ΦΠΑ 21%

Κύριοι,πρώτη φορά που λαμβάνω μέρος σε κάποια συζήτηση και ο λόγος που το κάνω είναι η αγανάκτηση.Αγανάκτηση για το ότι όλοι βλέπαμε τον επερχόμενο κακό,όλοι κάναμε ''πηγαδάκια'' για το τι θα συμβή στο μέλον,αλλά και όλοι γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες.
Εντάξει, μας δούλεψε το Πασοκ,μας έσκισε η Ν.Δ.,μας παραμύθιασαν όλοι,μπλα-μπλα-μπλα-μπλα..........
Το ζόρι όμως συνεχίζουμε και το τραβάμε όλοι εμείς που με ένα μισθό προσπαθούμε να τα φέρουμε βόλτα , με υποχρεώσεις που θέλεις να δουλεύεις 48 ώρες το 24ωρο για να τις ανταπεξέλθεις.
Και τελικά όλοι μένουμε στα λόγια και στις ευχές για ένα καλύτερο αύριο που δεν θα έλθει ποτέ.
Είμαι 48 ετών με ουσιαστικά 34 χρόνια δουλιάς και τα τελευταία χρόνια έχω την αίσθηση ότι είμαι πιο φτωχός απο κάθε άλλη φορά!!!!!
Ως πότε?Πότε όλοι εμείς που αισθανόμαστε οτι μας αδικούν όλοι αυτοί οι Γκαργκάνες και οι Αλλαξοσκούφηδες των 50.000 ευρο τον μήνα?
Πολύ ευστοχο και πολύ επίκαιρο αυτό που διάβασα σε ένα τοίχο!!!!!
''Αν όχι τώρα,πότε?Αν όχι εμείς,ποίοι?''
Ευχαριστώ

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ.Και δεν ειμαι ρατσιστης χρειαζονται και οι προσφυγες, αλλα ρε σεις ελεος πια .παω το μωρο μου στον γιατρο και περιμενω πισω απο 15 αλβανορουμανοπωλονορωσσους.
Αν καποιος νομιζει οτι ειμαι παραλογος ας μου το πει. για οτι ξεχασα θα γραψω αυριο γιατι με επιασε πονοκεφαλος τοση ωρα.

Υποθέτω ότι ο πονοκέφαλος πρέπει να ήταν έντονος στο τέλος.
Διαφορετικά δεν εξηγούνται / δικαιολογούνται αυτά που γράφεις.
Σίγουρα πάντως κάτι δεν πήγε καλά......

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Δηλαδή ρε παιδιά μας δουλεύουν όταν λένε ότι τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ή μήπως η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιο τραγική σε σχέση με τους γιατρούς;
Δεν ξέρω αν λείπουν περισσότερο γιατροί ή νοσοκόμες. Σίγουρα όμως και τα δύο.

Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους είναι όπως ακριβώς ειπώθηκε: Κάποιοι τραβάνε όλο το ζόρι και κάποιοι τον...... :music-smiley-006:.
Να ναι καλά οι κυβερνήσεις που για μικροπολιτικά συμφέροντα βόλευαν όσους μπορούσαν σε μια θέσούλα για να τους ανταποδοθεί εντός τετραετίας η εξυπηρέτησις....
Προχθές πήγα στη ΔΕΗ να παραπονεθώ για την ξεφτίλα τους και αντίκρυσα 20 υπαλλήλους γραφείου να μην κάνουν τί-πο-τά. Και να με κοιτάνε δυο τρεις αχαρακτήριστες με ύφος χιλίων καρδιναλίων (μία μάλιστα μουρμούρισε και κάτι όταν έφυγα, αλλά κρατήθηκα γιατί από τα νεύρα μου θα δεν θα ήξερα και εγώ τι θα άκουγε) σαν να μου λένε "τι θες μεσημεριάτικα και μας χαλάς το φενγκ σούι".
Για τα χάλια λοιπόν ΔΕΗ, ΠΟΤΕ, Ο.Α., ΕΥΔΑΠ, Νοσοκομείων, Εφορειών, ΙΚΑ κτλ κτλ ποιοι φταίνε τελικά. Σίγουρα φταίνε οι κυβερνήσεις και το κράτος αλλά δεν έχουν βάλει και το λιθαράκι τους οι υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών;
Γιατί μη μου πείτε πως είστε ικανοποιημένοι σε λογικά πλαίσια από τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες. Και μετά μας φταίνε οι δάσκαλοι (ίσως οι μόνοι που πραγματικά δουλεύουν στο 90% των περιπτώσεων) που έχουν λέει τρεις μήνες άδεια. Λες και αλλού (Γαλλία πχ που έχουν + 4 εβδομάδες) μετά το μάθημα τους φοράνε αλυσίδες και ριγέ στολές και τους βάζουν να σπάνε πέτρες στα νταμάρια.....

Reverte, Reverte, κάτι μου λέει αυτό το όνομα.

Χμμμ...
Χρήστης που γράφτηκε σήμερα. Δε συστήνεται. Δε γράφει σε καμιά θεματική κατηγορία σαν να μην ενδιαφέρεται για audio/video. Ποστάρει 3 φορές στην καφέ μια και δεν τον ενδιαφέρει να διαβάσει τίποτα άλλο.

1ο post) 18:51, 2o post) 18:58 μέχρι 19:12 έχει διαβάσει όλο το thread ΦΠΑ 21%, δηλαδή 28 σελίδες και έχει σκεφτεί τι θα γράψει. Στο 1 λεπτό που απομένει απαντάει στον fuse.

Θα αστειευεσαι βεβαια.....Πιστεψες πραγματικα εσυ και καποιοι αλλοι εδω μεσα οτι κατι φασισταρια σαν και την παρτη σου που φακελωνουν τους χρηστες θα με εμποδιζαν να παρακολουθησω ενα θεμα που με ενδιαφερει και να παρακολουθησω αλλα θεματα που με ενδιαφερουν ?

Τι με περασες ? Για κανα σκυλι που θα φυγει με την ουρα στα σκελια ?....οσο εσυ θα κανεις τον χωροφυλακα των ποστ εγω θα διαβασω τις αποψεις των παιδιων ...και ειδικα του Σουρλα που παντα διαβαζω με ενδιαφερον

Παιδια μπορειτε να σβησετε οσους λογαριασμους θελετε...μπορω να ανοιξω αλλον εξαιρετικα γρηγορα οπως μπορω πολυ ευκολα να συνδεθω μεσω proxy

Tωρα επιστρεφω στην αναγνωση....και μετα παω να πιω τα ποτακια μου...τσιου

φασισταρια, νεοι κωδικοι , απειλες ,proxy

σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι τροποι να "περασεις" τον τοιχο ...το θεμα ειναι οτι δεν θα μπορεσεις ποτε να βρεις το δικιο σου διοτι ο τροπος που φερεσαι και γραφεις θα σε απομονωσει απο τους υπολοιπους και δεν θα σου δινει κανεις σημασια

το μυνημα σου το αφηνω στην διαθεση των υπολοιπων μελων μην ξεχνας οτι ενα καλο που εχει το avclub ειναι οτι ξερει με θαυμαστο τροπο να αυτοδιαχειριζεται τετοιες καταστασεις

φασισταρια, νεοι κωδικοι , απειλες ,proxy

σιγουρα θα υπαρχουν πολλοι τροποι να "περασεις" τον τοιχο ...το θεμα ειναι οτι δεν θα μπορεσεις ποτε να βρεις το δικιο σου διοτι ο τροπος που φερεσαι και γραφεις θα σε απομονωσει απο τους υπολοιπους και δεν θα σου δινει κανεις σημασια

το μυνημα σου το αφηνω στην διαθεση των υπολοιπων μελων μην ξεχνας οτι ενα καλο που εχει το avclub ειναι οτι ξερει με θαυμαστο τροπο να αυτοδιαχειριζεται τετοιες καταστασεις

Αστο στη κριση των μελων Larry μου..ειναι το πιο δικαιο..πιστεψε με..

Reverte, Reverte, κάτι μου λέει αυτό το όνομα.

Χμμμ...
Χρήστης που γράφτηκε σήμερα. Δε συστήνεται. Δε γράφει σε καμιά θεματική κατηγορία σαν να μην ενδιαφέρεται για audio/video. Ποστάρει 3 φορές στην καφέ μια και δεν τον ενδιαφέρει να διαβάσει τίποτα άλλο.

1ο post) 18:51, 2o post) 18:58 μέχρι 19:12 έχει διαβάσει όλο το thread ΦΠΑ 21%, δηλαδή 28 σελίδες και έχει σκεφτεί τι θα γράψει. Στο 1 λεπτό που απομένει απαντάει στον fuse.

παρακληση να μην σχολιαζουμε δικην χώρο-φύλαξης την συμμετοχη ή οχι των μελων σε διαφορες κατηγοριες αν κατι δεν σας καθεται καλα επικοινωνηστε με τους διαχειριστες της εκαστοτε κατηγοριας

Last edited:
Voreios δε νομίζω ότι δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι μοιράζονται την ίδια πίτα. Οι δημόσιοι πληρώνονται από το κράτος και οι ιδιωτικοί από τους εργοδότες τους. Δε βλέπω δηλαδή ούτε οι ιδιωτικοί να κερδίζουν όταν πέσουν οι μισθοί των δημοσίων, ούτε οι δημόσιοι να χάνουν όταν ανέβουν των ιδιωτικών.

Πιστεύω επίσης όταν ανεβαίνουν οι μισθοί κερδίζει και η αγορά γιατί αυξάνεται η κατανάλωση. Δηλαδή μέρος των συνολικών εξόδων που πάνε για μισθούς γυρνάνε πίσω μέσω της αυξημένης κατανάλωσης. Βέβαια για να δουλέψει η οικονομία, πρέπει και να παράγεις κάτι και να το εξάγεις για να φέρνεις και συνάλαγμα. Αν μόνο μεταπουλάς ζήσε μαύρε μου. Αν οι δημόσιοι είναι προνομιούχοι μισθολογικά τότε λογικά θα ξοδεύουν και περισσότερα. Αν μειωθεί ο μισθός τους τότε θα ξοδεύουν λιγότερα, άρα η αγορά θα εισπράττει λιγότερα από 1.000.000 (το νούμερο το ισχυρίστηκε κάποιος, δεν ξέρω αν ισχύει). Αυτό πιστεύεις ότι θα συντελέσει σε αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, στους τζίρους των επιχειρήσεων και την απασχόληση;

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Η πίτα είναι το ακαθάριστο εθνικό προιόν και το μοιράζονται όλοι. Οι δημόσιοι πληρώνονται απο το κρατος (όπως σωστά λές), αλλά το κράτος απο πού εισπράτει για να έχει να πληρώσει; Εν μέρει απο την ιδιωτική οικονομία και εν μέρει απο τις επιχειρήσεις του. Το τι θα δώσει και που θα το δώσει αναφέρεται στον περίφημο προυπολογισμό, ο οποίος ουδέποτε σχεδόν τηρείται και μονίμως έχει υπερβάσεις στο σκέλος των εξόδων. Η ουσία είναι πάντως ότι περισσότερα λεφτά για τους δημόσιους υπαλλήλους σημαίνουν λιγότερα λεφτά αλλού (πχ σε έργα) ή αν κρατήσουμε και αυτά σταθερά σημαίνουν περισσότερους άμεσους και έμμεσους φόρους (σε όλους, άρα και στον ιδιωτικό τομέα) για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα και ...σπεύδω να προλάβω να πω ότι θα φωνάξω εξίσου και για τις άλλες σπατάλες της κρατικής μηχανής! Περισσότεροι φόροι (άμεσοι ή έμμεσοι) σημαίνουν λιγότερα χρήματα (και) στους ιδιωτικούς.
Οι ιδιωτικοί κερδίζουν αντίθετα όταν πάει καλά η οικονομία, τότε όμως θεωρητικά κερδίζουν ακόμη πιο πολλά οι δημόσιοι, αφού το κράτος θα εισπράξει περισσότερα απο άμεσους και έμμεσους φόρους.
Το τι χρειάζεται για να πάει καλά η οικονομία είναι άλλη συζήτηση! Το μοντέλο του Κευνς πάντως που αναφέρεις (αυξημένοι μισθοί= αυξημένη κατανάλωση) δοκιμάστηκε στην Ελλάδα και απέτυχε παταγωδώς, οδηγώντας σε πολύ υψηλό πληθωρισμό και υποτίμηση. Σε άλλη χώρα θα μπορούσε να πετύχει, αλλά σε μας όταν αυξάνει υπερβολικά η κατανάλωση ....δεν έχουμε εγχώρια παραγωγή για να την καλύψουμε και επιδεινώνεται τραγικά το εμπορικό ισοζύγιο, αφού εισάγουμε σχεδόν τα πάντα! Δεν εννοώ φυσικά ότι ο στόχος θα ήταν να...μειώνονται οι μισθοί, απλά λεω ότι δεν είναι τόσο απλά τα πραγματα και επίσης θα πω ότι δεν μπορούμε και να ζούμε με δανεικά.
Στα υπόλοιπα που λες (και δεν παραθέτω) συμφωνώ σε πολλά.

Είναι πολλοί οι γιατροίιιιιι, Σπύρο.
Στη γειτονιά μου ξέρω τουλάχιστον τέσσερις που είτε ετελείωσαν πρόσφατα (όχι ειδικότητα) ή θα τελειώσουν σε ένα δυο χρόνια.
Και ούτε σε καμία "μυστήρια" γειτονιά μένω εάν με εννοείτε, ούτε πυκνοκατοικημένη είναι.
Να μην πω για δικηγόρους...ούτε για όσους ήθελαν να γίνουν γιατροί ή δικηγόροι.
Γι'αυτό έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης οι γονείς που πολλές φορές, είτε θέλουν τα παιδιά τους να γίνουν ό,τι οι ίδιοι ήθελαν να γίνουν, είτε θέλουν να αναβαθμιστούν κοινωνικά μέσω των τέκνων τους και να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με γιατρούς ή δικηγόρους.

Μά όταν ανέφερα 1500 γιατροί μέσω ΔΙΚΑΤΣΑ αυτό εννοούσα...
Βέβαια από τα δικά μου χρόνια 240 μπαίναμε μέ κανονικές εισαγωγικές 480 είχαμε γίνει στό πρώτο έτος.Και μιλάμε σχεδόν 30 χρόνια πρίν.

Προέχει η προάσπιση τής λεχώνας...
Εδώ φτάσαμε στό σημείο να ρωτάνε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή επιχειρησούλες εάν οι γυναίκες πού πάνε γιά δουλειά έχουν παιδιά ή όχι..
Δουλειά τού κράτους δικαίου(όχι τού ανύπαρκτου νεοφιλελευθερου κράτους)να βρεί λύση και γία τον εργοδότη και για τήν γυναίκα πού γέννησε...

Αυτο να το ΔΩ στηνΕλλαδα και ας πεθανω ...........

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς φίλε Petrαn τι σε προσβάλει από αυτά που γράφω αλλά κατ αρχήν δες ξανά σε ποιο μήνυμα σου απαντώ:

"Αρχική Δημοσίευση από PETRAN
Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μπουμπούκια απ' ότι κατάλαβα και οι του ιδιωτικού είναι οι μ@λ@κες που δεν καταλαβαίνουν την πίκρα του δημόσιου υπάλληλου???

Ωρε τι λέτε ρε παλικάρια βραδιάτικο????

Γιατί δίνουν Κ... οι μισοί Έλληνες για να μπουν στο δημόσιο.?.?.
Κάπου αναφέρθηκε για να έχουν αυτό το "κάτι καλύτερο!!!"
Μπα??? Έτσι απλά???
Και τι είναι αυτό το "κάτι καλύτερο"??
Σοκολάτες? φιστίκια? σάμαλι? κουλούρια? ΤΙ?????
Έλα που δεν είναι έτσι, γιατί αυτό το κάτι καλύτερο είναι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ εκείνες οι παροχές που έχουν οι δημόσιοι που δεν έχει κανένας ιδιωτικός!
Μα πάνω απ' όλα η μονιμότητα!!!!
Η μονιμότητα που καταστρέφει ακόμα και άγιο.
Γιατί είναι γνωστή σε όλους η κατάντια της μονιμότητας.

Γιατί να πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα με τις ώρες να εξυπηρετηθώ???
Γιατί πρέπει να φιλάω κατουρημένες ποδιές για να γίνει η δουλειά μου???
Γιατί κύριε και κυρία του δημοσίου να πρέπει να στα "στάξω" για να μου κάνεις αυτό για το οποίο ΣΕ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ?????

Γιατί η έγκυος του δημοσίου να κάνει να πάει και 5 χρόνια στην δουλειά της μετά απο επαναλαμβανόμενες γέννες και παίρνει του κόσμου τα λεφτά ενώ η του ιδιωτικού να παίρνει το τρίτο το μακρύτερο???

Και πόσα άλλα ακόμα....

Για να γίνω πιο σαφής όμως θα πω το εξής,
δεν έχω τίποτα με κανέναν του δημοσίου ο οποίος μπήκε αξιοκρατικά και τιμάει και ιδρώνει το ψωμί που παίρνει,
αλλά πόσοι είναι αυτοί???
θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου....

Νισάφι πια με όλα αυτά!!!!

Και μια τελευταία ερώτηση,

γιατί δεν έχει κανένας πολιτικός τα π@π@ρι@ να βγει και να τα αλλάξει όλα στο δημόσιο???

μα γιατί πολύ απλά,
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, και ξέρουν αυτοί οι πολιτικοί οτι αλλάζοντας το ισχύων καθεστώς ΔΕΝ πρόκειται να δουν την ψήφο του Έλληνα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑ!!!!!!!

Το δημόσιο υπάρχει για ψηφοθηρία και μόνον!!!

υ.γ Όσο για τις καφενειακού τύπου συζητήσεις, ΝΑΙ, εκεί τους βρίσκω τους περισσότερους όταν τους αναζητώ, και τέτοιες συζητήσεις κάνω μαζί τους!

υ.γ για το Φ.Π.Α???
καλά κρασιά, τον κατήφορο που μας χάρισαν οι μεγάλοι του παρελθόντος ηγέτες, δεν μπορεί να τον ισιώσει ούτε ο Θεός ο ίδιος.
γιαυτό και δεν ψήφισα κανέναν κ... σ' αυτές τις εκλογές κι έχω την κούτρα μου καθαρή!
Θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι καλό´, έστω ανεκτό, αλλά απο το 30 δεν τραβάς φύλο για να πας στο 31, είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να κερδίσεις, το πιο πιθανό είναι να καείς, γιαυτό κι εγώ δεν έπαιξα το παιχνιδάκι τους.

Και πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω οτι,

ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!!!

μια φορα να τους τρίξουμε τα δόντια θα είναι αρκετή, αλλά βλέπεις, πολλοί απο εμάς περιμένουν μια θέση στο δημόσιο........."

Άλλο ένα ποστ στον ίδιο σκοπό: Οι μισοί εργαζόμενοι εναντίων των άλλων μισών. Οι "καλοί" εργαζόμενοι εναντίων των "κακών" εργαζόμενων.

Ένα ποστ γεμάτο χολή, ειρωνεία και κάθε είδους υπερβολές, από αυτές που, ναι, μόνο στα καφενεία ακούει κανείς!
Ούτε χολή ούτε ειρωνεία ούτε υπερβολές!
προσωπικές εμπειρίες είναι και όχι θεωρίες.
όσο για την καφενειακή συζήτηση, θα στο ξαναπώ γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες,
ΕΚΕΙ βρίσκω μερικές φορές τους δημόσιους που αναζητώ για να κάνω την δουλειά μου!

Μέχρι και για τις εγκυμονούσες και μητέρες γράφεις πράγματα ανεπίτρεπτα που κανονικά θα έπρεπε να σου απαντήσω πολύ σκληρά.
"Εν θερμώ" λέω τα γράφει, άστο καλύτερα.....
Σκληρά να απαντούσες αν εννοούσα οτι θέλω να γίνουν ίσα και όμοια οι του δημοσίου με αυτές του ιδιωτικού!
Δεν είπα αυτό φίλτατε,
αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω και να πω είναι το πως είναι δυνατόν οι του δημοσίου να έχουν τόσα πολλά περισσότερα προνόμια εν συγκρίση με τους ιδιωτικούς(και καλά κάνουν!) αλλά ωστόσο να κλαίγονται με την κάθε ευκαιρία.(ενώ οι ιδιωτικοί και δεν έχουν προνόμια και μούγκα στην στρούγκα.)
Χώρια που-θα το πω κι ας με βρίσετε- πολλές απο αυτές που το κάνουν αυτό(επαναλαμβανόμενες εγκυμοσύνες) δεν το κάνουν ούτε για το καλό της χώρας ούτε για να μεγαλώσει ο πληθυσμός!
Το κάνουν γιατί θα πληρώνονται και θα κάθονται, DE FACTO!!!
Αν ήταν άραγε στον ιδιωτικό τομέα θα έκαναν κάτι ανάλογο?
Δεν το λέω ΕΓΩ, μου το είπε γυναίκα που έχει να πάει κάποια χρόνια στην υπηρεσία της.
Και καταλήγεις με το συμπέρασμα ότι πρέπει να τους "τρίξουμε τα δόντια" αλλά και πάλι φταίει το δημόσιο που δεν τους τα τρίζουμε.
ΟΚ. όλη η Ελλάδα έχει απηυδήσει με τους δημόσιους και το δημόσιο, γιατί άραγε??
Δεν φταις καθόλου εσύ και όλοι εσείς που τους γυρνάτε την πλάτη και αφήνεται κάποιους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.
Το βλέπω κάθε 4 χρόνια..............

Απάντησα λοιπόν όπως απάντησα, με την μεγαλύτερη οικονομία που θα μπορούσα, θέλοντας να καυτηριάσω την άποψη και την στάση αυτή. Έτυχε να την εκφράσεις εσύ, τα άκουσες εσύ. Δεν σε θεωρώ όμως προσωπικά υπεύθυνο γι αυτή την στάση πολλών συμπολιτών μας. Και ούτε με νοιάζει τι ψηφίζεις προσωπικά εσύ. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Σου τα έψαλα εσένα για να τα ακούνε οι υπόλοιποι. Και νομίζω ήταν προφανές αυτό.
όχι φίλε μου, να τα ψέλνεις εκεί που ξέρεις και όχι επί προσωπικού.
το οτι θίχτηκες εσύ προσωπικά απο τις δικές μου απόψεις που αφορούν γενικότερα το δημόσιο και τους δημόσιους ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα οτι εγώ απευθύνομαι σε εσένα όπως έκανες εσύ!

Δεν ξέρω επίσης τι ακριβώς σε πείραξε με το "φερμουάρ". Το φερμουάρ λοιπόν κατεβαίνει για όλους μας και όχι μόνο για σένα. Σαν άτομο κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου. Σαν "τάξη" θέλουν να μας τσακίσουν. Και γι αυτό τα παίρνω όταν βλέπω πολλούς από εσάς να γυρνάτε την πλάτη στην μάχη, με διάφορα προσχήματα, και να βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα.
να μην το σχολιάσω καλύτερα....
ή μάλλον για να μην αφήνω υπονοούμενα, εσείς που βγάζετε το φίδι απο την τρύπα όπως ισχυρίζεσαι είστε ελάχιστοι, και δεν είστε όλο το δημόσιο για το οποίο παίρνεις θέση!

Φυσικά οι εκλογές δεν είναι το παν, απλά μια μάχη με το ειδικό της βάρος. Τελικά όποιος και να βγει το "ξύλο" αργά ή γρήγορα θα το παίξουμε. (Όχι αναμεταξύ μας θέλω να ελπίζω, αλλά με αυτούς!).

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κάτι "επί προσωπικού" και να είσαι λιγότερο παρεξηγημένος τώρα.

Γενικά έμεινα και μένω μόνο σε αυτά που πιστεύω πως αφορούν και το θέμα καθ εαυτό και δεν προτίθεμαι να συνεχίσω εκτός θέματος.

Υ.Γ.
Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα φίλους του φόρουμ να πω μόνο αυτά: Δεν γεννήθηκα δημόσιος υπάλληλος. Την ανεργία την γνώρισα πρώτα στα μάτια του πατέρα μου και αυτό είναι σκληρή εμπειρία. Από τα 17 μου δουλεύω, στην αρχή περιστασιακά. Μέχρι τα 40 μου που διορίστηκα καθηγητής τεχνικής εκπαίδευσης έχω περάσει από πολλές μα πολλές δουλειές, κάποιες βαριές και ανθυγιεινές, κάποιες πιο ανθρώπινες.
Ξέρω καλά τι γίνεται εκεί έξω και ξέρω ότι τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα.
Ο ιδιωτικός τομέας έδωσε την μάχη του την δεκαετία του 70 και του 80. Τότε ακούγαμε ότι "οι εργάτες είναι τεμπέληδες", "θέλουν να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν", "όλο απεργίες κάνουν" και άλλα φαιδρά από τους αντίστοιχους "αγανακτισμένους" του τότε... Αφού τον τσάκισαν, όπως και σε όλη την Ευρώπη σε κάποιο βαθμό, ήρθε και η σειρά του δημόσιου. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όχι μόνο, αν αυτό σας λέει κάτι....
Και πάλι ακούγονται οι ίδιες φαιδρότητες για τεμπέληδες κλπ...από την νέα γενιά παπαγάλων αφελών ή πονηρών.
Αν μας βρουν διαλυμένους χαθήκαμε. Αυτό έχω να πω!

Απο το υστερόγραφό σου περίμενα να έχεις καλύτερη αντιμετώπιση σε ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα..................

υ.γ το δημόσιο και οι δημόσιοι φίλτατε ΔΕΝ είστε μόνο εσείς οι καθηγητές!
υπάρχουν χιλιάδες άλλες ειδικότητες του δημοσίου!
την έψαξες ποτέ να δεις τι γίνεται εκεί, ή επειδή εσύ πιθανόν να είσαι σωστός(αν και δεν σε ξέρω, εν τούτοις δεν νομίζω ΠΟΥΘΕΝΑ να το αμφισβήτησα) νομίζεις οτι όλοι είναι έτσι?
γιατί αν αυτό νομίζεις τότε συγνώμη αλλά πλανάσαι πλάνην οικτράν!

Δηλαδή ρε παιδιά μας δουλεύουν όταν λένε ότι τα νοσοκομεία υπολειτουργούν λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ή μήπως η έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πιο τραγική σε σχέση με τους γιατρούς;

Αλλο η πληθώρα γιατρών στήν αγορά εργασίας και άλλο οι προσλήψεις στά Νοσοκομεία..
Αλλά ας μήν ανοίξω κουβέντα περί Ε.Σ.Υ. και ποιούς τελικά εξυπηρετεί γιατί θά φανώ μάλλον ´αντιδραστικός´.
Πάντως το μοναδικό πού μπορώ να σχολιάσω είναι πώς όσο και να αυξηθούν οι μισθοί το φακελάκι δέν θά καταργηθεί...Το πράγμα έχει χαλάσει από τήν κούνια....
Μόνον ορισμένοι δέν ασχολούνται μέ το ´άθλημα´ανεξαρτήτως τών αμοιβών τους....Τελικά σέ χώρες που δέν υπάρχουν μηχανισμοί προστασιας τών πολιτών τα πάντα επαφίενται στόν ´πατριωτισμό´ορισμένων
Μπάζει τόσο πολύ το σύστημα σε επίπεδο ελέγχου που και 50000 ευρώ μισθό να έδινε τό κράτος, πάλι θά υπήρχε φακελλάκι..
Οπως αντιστοίχως το ανεξέλεγκτο και προκλητικό τών αμοιβών ορισμένων ιδιωτών γιατρών ξεπερνά τά όρια μιάς στοιχειωδώς ευνομούμενης κοινωνίας..

Kαλά τότε.Να στέλνουν τίς λεχωνες 3 μέρες μετά τήν λοχεία πίσω στήν δουλειά για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με τίς ´άτιμες´πού γεννάνε...
Καλά κάνει το Δημόσιο και προστατεύει τίς λεχώνες και τίς νεαρές μητέρες..
Τό ίδιο θάπρεπε να γίνεται και στόν ιδιωτικό τομέα..
Οι Σκανδιναυικές χώρες δίνουν πολύ μεγάλα κίνητρα γιά περισσότερες γεννήσεις σέ όλες τίς εργαζόμενες...
Εδώ τί ζητάμε??Nά καταργηθούν τά προνόμια τών γυναικών πού δουλεύουν στό Δημόσιο ή νά αποκτήσουν αντίστοιχα και οι γυναίκες τού ιδιωτικού τομέα??
Δεν έχω καταλάβει ακόμα...

Ρε Σπύρο, που το διάβασες αυτό πάλι?

Καλά κάνουν κι έχουν όλα αυτά τα προνόμια οι του δημοσίου, δεν είπε κανείς το αντίθετο.
Δεν μπορώ να ακούω κλάψα και μίρλα απο ανθρώπους που έχουν (τα όσα) προνόμια!
Οι του ιδιωτικού δηλαδή τι θα έπρεπε να πουν????

υ.γ μην ξεχνάς οτι έχει 4 μήνες που γέννησε η κυρά και έχω μάθει καλά τι θα πει να έχεις εργαζόμενη γυναίκα στον ιδιωτικό τομέα με μισθό της πλάκας και ένα παιδί στην αγκαλιά.

Είπα πουθενά μωρέ ότι έγραψες αυτό ακριβώς εσύ??
Προσωπικό σχόλιο έκανα,επίτηδες παρατραβηγμένο,γιά να δείξω πού μπορεί να φτάσουμε εάν δέν σεβόμαστε ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα τής λοχείας..
Υ.Γ
Δημήτρη πουθενά δέν είπα ότι εσύ τό είπες έτσι...

Είπα πουθενά μωρέ ότι έγραψες αυτό ακριβώς εσύ??
Προσωπικό σχόλιο έκανα,επίτηδες παρατραβηγμένο,γιά να δείξω πού μπορεί να φτάσουμε εάν δέν σεβόμαστε ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα τής λοχείας..
Υ.Γ
Δημήτρη πουθενά δέν είπα ότι εσύ τό είπες έτσι...

δεκτό.
απλά ρώτησα γιατί απο εμένα ξεκίνησε η συζήτηση για τις εγκυμονούσες.

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Βασικα ειναι οδηγια της ευρωπιακης ενωσης δεν νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε και αλλιως

H Ευρωπαικη ενωση απλα δινει κατευθυνσεις. Σου λεει πρεπει να πας εκει. Τον δρομο ομως τον επιλεγει η καθε κυβερνηση ξεχωριστα.
Το παραμυθι της Ευρωπαικης ενωσης πρεπι να τελειωσει πια γιατι δεν πειθει κανενα.

Μάλλον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν δημιουργήσει μιά Ενωση στήν υπηρεσία τών μεγάλων...
Η για να θυμηθούμε πιό παλιές έννοιες πού παραμένουν πάντα επίκαιρες,ο συσχετισμός τών ταξικών δυνάμεων εντός τής Ε.Ε.παραμένει υπέρ τών ισχυρών....Kαι οι περιφερειακές χώρες ακολουθούν κατά γράμμα τίς οδηγίες τών Μητροπολιτικών δυνάμεων..
Τι είναι η Ε.Ε.??Kάτι τό ´ουδέτερο´και εξ´ορισμού ´καλό´??