ΦΠΑ 21%

Πολύ δούλεμα μου φαίνεται πέφτει, κι από τη κυβέρνηση (κυρίως) και από την ΕΕ με τον Al Mamounia! Ο μόνος τρόπος δηλαδή να περάσουν μέτρα που αυτός που θα πληρώνει θα είναι ο μέσος Έλληνας, κι όχι οι κερδοφόρες (μέχρι αηδίας ορισμένες από αυτές) επιχειρήσεις. Αλλά τι λέω, εδώ τους μείωσαν το φόρο, σωστά από μία άποψη, αλλά όχι αυτή τη μείωση να την μεταφέρουν στον μισθωτό και συνταξιούχο...

ΥΓ. Εκεί στην ΕΕ δεν βλέπουν ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Τράπεζας με τα πανύψηλα επιτόκια μόνο προβλήματα δημιουργεί στις χώρες του Ευρώ; Αλλά βέβαια, προέχει η "ανεξαρτησία" της Τράπεζας, κι ας καούν όλα! Γαία πυρί μιχθήτω!

Last edited:
Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Βασικα ειναι οδηγια της ευρωπιακης ενωσης δεν νομιζω οτι μπορουμε να κανουμε και αλλιως

Την οδηγια για τους μισθους την ξεχασαν...? :rifle:

Οσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ πιστεύω ότι η Ε.Ε δεν είναι τίποτε άλλο παρά να αστείο!

Ρε παιδιά... Προεκλογικά δεν έλεγε η κυβέρνηση ότι έφτιαξε την οικονομία, εξαφάνισε τις παρενέργειες που προκάλεσε η κυβέρνηση Σημίτη, ότι τώρα μπορούν επιτέλους να κάνουν παροχές (τις προεκλογικές, ντε !), οτι επιτέλους εξυγειάνθηκε το οικονομικό σύστημα κλπ?
Γι'αυτό δεν την προτίμησαν οι έλληνες ?
Γιατί γυρνάει τώρα και τους βγάζεο μ@@@κες ?
Μήπως γιατί νομίζει οτι είναι ?

Οσο νυχτωνει η ...... μεγαλωνει!
Ετσι ,ετσι βεντουζα!
Οσο καιρο περιμενουμε την αντιπολιτευση να βρει αρχηγο
η κυβερνηση αλωνιζει, εχουμε να δουμε χειροτερα ακομα.

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο 50% όσων είναι σήμερα (δηλαδή λίγο πιο πάνω απο το μέσο επίπεδο δημοσίων υπάλλήλων ανα πληθυσμό των υπόλοιπων χωρών της ευρωπαικής ένωσης) και ο ΦΠΑ να πέσει 2% (γιατι τοτε θα περισσέψουν πολλάαα χρήματα).
Αν δεν γίνει αυτό ...ο ΦΠΑ θα ανεβαίνει συνεχώς!

Το ότι θα μείνουν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου με ότι αυτό συνεπάγεται σε υλική και ψυχολογική εξαθλίωση της κοινωνίας, δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Καλά κάνεις!

Δεν σκέφτηκες όμως ότι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι που κάθε μήνα παίρνουν έναν μισθό ελαφρώς καλύτερο από τον βασικό μισθό της αγοράς, τι τον κάνουν τον μισθό τους;

Τον κάνουν κομπόδεμα κάτω από το στρώμα τους;

Τον καταθέτουν σε ελβετικές τράπεζες;

Ή μήπως τον διαθέτουν όλον στην αγορά, στα σουπερμάρκετ και σε κάθε συμπατριώτη τους που τους πουλάει υπηρεσίες απαραίτητες για την επιβίωσή τους;

Μήπως τελικά όλα αυτά τα χρήματα γυρίζουν ξανά πίσω στην κοινωνία;

Μήπως αν λείψουν θα τα στερηθεί τελικά όλη οι κοινωνία και όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι;

Μήπως δεν πληρώνουν όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ακέραιο τους φόρους που τους αναλογούν; (Κανένας μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει δραχμή από τα εισοδήματα από μισθούς. Ο φόρος μάλιστα κρατείται προκαταβολικά από τον ίδιο τον μισθό)

Και μήπως δεν είναι αυτοί οι οποίοι κυρίως πληρώνουν τους άμεσους φόρους επειδή το εισόδημά τους είναι κάπως μεγαλύτερο από το αφορολόγητο όριο;
Όσοι αμείβονται με τον βασικό μισθό της αγοράς δεν πληρώνουν συνήθως άμεσους φόρους και καλώς είναι έτσι!

Μήπως όσοι έχουν υψηλότερα ή υψηλά εισοδήματα (εισοδηματίες, έμποροι, επιχειρηματίες....) κλέβουν την εφορία, (άρα και την κοινωνία), κατά σύστημα ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας;

Ποιος είναι λοιπόν ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης στην ελληνική κοινωνία;

Και ποιος φωνάζει για να φοβηθεί ποιος;

Καλά θα κάνουμε φίλε μου να αναζητήσουμε αλλού τις "μαύρες τρύπες" τις ελληνικής οικονομίας!

Fuse, σωστά είναι αυτά που λες, αλλά το ότι τα χρήματα ξαναγυρνάνε στην κοινωνία δεν είναι επιχείρημα. Μπορούμε όλοι να σταματήσουμε να δουλεύουμε με την υπόσχεση να γυρίζουμε τα λεφτά στην κοινωνία;

Το θέμα είναι ότι έχουμε πολλούς μη παραγωγικούς ανθρώπους σε παραγωγική ηλικία: δημόσιους υπάλληλους, "ανάπηρους", αποστρατευμένους κ.λπ. Όσο αυτοί δεν παράγουν, αναγκαστικά θα πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι για αυτούς.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι συζητήσεις για το ΦΠΑ έρχονται μετά την απόσυρση της διάταξης περί της εξίσωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με αυτού της κίνησης. Τα κυκλώματα λαθρεμπορίας αυτού του τομέα είναι τεράστια και η κυβέρνηση πόνταρε πολλά στα έσοδα αυτά.

Φίλε Fuse ...επειδή με προκαλείς θα σου απαντήσω, αν και δεν ξέρω κατα πόσο σε ενα a/v forum έχουν θέση τέτοιες συζητήσεις (που μπορεί να προκαλέσουν κόντρες εννοώ). Θα απαντήσω πάντως καλοπροαίρετα και εντελώς θεωρητικά, δεν θεωρώ ότι αυτά εκφράζονται στην χώρα μας απο κάποιο κόμα και δεν θέλω να σταφεί η κουβέντα προς τα εκεί.
Κατ αρχήν εσένα δεν σε προβληματίζει καθόλου το γεγονός ότι η Ιταλία (με εξαπλάσιο πληθυσμό απο την Ελλάδα) έχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων; 1.025.000 είναι πλέον ο αριθμός στην Ελλάδα και για μένα το νούμερο αυτό είναι τρομακτικό! Ειπα λοιπόν να μειωθούν οι δημ. υπάλληλοι σε σημείο λίγο πιο πάνω απο τον μέσο όρο της Ε.Ε. δηλαδή περίπου στο 50% όσων είναι σήμερα και βέβαια δεν ειπα ότι αυτό μπορεί να γίνει σε μία μέρα, ούτε σε μία τετραετία. Αν όμως δεν υπάρχει αυτό σαν σκέψη τουλάχιστον απο τους υπεύθυνους πολίτες και τους υπεύθυνους πολιτικούς (να μειώνονται δηλαδή σταδιακά), τότε η άποψή μου είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ...φαλιρίσουμε ως χώρα και τότε θα μείνουν όλοι άνεργοι!
Το ότι θα μείνουν άνεργοι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου με ότι αυτό συνεπάγεται σε υλική και ψυχολογική εξαθλίωση της κοινωνίας, δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Καλά κάνεις!
Εδώ μου λες ότι το δημόσιο υπάρχει μόνο για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι, ενώ εγώ νόμιζα ότι υπάρχει για να εξυπηρετεί τους πολίτες! Δυστυχώς αυτή είναι η ελληνική λογική. Για μένα το υγιές είναι να κινείται καλά η οικονομία και ο κόσμος να βρίσκει δουλειά κυρίως στις ιδιωτικές επιχειρήσεις
Δεν σκέφτηκες όμως ότι αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι που κάθε μήνα παίρνουν έναν μισθό ελαφρώς καλύτερο από τον βασικό μισθό της αγοράς, τι τον κάνουν τον μισθό τους;

Τον κάνουν κομπόδεμα κάτω από το στρώμα τους;

Τον καταθέτουν σε ελβετικές τράπεζες;

Ή μήπως τον διαθέτουν όλον στην αγορά, στα σουπερμάρκετ και σε κάθε συμπατριώτη τους που τους πουλάει υπηρεσίες απαραίτητες για την επιβίωσή τους;

Μήπως τελικά όλα αυτά τα χρήματα γυρίζουν ξανά πίσω στην κοινωνία;
Γιατί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι δεν τα κάνουν όλα αυτά;
Μήπως αν λείψουν θα τα στερηθεί τελικά όλη οι κοινωνία και όχι μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι;
Μου λες δηλαδή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι παράγουν τον πλούτο στην Ελλάδα και όχι όλοι οι υπόλοιποι ιδιωτικοί υπάλληλοι ή αυτοαπασχολούμενοι που ταίζουν και τους δημόσιους υπάλληλους;
Μήπως δεν πληρώνουν όλοι αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ακέραιο τους φόρους που τους αναλογούν; (Κανένας μισθωτός δεν μπορεί να κρύψει δραχμή από τα εισοδήματα από μισθούς. Ο φόρος μάλιστα κρατείται προκαταβολικά από τον ίδιο τον μισθό)
Χα, ο εργοδότης τους, δηλαδή το κράτος, δηλαδή όλοι εμείς, δηλαδή και εγώ και όλο το φόρουμ ...πληρώνουμε τους φόρους των δημοσίων υπαλλήλων και όχι μόνο τους φόρους, αλλά και τους μισθούς και τα εφάπαξ και όλα και αντι να λένε ευχαριστώ στους παραγωγικούς τομείς της (ιδιωτικής πάντα) οικονομίας...ζητάνε και τα ρέστα! Το κράτος όπου χώνει την μύτη του είναι (αποδεδειγμένα) αντιπαραγωγικό και ζημιογόνο, εκτός όταν λειτουργεί ως μονοπώλιο.
Και μήπως δεν είναι αυτοί οι οποίοι κυρίως πληρώνουν τους άμεσους φόρους επειδή το εισόδημά τους είναι κάπως μεγαλύτερο από το αφορολόγητο όριο;
Όσοι αμείβονται με τον βασικό μισθό της αγοράς δεν πληρώνουν συνήθως άμεσους φόρους και καλώς είναι έτσι!

Μήπως όσοι έχουν υψηλότερα ή υψηλά εισοδήματα (εισοδηματίες, έμποροι, επιχειρηματίες....) κλέβουν την εφορία, (άρα και την κοινωνία), κατά σύστημα ανάλογα με τις δυνάμεις του ο καθένας;

Στην Ελλάδα όλοι είναι κλέφτες και πρώτα το ίδιο το κράτος που ουδέποτε επιβραβεύει τους λίγους που δεν κλέβουν (ενώ μπορούν). Στα πρώτα χρόνια της δουλειάς μου δεν έκλεβα, αλλά όταν άρχισαν να μου ζητάνε συνεχώς τα ρέστα με "ρυθμίσεις", "κλείσιμο βιβλίων" και "συνάφειες" και να υπολογίζουν το πόσα θα πληρώσω με βαση το πόσα δήλωσα, κατάλαβα ότι είμαι βλάκας και έκτοτε κλέβω όσα μπορώ, ώστε να ρεφάρω ...αυτό που θα μου κλέψει το κράτος κάποια στιγμή! Ας πιάσουν πρωτα κανεναν υπάλληλο που δωροδοκείται ή κανένα γιατρό που παίρνει φακελάκι ή κανένα καθηγητή που κάνει ιδιαίτερα και μετά μπορεί να γίνω πιο έντιμος!
Ποιος είναι λοιπόν ο κλέφτης και ποιος ο νοικοκύρης στην ελληνική κοινωνία;

Και ποιος φωνάζει για να φοβηθεί ποιος;

Ελα ντε! Κλέφτης είναι για μένα και όποιος παίρνει μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίττα σε σχέση με αυτό που δικαιούται μέ βάση την προσφορά του στην κοινωνία και είναι νομίζω κοινός τόπος ότι στην χώρα μας οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται σαφώς περισσότερο σε σχέση με αντίστοιχους ιδιωτικούς υπάλληλους, ενω προσφέρουν (συνήθως) πολύ λιγότερα. Αν δεν ήταν έτσι ...δεν θα γινόταν χαμός κάθε φορά που προκηρύσσεται μιά θέση στο δημόσιο (και πόσο άραγε μεταφράζεται σε επιπλέον μισθό και η έλλειψη άγχους που απορρέει απο την μονιμότητα;)
Καλά θα κάνουμε φίλε μου να αναζητήσουμε αλλού τις "μαύρες τρύπες" τις ελληνικής οικονομίας!
Εγώ εκεί τις βλέπω τις μαύρες τρύπες κατ αρχήν. Εσύ μπορείς να τις δεις αλλού, γι αυτό και είμαστε ελεύθερη χώρα.

Σαφώς και ο Δημόσιος Τομέας στην Ελλάδα χρειάζεται ίσιωμα, υπάρχουν πολλοί ανεπρόκοποι τεμπέληδες (όπως παντού άλλωστε).
Όμως αμφισβητώ το νούμερο του 1.000.000 ατόμων. Όπως επίσης και με την αναλογία δημ.υπαλλ. στον πληθυσμό σε σχέση με άλλες χώρες. Εϊναι λογικό σε μία χώρα που έχει ιδιοτικοποιήσει Δημόσιες Υπηρεσίες (π.χ ΟΤΕ ΔΕΗ κλπ) να έχει μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων. Τα νούμερα και οι αναλογίες μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δοκούν.

Το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, η δυσκοιλιότητα του Δημόσιου τομέα ίσως αλλά οι υπάλληλοι ?????

Voreie, για να μην γενικολογούμε επικίνδυνα, υπάρχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν δουλειά. Αλλιώς δεν θα δούλευαν και τα λίγα πράγματα που όντως δουλεύουν.

Επίσης, δεν είναι και όλοι οι ιδιωτικοί "αθώοι". Μην ξεχνάς τα χαρισμένα χρέη των ΠΑΕ, εταιρίες που χρεωκοπούν και ανοίγουν την επόμενη μέρα με νέο όνομα και μηδέν οφειλές, επιχειρήσεις καθαρά παρασιτικές και καθόλου παραγωγικές και άλλα πολλά.

Το ότι η εφορία αντιμετωπίζει την επιχείρηση ως κλέφτη - πού αλλού πληρώνεις χωρίς να έχει βεβαιωθεί κάποια παρατυπία; - είναι επίσης σημαντικό, αλλά off topic.

Φιλε voreios, δεν εισαι παραλογος σε αυτα που γραφεις, εφοσον εννοεις τη σταδιακη μειωση των εργαζομενων στο δημοσιο Τομεα μεσα απο τον περιορισμο των νεων προσληψεων.
Ξεχνας ομως ή δεν γνωριζεις, οτι το μεγαλο ποσοστο του προυπολογισμου των Υπουργειων δεν παει για τη μισθοδοσια των υπαλληλων, αλλα σε προμηθειες και παροχη υπηρεσιων του Ιδιωτικου Τομεα. Και ειναι χιλιαδες οι ιδιωτικες επιχειρησεις και οι Ιδιωτες επαγγελματιες που εχουν πελατη το Δημοσιο και ζουν απο αυτο και εχουν μη εξαρτημενη σχεση εργασιας με αυτο.

Φιλε voreios, δεν εισαι παραλογος σε αυτα που γραφεις, εφοσον εννοεις τη σταδιακη μειωση των εργαζομενων στο δημοσιο Τομεα μεσα απο τον περιορισμο των νεων προσληψεων.
Ξεχνας ομως ή δεν γνωριζεις, οτι το μεγαλο ποσοστο του προυπολογισμου των Υπουργειων δεν παει για τη μισθοδοσια των υπαλληλων, αλλα σε προμηθειες και παροχη υπηρεσιων του Ιδιωτικου Τομεα. Και ειναι χιλιαδες οι ιδιωτικες επιχειρησεις και οι Ιδιωτες επαγγελματιες που εχουν πελατη το Δημοσιο και ζουν απο αυτο και εχουν μη εξαρτημενη σχεση εργασιας με αυτο.
πες τα ρε δικε μου πες και οτι
οταν ο ιωαννιδης ηταν προπονητης στην αεκ και εκανε ολο ηττες ειχε πει
ειμαστε κακομοιρηδες και ετσι θα συνεχισουμε, καπως ετσι ειναι και με μας

Υπάρχει μια πολύ απλή λύση που ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων με παράλληλο τριπλασιασμό των υπαλλήλων των ελλεγκτικών μηχανισμών των υπουργείων οικονομικών και δικαιοσύνης, ούτως ώστε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι και να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Αλλά σιγά μην το κάνει αυτό καμιά κυβέρνηση. Αφού οι ίδιοι οι βουλευτές είναι μέτοχοι των κατασκευαστικών εταιρειών που παίρνουν τα δημόσια έργα. Θα βάλουν τα χέρια τους να βγάλουν τα μάτια τους;

Μία είναι η λύση. Μαύρο στους Μαυρογιαλλούρους. Ας παρατάξουμε τα οπίσθια μας για τέσσερα χρόνια ακόμα και μετά ξανασυζητάμε.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως μπορούμε να ιδιωτικοποιήσουμε ορισμένα τμήματα του δημόσιου τομέα, όπως το υπουργείο οικονομικών. Μια που όπως λέτε ο ιδιωτικός τομέας είναι αδιάφθορος και πιο αποτελεσματικός. Αν πληρώνονται με ποσοστά και είναι τόσο αυστηροί όπως αυτοί της ΔΕΗ που κόβουν το ρεύμα, να δεις φράγκα που θα περισσέψουν για το δημόσιο. Α το ξέχασα. Συγγνώμη. Κανένας ελεύθερος επαγγελματίας και καμιά επιχείρηση στην Ελλάδα δεν φοροδιαφεύγει.

Last edited:
Έχω μια απορία .... αφού όλοι μιλάνε για την κερδοσκοπία, και οτι ψάχνουν τρόπους για να την αντιμετωπίσουνε κλπ κλπ κλπ ....

γιατί δεν πιάνουν τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των εταιρειών και να δουν ποιοί δηλώνουν κέρδη διπλάσια ή και παραπάνω από το κόστος πωληθέντων ?????

Last edited:
Επίσης γιατί δεν υποχρεώνονται όλες οι δημόσιες υπηρεσίες να δημοσιεύουν ελεγμένους ισολογισμούς ???

τι ειναι αυτα που λες ξερεις σε ποια χωρα βρισκεσαι στη χωρα της μιζας ,του μεσου ,και της .......... αστο καλυτερα
ιωαννιδης