ΦΠΑ 21%

Βέβαια τα ίδια συμβαίνουν και στον ιδιωτικό τομέα, όπως πολύ σοφά αναφέρεις Rivers. Και μάλιστα αφορούν και τις προσλήψεις, ακόμα και με πολιτικό ρουσφέτι. Τα γνωστά και μη εξαιρεταία "γραμμάτια"...

Σωστα τα λες Φωτη. Μαλιστα (για να αναφερω ενα παραδειγμα) ξερω απο πρωτο χερι οτι ο Δημαρχος βορειου προαστιου εχει διορισει νοσοκομες σε γνωστο ιδιωτικο μαιευτηριο με ανταλαγμα την τοποθετηση πινακιδων διπλα στην Κηφησιας που να οδηγουν προς το μαιευτηριο αυτο!!!

ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ συμβασιουχος με συμβασεις του ενος μηνα και δεν δικαιουμαι τιποτα απολυτως ? Και αν δεν κανω τη δουλεια μου σωστα οπως και την κανω θα μου δωσουν τα παπουτσια στο χερι ? Ασε με ρε Φωτη και εσυ τωρα.....δεν εχω την απαιτηση να κατεβει ο μισθος των δ.υπαλληλων ..εχω την απαιτηση να κανουν τη δουλεια για την οποια ολοι μας τους πληρωνουμε..και να την κανουν σωστα...χωρις γελοιες-παραλογες απαιτησεις

Θες να σου απαντήσω; Κακώς δουλεύεις ακόμα εκεί που δουλεύεις. Βρες αλλού δουλειά. Εγώ δηλαδή ήμουν μ@λ@κ@ς που απέρριπτα τέτοιες συμβάσεις όταν ήμουν άνεργος 6 μήνες; Δεν ξέρω μπορεί και να ήμουν γιατί και εγώ πείναγα τότε. Αλλά είπα όχι, δεν θα τους περάσει. Και το έκανα και στάση ζωής αυτό. Δεν θα αφήσω κανέναν να με ξεφτυλίσει με συμβάσεις του ενός μήνα. ΚΑΝΕΝΑΝ. Στη ζωή μου έχω δουλέψει μόνο με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Και έχω απολυθεί, και έχω παραιτηθεί κατά καιρούς για να κάνω τη ζωή μου καλύτερη. Είναι το τίμημα που πλήρωσα.

Για αυτό που αναφέρεις για τις απαιτήσεις σου από τους δημοσίους υπαλλήλους έχεις χίλια δίκια. Είναι και δική μου απαίτηση. Και εγώ προσπαθώ τα λεφτα που
παίρνω να τα δουλεύω, και να είμαι σωστός στη δουλειά μου. Και ας μην καταφέρνω πάντα το τελευταίο, τουλάχιστον προσπαθώ.

Ρε τεκνα μου τις συλλογικες συμβασεις θα λυσουμε εδω μεσα ?

Με το μπαρδον δηλαδη......

Αντι να συζητουμε ΠΟΙΟΣ μας πινει το αιμα ΟΛΩΝ μας συγκρινουμε ποιος βγαζει 3 δραχμες παραπανω?

Θες να σου απαντήσω; Κακώς δουλεύεις ακόμα εκεί που δουλεύεις. Βρες αλλού δουλειά. Εγώ δηλαδή ήμουν μ@λ@κ@ς που απέρριπτα τέτοιες συμβάσεις όταν ήμουν άνεργος 6 μήνες; Δεν ξέρω μπορεί και να ήμουν γιατί και εγώ πείναγα τότε. Αλλά είπα όχι, δεν θα τους περάσει. Και το έκανα και στάση ζωής αυτό. Δεν θα αφήσω κανέναν να με ξεφτυλίσει με συμβάσεις του ενός μήνα. ΚΑΝΕΝΑΝ. Στη ζωή μου έχω δουλέψει μόνο με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Και έχω απολυθεί, και έχω παραιτηθεί κατά καιρούς για να κάνω τη ζωή μου καλύτερη. Είναι το τίμημα που πλήρωσα.

Για αυτό που αναφέρεις για τις απαιτήσεις σου από τους δημοσίους υπαλλήλους έχεις χίλια δίκια. Είναι και δική μου απαίτηση. Και εγώ προσπαθώ τα λεφτα που
παίρνω να τα δουλεύω, και να είμαι σωστός στη δουλειά μου. Και ας μην καταφέρνω πάντα το τελευταίο, τουλάχιστον προσπαθώ.

Ναι αλλα Φωτη δεν ειμαστε ολοι Αθηναιοι..ποσες επιχειρησεις νομιζεις εχει μια επαρχιακη πολη....η ειναι καλυτερα να πας στη αθηνα να μην παιρνεις 800 αλλα 1200 και να πληρωνεις 500 ε νοικια-μεταφορικα ?

Ρε τεκνα μου τις συλλογικες συμβασεις θα λυσουμε εδω μεσα ?

Με το μπαρδον δηλαδη......

Αντι να συζητουμε ΠΟΙΟΣ μας πινει το αιμα ΟΛΩΝ μας συγκρινουμε ποιος βγαζει 3 δραχμες παραπανω?

Ο ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ...ΚΟΙΝΩΣ Ο ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΗ ...ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ?

Σιγά μην πάρεις και 1200 με το καλημέρα. Η ζωή Κώστα είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ είναι ροζ πουά. Αλλά υπάρχει και κάποιο όριο πάντα. Και να σου πω κάτι. Κάνε κάτι δικό σου και κλείστον τον άλλο. Πάλεψέ το να δεις τι θα βγει. Μην κάθεσαι με μηνιαίες συμβάσεις. Έλεος δηλαδή. Τι προοπτική σου δινει μια τέτοια δουλειά;
Συγγνώμη αν επεμβαίνω σε προσωπικά εργασιακά ζητήματα αλλά αυτό το κάνω με καλές προθέσεις πίστεψέ με.

Οι παντες μας ξευτιλιζουν με τον ενα η αλλο τροπο....ξεφτιλα ειναι να πληρωνεις τα μαλλιοκεφαλα σου στο ικα και να παιρνεις τον π@.....

Ξεφτιλα δεν ειναι να δουλευεις με συμβαση τους ενος μηνα....χιλιαδες ανθρωποι το κανουν καθημερινα....ξεφτιλα ειναι να μην κανεις οτι καλυτερο μπορουσες...αν οι συνθηκες σου επιτρεπουν μονο μεχρι αυτο το σημειο...το αποδεχεσαι και παλι προσπαθεις να κανεις οτι καλυτερο με αξιοπρεπεια..

Τι να κανουμε τωρα..να ζηταμε φακελακια για να εγχειρισουμε...η να κανουμε το μαθημα δυο λαλουν και τρεις χορευουν για να πιασουμε πελατες για τα φροντιστηρια ?

Σιγά μην πάρεις και 1200 με το καλημέρα. Η ζωή Κώστα είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ είναι ροζ πουά. Αλλά υπάρχει και κάποιο όριο πάντα. Και να σου πω κάτι. Κάνε κάτι δικό σου και κλείστον τον άλλο. Πάλεψέ το να δεις τι θα βγει. Μην κάθεσαι με μηνιαίες συμβάσεις. Έλεος δηλαδή. Τι προοπτική σου δινει μια τέτοια δουλειά;
Συγγνώμη αν επεμβαίνω σε προσωπικά εργασιακά ζητήματα αλλά αυτό το κάνω με καλές προθέσεις πίστεψέ με.

Φωτη αγορι μου...εχουν περασει οι εποχες των παχιων αγελαδων...οι επιχειρησεις φευγουν οι μια μετα την αλλη...για μερη μακρινα...τα περιθωρεια εχουν στενεψει δραματικα για ολους....δεν ειναι πια στο χερι μας πολλα πραγματα

Υ.Γ Δεν μου απαντησες ποια τα περιθωρια σε μια επαρχιακη πολη οταν οι επιχειρησεις ειναι μετρημενες στα δαχτυλα......εδω τα σωληνουργια Κορινθου (δεν ξερω αν ετυχες να το ακουσεις ) κλεισανε και λυγισε η πολη...

Last edited:
...η να κανουμε το μαθημα δυο λαλουν και τρεις χορευουν για να πιασουμε πελατες για τα φροντιστηρια ?

θα σου συνιστούσα να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.
Κατα το κοινώς λεγόμενο να μαζευτείς.

Να με συγχωρείς αλλά μετά από σπουδές, πτυχίο, το να δουλεύω με σύμβαση το θεωρώ ξεφτίλα. Και αν σου φαίνεται βαριά η έκφραση, σκέψου μόνο τι προοπτικές έχεις με τετοια εργασιακή σχέση. Και ναι χιλιάδες άνθρωποι δουλεύουν με τέτοιες συμβάσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Και ακόμα περισσότεροι δεν έχουν καν σύμβαση. Αυτό είναι το ζητούμενο όμως; Αυτό θέλουμε από τον εργασιακό μας χώρο. Τι να πω δεν ξέρω.

Όσο για το πως ξεφτυλιζόμαστε καθημερινά, έχεις δίκιο. Πολλά πράγματα υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας. Αλλά προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι είναι ΚΑΙ στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση. Όσο την αποδεχόμαστε τόσο θα μας παίρνει από κάτω.

λοπον μεχρι να δουμε τι εχει γινει τι θεμα κλειδωνει ειναι λυπηρο παντως να φτανουμε σε τετοιες εκφρασεις οτι και να εχει ειπωθει

ντροπη......

επειδη το θεμα θελει τοσο ρετουσαρισμα το ανοιγω με μια ευχη Σεβασμος προς τους συνομιλητες σας
Meletov θα στο πω εξω απο τα δοντια σαν να μιλω σε εναν καλο μου φιλο σεμνα αλλιως θα εισηγηθω ΒΑΝ δια παντος
εχεις τα σεκλετια σου το δεχομαι
εχεις τις αγωνιες σου το σεβομαι
βλεπεις μια ζωη να σε αδικει συμπασχω

αλλα το να μεταφερουμε ολα αυτα εδω μεσα υπο μορφης συμπεριφορας του χειριστου ειδους

λυπαμαι λαθος Φορουμ

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από όποιον θεωρεί ότι προσβλήθηκε από τα γραπτά μου. Προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, αλλά δεν ξέρω αν τελικά το κατάφερα.

Διάβασα ένα μεγάλο μέρος του Thread, κάποια στιγμή όμως βαρέθηκα καθότι μακροσκελές όχι για κανένα άλλο λόγο.
Η φορολογία όπως είναι σήμερα είναι εντελώς άδικη σε βάρος των ασθενέστερων οικονομικά καθότι στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε έμμεσους φόρους όπως θα γίνει και τώρα με την αύξηση του ΦΠΑ που είναι και αυτός ένας ακόμη έμμεσος φόρος.
Όταν όλοι οι πολίτες θα κλιθούν εξίσου να πληρώσουν για παράδειγμα 100 φόρο το μήνα μέσω της έμμεσης φορολογίας (από ΦΠΑ,τσιγάρα, ποτά, τρόφιμα ρούχα κλπ) σκεφτείτε πόσο δυσβάσταχτο είναι αυτό για τον μισθωτό που παίρνει 500 σύνταξη. Τον κατέστρεψε.
Τί αξία όμως έχουν 100 για έναν που είναι πλούσιος;
Τίποτα.
Άρα τί πρέπει να γίνει;
Κατά τη γνώμη μου να καταργηθούν όλοι οι έμμεσοι φόροι και να ισχύσει αυτό που κάποιος νόμος του συντάγματος λέει (όλοι οι πολίτες συνεισφέρουν οικονομικά σύμφωνα με τις δυνατότητές τους).Είναι ο νόμος που οι κυβερνήσεις που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα ξέχασαν οτι υπάρχει.Ο νόμος που φοβούνται οι πλούσιοι αφού βέβαια θα κλιθούν να πληρώσουν πολύ περισσότερα και μέχρι τώρα μόνο φοροαπαλλαγές βλέπουμε να απολαμβάνουν από τις κυβερνήσεις που οι ίδιοι χρηματοδοτούν στηρίζουν και ελέγχουν.

Από αυτά που πρόλαβα να διαβάσω εντύπωση μου έκαναν οι απόψεις του Βόρειου αν δεν κάνω λάθος που λέει να κλείσουν τα σχολεία, και οτι πρέπει να αυξηθούν τα παιδιά ανά τάξη να είναι καμιά 30ριά δηλαδή για να μην προσληφθεί ένας δάσκαλος ακόμα και πως έτσι μαθαίνουν καλύτερα γράμματα.
Επειδή είμαι και εγώ στο χώρο της εκπαίδευσης βλέπω την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους, κανένας δεν θα ήθελε να είναι το παιδί του σε πολυάριθμη τάξη.
Όσο για τους γυμναστές που διορίζονται τώρα πλέον λίγο πριν τους προλάβει η σύνταξη δουλεύουν και καλύπτουν λειτουργικά κενά ως ωρομίσθιοι για 10 ώρες τη βδομάδα με αμοιβή 7 /ώρα. Δηλαδή 300 το μήνα και δουλεύουν οι περισσότεροι 300χιλ. μακριά από τον τόπο τους με την ελπίδα οτι θα διοριστούν κάποτε. Δεν υπερβάλλω.-bye-

Και φυσικά,τα χρήματα που παίρνουν οι εκπαιδευτικοί,είναι μάλλον πολύ λίγα για όσα μας προσφέρουν.
Μαθαίνουν τα παιδιά μας γράμματα,οι περισσότεροι με μεγάλα αγάπη και σε πολλές περιπτώσεις,με μεγαλύτερη υπομονή ακόμα και από εμάς τους γονείς.