ΦΠΑ 21%

Δεν ήμουν απόλυτος στα γραφόμενα, ειπα για παράδειγμα προσφέρουν (συνήθως) λιγότερα και σαφώς δεν μηδενίζω, ούτε εξισώνω τους πάντες.
Το νούμερο 1025000 πάντως είναι πραγματικό και αφορά τους υπάλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σ αυτούς περιλαμβάνονται και ΟΤΕ-ΔΕΗ εφόσον το κρατος έχει το μαντατζμεντ και ισχύει η μονιμότητα.
Τελος, φυσικά και υπάρχουν κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες (κακώς) και πολλά άλλα προβλήματα. Εννοείται πως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της οικονομίας μας. Εγω όμως απάντησα μόνο στις αιτιάσεις του Fuse
Θα σας δώσω και ενα παράδειγμα "σπατάλης πόρων" του δημόσιου τομέα. Το ξέρετε ότι η Νομοθεσία λέει ότι ένα δημοτικό σχολείο κλείνει μόνο...όταν δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής ή εφόσον υπάρξει ομόφωνη (ναι ομόφωνη, ούτε ενας να διαφωνεί) απόφαση των κατοίκων του χωριού; Ξερετε πόσα τετοια δημοτικά σχολεία έχουμε (με 1-15 μαθητές) που θαπρεπε να κλείσουν και δεν κλείνουν, γιατι πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον κάτοικος που βλέπει το θέμα πατριωτικά! Η πληρωμή ταξί ή μικρού λεωφορείου για μετάβαση στο δημοτικό του μεγαλύτερου χωριού (που γινεται σε ορισμένα) είναι σαφώς συμφερότερη απο την πληρωμή του δασκάλου στο μονοθέσιο ή διθέσιο χωρίς να υπολογίσουμε ότι και η σχολική άμιλλα είναι πολύ προτιμότερη για τα ίδια τα παιδιά απο το να είναι μόνα στην τάξη (εξαιρούνται βέβαια τα μικρά νησάκια που απέχουν πολύ απο μεγαλύτερα). Στην πόλη μου (πρωτεύουσα Νομού) και όχι σε χωριό έχουμε 9 δημοτικά. Στα τρία απο αυτά φέτος γράφτηκε μονοψήφιος αριθμός παιδιών στην πρώτη τάξη (στο ενα τρία μόλις παιδάκια)! Δεν θάπρεπε λοιπόν να συγχωνευτούν σε 2 ή 1 μακροπρόθεσμα; Οσο για δημοτικά χωριών, με εξαίρεση τα κεφαλοχώρια όλα τα υπόλοιπα είναι μονθέσια ή διθέσια!
Φυσικά και δεν λεω να απολυθούν δάσκαλοι, αλλά μπορούν για 1-2 χρόνια να μην διορίζονται καθόλου νέοι, μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα το σχολείων με ελάχιστα παιδιά (τα οποία πρεπει να κλείσουν). Ξερω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει γιατι στην ελλάδα ...μονίμως στρουθοκαμηλίζουμε και μεταθέτουμε τις δύσκολες αποφάσεις για αργότερα. Επίσης φιλόλογοι και γυμναστές δεν πρεπει να διοριστούν για τα επόμενα....5-10 χρόνια γιατι περισσεύουν, οι νέοι γυμναστές έφτασαν πλέον να απασχολούνται 2 ώρες την εβδομάδα (δεν έχουν που να τους βάλουν!) και παίρνουν βέβαια κανονικό μισθό!
Τελος πρεπει να μπορούν και να μετατεθούν οι δάσκαλοι καθηγητές, αλλιώς και πάλι δύσκολα θα λύσουμε το πρόβλημα (η οργανική θέση ειναι ενα κεκτημένο που πρέπει να τους αφαιρεθεί!).
Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα και τετοια υπάρχουν πάρα πολλά στον δημόσιο τομέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάποιους τομείς δεν λείπει προσωπικό).
Προφανώς καποιοι θα διαφωνείτε με αυτά, η συζήτηση για τέτοια θέματα μπορεί να γίνει ατελείωτη, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, αλίμονο αν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις!

Παραδείγματα κακοδιαχείρισης και σπατάλης υπάρχουν πολλά, αλλά το να φτάνουμε σε γενικότητες και αφορισμούς των Δημοσίων υπαλλήλων είναι άτοπο.

Έχοντας εργαστεί 15 σχεδόν χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σαν οικονομολόγος σε θέσεις ευθύνης, και τα τελευταία 3 χρόνια στο δημόσιο σαν λογιστής , έχω άλλη άποψη για το θέμα.

Νομίζω πως το παράδειγμα με τα σχολεία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλα πράγματα που αφορούν τα μικρα χωριά. Για παράδειγμα, γιατί να συντηρείται ένα οδικό δίκτυο που οδηγεί στο κατσικοχώρι, όταν σε 20 χρόνια θα έχει μόνο 10 κατοίκους; Αξίζει για 10 κατοίκους να έχει ηλετροδότηση, νερό και τηλέφωνο ένα χωριό; Γιατί να μην μετακομίσουν οι κάτοικοι του χωριού στο κεφαλοχώρι;

Φυσικά και δεν τα εννοώ τα παραπάνω αλλά θέλω με τρόπο γλαφυρό να δείξω πόσο μπορεί να εκτροχιαστούμε αν μπαίνουμε σε τέτοιες λογικές στις οποίες το μόνο που μετράει είναι το κόστος και το κέρδος. Με τις λογικές αυτές, θα πρέπει από τα νησιά της άγονης γραμμής να περνάει πλοίο μία φορά το εξάμηνο το χειμώνα, μιας και μόνο έτσι θα βγουν τα έξοδα. Για αεροπλάνο ούτε λόγος.

Από την άλλη, η σπατάλη στο δημόσιο είναι γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που εκτός από το δημόσιο αφορά και τον ιδιωτικό τομέα. Πόσες προμήθειες έχουν γίνει τελείως σπάταλα, ώστε να στηριχθεί η εγχώρια αγορά; Πόσοι επιχειρηματίες έχουν στήσει τις επιχειρήσεις τους στηριζόμενοι 100% στις κρατικές επιχορηγήσεις και τις προμήθειες;

Φυσικά υπάρχει και η κακοδιαχείρηση εσωτερικά στο δημόσιο. Και υπάρχει και μεγάλος αριθμός προσλήψεων, περισσότερες από αυτές που πρέπει να γίνουν. Αυτό δεν το αρνείται κανείς.

Τώρα στο επίμαχο ζήτημα του 21% νομίζω πως πέρα από το προφανές του ότι την επιβάρυνση θα την φάμε οι καταναλωτές, νομίζω πως ζημιωμένη βγαίνει γενικά η αγορά. Μια αγορά που στην Ελλάδα των μεταπραττών και του εμπορίου, λειτουργεί καταλυτικά όσον αφορά τους δείκτες ανάπτυξης.

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Επίσης φιλόλογοι και γυμναστές δεν πρεπει να διοριστούν για τα επόμενα....5-10 χρόνια γιατι περισσεύουν, οι νέοι γυμναστές έφτασαν πλέον να απασχολούνται 2 ώρες την εβδομάδα (δεν έχουν που να τους βάλουν!) και παίρνουν βέβαια κανονικό μισθό!
Τελος πρεπει να μπορούν και να μετατεθούν οι δάσκαλοι καθηγητές, αλλιώς και πάλι δύσκολα θα λύσουμε το πρόβλημα (η οργανική θέση ειναι ενα κεκτημένο που πρέπει να τους αφαιρεθεί!).
Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα και τετοια υπάρχουν πάρα πολλά στον δημόσιο τομέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάποιους τομείς δεν λείπει προσωπικό).
Προφανώς καποιοι θα διαφωνείτε με αυτά, η συζήτηση για τέτοια θέματα μπορεί να γίνει ατελείωτη, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, αλίμονο αν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις!

Ριξε μια ματια σε παλιοτερα θεματα του φορουμ, σχετικα με την παιδεια. Θα καταλανεις πως τζαμπα χαλας τη ζαχαρενια σου. Ειτε εχεις δικιο, ειτε αδικο, τα επιχειρηματα σου και η λογικη σκεψη δε βρισκουν προσφορο εδαφος στη χωρα μας (δε γνωριζω για αλλου). Φιλικα στο λεω.

στην Ελλαδα δεν προκειται να βρεθει λυση !!!!!

πηραμε την κατηφορα εδω και καιρο και αυξανουμε ταχυτητα .....

παιδια φατε απο οπου μπορειτε !!!
Εσεις οι Δημοσιοι παρτε οτι προλαβατε επιδοματα προωρες συνταξεις εφαπαξ..κτλ..
οι αλλοι μπορουν να βρισκουν οτι τροπο θελουν να ξεφευγουν απο την εφορια αφου αυτη ΜΟΝΟ αυτους κυνηγαει και ξεδιαντροπα !!!!

Λυση ;;;;; ΚΑΜΙΑ !! η κατασταση θα συνεχιζετε οσο η χωρα εχει Λαο με τα ιδια μυαλα !!

ΚΛΕΨΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΠΑΓΗ ΛΟΥΦΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΟΙ ΒΟΛΕΜΑ !!

ΝΑ τα ιδανικα για τα οποια πολεμαμε ολοι μας .......

στην Ελλαδα δεν προκειται να βρεθει λυση !!!!!

πηραμε την κατηφορα εδω και καιρο και αυξανουμε ταχυτητα .....

παιδια φατε απο οπου μπορειτε !!!
οι αλλοι μπορουν να βρισκουν οτι τροπο θελουν να ξεφευγουν απο την εφορια αφου αυτη ΜΟΝΟ αυτους κυνηγαει και ξεδιαντροπα !!!!

Λυση ;;;;; ΚΑΜΙΑ !! η κατασταση θα συνεχιζετε οσο η χωρα εχει Λαο με τα ιδια μυαλα !!

ΚΛΕΨΙΜΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΡΠΑΓΗ ΛΟΥΦΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΠΛΟΜΙΣΘΟΙ ΒΟΛΕΜΑ !!

ΝΑ τα ιδανικα για τα οποια πολεμαμε ολοι μας .......

Δυστυχως, οφειλω να συμφωνησω μαζι σου...

Δυστυχως, οφειλω να συμφωνησω μαζι σου...

εε βεβαια ... τι να λεμε τωρα...

λυσεις και κουραφεξαλα ...

οτι προλαβουμε να παρουμ πλεον....

αφου εχουν σκοπο να μας βαλουν να δουλευουμε με μισθους κινας και μεχρι τα 70 θα πρεπει να κανουμε και εμεις το κουμαντο μας ....

ας παρουν ολοι αυτοι του Υ. Οικονομικων που προτεινουν λυσεις τον μισο μισθο τους και μετα συζηταμε αν θα κοψουμε εμεις την φοροδιαφυγη και οι αλλοι το βολεμα ....

καποιος πρεπει να φιλοτιμηθει να κανει την αρχη ....
ας την κανουν οι εχοντες πρωτοι!

Δεν βλέπω τον Γκαργκάνα (που κάθε λίγο και λιγάκι πετάγεται να πει τις γλαφυρές και δυσοίωνες προβλέψεις του, που μόνο με τις δικές του προτάσεις θα έχουμε μέλλον, όπως πιστεύει ο ίδιος δηλαδή) να είναι και πολύ πρόθυμος να κάνει την αρχή!! :tdown:

Να αρθει η μονιμοτητα απο το δημοσιο τομεα και να υπαρχει σωστος ελεγχος για ολους και ολα... μολις αρχισουν οι πρωτοι να παιρνουν ποδι... να δεις πως θα στρωθουν οι υπολοιποι στη δουλεια...

Και εγω δε συμφωνω με μαζικες απολυσεις 50%... αλλα αν φυγει αξιοκρατικα το 1-2%... να δεις πως θα τρεχει το αλλο 98%... αν δε βαλουν μυαλο... ποδι!... ο επομενος!... που θα παει... μολις φυγει κανα 10% θα αρχισει να τρεμει το φυλλοκαρδι τους και θα στρωσει ο τομεας!...

Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Ρε Βαγγέλη τι λες τώρα; Πως μπορούν να φοροδυαφύγουν οι δημόσιοι για να τους κυνηγήσει η εφορία; Και τι πρόωρες συντάξεις. Σε λίγο δεν θα παίρνει κανείς ποτέ σύνταξη. Μόνο ο Γκαργκάνας. Σε κάτι ερευνητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτι σεμινάρια που δούλεψα πήρα ειδική άδεια από το ΠΥΣΔΕ και όλα τα στοιχεία διασταυρώνονται. Εγώ φέτος πλήρωσα 600 ευρώ φόρο. Η γυναίκα μου δουλεύει στη ΔΟΥ Χίου και μου λέει πως όλες οι γεμάτες καφετέριες της Χίου, στις οποίες πάμε και εμείς δηλώνουν παθητικές και πέρνουν επιστροφές. Έχουμε και οι δύο μεταπτυχιακά. Η γυναίκα μου βγήκε πρώτη στη βαθμολογία με υποτροφία. Μπήκαμε στο δημόσιο μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Μήπως θα πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό και να αισθανόμαστε ότι μας τα χαρίσανε; Όποιος θεωρεί το δημόσιο Παράδεισο να πάει να διοριστεί αύριο. Ιδού η Ρόδος.

Δεν έχουμε βρει μία από τους γονείς μας και δουλεύουμε έξι χρόνια και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε σπίτι και ο καφετζής απέναντι σήκωσε τριώροφο σε ένα χρόνο και πέρνει και επιστροφή. Αν είχα τη λογική σας, θα έβαζα τη γυναίκα μου να τον ξετινάξει. Αυτόν και κάθε άλλον που θα μου φανεί ύποπτος. Για το καλό της χώρας. Ποιος αποδίδει ΦΠΑ σε αυτή τη χώρα; Οι μόνοι που πληρώνουν φόρους είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τους φωστήρες των οικονομικών, έπρεπε να αφήσουμε τα μισά νησιά της Ελλάδας χωρίς σχολείο και λοιπές υπηρεσίες. Εγώ λέω καλύτερα να τα χαρίσουμε στους Τούρκους. Το ότι πχ η Σύμη των 2500 κατοίκων φέρνει σε εισροές χρήματος απο το εξωτερικό όσα μια πόλη των 30.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα, αδιάφορο. Ξέρετε πόσοι από τους εργαζόμενους σε αυτές τις υπηρεσίες έχουν εντοπιότητα στα νησιά; Τι να κάνουμε δηλαδή; Να εξωρίσουμε τους 10 ντόπιους εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, αστυνομικούς και διοικητικούς επιστήμονες; Είσαι από το Καστελόριζο; Αν σπουδάσεις δε θα μείνεις στο Καστελόριζο.

Το δημόσιο φταίει, η πάταξη της φοροδυαφυγής ή οι υψηλοί μισθοί που οι στην Ελλάδα πουλούν το γάλα πιο ακριβά από την Ελβετία και τον καφέ πιο ακριβά από τη Νέα Υόρκη;

Δε καθαγιάζω το δημόσιο. Και ορισμένες καταστάσεις που βιώνω με ενοχλούν το ίδιο που ενοχλούν εσάς. Ας μπει όμως, ο καθένας μας στα παπούτσια του άλλου και μετά να κρίνει. Ο καθένας έχει δικό του αίσθημα δικαίου καθ' όπως τον συμφέρει. Ότι είναι για εμάς καλό. Ότι είναι για τους άλλους κακό. Λοιπόν να βλέπει ο καθένας την καμπούρα του και να μην ασχολείται απαξιωτικά με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ξεκολλήστε από τη λογική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων προς τα κάτω. Αυτό μας έχει φάει σε αυτή τη χώρα για αυτό μας πηδ.... όλοι.

Να αρθει η μονιμοτητα απο το δημοσιο τομεα και να υπαρχει σωστος ελεγχος για ολους και ολα... μολις αρχισουν οι πρωτοι να παιρνουν ποδι... να δεις πως θα στρωθουν οι υπολοιποι στη δουλεια...

Και εγω δε συμφωνω με μαζικες απολυσεις 50%... αλλα αν φυγει αξιοκρατικα το 1-2%... να δεις πως θα τρεχει το αλλο 98%... αν δε βαλουν μυαλο... ποδι!... ο επομενος!... που θα παει... μολις φυγει κανα 10% θα αρχισει να τρεμει το φυλλοκαρδι τους και θα στρωσει ο τομεας!...

Συμφωνώ απολύτως. Μόνο να διασφαλιστεί με κάποιο τρόπο ότι δε θα διώκεσαι για κομματικούς λόγους και θα κρίνεσαι αξιοκρατικά. Και το ίδιο να γίνεται και με τις προαγωγές. Να προάγεσαι με βάση την αποδοτικότητα σου και τα τυπικά προσόντα και όχι με την παλαιότητα και την εγγραφή στις κλαδικές.

Επίσης να επιτραπεί σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Ρε Βαγγέλη τι λες τώρα; Πως μπορούν να φοροδυαφύγουν οι δημόσιοι για να τους κυνηγήσει η εφορία; Και τι πρόωρες συντάξεις. Σε λίγο δεν θα παίρνει κανείς ποτέ σύνταξη. Μόνο ο Γκαργκάνας. Σε κάτι ερευνητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κάτι σεμινάρια που δούλεψα πήρα ειδική άδεια από το ΠΥΣΔΕ και όλα τα στοιχεία διασταυρώνονται. Εγώ φέτος πλήρωσα 600 ευρώ φόρο. Η γυναίκα μου δουλεύει στη ΔΟΥ Χίου και μου λέει πως όλες οι γεμάτες καφετέριες της Χίου, στις οποίες πάμε και εμείς δηλώνουν παθητικές και πέρνουν επιστροφές. Έχουμε και οι δύο μεταπτυχιακά. Η γυναίκα μου βγήκε πρώτη στη βαθμολογία με υποτροφία. Μπήκαμε στο δημόσιο μέσω γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Μήπως θα πρέπει να ντρεπόμαστε για αυτό και να αισθανόμαστε ότι μας τα χαρίσανε; Όποιος θεωρεί το δημόσιο Παράδεισο να πάει να διοριστεί αύριο. Ιδού η Ρόδος.

Δεν έχουμε βρει μία από τους γονείς μας και δουλεύουμε έξι χρόνια και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε σπίτι και ο καφετζής απέναντι σήκωσε τριώροφο σε ένα χρόνο και πέρνει και επιστροφή. Αν είχα τη λογική σας, θα έβαζα τη γυναίκα μου να τον ξετινάξει. Αυτόν και κάθε άλλον που θα μου φανεί ύποπτος. Για το καλό της χώρας. Ποιος αποδίδει ΦΠΑ σε αυτή τη χώρα; Οι μόνοι που πληρώνουν φόρους είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τους φωστήρες των οικονομικών, έπρεπε να αφήσουμε τα μισά νησιά της Ελλάδας χωρίς σχολείο και λοιπές υπηρεσίες. Εγώ λέω καλύτερα να τα χαρίσουμε στους Τούρκους. Το ότι πχ η Σύμη των 2500 κατοίκων φέρνει σε εισροές χρήματος απο το εξωτερικό όσα μια πόλη των 30.000 στην ηπειρωτική Ελλάδα, αδιάφορο. Ξέρετε πόσοι από τους εργαζόμενους σε αυτές τις υπηρεσίες έχουν εντοπιότητα στα νησιά; Τι να κάνουμε δηλαδή; Να εξωρίσουμε τους 10 ντόπιους εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, αστυνομικούς και διοικητικούς επιστήμονες; Είσαι από το Καστελόριζο; Αν σπουδάσεις δε θα μείνεις στο Καστελόριζο.

Το δημόσιο φταίει, η πάταξη της φοροδυαφυγής ή οι υψηλοί μισθοί που οι στην Ελλάδα πουλούν το γάλα πιο ακριβά από την Ελβετία και τον καφέ πιο ακριβά από τη Νέα Υόρκη;

Δε καθαγιάζω το δημόσιο. Και ορισμένες καταστάσεις που βιώνω με ενοχλούν το ίδιο που ενοχλούν εσάς. Ας μπει όμως, ο καθένας μας στα παπούτσια του άλλου και μετά να κρίνει. Ο καθένας έχει δικό του αίσθημα δικαίου καθ' όπως τον συμφέρει. Ότι είναι για εμάς καλό. Ότι είναι για τους άλλους κακό. Λοιπόν να βλέπει ο καθένας την καμπούρα του και να μην ασχολείται απαξιωτικά με άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ξεκολλήστε από τη λογική της ισοπέδωσης των δικαιωμάτων προς τα κάτω. Αυτό μας έχει φάει σε αυτή τη χώρα για αυτό μας πηδ.... όλοι.

μη μου λες για τον κλαδο των εφορειακων οι οποιοι ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους υπαλληλους ......

και το ποιος πληρωνει ΦΠΑ στην Ελλαδα θα επρεπε να το ξερεις !!

και να στο πως εγω αν δεν το ξερεις εσυ απο το γραφειο σου .......

Ο Καθε μαγαζατορας η Βιοτεχνης η Επητεδευματιας που εχει ενα μαγαζι η μια Βιοτεχνεια οικογενειακη για να ζησει την οικογενεια του και ΠΑΛΕΥΕΙ να τα φερει βολτα με τα ΕΝΟΙΚΙΑ , ΧΡΕΗ , ΕΞΟΔΑ , ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΕΣ και φυσικα με τον ΦΠΑ που σε ορισμενες φορες τον ΖΗΤΑΕΙ το κρατος εκ των προτερων !!!!!!!!

αυτοι πληρωνουν φιλτατε τον ΦΠΑ !!!!!!

τωρα τους αλλους τους μεγαλους που παιρνουν τις επιδοτησεις και τα πακετα δεν ξερω αν σας δινουν τον ΦΠΑ ....

δεν ανηκω εκει για να ξερω .....:ADFADF1:

και για αν θεωρω εγω προσωπικα το Δημοσιο παραδεισο ...
ΝΑΙ το θεωρω αλλα δεν ξερω πως και ποιος θα με διορισει να ξεφυγω απο την εξορια οπου ζω......:HTEHETH63:

και αλλοι εχουν πτυχια και μεταπτυχιακα αλλα δεν εχουν μπει σε δημοσιο ..!

χωρις εμπαθεια προς το προσωπο σου αυτο !
αλλα με οσους φιλους που ειναι στο Δημοσιο συζητω αυτο μου λενε : ΜΑ ΕΧΩ ΠΤΥΧΙΟ !!!!
και εγω τους λεω : ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ !!!

αν δεν σου αρεσει το δημοσιο δοκιμασε να γινεις επητιδευματιας ....να δεις την γλυκα.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Μίλησες σοφά .... επαυξάνω !

όσο για τον ΦΠΑ, αυτός στις επιχειρήσεις συμψηφίζεται (φπα εσόδων - φπα εξόδων, αγορών κλπ), πολλoί με διάφορα τεχνάσματα (π.χ δεν κόβουν αποδείξεις, αγοράζουν τηλεοράσεις για το σπίτι τους και χρεώνουν την επιχείρηση κλπ) δεν πληρώνουν ΦΠΑ.

Τον Φπα τον τρώμε στην μάπα όλοι εμείς ......

Last edited:
Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

σε αυτα συμφωνω ως ενα βαθμο ..

δηλ, σε οτι αφορα την ποιοτητα και εξυπηρετηση του πολιτη στις Δημοσιες υπηρεσιες !!!!

Δηλ, να εχουμε Δημοσιες υπηρεσιες που εξυπηρετουν οπως πχ, στη Γερμανια που ζω!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ θελω με τιποτα να χασουν τη Δουλεια τους ανθρωποι που αξιζουν και ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο !!!!

γιατι οχι επειδη δεν ειμαστε στο Δημοσιο να διωξουμε και ολους αυτους που ειναι !!!!!!!

απλα να τεθει και να δουλεψει καποτε η Αξιοκρατεια και η παραγωγικοτητα και να ΔΩΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ στους υπαλληλους να προσφερουν εργο !!!!!

οχι το κινητρο της Μονιμοτητας το οποιο τους φρεναρει οπως βλεπουμε ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

μη μου λες για τον κλαδο των εφορειακων οι οποιοι ειναι απο τους πιο καλοπληρωμενους υπαλληλους ......

και το ποιος πληρωνει ΦΠΑ στην Ελλαδα θα επρεπε να το ξερεις !!

και να στο πως εγω αν δεν το ξερεις εσυ απο το γραφειο σου .......

Ο Καθε μαγαζατορας η Βιοτεχνης η Επητεδευματιας που εχει ενα μαγαζι η μια Βιοτεχνεια οικογενειακη για να ζησει την οικογενεια του και ΠΑΛΕΥΕΙ να τα φερει βολτα με τα ΕΝΟΙΚΙΑ , ΧΡΕΗ , ΕΞΟΔΑ , ΑΝΑΔΟΥΛΕΙΕΣ και φυσικα με τον ΦΠΑ που σε ορισμενες φορες τον ΖΗΤΑΕΙ το κρατος εκ των προτερων !!!!!!!!

αυτοι πληρωνουν φιλτατε τον ΦΠΑ !!!!!!

Αν δεν κάνω λάθος (και δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία δέκα λεπτά) το ΦΠΑ πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή! Οι μαγαζάτορες, επιχειρήσεις κλπ, λειτουργούν απλά ως μεσολαβητές του τελικού καταναλωτή με την εφορία, και σ' αυτή πρέπει να αποδίδουν το ΦΠΑ που δεν τους ανήκει σε καμία περίπτωση. Άλλο βέβαια τι κάνουν πολλοί από αυτούς...

quiz:
Ποιος ειναι αυτος που χρωστει τα περισσοτερα χρηματα στο κρατος ???
Απαντηση:
Το ιδιο το κρατος ("με λενε ασφαλιστικα ταμεια").

Τι ψαχνετε ακριβως δεν εχω καταλαβει.

Και κατι αλλο, ποσο πολυ λετε να επηρρεασει την τσεπη του μεσου / κατω του μεσου Ελληνα η αυξηση του φπα (απο μονη της).

Εγω λεω, καθολου.

Καθόλου; Για κάθε 1000 εμπορικής αξίας δίνεις παραπάνω άλλα 20 ΦΠΑ (τουλάχιστον, γιατί πρέπει να λάβουμε υπόψη και τους απατεώνες που ψάχνουν ευκαιρία να κάνουν παραπάνω αυξήσεις), στα 10000 χάνεις 200 ! Δεν είναι και τόοοσο λίγο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Αν δεν κάνω λάθος (και δεν άλλαξε κάτι τα τελευταία δέκα λεπτά) το ΦΠΑ πληρώνεται από τον τελικό καταναλωτή! Οι μαγαζάτορες, επιχειρήσεις κλπ, λειτουργούν απλά ως μεσολαβητές του τελικού καταναλωτή με την εφορία, και σ' αυτή πρέπει να αποδίδουν το ΦΠΑ που δεν τους ανήκει σε καμία περίπτωση. Άλλο βέβαια τι κάνουν πολλοί από αυτούς...

ναι βεβαια ...

να τον ζητησει τοτε το κρατος απευθειας απο τον τελικο καταναλωτη χωρις μεσολαβητες ...

αλλα δεν μπορουν θελουν να ελενχουν...

δηλ, αν καταλαβα καλα οι επητιδευματιες και οι Βιοτεχνες δεν δινουν ΦΠΑ ;
μη τρελαθουμε κιολας.

ΦΠΑ δινει ΚΑΙ η Κουτση Μαρια νομιζω.....

εκτος απο καποιους βιομηχανους που απειλουν με λουκετο το κρατος και οτι θα αφησουν κοσμο στην ανεργεια κτλ.
ετσι εχουν κατωρθωσει να πληρωνουν ελαχιστο φορο η και ποτε..