ΦΠΑ 21%

Οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες ... Μην κοιτάς πως πιάσανε τον Αλ Καπόνε , αυτά τα λάθη μια φορά γίνονται ...

Αυτό είναι αφορισμός όμως! Άλλο να πιάσει 100% τη φοροδιαφυγή (πράγμα αδύνατο) κι άλλο να την περιορίσει αισθητά ώστε να μην υπάρχουν έντονες επιπτώσεις στην οικονομία από αυτήν.

Re: Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Ο εμπορος δηλαδη δεν παει supermarket δεν βαζει βενζινη και τοσα αλλα που εχουν φπα.Η αυξηση φπα επηρεαζει αρνητικα τους παντες.

σαφώς και επηρεάζει όλους, και τον έμπορο όταν αυτός γίνεται καταναλωτής. Με λίγα λόγια επηρεάζει τον τελικό καταναλωτή . Το θέμα είναι οτι αυτοί μπορούν και αγοράζουν κάποια πράγματα με τιμολόγιο στο όνομα της εταιρείας και δεν αποδίδουν τον φπα.

Να πω επίσης οτι εάν κοβόταν κανονικά όλες οι αποδείξεις ο φπα θα μπορούσε να γίνει πολύ χαμηλότερος απο οτι είναι .... αλλά.......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Και γιατι δηλαδη εγω να παιρνω πχ μικροτερο βασικο μισθο ακομα και αν εχω τα ιδια προσοντα , εσυ να εχεις το ταμειο δημοσιων υπαλληλων και εγω το ικα του κ@λου, εσυ να εχεις επιδοματα που εχουν ξεμεινει απο το καιρο του ΝΩΕ και εγω να αντιμετωπιζω συνεχως την προοπτικη...της ανεργιας...

Πολύ σωστές παρατηρήσεις! Να οργανωθείτε και να θέσετε αιτήματα και διεκδικήσεις στην κυβέρνηση. Να ξαναφτιάξετε τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα γιατί είναι η μοναδική σας ελπίδα, και να ξαναδιαπραγματευτείτε τους βασικούς μισθούς σας κλπ Άλλος τρόπος δεν υπάρχει!
Αλλιώς όποιος θέλει ας δώσει στον ΑΣΕΠ να μπει στο δημόσιο.

Και σιγουρα οταν εισουν στο ιδιωτικο τομεα..δεν ελεγες...ελατε στο δημοσιο να δειτε την γλυκα....παλευες με νυχια και με δοντια να μπεις σε αυτο τον..παραδεισο.....και πολλοι δεν λεω για σενα δεν εχουν μπει και με τοσο καθαρες διαδικασιες....

Πόσοι πολλοί; Σήμερα υπάρχουν, αν υπάρχουν, ελάχιστα παραθύρια για να μπει κανείς στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ. Πρέπει να έχεις μπάρμπα υπουργό.

Για μενα το 80 % των δημοσιων υπαλληλων ειναι τεμπεληδες και κοπριτες...και το ζω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε οποια υπηρεσια και να παω....

Να φυγουν μερικοι απο αυτους τους κοπριτες με απολυση να σφιξουν οι υπολοιποι...αλλα πουυυυυυυυ

Δηλαδή αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γύρω στο μύριο, όπως είπε κάποιος φίλος, προσωπικά αμφιβάλω, κάθε μέρα εσύ τσεκάρεις τις 800.000, στην βόλτα που ρίχνεις ανά την επικράτεια και τους βρίσκεις "τεμπέληδες και κοπρίτες".

Νομίζω ότι απλά αναπαράγεις, ξεπερασμένα πλέον από την πραγματικότητα, στερεότυπα της δεκαετίας του 70 ή 80.
Αυτά είναι τοποθετήσεις επιπέδου καφενείου αλλά δεν στέκουν σε μια πιο σοβαρή συζήτηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Ρε Βαγγέλη εγώ έδωσα με χιλιάδες άλλους και έγραψα καλύτερα από αυτούς στο διαγωνισμό. Ας γράφανε αυτοί καλύτερα από εμένα. Δε με διόρισε κανεις από το παράθυρο. Άμα θες κάτσε διάβασε και κάνε και εσύ το ίδιο. Επιτηδευματίας θέλω να γίνω γιατί δε με φτάνουν τα χρήματα που βγάζω αλλά πρέπει ή να παρανομήσω ή να παραιτηθώ από μια δουλειά που μου αρέσει και πέρασα από σαράντα κύμματα για να την έχω σήμερα. Δε μου την κληροδότησε ο μπαμπάς μου. Ξέρω συναδέλφους μου, που έχουν επιχείρηση στο όνομα της μαμάς τους ή της αδερφής τους και μια χαρά τα πάνε.

Τη γλύκα του ιδιωτ6ικού τομέα την έχω δει. Και τις λες να έκανα μέχρι τα 28 μου που διορίστικα; Δούλευα σε κάτι επιχειρήσεις που μου πίνανε το αίμα. Με πλήρωναν 180 χιλιάρικα το μήνα για project που τα έκανα εξ' ολοκλήρου εγώ και αυτοί κονομούσαν τις επιδοτήσεις των εκατομμυρίων. Ήθελα κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου και το πέτυχα με την αξία μου. Δηλαδή πρέπει να απολογούμαι για αυτό ή να νιώθω πως αδίκησα κάποιον γιατί εγώ διορίστικα και αυτός όχι;

********* Δηλαδή πρέπει να απολογούμαι για αυτό ή να νιώθω πως αδίκησα κάποιον γιατί εγώ διορίστικα και αυτός όχι;*********

Προς Θεου φιλε μου!!!!!!!!!!!!!!!!

τι λες !!!

οχι βεβαια ! απλα ομως.. οπως ΟΝΤΩΣ και ΤΙΜΗ σου που το αναγνωριζεις !

πρεπει ολοι να παραδεχονται οτι οι εργαζωμενοι στον ιδιωτικο τομεα τρωνε πολυ και μακρυ αγγουρι......:damnyou:

εσυ γιατι να απολογηθεις ;;;;;;
εφοσον μπηκες με το σπαθι σου εληξε !!

να απολογηθει καποιος για το οτι εχει μια θεση που την θελει πολυς κοσμος δεν ειναι σωστο !
οπως δεν ειναι σωστο να ζηλευουμε και εμεις για τη θεση σου ......

.

αλλα τι να κανεις ;; η ζωη οι δυσκολιες και το ολο συστημα εκει μας οδηγουν ...στον πολεμο μεταξυ μας

Last edited:
Οριστε τροπος υπολογισμου τελικης τιμης :

Φορος 21 - κερδος 20
100χ21%=121 / 121χ20%=145,2 τελικη τιμη
αντι
100χ21%=21 / 100χ20%=20 αρα 100+21+20+=141 τελικη τιμη

Αν δειτε εμπορο να κανει την δευτερη πραξη, βγαλτε τον μια φωτογραφια.
Αυτο απο 20 χρονια εμπειρια στο εμποριο...........

Επισης
Οταν οι τσιχλες απο 120δρχ εχουν 1,20 ευρω
και μια τυροπιτα απο 130δρχ εχει 1,30-1,50 ευρα
πιστευει καποιος οτι θα αφησουν την ευκαιρια;
Το νου σας συντροφοι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Δηλαδή αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γύρω στο μύριο, όπως είπε κάποιος φίλος, προσωπικά αμφιβάλω, κάθε μέρα εσύ τσεκάρεις τις 800.000, στην βόλτα που ρίχνεις ανά την επικράτεια και τους βρίσκεις "τεμπέληδες και κοπρίτες".

Νομίζω ότι απλά αναπαράγεις, ξεπερασμένα πλέον από την πραγματικότητα, στερεότυπα της δεκαετίας του 70 ή 80.
Αυτά είναι τοποθετήσεις επιπέδου καφενείου αλλά δεν στέκουν σε μια πιο σοβαρή συζήτηση.

ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ 'ΤΕΧΝΙΚΟΙ'' ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΕΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ....

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Οριστε τροπος υπολογισμου τελικης τιμης :

Φορος 21 - κερδος 20
100χ21%=121 / 121χ20%=145,2 τελικη τιμη
αντι
100χ21%=21 / 100χ20%=20 αρα 100+21+20+=141 τελικη τιμη

Αν δειτε εμπορο να κανει την δευτερη πραξη, βγαλτε τον μια φωτογραφια.
Αυτο απο 20 χρονια εμπειρια στο εμποριο...........

Επισης
Οταν οι τσιχλες απο 120δρχ εχουν 1,20 ευρω
και μια τυροπιτα απο 130δρχ εχει 1,30-1,50 ευρα
πιστευει καποιος οτι θα αφησουν την ευκαιρια;
Το νου σας συντροφοι...

Αυτά περί δραχμών , φταίει ο Τάκηςμήτσος και ο πληθωρισμός επί ΠΑΣΟΚ ...

Οσο για το πρώτο , εντάξει , είναι αστείο όπου γίνεται ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ''ΤΕΧΝΙΚΟΙ'' ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΕΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ....

εσυ τελικα πρεπει να εχεις μεγαλο αχτι.........:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

εσυ τελικα πρεπει να εχεις μεγαλο αχτι.........:ADFADF1:

Δεν εχω κανενα αχτι...μια χαρουλα ειμαι και δεν ζω με το φθονο για τους δημοσιους υπαλληλους ..αλλα δεν μπορω να ακουω τετοια

δεν πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το θέμα, αλλά για μένα όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να πιάσει κάποιους μεγολοφορογυγαδες, κάποιους που κάνουν την όλη δουλειά στα καύσιμα με την τεράστια φοροδιαφυγή με το πετρέλαιο τότε δεν πρέπει να είναι πάνω στην κυβέρνηση. Έχουν αποτύχει πατατοδώς και προσπαθούν να κρατήσουν την θέση τους με τα πολλά προτερήματα που παίρνουν με την κουτάλα τους και φυσικά και οι γύρω τους!!!!!
Η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει στα ταμεία τους περισσότερο χρήμα όμως θα είναι καταστροφικό για την ανάπτυξη της Ελλάδος μας. ανάπτυξη πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και όχι φόροι που σε βάθος χρόνου φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πονάει κεφάλι, δεν κόβουμε το κεφάλι, αλλά το φροντίζουμε και το κάνουμε καλά....
Ας σταματήσουμε να κυνηγάνε τον μικρό πχ που δεν έκοψε απόδειξη για μια τυρόπιτα, ένα κουλούρι, μία σοκολάτα..... Ας κοιτάξουν αν έχουν τα κότσια την πυγή, τους "μεγάλους" εκεί που γίνεται το πανηγύρι των χιλιάδων ευρώ...... Άρα δεν μπορούν, Άρα είναι ανίκανοι, άχρηστοι και γενικά λαοπλάνοι και αυτοί.
και στην τελευταία ανάλυση......αν ανέβει ο ΦΠΑ εμείς θα φταίμε που δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις σε όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων.
αύξηση ΦΠΑ σημαίνει περισσότερο ακρίβεια, φτώχεια και φυσικά περισσότερες κατασχέσεις καθημερινής βάσης.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κυβέρνηση και γενικά στο οικονομικό της επιτελείο.
Συγχαρητήρια που αυτομάτως θα έχουμε περισσότερους φτωχούς και περισσότερη ανέχεια...
Συγχαρητήρια στην όχι ανάπτυξη.....
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν άθελα μου παρεξηγιέμαι. Δεν θέλω, απλά είμαι ΚΑΤΑ της αύξησης....

ΕΕΕΕΕΕΕΕΤΣΙ !!!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ''ΤΕΧΝΙΚΟΙ'' ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΕΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ....

Αυτό με τα ουζάκια πάντως είναι μεγάλο ψέμα.
Εγώ πριν 18 χρόνια που δούλεψα για ένα διάστημα στην ΕΥΔΑΠ,δεν ήπια ούτε σταγόνα ούζου αλλά και κανενός είδους αλκοολούχου ποτού!!!
Το ίδιο έκαναν και οι συνάδελφοί μου.
Μόνο κοκακόλες,νερά και σάντουιτς γιατί με τα ποτά υπήρχε κίνδυνος να ζαλιστούμε και να χάσουμε στην ΞΕΡΗ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΠΑ 21%

Δεν εχω κανενα αχτι...μια χαρουλα ειμαι και δεν ζω με το φθονο για τους δημοσιους υπαλληλους ..αλλα δεν μπορω να ακουω και τετοιες παπαριες

τι να πω και εγω που ειμαι εξορια ....οταν οι συμαθητες μου στο Λυκειο που ηταν χειροτεροι μαθητες εχουν τη θεσουλα τους κανανε το Σπιτακι τους πηρανε το δανειακι τους τοσα χρονια και φτιαξανε τη ζωη τους και εγω οταν κατεβω Ελλαδα θα αρχιζω παλι απο την αρχη.....

εστω ομως.......

και παλι δεν φθονω αλλα θελω να εχουμε ολοι ισες ευκαιριες και να αλλαξει αυτη η κατασταση !!

ομως δεν προκειται να αλλαξει οσο η ανεργεια πεταει πανω απο τα κεφαλια μας και ζηταμε ολοι μας να μπουμε καπου ......

ας δωσουν κινητρα για δουλεια στον απλο εργαζωμενο και αυξησεις ...
και μια ωθηση στην Οικοδομη να δουλεψει ο κοσμος αντι να την χαντακωνουν με τοσους φορους ...

.... γιατι στο Τελος οποιος δηλωνει ανοιχτα Δημοσιος Υπαλληλος θα λιντζαρεται στην πλατεια ........

Τελικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μπουμπούκια απ' ότι κατάλαβα και οι του ιδιωτικού είναι οι μ@λ@κες που δεν καταλαβαίνουν την πίκρα του δημόσιου υπάλληλου???

Ωρε τι λέτε ρε παλικάρια βραδιάτικο????

Γιατί δίνουν Κ... οι μισοί Έλληνες για να μπουν στο δημόσιο.?.?.
Κάπου αναφέρθηκε για να έχουν αυτό το "κάτι καλύτερο!!!"
Μπα??? Έτσι απλά???
Και τι είναι αυτό το "κάτι καλύτερο"??
Σοκολάτες? φιστίκια? σάμαλι? κουλούρια? ΤΙ?????
Έλα που δεν είναι έτσι, γιατί αυτό το κάτι καλύτερο είναι ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ εκείνες οι παροχές που έχουν οι δημόσιοι που δεν έχει κανένας ιδιωτικός!
Μα πάνω απ' όλα η μονιμότητα!!!!
Η μονιμότητα που καταστρέφει ακόμα και άγιο.
Γιατί είναι γνωστή σε όλους η κατάντια της μονιμότητας.

Γιατί να πρέπει να περιμένω σαν τον μαλάκα με τις ώρες να εξυπηρετηθώ???
Γιατί πρέπει να φιλάω κατουρημένες ποδιές για να γίνει η δουλειά μου???
Γιατί κύριε και κυρία του δημοσίου να πρέπει να στα "στάξω" για να μου κάνεις αυτό για το οποίο ΣΕ ΈΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ?????

Γιατί η έγκυος του δημοσίου να κάνει να πάει και 5 χρόνια στην δουλειά της μετά απο επαναλαμβανόμενες γέννες και παίρνει του κόσμου τα λεφτά ενώ η του ιδιωτικού να παίρνει το τρίτο το μακρύτερο???

Και πόσα άλλα ακόμα....

Για να γίνω πιο σαφής όμως θα πω το εξής,
δεν έχω τίποτα με κανέναν του δημοσίου ο οποίος μπήκε αξιοκρατικά και τιμάει και ιδρώνει το ψωμί που παίρνει,
αλλά πόσοι είναι αυτοί???
θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου....

Νισάφι πια με όλα αυτά!!!!

Και μια τελευταία ερώτηση,

γιατί δεν έχει κανένας πολιτικός τα π@π@ρι@ να βγει και να τα αλλάξει όλα στο δημόσιο???

μα γιατί πολύ απλά,
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ, και ξέρουν αυτοί οι πολιτικοί οτι αλλάζοντας το ισχύων καθεστώς ΔΕΝ πρόκειται να δουν την ψήφο του Έλληνα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΞΑΝΑ!!!!!!!

Το δημόσιο υπάρχει για ψηφοθηρία και μόνον!!!

υ.γ Όσο για τις καφενειακού τύπου συζητήσεις, ΝΑΙ, εκεί τους βρίσκω τους περισσότερους όταν τους αναζητώ, και τέτοιες συζητήσεις κάνω μαζί τους!

υ.γ για το Φ.Π.Α???
καλά κρασιά, τον κατήφορο που μας χάρισαν οι μεγάλοι του παρελθόντος ηγέτες, δεν μπορεί να τον ισιώσει ούτε ο Θεός ο ίδιος.
γιαυτό και δεν ψήφισα κανέναν κ... σ' αυτές τις εκλογές κι έχω την κούτρα μου καθαρή!
Θα ψήφιζα αν υπήρχε κάτι καλό´, έστω ανεκτό, αλλά απο το 30 δεν τραβάς φύλο για να πας στο 31, είναι απειροελάχιστες οι πιθανότητες να κερδίσεις, το πιο πιθανό είναι να καείς, γιαυτό κι εγώ δεν έπαιξα το παιχνιδάκι τους.

Και πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω οτι,

ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!!!

μια φορα να τους τρίξουμε τα δόντια θα είναι αρκετή, αλλά βλέπεις, πολλοί απο εμάς περιμένουν μια θέση στο δημόσιο.........

Ρε παιδιά... Προεκλογικά δεν έλεγε η κυβέρνηση ότι έφτιαξε την οικονομία, εξαφάνισε τις παρενέργειες που προκάλεσε η κυβέρνηση Σημίτη, ότι τώρα μπορούν επιτέλους να κάνουν παροχές (τις προεκλογικές, ντε !), οτι επιτέλους εξυγειάνθηκε το οικονομικό σύστημα κλπ?
Γι'αυτό δεν την προτίμησαν οι έλληνες ?
Γιατί γυρνάει τώρα και τους βγάζεο μ@@@κες ?
Μήπως γιατί νομίζει οτι είναι ?
καλά εσύ ακόμα πιστεύεις τις μαλακι@@ς που λένε και οι δύο????που ζεις???αλήθεια γιατί πάντα πιστεύεις τους άλλους και ποτέ δεν απαιτείς???

Καλά ρε saitisgr, από αυτό που έγραψα παραπάνω, εσύ κατάλαβες ότι εγώ τους πίστεψα? Ειρωνικό είναι το σχόλιο και ρητορικές οι ερωτήσεις, για να χτυπάνε και να πονάνε αυτούς που δεν διδάχτηκαν τίποτα τις τελευταίες τετραετίες και εξακολουθούν να τους πιστεύουν... Διάβασε όλο το σχόλιο με άλλο πνεύμα, και αύριο να έρθεις με τον κηδεμόνα σου...

Ρε παιδιά λίγη κοσμιότητα !!!!!

Δεν είναι πεζοδρόμιο εδώ ούτε καφενείο.

Λίγη προσοχή και αυτοσυγκράτηση στη γραφή σας δεν βλάπτει.

Αμα αρχίσουμε όλοι να μιλάμε όπως θέλουμε ,το σκίσαμε το club..

Οταν πουληθούν τά πάντα στούς ιδιώτες τότε θα κλαίνε πολύ περισσότεροι απ´όσοι φαντάζονται μέ μαύρο δάκρυ..
Δυστυχώς επαναλαμβάνεται τό ίδιο μοτίβο...
Εργαζόμενοι να στρέφονται εναντίον εργαζομένων....Καί μάλιστα μέ τήν απαίτηση η εξίσωση να γίνεται πρός τά κάτω....
Αντί να ζητείται η απόκτησις προνομίων από τούς εργαζομένους στόν ιδιωτικό τομέα ζητείται η αφαίρεσις και τών τελευταίων προνομίων απ´αυτούς τού δημοσίου...
Τελικά ο άγριος καπιταλισμός θά θριαμβεύσει πλήρως,όταν επικρατήσουν συνθήκες ζούγκλας...Και είναι λυπηρό να επιστρέφουμε σε συνθήκες πρίν από την Πρωτομαγιά τού Σικάγου δηλαδή 130 χρόνια πίσω...
Καί τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αρχίσει να επικρατεί με πρωτεργάτη τον λογιστή και τά παπαγαλάκια του πού τόσο ηγαπήθη από τούς βιομηχάνους...Οι καινούριοι απλώς βρήκαν στρωμένο τον δρόμο και τόν διευρύνουν κατά βούληση..Λοιδωρούν τούς απεργούς,λοιδωρούν όσους αντιστέκονται και σκάβουν τον λάκο τού κόσμου όλο και πιό βαθειά...
Περαστικά μας...
Κοινωνία Ανδριανοπουλου και Πρετεντέρη πάντως ,προσωπικά δεν τήν θέλω καθόλου...Οι εραστές της πρώτοι θά βλαστημήσουν τήν ώρα και τήν στιγμή εκτός εάν είναι συγγενείς τού Λάτση...Ιδού η Ρόδος και έρχεται καί το ....πήδημα...
Υ.Γ
Καλό θάταν νά μήν μπερδεύουμε τήν εξυγίανση τού δημοσίου τομέα μέ τήν κατάργησή του..
Υ.Γ2
Το τί προσφέρει ο Fuse δεν θά το γράψω δημόσια..Αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση δέν βλάπτει...

Απάντηση: Re: ΦΠΑ 21%

Δεν ήμουν απόλυτος στα γραφόμενα, ειπα για παράδειγμα προσφέρουν (συνήθως) λιγότερα και σαφώς δεν μηδενίζω, ούτε εξισώνω τους πάντες.
Το νούμερο 1025000 πάντως είναι πραγματικό και αφορά τους υπάλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σ αυτούς περιλαμβάνονται και ΟΤΕ-ΔΕΗ εφόσον το κρατος έχει το μαντατζμεντ και ισχύει η μονιμότητα.
Τελος, φυσικά και υπάρχουν κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες (κακώς) και πολλά άλλα προβλήματα. Εννοείται πως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της οικονομίας μας. Εγω όμως απάντησα μόνο στις αιτιάσεις του Fuse
Θα σας δώσω και ενα παράδειγμα "σπατάλης πόρων" του δημόσιου τομέα. Το ξέρετε ότι η Νομοθεσία λέει ότι ένα δημοτικό σχολείο κλείνει μόνο...όταν δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής ή εφόσον υπάρξει ομόφωνη (ναι ομόφωνη, ούτε ενας να διαφωνεί) απόφαση των κατοίκων του χωριού; Ξερετε πόσα τετοια δημοτικά σχολεία έχουμε (με 1-15 μαθητές) που θαπρεπε να κλείσουν και δεν κλείνουν, γιατι πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον κάτοικος που βλέπει το θέμα πατριωτικά! Η πληρωμή ταξί ή μικρού λεωφορείου για μετάβαση στο δημοτικό του μεγαλύτερου χωριού (που γινεται σε ορισμένα) είναι σαφώς συμφερότερη απο την πληρωμή του δασκάλου στο μονοθέσιο ή διθέσιο χωρίς να υπολογίσουμε ότι και η σχολική άμιλλα είναι πολύ προτιμότερη για τα ίδια τα παιδιά απο το να είναι μόνα στην τάξη (εξαιρούνται βέβαια τα μικρά νησάκια που απέχουν πολύ απο μεγαλύτερα). Στην πόλη μου (πρωτεύουσα Νομού) και όχι σε χωριό έχουμε 9 δημοτικά. Στα τρία απο αυτά φέτος γράφτηκε μονοψήφιος αριθμός παιδιών στην πρώτη τάξη (στο ενα τρία μόλις παιδάκια)! Δεν θάπρεπε λοιπόν να συγχωνευτούν σε 2 ή 1 μακροπρόθεσμα; Οσο για δημοτικά χωριών, με εξαίρεση τα κεφαλοχώρια όλα τα υπόλοιπα είναι μονθέσια ή διθέσια!
Φυσικά και δεν λεω να απολυθούν δάσκαλοι, αλλά μπορούν για 1-2 χρόνια να μην διορίζονται καθόλου νέοι, μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα το σχολείων με ελάχιστα παιδιά (τα οποία πρεπει να κλείσουν). Ξερω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει γιατι στην ελλάδα ...μονίμως στρουθοκαμηλίζουμε και μεταθέτουμε τις δύσκολες αποφάσεις για αργότερα. Επίσης φιλόλογοι και γυμναστές δεν πρεπει να διοριστούν για τα επόμενα....5-10 χρόνια γιατι περισσεύουν, οι νέοι γυμναστές έφτασαν πλέον να απασχολούνται 2 ώρες την εβδομάδα (δεν έχουν που να τους βάλουν!) και παίρνουν βέβαια κανονικό μισθό!
Τελος πρεπει να μπορούν και να μετατεθούν οι δάσκαλοι καθηγητές, αλλιώς και πάλι δύσκολα θα λύσουμε το πρόβλημα (η οργανική θέση ειναι ενα κεκτημένο που πρέπει να τους αφαιρεθεί!).
Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα και τετοια υπάρχουν πάρα πολλά στον δημόσιο τομέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάποιους τομείς δεν λείπει προσωπικό).
Προφανώς καποιοι θα διαφωνείτε με αυτά, η συζήτηση για τέτοια θέματα μπορεί να γίνει ατελείωτη, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, αλίμονο αν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις!

Τό σίγουρο είναι Voreios ότι οι δ.υπάλληλοι έχουν μειωθεί και μειώνονται χρόνο με τον χρόνο. Κάποτε θα φτάσουμε στο "50%" που λές και εγώ δεν διαφωνώ υποχρεωτικά με αυτό. Απλά το σκέφτομαι. Και σίγουρα το δημόσιο πρέπει να γίνει πιο παραγωγικό.
Δεν νομίζω όμως ότι φταίνε γι αυτό (για την ανεπαρκή παραγωγικότητα) κυρίως οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι πολλές φορές βολεύονται από το μπάχαλο που επικρατεί σε κάποιες δημόσιες υπηρεσίες αλλά δεν το προκαλούν αυτοί!
Η οργάνωση είναι ευθύνη πάντα του εργοδότη ο οποίος οφείλει να βρει τρόπους. Και δυστυχώς είμαστε αρκετά χρόνια πίσω σε αυτό. Πχ στη μηχανογράφηση των δημόσιων υπηρεσιών.

Η απλή μείωση των δημόσιων υπαλλήλων, η οποία ήδη συντελείται με σταθερό ρυθμό, δεν πρόκειται να πετύχει απολύτως τίποτα πέρα από μεγαλύτερη αποδιοργάνωση αν γίνει έτσι απλά.
Και γι αυτό με ενοχλεί όταν μπαίνει σαν ζήτημα αιχμής από κάποιους "και καλά" εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Τα λύσαμε, από την άλλη μεριά, όλα τα προβλήματα οργάνωσης του δημόσιου τομέα και φτάσαμε να συζητάμε και για την άρση της νομιμότητας! Νομίζω πως αυτές οι νύξεις μόνον εμπάθεια δείχνουν. Και μου είναι αδύνατο να φανταστώ πως εργαζόμενος που έχει νοιώσει την αγωνία της ανεργίας, μπορεί να ζητήσει κάτι τέτοιο να ισχύει καθολικά για όλη την κοινωνία. Αυτό δείχνει μεγάλη καθυστέρηση και βαρβαρότητα. "Δεν προσπαθώ το καλύτερο για μένα, μου φτάνει να σε γκρεμίσω στο επίπεδό μου για να ικανοποιηθώ", μοιάζουν να φωνάζουν κάποιοι.
Δεν καταλαβαίνουν οι φουκαράδες (στην κυριολεξία) πως αν χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι δύο-τρία κεκτημένα, αυτοί θα έχουν ήδη χάσει άλλα τόσα και περισσότερα! Γιατί νομίζουν ότι αυτούς θα τους λυπηθεί και θα τους χαϊδέψει το σύστημα; Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν και κάποια σωματεία δεκάδων χιλιάδων μελών να δώσουν την μάχη τους. Ο ιδιωτικός τομέας είναι τσακισμένος συνδικαλιστικά εδώ και χρόνια. Γι αυτό τραβάει αυτά που τραβάει!
Φυσικά αν είναι αυτοί που τα λένε αυτά απλοί εργαζόμενοι εγώ είμαι ο πάπας της Ρώμης.

Όλα αυτά που κουβεντιάζουμε εδώ έχουν γίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Κι εκεί οι δ. υπάλληλοι είναι τώρα λιγότεροι και πιό παραγωγικοί από ότι ήταν την δεκαετία του 70 π.χ.
Είδε κανένας τις οικονομίες αυτών των χωρών να είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν τότε; Έφεραν την οικονομική άνοιξη πουθενά στην Ευρώπη οι συρρικνώσεις του δημόσιου τομέα ή οι άρσεις μονιμοτήτων;

Δυστυχώς και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολυθούν αύριο, και όλο το δημόσιο να πουληθεί στους ιδιώτες, στον ίδιο παρονομαστή θα καταλήξουμε.
Νομίζω ότι "κοιτάζουμε το δένδρο και δεν βλέπουμε το δάσος από πίσω".

Οι "μαύρες τρύπες" στην οικονομία είναι αλλού και εμείς απλά αναμασάμε την ανόητη τσίχλα που μας πετάνε όσοι έχουν τα μεγάλα συμφέροντα και όσοι από τους 300ους τους υπηρετούν. Κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις!