό κόστος είναι άσύμφορο.
Θά ψαχτώ λίγο άκόμη γιατί κάτι καλό
θά πάρω στό τέλος.Δίνω μεγάλη βάση στό service σέ ότι άγοράζω μέ προτεραιότητα νά είναι καλό καί κοντά.
Αριστο service σέ siemens πού έχω σχεδόν όλο τόν οικιακό έξοπλισμό στήν Θεσσαλονίκη...
Καί μιά πολύ καλή ίστοσελίδα πού είναι ψαγμένη καί πρός τό τέλος άναφέρει ότι οί πιό πολλές μάρκες είναι φασόν midea.
Μπράβο τους γιά τήν πολή καλή έρευνα τους πού οί απ'ότι λένε οί έταιρίες κρύβουνε έπιμελώς..

https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/best-microwave/
 
Δημήτρη δές τήν ίστοσελίδα όταν έχεις χρόνο έάν θέλεις νά πείς τήν γνώμη σου.Γράφει γιά όλα καί γιά άκτινοβολίες κατά τό δοκούν είναι έκλαικευμένη έρευνα γιά καταναλωτές καί όχι γιά έπιστήμονες έννοείται.:operator:
Διόρθωση...
Πολή καλή έρευνα σέ πολύ καλή καί άξιόλογη νά προσθέσω.
 
Η τεχνολογία των μικροκυμάτων είναι τόσο παλιά που δεν αξίζει να ασχολείσαι με τα προβλήματα ακτινοβολίας. Απ' ότι φαίνεται πιο πολύ ακτινοβολία βγάζει από πίσω ο φούρνος παρά από μπροστά!
http://physics4u.gr/blog/2016/03/25/είναι-επικίνδυνος-ο-φούρνος-μικροκυμ/

Εγώ έχω περάσει από διάφορους φούρνους κατά καιρούς, και μάλλον ο Panasonic έχει βγει ο καλύτερος. Έχει κιτρινίσει το πλαστικό, έχουν ραγίσει ένα-δυο διακόπτες αφής (αλλά δουλεύουν ακόμα), καμιά φορά χάνει το ρολόι και πρέπει να τον ξανασετάρεις, αλλά ούτε θυμάμαι από πότε τον έχει η μάνα μου. Δουλεύει αδιάκοπα πάνω από 20 χρόνια.

Έχω κι έναν LG που έχει και grill και αέρα και τον χρησιμοποιούσα ως εργένης για όλες τις δουλιές, αλλά -ως εργένης- δεν το ξεζούμισα. Έφτιαχνε όμως τις καλύτερες ψητές πατάτες, με αυτοματοποιημένο συνδυασμό των τριών μεθόδων ψησήματος.

Και τώρα στο σπίτι έχω έναν εντοιχισμένο Teka με grill που πέρα από το ότι έχει τεράστιο χώρο σε σχέση με τους άλλους δεν μπορώ ότι με βόλεψε. Κάνει διάφορα κουφά, πχ μπαίνει σε παιδικό κλείδωμα μόνο του. Και δεν βγαίνει, πρέπει να τον βγάλεις από τη μπρίζα. Τζάμπα λεφτά.

Ένας Bosch στην πεθερά μου δεν έχει περιστρεφόμενη γυάλινη βάση, αλλά πετάει σπινθήρες ανάμεσα στα τοιχώματα και στη σταθερή μεταλλική βάση που έχει μέσα, που δεν είναι καλό σημάδι για τη σχεδίαση.

Οπότε θα έλεγα κι εγώ έναν καλό Panasonic με grill. Δες το μέγεθος από τον περιστρεφόμενο δίσκο, μήπως θέλεις μεγαλύτερο από το συνηθισμένο (πχ σε εμένα τα μεγάλα πιάτα χωράνε μόνο στον Teka). Τα ηλεκτρονικά μην σε πτοούν, σίγουρα θα έχει μερικά έτοιμα προγράμματα για ξεπάγωμα και ψήσιμο συγκεκριμένων φαγητών, δεν θα χρειαστεί να φτιάξεις δικά σου.

Οι φτηνοί είναι όντως φασόν. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και δες ότι είναι ολόιδιοι, πέρα από τα σχέδια των κουμπιών και το χερούλι.

Για τα 1000W σε σχέση με τα 800W δεν νομίζω ότι παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Ζεσταίνεις γρηγορότερα τα υγρά, αλλά αν θέλεις να ξεπαγώσεις ή να ζεστάνεις έτοιμα φαγητά πρέπει να κατεβάσεις την ένταση αλλιώς δεν ζεσταίνονται ομοιόμορφα.

Α, κάτι ακόμα, ο περιστρεφόμενος διακόπτης για τη ρύθμιση του χρόνου είναι αφάνταστα πιο βολικός από τα πλήκτρα.
 
Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

Δημήτρη δές τήν ίστοσελίδα όταν έχεις χρόνο έάν θέλεις νά πείς τήν γνώμη σου.Γράφει γιά όλα καί γιά άκτινοβολίες κατά τό δοκούν είναι έκλαικευμένη έρευνα γιά καταναλωτές καί όχι γιά έπιστήμονες έννοείται.:operator:
Διόρθωση...
Πολή καλή έρευνα σέ πολύ καλή καί άξιόλογη νά προσθέσω.
Το διαβασα. Και στο τελος εβαλαν και εναν panasonic που φαινεται ισχυρος. Βεβαια δεν νομιζω στην Ελλαδα να βρεις αυτο το μοντελο ουτε καποιο με cyclonic inverter . Νομιζω οτι ξεφευγουν παραλογα πανω απο τα 200 . Αυτο που καταλαβα και απο το αρθρο ειναι οτι οι panasonic που εχουν inverter δεν ειναι φασον midea . Εστω στα βασικα κομματια τους.

Τωρα για χερουλια vs κουμπια. Εμεις τον προτιμησαμε γιατι δεν ειχε χερουλι και εχει ενα κρυφο κουμπι στην γωνια κατω. Επισης μας αρεσε που εχει φυσικα κουμπια για τις λειτουργιες και οχι αφης οπως ενας samsung που βλεπαμε στα ιδια χρηματα.

Δεν εχει πολλους αυτοματισμους με συντομευσεις. Αν θες παραπανω χρονο απλα γυρνας το κουμπι και πηγαινει ανα 10 δευτερολεπτα μεχρι λεπτα αναλογα ποσο γρηγορα θα το γυρισεις. Και το κουμπι μπαινει μεσα σαν τις ηλεκτρικες κουζινες ωστε να μην μπορει να το γυρισει μικρο παιδι που δεν το ξερει. Περα απο το παιδικο κλειδωμα. Οι Mix λειτουργια και το grill εχουν 3 σκαλες. Δεν θυμαμαι τι κανει η καθε μια και ανατρεχω στο βιβλιο. Αλλα αν το μαθεις ψηνει σωστα. Απλα ειναι να δεις τι μαγειρευεις συνηθως και δεν ειναι τιποτα να βαζεις 1-2-3 και να γυρνας τον χρονο αναλογα . Απλα θελει εκμαθηση στην αρχη.

Αυτο που εκτιμησα ειναι οτι οι χρονοι που λενε οι οδηγιες ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα. Πχ με τον παλιο ελεγα ψησιμο 3 λεπτα στα 600 και ηθελε αλλο 1 λεπτο. Σε αυτον λενε οι οδηγιες 600 στα 4 λεπτα και παιζει να θελει και μερικα δευτερολεπτα λιγοτερο.

Θα παρεις κατι να καλυπτει της αναγκες σου. Εμενα δεν θα με χαλουσε παντως να ηταν 30 λιτρα και να ψηνω μεγαλυτερη πιστα απο ατομικη.. :)
 
Αυτό το πράγμα όμως που έχουν διαβάθμιση ανά 10 δευτερόλεπτα μερικές φορές είναι πολύ εκνευριστικό. Όχι σε μεγάλους χρόνους βέβαια αλλά αν θες να ζεστάνεις ένα ρόφημα πολλές φορές ο ιδανικός χρόνος είναι πολλαπλάσιο του 5. Μπορεί στα 20 δευτερόλεπτα να είναι χλιαρό και στα 30 πολύ ζεστό. Πρέπει δηλαδή να κάθεσαι από πάνω να το σταματήσεις χεράτα. Φάουλ!
 
Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

Αυτό το πράγμα όμως που έχουν διαβάθμιση ανά 10 δευτερόλεπτα μερικές φορές είναι πολύ εκνευριστικό. Όχι σε μεγάλους χρόνους βέβαια αλλά αν θες να ζεστάνεις ένα ρόφημα πολλές φορές ο ιδανικός χρόνος είναι πολλαπλάσιο του 5. Μπορεί στα 20 δευτερόλεπτα να είναι χλιαρό και στα 30 πολύ ζεστό. Πρέπει δηλαδή να κάθεσαι από πάνω να το σταματήσεις χεράτα. Φάουλ!

Κάθισα και είδα τις διαβαθμίσεις. Μέχρι το 3 λεπτο πάει ανά 10sec. Μετά πηγαίνει ανά 30sec μέχρι το 8 λεπτό και από εκεί και πάνω ανα 1 λεπτό με μέγιστο τα 30 λεπτά.