Δεν καταλαβαίνω ακριβώς φίλε Petrαn τι σε προσβάλει από αυτά που γράφω αλλά κατ αρχήν δες ξανά σε ποιο μήνυμα σου απαντώ:
"Αρχική Δημοσίευση από
PETRAN
Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μπουμπούκια απ' ότι κατάλαβα και οι του ιδιωτικού είναι οι μ@λ@κες που δεν καταλαβαίνουν την πίκρα του δημόσιου υπάλληλου???
Ωρε τι λέτε ρε παλικάρια βραδιάτικο????
Γιατί δίνουν Κ... οι μισοί Έλληνες για να μπουν στο δημόσιο.?.?.
Κάπου αναφέρθηκε για να έχουν αυτό το "κάτι καλύτερο!!!"
Μπα??? Έτσι απλά???
Και τι είναι αυτό το "κάτι καλύτερο"??
Σοκολάτες? φιστίκια? σάμαλι? κουλούρια? ΤΙ?????
Έλα που δεν είναι έτσι, γιατί αυτό το κάτι καλύτερο είναι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ εκείνες οι παροχές που έχουν οι δημόσιοι που δεν έχει κανένας ιδιωτικός!
Μα πάνω απ' όλα η μονιμότητα!!!!
Η μονιμότητα που καταστρέφει ακόμα και άγιο.
Γιατί είναι γνωστή σε όλους η κατάντια της μονιμότητας.
Γιατί να πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα με τις ώρες να εξυπηρετηθώ???
Γιατί πρέπει να φιλάω κατουρημένες ποδιές για να γίνει η δουλειά μου???
Γιατί κύριε και κυρία του δημοσίου να πρέπει να στα "στάξω" για να μου κάνεις αυτό για το οποίο ΣΕ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ?????
Γιατί η έγκυος του δημοσίου να κάνει να πάει και 5 χρόνια στην δουλειά της μετά απο επαναλαμβανόμενες γέννες και παίρνει του κόσμου τα λεφτά ενώ η του ιδιωτικού να παίρνει το τρίτο το μακρύτερο???
Και πόσα άλλα ακόμα....
Για να γίνω πιο σαφής όμως θα πω το εξής,
δεν έχω τίποτα με κανέναν του δημοσίου ο οποίος μπήκε αξιοκρατικά και τιμάει και ιδρώνει το ψωμί που παίρνει,
αλλά πόσοι είναι αυτοί???
θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου....
Νισάφι πια με όλα αυτά!!!!
Και μια τελευταία ερώτηση,
γιατί δεν έχει κανένας πολιτικός τα π@π@ρι@ να βγει και να τα αλλάξει όλα στο δημόσιο???
μα γιατί πολύ απλά,
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, και ξέρουν αυτοί οι πολιτικοί οτι αλλάζοντας το ισχύων καθεστώς ΔΕΝ πρόκειται να δουν την ψήφο του Έλληνα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑ!!!!!!!
Το δημόσιο υπάρχει για ψηφοθηρία και μόνον!!!
υ.γ Όσο για τις καφενειακού τύπου συζητήσεις, ΝΑΙ, εκεί τους βρίσκω τους περισσότερους όταν τους αναζητώ, και τέτοιες συζητήσεις κάνω μαζί τους!
υ.γ για το Φ.Π.Α???
καλά κρασιά, τον κατήφορο που μας χάρισαν οι μεγάλοι του παρελθόντος ηγέτες, δεν μπορεί να τον ισιώσει ούτε ο Θεός ο ίδιος.
γιαυτό και δεν ψήφισα κανέναν κ... σ' αυτές τις εκλογές κι έχω την κούτρα μου καθαρή!
Θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι καλό´, έστω ανεκτό, αλλά απο το 30 δεν τραβάς φύλο για να πας στο 31, είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να κερδίσεις, το πιο πιθανό είναι να καείς, γιαυτό κι εγώ δεν έπαιξα το παιχνιδάκι τους.
Και πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω οτι,
ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!!!
μια φορα να τους τρίξουμε τα δόντια θα είναι αρκετή, αλλά βλέπεις, πολλοί απο εμάς περιμένουν μια θέση στο δημόσιο........."
Άλλο ένα ποστ στον ίδιο σκοπό: Οι μισοί εργαζόμενοι εναντίων των άλλων μισών. Οι "καλοί" εργαζόμενοι εναντίων των "κακών" εργαζόμενων.
Ένα ποστ γεμάτο χολή, ειρωνεία και κάθε είδους υπερβολές, από αυτές που, ναι, μόνο στα καφενεία ακούει κανείς!
Ούτε χολή ούτε ειρωνεία ούτε υπερβολές!
προσωπικές εμπειρίες είναι και όχι θεωρίες.
όσο για την καφενειακή συζήτηση, θα στο ξαναπώ γιατί μάλλον δεν το κατάλαβες,
ΕΚΕΙ βρίσκω μερικές φορές τους δημόσιους που αναζητώ για να κάνω την δουλειά μου!
Μέχρι και για τις εγκυμονούσες και μητέρες γράφεις πράγματα ανεπίτρεπτα που κανονικά θα έπρεπε να σου απαντήσω πολύ σκληρά.
"Εν θερμώ" λέω τα γράφει, άστο καλύτερα.....
Σκληρά να απαντούσες αν εννοούσα οτι θέλω να γίνουν ίσα και όμοια οι του δημοσίου με αυτές του ιδιωτικού!
Δεν είπα αυτό φίλτατε,
αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω και να πω είναι το πως είναι δυνατόν οι του δημοσίου να έχουν τόσα πολλά περισσότερα προνόμια εν συγκρίση με τους ιδιωτικούς(και καλά κάνουν!) αλλά ωστόσο να κλαίγονται με την κάθε ευκαιρία.(ενώ οι ιδιωτικοί και δεν έχουν προνόμια και μούγκα στην στρούγκα.)
Χώρια που-θα το πω κι ας με βρίσετε- πολλές απο αυτές που το κάνουν αυτό(επαναλαμβανόμενες εγκυμοσύνες) δεν το κάνουν ούτε για το καλό της χώρας ούτε για να μεγαλώσει ο πληθυσμός!
Το κάνουν γιατί θα πληρώνονται και θα κάθονται, DE FACTO!!!
Αν ήταν άραγε στον ιδιωτικό τομέα θα έκαναν κάτι ανάλογο?
Δεν το λέω ΕΓΩ, μου το είπε γυναίκα που έχει να πάει κάποια χρόνια στην υπηρεσία της.
Και καταλήγεις με το συμπέρασμα ότι πρέπει να τους "τρίξουμε τα δόντια" αλλά και πάλι φταίει το δημόσιο που δεν τους τα τρίζουμε.
ΟΚ. όλη η Ελλάδα έχει απηυδήσει με τους δημόσιους και το δημόσιο, γιατί άραγε??
Δεν φταις καθόλου εσύ και όλοι εσείς που τους γυρνάτε την πλάτη και αφήνεται κάποιους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.
Το βλέπω κάθε 4 χρόνια..............
Απάντησα λοιπόν όπως απάντησα, με την μεγαλύτερη οικονομία που θα μπορούσα, θέλοντας να καυτηριάσω την άποψη και την στάση αυτή. Έτυχε να την εκφράσεις εσύ, τα άκουσες εσύ. Δεν σε θεωρώ όμως προσωπικά υπεύθυνο γι αυτή την στάση πολλών συμπολιτών μας. Και ούτε με νοιάζει τι ψηφίζεις προσωπικά εσύ. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Σου τα έψαλα εσένα για να τα ακούνε οι υπόλοιποι. Και νομίζω ήταν προφανές αυτό.
όχι φίλε μου, να τα ψέλνεις εκεί που ξέρεις και όχι επί προσωπικού.
το οτι θίχτηκες εσύ προσωπικά απο τις δικές μου απόψεις που αφορούν γενικότερα το δημόσιο και τους δημόσιους ΔΕΝ σημαίνει αυτόματα οτι εγώ απευθύνομαι σε εσένα όπως έκανες εσύ!
Δεν ξέρω επίσης τι ακριβώς σε πείραξε με το "φερμουάρ". Το φερμουάρ λοιπόν κατεβαίνει για όλους μας και όχι μόνο για σένα. Σαν άτομο κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου. Σαν "τάξη" θέλουν να μας τσακίσουν. Και γι αυτό τα παίρνω όταν βλέπω πολλούς από εσάς να γυρνάτε την πλάτη στην μάχη, με διάφορα προσχήματα, και να βγάζουμε εμείς το φίδι από την τρύπα.
να μην το σχολιάσω καλύτερα....
ή μάλλον για να μην αφήνω υπονοούμενα, εσείς που βγάζετε το φίδι απο την τρύπα όπως ισχυρίζεσαι είστε ελάχιστοι, και δεν είστε όλο το δημόσιο για το οποίο παίρνεις θέση!
Φυσικά οι εκλογές δεν είναι το παν, απλά μια μάχη με το ειδικό της βάρος. Τελικά όποιος και να βγει το "ξύλο" αργά ή γρήγορα θα το παίξουμε. (Όχι αναμεταξύ μας θέλω να ελπίζω, αλλά με αυτούς!).
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει κάτι "επί προσωπικού" και να είσαι λιγότερο παρεξηγημένος τώρα.
Γενικά έμεινα και μένω μόνο σε αυτά που πιστεύω πως αφορούν και το θέμα καθ εαυτό και δεν προτίθεμαι να συνεχίσω εκτός θέματος.
Υ.Γ.
Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα φίλους του φόρουμ να πω μόνο αυτά: Δεν γεννήθηκα δημόσιος υπάλληλος. Την ανεργία την γνώρισα πρώτα στα μάτια του πατέρα μου και αυτό είναι σκληρή εμπειρία. Από τα 17 μου δουλεύω, στην αρχή περιστασιακά. Μέχρι τα 40 μου που διορίστηκα καθηγητής τεχνικής εκπαίδευσης έχω περάσει από πολλές μα πολλές δουλειές, κάποιες βαριές και ανθυγιεινές, κάποιες πιο ανθρώπινες.
Ξέρω καλά τι γίνεται εκεί έξω και ξέρω ότι τώρα τα πράγματα είναι χειρότερα.
Ο ιδιωτικός τομέας έδωσε την μάχη του την δεκαετία του 70 και του 80. Τότε ακούγαμε ότι "οι εργάτες είναι τεμπέληδες", "θέλουν να πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν", "όλο απεργίες κάνουν" και άλλα φαιδρά από τους αντίστοιχους "αγανακτισμένους" του τότε... Αφού τον τσάκισαν, όπως και σε όλη την Ευρώπη σε κάποιο βαθμό, ήρθε και η σειρά του δημόσιου. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Όχι μόνο, αν αυτό σας λέει κάτι....
Και πάλι ακούγονται οι ίδιες φαιδρότητες για τεμπέληδες κλπ...από την νέα γενιά παπαγάλων αφελών ή πονηρών.
Αν μας βρουν διαλυμένους χαθήκαμε. Αυτό έχω να πω!