Φούρνοι μικροκυμάτων

ANNA

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,636
Στην αποθήκη!
Είμαι σε αναζήτηση ενός καλού φούρνου μικροκυμάτων, όχι εντοιχιζόμενου.
Επειδή, όμως, ακούγονται διάφορα, έλεγα μήπως μπορείτε να με διαφωτίσετε.

Τί είναι αλήθεια και τί μύθος γύρω από τα μικροκύματα; Επειτρέπεται τελικά το μαγείρεμα ή καλό είναι να χρησιμοποιούνται μόνο για ξεπάγωμα και ζέσταμα;
Επίσης, κάτι άκουσα και για το ιδανικό ύψος τοποθέτησής τους, αλλά δεν ξέρω ποιό είναι αυτό, ούτε καν αν ισχύει ως πληροφορία.

Τέλος, αν έχετε κανένα καλό μοντέλο να προτείνετε....
 
Εργονομικά το ύψος τοποθέτησης παρόμοιων συσκευών βολεύει στο ύψος του αγκώνα όταν είμαστε όρθιοι.

Αν και δεν έχουν βγει αναφορές για προβλήματα, δεν θα μου άρεσε η ιδέα να ακτινοβολώ την τροφή μου. Οι αλλαγές σε μοριακό επίπεδο ίσως είναι τέτοιες που ο οργανισμός μας ίσως κάτι μπλέξει στην πέψη και αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών... Προτιμώ να καθυστερήσω και να μαγειρέψω με πιο παραδοσιακούς και δοκιμασμένους τρόπους.
 
O Dion999 έχει δίκαιο, μια φτηνή συσκευή μπορεί να έχει διαρροή μικροκυμάτων με σοβαρά προβλήματα. Καλύτερα κάτι επώνυμο που μπορείς να εμπιστευτείς.

Απ' την άλλη πλευρά με τόσα που διαβάζουμε, έστω κι ένα αν ισχύει, τότε και καθόλου να μην πάρεις, ακόμα καλύτερα... ;)

http://www.mercola.com/article/microwave/hazards.htm
http://www.relfe.com/microwave.html
http://chetday.com/microwave.html
 
Εγώ έχω έναν Miele. Θεωρώ τα μικροκύματα ασφαλή. Είναι αστείο νομίζω να ακουμπούμε το κινητό τηλέφωνο πλάι στο αυτί μας και να φοβόμαστε τον φούρνο μικροκυμάτων που λειτουργεί για λίγα λεπτά και σε σχετική απόσταση.
 
Αγαπητή φίλη.....
Εγώ εδώ και παρά πολλά χρόνια έχω ένα φούρνο μικροκυμάτων πολλή μεγάλης γνωστής εταιρείας που εκτός από μικροκύματα, έχει και γκριλ, αλλά και θερμό αέρα.!! Ομολογώ με έχει εξυπηρετήσει ΠΑΡΑ πολύ. Φυσικά ζεσταίνω το φαγητό μου εκεί, τον χρησιμοποιεί άνετα και το παιδί μου (12 χρονών) για ένα ζέσταμα του γάλατος.... Αποφεύγω να μαγειρεύω με μικροκύματα έκτος από σπάνιες περιπτώσεις σε κανένα συνδυασμένο πρόγραμμα που έχει.
Το κάνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλη οικονομία ρεύματος, ακόμη και σε μια πίτσα ή ψήσιμο με θερμό αέρα ένα μικρό πυρέξ με κέικ!!!! Ακόμη ζέσταμα τηγανητών ψαριών ή κεφτεδάκια πάντα με θερμό αέρα, γιατί άμα βάλουμε μικροκύματα στα τηγανητά.......γίνανε "λάστιχο"!!!!
Πιστεύω ότι ''λύνει" τα χέρια ένας καλός φούρνος μικροκυμάτων....και πάντα με κάποιο μέτρο.....
 
Παίδες μην ακούω ανοησίες για τα μικροκύματα. Καμία αλλοίωση στο φαγητό.
Μπορείς να μαγειρέψεις, αλλα η διαδικασία (επιλογή watt και χρόνων) δεν είναι και τόσο βολική και συντομη.

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απαραίτητος για το ζέσταμα του φαγητού. Βέβαια πρέπει να μάθεις τι φαγητό σε ποιά ένταση το ζεσταίνουμε. Αν πχ βάλεις ενα κρουασάν να το ζεστάνεις στην δυνατή ένταση για λίγο χρόνο θα πάρεις το ζυμάρι στο χέρι και θα λες τι έγινε. Ενώ αν βάλει σε χαμηλή ένταση για λίγο παραπάνω είναι σαν να βγήκε μόλις απο το φούρνο.
 
Προσοχή απαγορεύονται όλα τα μεταλλικά αντικείμενα στους Φ.Μ.
Αυτό εννοείται βέβαια .....
 
Παίδες μην ακούω ανοησίες για τα μικροκύματα. Καμία αλλοίωση στο φαγητό.
Μπορείς να μαγειρέψεις, αλλα η διαδικασία (επιλογή watt και χρόνων) δεν είναι και τόσο βολική και συντομη.

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι απαραίτητος για το ζέσταμα του φαγητού. Βέβαια πρέπει να μάθεις τι φαγητό σε ποιά ένταση το ζεσταίνουμε. Αν πχ βάλεις ενα κρουασάν να το ζεστάνεις στην δυνατή ένταση για λίγο χρόνο θα πάρεις το ζυμάρι στο χέρι και θα λες τι έγινε. Ενώ αν βάλει σε χαμηλή ένταση για λίγο παραπάνω είναι σαν να βγήκε μόλις απο το φούρνο.
+100000

Έχω ηλεκτρονικό Φ.Μ της Sharp μεγάλου μεγέθους (40λίτρα) με φούρνο ζεστού αέρα εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια (που τον είχα πληρώσει τότε κοντά 900ευρώ σε σημερινά χρήματα) και είναι μακράν Η ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗ στο σπίτι που μου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και που δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς αυτόν! Αν πάω να μείνω σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι και δεν έχουν Φ.Μ νιώθω ανάπηρος!

Τον χρησιμοποιώ για:
Να ζεστάνω το γάλα μου το πρωί (μέσα στο φλυντζάνι)
Να ζεστάνω νερό για καφέ (μέσα στο φλυντζάνι)
Να φτιάξω Ελληνικό καφέ (μέσα στο φλυντζάνι - ΚΑΙ ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ)
Να ζεστάνω τα πάντα κατευθείαν μέσα στο πιάτο.
Να ξεπαγώσω τα πάντα.
Να μαγειρέψω οτιδήποτε γίνεται βραστό (λαχανικά κλπ).
Να μαγειρέψω με εξαιρετικά αποτελέσματα ότι έχει λίπος (λουκάνικα, μπέικον κλπ).

Τι γίνεται χάλια σε Φ.Μ (στα μικροκύματα όχι στη λειτουργία ζεστού αέρα):
Ζήμες (ψωμι, πίτσες, πίτες κλπ)
Άπαχο κρέας

Ο δικός μου έχει και μια μοναδική λειτουργία που λέγεται "One Touch Reheat" που χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα υγρασίας για να ζεστάνει όσο πρέπει αυτόματα οτιδήποτε χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείς σε τι ένταση και πόσο να ζεστάνεις κάτι.

Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω ότι πρέπει να πάρεις κάτι επώνυμο καθως δεν ξέρεις το no-name τι διαρροή μικροκυμάτων έχει.
Επίσης θα σου σύστηνα να πάρεις Φ.Μ με ηλεκτρονικό έλεγχο (όχι με περιστρεφόμενο χρονοδιακόπτη) για να μπορείς να έχεις απόλυτο έλεγχο με τους χρόνους.
Τέλος θα σου έλεγα να ψάξεις αν υπάρχουν στην αγορά τώρα Φ.Μ που έχουν λειτουργία αυτόματου ζεστάματος με αισθητήρες (σαν το δικό μου One Touch Reheat) για να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη όταν ζεσταίνεις οτιδήποτε.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

μην πάρεις

μην παρεις +2 !!!!!

δεν υπαρχει πιο καρκινογονο μηχανημα στην κουζινα μας απο αυτο το μαραφετι !

και απορω και Μαναδες που ζεσταινουν τα φαγητα των μωρων τους σε τετοια μαραφετια !

αυτη η συσκευη ανακαλυφτηκε για τους Αστροναυτες και για περιορισμενο χρονο και μετα το καναν Κονσουμερ προιον για τους ανθρωπους που ειναι ολη μερα στο ποδι........



παρε ενα μικρο φουρνακι υπαρχουν ωραιοτατα γριλ που απλα ζεσταινουν με λιγο παραπανω χρονο με την απλη αντισταση ....
 
Τα μικροκύματα δεν είναι ραδιενεργή ακτινοβολία και ως εκ'τούτου δεν επιφέρουν καμιά αλλοίωση στη μοριακή δομή της ύλης.

Χρησιμοποιούνται στους φούρνους μικροκυμάτων σε μήκη κύματος αρκετά κοντά σε αυτά των μικροκυμάτων της κινητής τηλεφωνίας. Στα μήκη αυτά, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απορροφάται από τα μόρια του νερού τα οποία τίθενται σε ταλάντωση, δηλαδή με απλά λόγια το νερό θερμαίνεται. Επειδή όλες οι τροφές περιέχουν νερό, ενώ τα σκεύη πλαστικά ή κεραμικά δεν περιέχουν, ο φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει μόνο τις τροφές και όχι το σκεύος.

Κάθε φούρνος μικροκυμάτων έχει στο εσωτερικό του μια κεραία που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε μικροκυματικό μήκος κύματος , όπως ακριβώς και το κινητό μας τηλέφωνο. Η διαφορά είναι ότι η ενέργεια της ακτινοβολίας του φούρνου είναι πολλαπλάσια αυτής του κινητού μας τηλεφώνου. Για να μην υπάρχει ζήτημα θέρμανσης εκτός της συσκευής του φούρνου, πχ. σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στο φούρνο τη στιγμή που λειτουργεί, όλες οι συσκευές έχουν ειδική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση ώστε να εγκλωβίζουν τα μικροκύματα μόνο εντός του φούρνου. Ένας πρακτικός τρόπος για να ελέγξετε τη θωράκιση της δικής σας συσκευής είναι να βάλετε εντός του φούρνου ένα κινητό τηλέφωνο και να κλείσετε καλά την πόρτα. Εάν η θωράκιση είναι ελαττωματική το κινητό τηλέφωνο θα συνεχίσει να έχει σήμα και συνεπώς θα μπορέσετε να το καλέσετε, εάν η θωράκιση είναι επαρκής το κινητό θα χάσει τελείως το σήμα του. Η θωράκιση βέβαια ποτέ δεν εκμηδενίζει την ενέργεια της ακτινοβολίας που διαρρέει εκτός του φούρνου, την περιορίζει όμως σε τέτοια επίπεδα που είναι αντίστοιχη ή μικρότερη η διαρρέουσα ισχύς με αυτήν ενός κινητού τηλεφώνου που βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων θεωρούνται παντελώς ασφαλείς για το ξεπάγωμα και ζέσταμα μαγειρεμένων τροφών. Επίσης θεωρούνται ασφαλείς για το μαγείρεμα λαχανικών. Για το μαγείρεμα όμως κρεάτων ή ψαριών, εμπεριέχουν το κίνδυνο να μείνουν κάποια σημεία του κρέατος εντός του φαγητού άψητα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην τροφή πιθανές εστίες μικροβίων ή μυκήτων. Η πιθανότητα αυτή είναι τόσο μικρότερη όσο καλύτερη σκέδαση της ακτινοβολίας επιτυγχάνει εντός του φούρνου η συσκευή μας, όσο περισσότερο χρόνο ψήνουμε την τροφή μας βάζοντας το φούρνο σε χαμηλότερη ισχύ και όσο περισσότερες φορές την περιστρέφουμε (την φέρνουμε τούμπα).

Η συμβουλή μου, ζεστάνετε και ξεπαγώστε άφοβα. Εάν πρόκειται για ψήσιμο, καλύτερα προτιμήστε τις παραδοσιακές και ασφαλέστερες μεθόδους ειδικά εάν το φαγητό το καταναλώσουν παιδιά.
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Φούρνοι μικροκυμάτων

μην παρεις +2 !!!!!

δεν υπαρχει πιο καρκινογονο μηχανημα στην κουζινα μας απο αυτο το μαραφετι !
Ποια επιστημονική μελέτη το λέει αυτό?????? Περιμένουμε τα λινκς στις μελέτες!

Το αντίθετο μάλιστα! Το τηγανισμένο, ή ψημένο σε φούρνο φαί και ακόμη χειρότερα (και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς) ότι είναι ψημένο σε κάρβουνα είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνο!
Αυτό το απόσπασμα είναι από το Wikipedia:
"The radiation produced by a microwave oven is non-ionizing. As such, it does not have the specific cancer risks associated with ionizing radiation such as X-rays, ultraviolet light, and high-energy particles. Long-term rodent studies to assess cancer risk have so far failed to clearly identify any carcinogenicity from 2.45 GHz microwave radiation at chronic (large fraction of life span) exposure levels, far larger than humans are likely to encounter even from leaking ovens."

Επίσης:
"To put the radiation hazard into perspective, the formation of carcinogenic char in conventional frying pan or oven needs to be taken into account (see above). The carcinogens in char are toxicated into carcinogens that are radiomimetic (i.e. cause damage similar to ionizing radiation). Microwaving instead of frying or cooking in the oven eliminates this danger."




Ένας πρακτικός τρόπος για να ελέγξετε τη θωράκιση της δικής σας συσκευής είναι να βάλετε εντός του φούρνου ένα κινητό τηλέφωνο και να κλείσετε καλά την πόρτα. Εάν η θωράκιση είναι ελαττωματική το κινητό τηλέφωνο θα συνεχίσει να έχει σήμα και συνεπώς θα μπορέσετε να το καλέσετε, εάν η θωράκιση είναι επαρκής το κινητό θα χάσει τελείως το σήμα του.
Αυτό δεν ισχύει καθώς το πλέγμα στην πόρτα του Φ.Μ θωρακίζει από διαρροές στα 2,4GHz που λειτουργεί ο φούρνος!
Τα κινητά δουλεύουν σε πιο χαμηλές συχνότητες (το πολύ 1,8GHz) και το πλέγμα της πόρτας δεν είναι αποτελεσματικό στο να φιλτράρει αυτές.
 
Δεν υπάρχει καλύτερη/εξυπηρετικότερη/οικονομικότερη/βολικότερη και πιό αβλαβής συσκευή από τον φούρνο μικροκυμάτων... Είναι η μεγαλύτερη επινόηση του ανθρώπου όσον αφορά το σπίτι τα τελευταία 50 χρόνια...
 
Τα μικροκύματα δεν είναι ραδιενεργή ακτινοβολία και ως εκ'τούτου δεν επιφέρουν καμιά αλλοίωση στη μοριακή δομή της ύλης.

Χρησιμοποιούνται στους φούρνους μικροκυμάτων σε μήκη κύματος αρκετά κοντά σε αυτά των μικροκυμάτων της κινητής τηλεφωνίας. Στα μήκη αυτά, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απορροφάται από τα μόρια του νερού τα οποία τίθενται σε ταλάντωση, δηλαδή με απλά λόγια το νερό θερμαίνεται. Επειδή όλες οι τροφές περιέχουν νερό, ενώ τα σκεύη πλαστικά ή κεραμικά δεν περιέχουν, ο φούρνος μικροκυμάτων θερμαίνει μόνο τις τροφές και όχι το σκεύος.

Κάθε φούρνος μικροκυμάτων έχει στο εσωτερικό του μια κεραία που εκπέμπει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σε μικροκυματικό μήκος κύματος , όπως ακριβώς και το κινητό μας τηλέφωνο. Η διαφορά είναι ότι η ενέργεια της ακτινοβολίας του φούρνου είναι πολλαπλάσια αυτής του κινητού μας τηλεφώνου. Για να μην υπάρχει ζήτημα θέρμανσης εκτός της συσκευής του φούρνου, πχ. σε ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα στο φούρνο τη στιγμή που λειτουργεί, όλες οι συσκευές έχουν ειδική ηλεκτρομαγνητική θωράκιση ώστε να εγκλωβίζουν τα μικροκύματα μόνο εντός του φούρνου. Ένας πρακτικός τρόπος για να ελέγξετε τη θωράκιση της δικής σας συσκευής είναι να βάλετε εντός του φούρνου ένα κινητό τηλέφωνο και να κλείσετε καλά την πόρτα. Εάν η θωράκιση είναι ελαττωματική το κινητό τηλέφωνο θα συνεχίσει να έχει σήμα και συνεπώς θα μπορέσετε να το καλέσετε, εάν η θωράκιση είναι επαρκής το κινητό θα χάσει τελείως το σήμα του. Η θωράκιση βέβαια ποτέ δεν εκμηδενίζει την ενέργεια της ακτινοβολίας που διαρρέει εκτός του φούρνου, την περιορίζει όμως σε τέτοια επίπεδα που είναι αντίστοιχη ή μικρότερη η διαρρέουσα ισχύς με αυτήν ενός κινητού τηλεφώνου που βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.

Οι φούρνοι μικροκυμάτων θεωρούνται παντελώς ασφαλείς για το ξεπάγωμα και ζέσταμα μαγειρεμένων τροφών. Επίσης θεωρούνται ασφαλείς για το μαγείρεμα λαχανικών. Για το μαγείρεμα όμως κρεάτων ή ψαριών, εμπεριέχουν το κίνδυνο να μείνουν κάποια σημεία του κρέατος εντός του φαγητού άψητα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην τροφή πιθανές εστίες μικροβίων ή μυκήτων. Η πιθανότητα αυτή είναι τόσο μικρότερη όσο καλύτερη σκέδαση της ακτινοβολίας επιτυγχάνει εντός του φούρνου η συσκευή μας, όσο περισσότερο χρόνο ψήνουμε την τροφή μας βάζοντας το φούρνο σε χαμηλότερη ισχύ και όσο περισσότερες φορές την περιστρέφουμε (την φέρνουμε τούμπα).

Η συμβουλή μου, ζεστάνετε και ξεπαγώστε άφοβα. Εάν πρόκειται για ψήσιμο, καλύτερα προτιμήστε τις παραδοσιακές και ασφαλέστερες μεθόδους ειδικά εάν το φαγητό το καταναλώσουν παιδιά.

Σωστά

Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μόνο που ακούει την ακτινοβολία του ΦΜ είναι το νερό. Σε αυτό στηρίζεται όλη η λειτουργία του.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μαγειρεύει καλά. Το νερό σε υγρή μορφή δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς, ενώ η φούρνος και το μάτι της κουζίνας περνάνε τους 250

όταν κρίνουμε τεχνολογίες και συσκευές πρέπει να είμαστε νηφάλιοι. φοβόμαστε τους ΦΜ αλλά μιλάμε με το κινητό στο κεφάλι και ακόμα χειρότερα με το ασύρματο τηλ του σπιτιού χωρίς να προβληματιζόμαστε

πέρυσι βγήκε στην δημοσιότητα μία σουηδική έρευνα η οποία συσχέτιζε με μεγάλη βεβαιότητα το τηγανισμένο σε μεγάλες θερμοκρασίες άμυλο (π.χ. πατατάκια) με την καρκινογένεση αλλά το θέμα αποσιωπήθηκε
 
Οι φουρνοι μικροκυμάτων, όντως, παράγουν μη ιονίζουσα ακρινοβολία με την μορφή ραδιοκυμάτων, f=2450MHz. Η ισχύς ειναι κοντά στο KW και θεωρητικά, ανακλάται επ άπειρον εντός του χωρου του φουρνου, εως οτου απορροφηθει απο τα μόρια του νερου που βρισκονται στις τροφες, και μονο απο τα μόρια του νερου, καθως η συχνότητα ειναι τέτοια που προκαλεί συντονισμό σε αυτά.

Τα προβλήματα του φουρνου μικροκυμάτων ειναι τα εξής:

1) πιθανές διαρροές απο την θωράκιση. Ενας κινέζικος φουρνος μικροκυμάτων μπορεί να ακτινοβολεί εως και 3 βατ απο την πόρτα και την μετρια θωράκιση (και μην μου αρχισετε για τους κλωβους faraday γιατι σας πηρε και σας σηκωσε :p θα σας βάλω μπροστά με πολώσεις!) Για να το αντιμετωπίσουμε, αγοράζουμε συσκευες που αποπλέουν ποιότητα (ειδικά στην πόρτα) και όχι απαραίτητα Design, τσεκάρουμε αν η πόρτα κλείνει αλληλοκαλυπτόμενα με τον φουρνο (και όχι εφαπτόμενα) και επίσης, δεν πλησιαζουμε ουτε εμείς ουτε τα παιδιά μας τον φουρνο οταν λειτουργει σε απόσταση μικρότερη των 60 εκ, κατα προτίμηση το μέτρο, εκτος αν ειναι να το σβήσουμε.

2) ΤΟ ψήσιμο, αλλοιωνει τα συστατικά με εναν τρόπο που ελάχιστοι φαντάζονται. Οταν εξαναγκάζεις το νερό σε ενα μόριο υδατάνθρακα σε συντονισμό, αυτό με απλά λόγια πάλλεται επάνω στους δεσμους του με τον άνθρακά και ενίοτε αποκόπτεται, αφηνοντας πίσω ενα μόριο...υδρογονάνθρακα(!) (ή αλλοιώς πλαστικό, πετρελαιο, οπως θέλετε πείτε το) το αυτό και με τις πρωτείνες, τις βιταμίνες αλλά και κάθε ειδους ουσια βρίσκεται στις τροφές. ακόμα και η κυτταρίνη αλλοιώνεται σε θερμοκρασίες ψησίματος. Οι ζύμες φουσκώνουν επειδή δημιουργουν φυσαλίδες διοξειδιου του ανθρακα μεσα σε αυτές, και η ατμοποιηση του νερου που εχουν παγιδευμενα χωρις ταυτόχρονη αυξηση της θερμοκρασίας των τοιχωμάτων προκαλεί την κατάρρευση (κοινώς λάσπωμα) της ζύμης. Η λύση ειναι να τον έχουμε για να ζεσταίνουμε τα φαγητά και να ζεματάμε τα υγρά. Μέχρι εκεί - απαξ κι εβρασε, ειναι πολύ δυνατά ρυθμισμένος.

Καλή θεση τοποθέτησης του φουρνου ειναι η εργονομική, που αναφέρθηκε, δηλαδή στο υψος του αγκώνα του ορθίου ατόμου που θα τον χρησιμοποιεί. Σιγουρα οχι στο υψος της κεφαλής. Θα πρέπει να ληφθει μέριμνα για να μην υπάρχει πρόσβαση απο μικρά παιδιά. Απαγορευονται τα μέταλλα λόγω της αναπτυξης τοπικά υψηλών θερμοκρασιών αλλά και στασίμων κυμάτων. Αυτά μπορουν να καταστρέψουν τοσο τον φουρνο οσο και τα σκευη με τα οποία επαφίενται. Επίσης όχι στο αλουμινόχαρτο (εκτός αν θέλετε τρύπες και μικροεκρήξεις ανα 1 εκατοστό του και την μυρωδια του καμένου μετάλλου στο φαί σας.)
 
Βολικότατος,εξυπηρετικότατος,με μέτρο βέβαια!!!Μειονέκτημα:Μαγειρεύει ´συνοδευτικά´(ρύζι,λίγα λαχανικά,άντε και ζεσταίνει το γάλα,ξεπαγλωνει,τέτοιου είδους)όχι κοτόπουλο με πατάτες για 10 άτομα ,όχι για πάρα πολύ ώρα, όχι μέταλα ή αλουμίνιο .Πάρε(αφού θα πάρεις,έστω από περιέργεια)μόνο κοίταξε να είναι μάρκα γνωστή και όχι μ´έκαψες...:a0210:
 
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά στην προηγούμενη δουλειά μου είχαμε ένα φούρνο μικροκυμάτων επώνυμο. Σε κάποια φάση κάναμε μετρήσεις για ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας που σχεδιάζαμε τότε, το οποίο θα χρησιμοποιήσε φέρουσα συχνότητα κοντά στα 2.4 GHz. Σε κάποια φάση όπως κάνουμε το πείραμα έχουμε παρεμβολές. Ψάχνουμε να δούμε τι ήταν. Κάποιος είχε βάλει μπρος το φουρνάκι. Περιττό να σας πω ότι από το σήμα μας δεν πέρναγε τίποτα. Και το φουρνάκι από το εργαστήριο απείχε τουλάχιστον 10 μέτρα με τοίχους να μεσολαβούν. Την παρεμβολή την είδαμε και τη μετρήσαμε και στο spectrum analyser. Αυτό που θα συμβούλευα, είναι να είμαστε αρκετά απομακρυσένοι από τον φούρνο όταν αυτός είναι σε λειτουργία. Ειδικά τα παιδιά σε άλλο δωμάτιο.