Νίκος Σχ.
Supreme Member
Οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες ... Μην κοιτάς πως πιάσανε τον Αλ Καπόνε , αυτά τα λάθη μια φορά γίνονται ...
Ο εμπορος δηλαδη δεν παει supermarket δεν βαζει βενζινη και τοσα αλλα που εχουν φπα.Η αυξηση φπα επηρεαζει αρνητικα τους παντες.
Και γιατι δηλαδη εγω να παιρνω πχ μικροτερο βασικο μισθο ακομα και αν εχω τα ιδια προσοντα , εσυ να εχεις το ταμειο δημοσιων υπαλληλων και εγω το ικα του κ@λου, εσυ να εχεις επιδοματα που εχουν ξεμεινει απο το καιρο του ΝΩΕ και εγω να αντιμετωπιζω συνεχως την προοπτικη...της ανεργιας...
Πολύ σωστές παρατηρήσεις! Να οργανωθείτε και να θέσετε αιτήματα και διεκδικήσεις στην κυβέρνηση. Να ξαναφτιάξετε τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα γιατί είναι η μοναδική σας ελπίδα, και να ξαναδιαπραγματευτείτε τους βασικούς μισθούς σας κλπ Άλλος τρόπος δεν υπάρχει!
Αλλιώς όποιος θέλει ας δώσει στον ΑΣΕΠ να μπει στο δημόσιο.
Και σιγουρα οταν εισουν στο ιδιωτικο τομεα..δεν ελεγες...ελατε στο δημοσιο να δειτε την γλυκα....παλευες με νυχια και με δοντια να μπεις σε αυτο τον..παραδεισο.....και πολλοι δεν λεω για σενα δεν εχουν μπει και με τοσο καθαρες διαδικασιες....
Πόσοι πολλοί; Σήμερα υπάρχουν, αν υπάρχουν, ελάχιστα παραθύρια για να μπει κανείς στο δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ. Πρέπει να έχεις μπάρμπα υπουργό.
Για μενα το 80 % των δημοσιων υπαλληλων ειναι τεμπεληδες και κοπριτες...και το ζω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε οποια υπηρεσια και να παω....
Να φυγουν μερικοι απο αυτους τους κοπριτες με απολυση να σφιξουν οι υπολοιποι...αλλα πουυυυυυυυ
Ρε Βαγγέλη εγώ έδωσα με χιλιάδες άλλους και έγραψα καλύτερα από αυτούς στο διαγωνισμό. Ας γράφανε αυτοί καλύτερα από εμένα. Δε με διόρισε κανεις από το παράθυρο. Άμα θες κάτσε διάβασε και κάνε και εσύ το ίδιο. Επιτηδευματίας θέλω να γίνω γιατί δε με φτάνουν τα χρήματα που βγάζω αλλά πρέπει ή να παρανομήσω ή να παραιτηθώ από μια δουλειά που μου αρέσει και πέρασα από σαράντα κύμματα για να την έχω σήμερα. Δε μου την κληροδότησε ο μπαμπάς μου. Ξέρω συναδέλφους μου, που έχουν επιχείρηση στο όνομα της μαμάς τους ή της αδερφής τους και μια χαρά τα πάνε.
Τη γλύκα του ιδιωτ6ικού τομέα την έχω δει. Και τις λες να έκανα μέχρι τα 28 μου που διορίστικα; Δούλευα σε κάτι επιχειρήσεις που μου πίνανε το αίμα. Με πλήρωναν 180 χιλιάρικα το μήνα για project που τα έκανα εξ' ολοκλήρου εγώ και αυτοί κονομούσαν τις επιδοτήσεις των εκατομμυρίων. Ήθελα κάτι καλύτερο για τον εαυτό μου και το πέτυχα με την αξία μου. Δηλαδή πρέπει να απολογούμαι για αυτό ή να νιώθω πως αδίκησα κάποιον γιατί εγώ διορίστικα και αυτός όχι;
Δηλαδή αν οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι γύρω στο μύριο, όπως είπε κάποιος φίλος, προσωπικά αμφιβάλω, κάθε μέρα εσύ τσεκάρεις τις 800.000, στην βόλτα που ρίχνεις ανά την επικράτεια και τους βρίσκεις "τεμπέληδες και κοπρίτες".
Νομίζω ότι απλά αναπαράγεις, ξεπερασμένα πλέον από την πραγματικότητα, στερεότυπα της δεκαετίας του 70 ή 80.
Αυτά είναι τοποθετήσεις επιπέδου καφενείου αλλά δεν στέκουν σε μια πιο σοβαρή συζήτηση.
Οριστε τροπος υπολογισμου τελικης τιμης :
Φορος 21 - κερδος 20
100χ21%=121 / 121χ20%=145,2 τελικη τιμη
αντι
100χ21%=21 / 100χ20%=20 αρα 100+21+20+=141 τελικη τιμη
Αν δειτε εμπορο να κανει την δευτερη πραξη, βγαλτε τον μια φωτογραφια.
Αυτο απο 20 χρονια εμπειρια στο εμποριο...........
Επισης
Οταν οι τσιχλες απο 120δρχ εχουν 1,20 ευρω
και μια τυροπιτα απο 130δρχ εχει 1,30-1,50 ευρα
πιστευει καποιος οτι θα αφησουν την ευκαιρια;
Το νου σας συντροφοι...
ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ''ΤΕΧΝΙΚΟΙ'' ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΕΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ....
εσυ τελικα πρεπει να εχεις μεγαλο αχτι.........:ADFADF1:
δεν πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το θέμα, αλλά για μένα όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να πιάσει κάποιους μεγολοφορογυγαδες, κάποιους που κάνουν την όλη δουλειά στα καύσιμα με την τεράστια φοροδιαφυγή με το πετρέλαιο τότε δεν πρέπει να είναι πάνω στην κυβέρνηση. Έχουν αποτύχει πατατοδώς και προσπαθούν να κρατήσουν την θέση τους με τα πολλά προτερήματα που παίρνουν με την κουτάλα τους και φυσικά και οι γύρω τους!!!!!
Η αύξηση του ΦΠΑ θα φέρει στα ταμεία τους περισσότερο χρήμα όμως θα είναι καταστροφικό για την ανάπτυξη της Ελλάδος μας. ανάπτυξη πρέπει να δοθεί προτεραιότητα και όχι φόροι που σε βάθος χρόνου φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Πονάει κεφάλι, δεν κόβουμε το κεφάλι, αλλά το φροντίζουμε και το κάνουμε καλά....
Ας σταματήσουμε να κυνηγάνε τον μικρό πχ που δεν έκοψε απόδειξη για μια τυρόπιτα, ένα κουλούρι, μία σοκολάτα..... Ας κοιτάξουν αν έχουν τα κότσια την πυγή, τους "μεγάλους" εκεί που γίνεται το πανηγύρι των χιλιάδων ευρώ...... Άρα δεν μπορούν, Άρα είναι ανίκανοι, άχρηστοι και γενικά λαοπλάνοι και αυτοί.
και στην τελευταία ανάλυση......αν ανέβει ο ΦΠΑ εμείς θα φταίμε που δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις σε όφελος της κοινωνίας και των ανθρώπων.
αύξηση ΦΠΑ σημαίνει περισσότερο ακρίβεια, φτώχεια και φυσικά περισσότερες κατασχέσεις καθημερινής βάσης.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στην κυβέρνηση και γενικά στο οικονομικό της επιτελείο.
Συγχαρητήρια που αυτομάτως θα έχουμε περισσότερους φτωχούς και περισσότερη ανέχεια...
Συγχαρητήρια στην όχι ανάπτυξη.....
Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν άθελα μου παρεξηγιέμαι. Δεν θέλω, απλά είμαι ΚΑΤΑ της αύξησης....
ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ''ΤΕΧΝΙΚΟΙ'' ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ ΟΤΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ...ΑΦΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΔΕΙΕΣ-ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΚΟΥΚΙΑ....
Δεν εχω κανενα αχτι...μια χαρουλα ειμαι και δεν ζω με το φθονο για τους δημοσιους υπαλληλους ..αλλα δεν μπορω να ακουω και τετοιες παπαριες
καλά εσύ ακόμα πιστεύεις τις μαλακι@@ς που λένε και οι δύο????που ζεις???αλήθεια γιατί πάντα πιστεύεις τους άλλους και ποτέ δεν απαιτείς???Ρε παιδιά... Προεκλογικά δεν έλεγε η κυβέρνηση ότι έφτιαξε την οικονομία, εξαφάνισε τις παρενέργειες που προκάλεσε η κυβέρνηση Σημίτη, ότι τώρα μπορούν επιτέλους να κάνουν παροχές (τις προεκλογικές, ντε !), οτι επιτέλους εξυγειάνθηκε το οικονομικό σύστημα κλπ?
Γι'αυτό δεν την προτίμησαν οι έλληνες ?
Γιατί γυρνάει τώρα και τους βγάζεο μ@@@κες ?
Μήπως γιατί νομίζει οτι είναι ?
Δεν ήμουν απόλυτος στα γραφόμενα, ειπα για παράδειγμα προσφέρουν (συνήθως) λιγότερα και σαφώς δεν μηδενίζω, ούτε εξισώνω τους πάντες.
Το νούμερο 1025000 πάντως είναι πραγματικό και αφορά τους υπάλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σ αυτούς περιλαμβάνονται και ΟΤΕ-ΔΕΗ εφόσον το κρατος έχει το μαντατζμεντ και ισχύει η μονιμότητα.
Τελος, φυσικά και υπάρχουν κρατικοδιαιτοι επιχειρηματίες (κακώς) και πολλά άλλα προβλήματα. Εννοείται πως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της οικονομίας μας. Εγω όμως απάντησα μόνο στις αιτιάσεις του Fuse
Θα σας δώσω και ενα παράδειγμα "σπατάλης πόρων" του δημόσιου τομέα. Το ξέρετε ότι η Νομοθεσία λέει ότι ένα δημοτικό σχολείο κλείνει μόνο...όταν δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής ή εφόσον υπάρξει ομόφωνη (ναι ομόφωνη, ούτε ενας να διαφωνεί) απόφαση των κατοίκων του χωριού; Ξερετε πόσα τετοια δημοτικά σχολεία έχουμε (με 1-15 μαθητές) που θαπρεπε να κλείσουν και δεν κλείνουν, γιατι πάντα υπάρχει ένας τουλάχιστον κάτοικος που βλέπει το θέμα πατριωτικά! Η πληρωμή ταξί ή μικρού λεωφορείου για μετάβαση στο δημοτικό του μεγαλύτερου χωριού (που γινεται σε ορισμένα) είναι σαφώς συμφερότερη απο την πληρωμή του δασκάλου στο μονοθέσιο ή διθέσιο χωρίς να υπολογίσουμε ότι και η σχολική άμιλλα είναι πολύ προτιμότερη για τα ίδια τα παιδιά απο το να είναι μόνα στην τάξη (εξαιρούνται βέβαια τα μικρά νησάκια που απέχουν πολύ απο μεγαλύτερα). Στην πόλη μου (πρωτεύουσα Νομού) και όχι σε χωριό έχουμε 9 δημοτικά. Στα τρία απο αυτά φέτος γράφτηκε μονοψήφιος αριθμός παιδιών στην πρώτη τάξη (στο ενα τρία μόλις παιδάκια)! Δεν θάπρεπε λοιπόν να συγχωνευτούν σε 2 ή 1 μακροπρόθεσμα; Οσο για δημοτικά χωριών, με εξαίρεση τα κεφαλοχώρια όλα τα υπόλοιπα είναι μονθέσια ή διθέσια!
Φυσικά και δεν λεω να απολυθούν δάσκαλοι, αλλά μπορούν για 1-2 χρόνια να μην διορίζονται καθόλου νέοι, μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα το σχολείων με ελάχιστα παιδιά (τα οποία πρεπει να κλείσουν). Ξερω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει γιατι στην ελλάδα ...μονίμως στρουθοκαμηλίζουμε και μεταθέτουμε τις δύσκολες αποφάσεις για αργότερα. Επίσης φιλόλογοι και γυμναστές δεν πρεπει να διοριστούν για τα επόμενα....5-10 χρόνια γιατι περισσεύουν, οι νέοι γυμναστές έφτασαν πλέον να απασχολούνται 2 ώρες την εβδομάδα (δεν έχουν που να τους βάλουν!) και παίρνουν βέβαια κανονικό μισθό!
Τελος πρεπει να μπορούν και να μετατεθούν οι δάσκαλοι καθηγητές, αλλιώς και πάλι δύσκολα θα λύσουμε το πρόβλημα (η οργανική θέση ειναι ενα κεκτημένο που πρέπει να τους αφαιρεθεί!).
Το παραπάνω είναι ένα παράδειγμα και τετοια υπάρχουν πάρα πολλά στον δημόσιο τομέα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε κάποιους τομείς δεν λείπει προσωπικό).
Προφανώς καποιοι θα διαφωνείτε με αυτά, η συζήτηση για τέτοια θέματα μπορεί να γίνει ατελείωτη, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν, αλίμονο αν όλοι είχαμε τις ίδιες απόψεις!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.