Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του Thread, κάποια στιγμή όμως βαρέθηκα καθότι μακροσκελές όχι για κανένα άλλο λόγο.
Η φορολογία όπως είναι σήμερα είναι εντελώς άδικη σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά καθότι στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε έμμεσους φόρους όπως θα γίνει και τώρα με την αύξηση του ΦΠΑ που είναι και αυτός ένας ακόμη έμμεσος φόρος.
Όταν όλοι οι πολίτες θα κλιθούν εξίσου να πληρώσουν για παράδειγμα 100 φόρο το μήνα μέσω της έμμεσης φορολογίας (από ΦΠΑ,τσιγάρα, ποτά, τρόφιμα ρούχα κλπ) σκεφτείτε πόσο δυσβάσταχτο είναι αυτό για τον μισθωτό που παίρνει 500 σύνταξη. Τον κατέστρεψε.
Τί αξία όμως έχουν 100 για έναν που είναι πλούσιος;
Τίποτα.
Άρα τί πρέπει να γίνει;
Κατά τη γνώμη μου να καταργηθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι και να ισχύσει αυτό που κάποιος νόμος του συντάγματος λέει (όλοι οι πολίτες συνεισφέρουν οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους).Είναι ο νόμος που οι κυβερνήσεις που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα ξέχασαν οτι υπάρχει.Ο νόμος που φοβούνται οι πλούσιοι αφού βέβαια θα κλιθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα και μέχρι τώρα μόνο φοροαπαλλαγές βλέπουμε να απολαμβάνουν από τις κυβερνήσεις που οι ίδιοι χρηματοδοτούν στηρίζουν και ελέγχουν.
Από αυτά που πρόλαβα να διαβάσω εντύπωση μου έκαναν οι απόψεις του Βόρειου αν δεν κάνω λάθος που λέει να κλείσουν τα σχολεία, και οτι πρέπει να αυξηθούν τα παιδιά ανά τάξη να είναι καμιά 30ριά δηλαδή για να μην προσληφθεί ένας δάσκαλος ακόμα και πως έτσι μαθαίνουν καλύτερα γράμματα.
Επειδή είμαι και εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης βλέπω την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους, κανένας δεν θα ήθελε να είναι το παιδί του σε πολυάριθμη τάξη.
Όσο για τους γυμναστές που διορίζονται τώρα πλέον λίγο πριν τους προλάβει η σύνταξη δουλεύουν και καλύπτουν λειτουργικά κενά ως ωρομίσθιοι για 10 ώρες τη βδομάδα με αμοιβή 7 /ώρα. Δηλαδή 300 το μήνα και δουλεύουν οι περισσότεροι 300χιλ. μακριά από τον τόπο τους με την ελπίδα οτι θα διοριστούν κάποτε. Δεν υπερβάλλω.