Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι, αλλά καταστρέφει την εικόνα....... ;)

Καταστρεφει το Judder θελεις να πεις..Γιατι αν εννοεις καυι αλλο,τοτε σιγουρα δεν ισχυει....Αν βεβαια εσενα σου αρεσει να βλεπεις Judder,δεκτο...Σε πολους αρεσει να βλεπουν κινηματογραφικη κινηση...

Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η Panasonic πραγματικα αυτη την στιγμη με το IFC,εχει το καλυτερο συστημα εισαγωγης frames για ομαλη κινηση απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια..Δευτερη στον τομεα αυτο η Samsung με τον Motion Plus...Το εχω ξαναπει...Ειναι οτι χειροτερο κατα την δικη μου γνωμη νε εχει καποιος την VT30 και ενω μπορει να εχει τοσο καλη καθ ομαλη κινηση με το IFC,να βλεπει judder εχοντας το κλειστο...Αντε...Εστω στο μετριο...

Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Οχι! Ξέρω πολύ καλά τι λέω.... Καταστρέφει την εικόνα. Η εικόνα αποκτά μία αίσθηση video game, κατ' εμέ απαράδεκτη. Και για άλλους το ίδιο.....

Δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο την κινηση. Βαζοντας το true motion βελτιωνεται η κινηση αλλα η εικονα δειχνει ψευτικη σαν να εχει τραβηχτει με βιντεοκαμερα της πλακας...

Σε άλλους βέβαια αρέσει. Περί ορέξεως......

Οχι! Ξέρω πολύ καλά τι λέω.... Καταστρέφει την εικόνα. Η εικόνα αποκτά μία αίσθηση video game, κατ' εμέ απαράδεκτη. Και για άλλους το ίδιο.....

Και για άλλους δεν αποκτά τίποτα... Κατ' εμέ απόλυτα αποδεκτή...
Δεν αρέσει σε όλους η κινηματογραφική ψευδαίσθηση...

Και για άλλους δεν αποκτά τίποτα... Κατ' εμέ απόλυτα αποδεκτή...
Δεν αρέσει σε όλους η κινηματογραφική ψευδαίσθηση...

Αυτό έγραψα παραπάνω......
Σε άλλους βέβαια αρέσει. Περί ορέξεως......

Κατάλαβες ότι αναφερόμουν σε σένα, ε; :flipout:

Παιδια η αληθεια να λεγεται ομως ναι;Το IFC υπαρχει για να κανει την κινηση ομαλοτερη εχωντας ως αποτελεσμα αυτο,καθαροτερη εικονα και διατηρηση της υψηλης αναλυσης ακομη και σε σκηνες με γρηγορη δραση...Αληθεια...Εχετε παρατηρησει ποτε σε σκηνη με πολυ εντονη δραση,ποσο εντονο ειναι το τρεμοπαιγμα της εικονας και η θωλουρα στα προσωπα ειδικα οταν αντιστοιχα συστηματα εισαγωγης frame ειναι απενεργοποιημενα;;;Ασε δε,που η VT30 με βαση παντα διαφορα σαιτ,εχει σχεδον εξαλειψει το φαινομενο judder εχοντας γινει η number one plasma παγκωσμιος σε αποδωση κινησης!!!!!!!!!

Και εννοειτε πως δεν αντιλεγω οτι εικονα εχωντας το IFC ενεργοποιημενο,χανεται η κινηματογραφικη αισθηση και η εικονα φενεται πιο αληθοφανης....Σε καποιους οπως ειπα,αρεσει στο να βλεπουν θολουρες και χαμηλη αναλυση σε γρηγορες σκηνες..Σε μενα οχι και γιαυτο το ΓΟΥΣΤΑΡΩ αυτο το υπεροχο συστημα της Pany που λεγεται Intelligent Frame Creation Pro

Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η Panasonic πραγματικα αυτη την στιγμη με το IFC,εχει το καλυτερο συστημα εισαγωγης frames για ομαλη κινηση απο οποιαδηποτε αλλη εταιρια..Δευτερη στον τομεα αυτο η Samsung με τον Motion Plus...Το εχω ξαναπει...Ειναι οτι χειροτερο κατα την δικη μου γνωμη νε εχει καποιος την VT30 και ενω μπορει να εχει τοσο καλη καθ ομαλη κινηση με το IFC,να βλεπει judder εχοντας το κλειστο...Αντε...Εστω στο μετριο...

Ας μην είμαστε υπερβολικοί....καταρχάς το IFC δεν αγγίζει το Motion plus ούτε το Motionflow της sony.Και αυτό μπορείς να το συγκρινεις μονάχα σε lcd vs lcd και όχι σε lcd vs plasma που η δεύτερη μπορεί,χωρίς Interpolation να έχει motion resolution στις 1080 ''γραμμές''...Και εμένα μου αρέσει η ομαλή κίνηση χωρίς καθόλου judder και motion blur (δεν έχουν έτσι και αλλιώς οι plasma...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ας μην είμαστε υπερβολικοί....καταρχάς το IFC δεν αγγίζει το Motion plus ούτε το Motionflow της sony.Και αυτό μπορείς να το συγκρινεις μονάχα σε lcd vs lcd και όχι σε lcd vs plasma που η δεύτερη μπορεί,χωρίς Interpolation να έχει motion resolution στις 1080 ''γραμμές''...Και εμένα μου αρέσει η ομαλή κίνηση χωρίς καθόλου judder και motion blur (δεν έχουν έτσι και αλλιώς οι plasma...).

Καλημερα φιλε...Εννοειτε οτι μπορεις να κανεις συγκριση μεταξυ υων συστηματων αυτων και μονο αυτων..Δεν μιλησα για την συχνοτητα σαρωσης που εκει οιplasma νικουν κατα κρατος τις lcd που εχουν αργοστροφους υγρους κρυσταλλους..Μιλησα καθαρα για συστημα εισαγωγης frame μεσω interpolation...Και αν μπορεις σε παρακαλω πες,ποιες Plasma εχουν motion resolution 1080 χωρις interpolation;;;Να σου θυμισω οτι η πρωτη plasma που το εκανε αυτο,εισαγωγω νεων frame μεσω interpolation ηταν η Panasonic PZ85...Καμμια αλλη πριν απο αυτη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημερα φιλε...Εννοειτε οτι μπορεις να κανεις συγκριση μεταξυ υων συστηματων αυτων και μονο αυτων..Δεν μιλησα για την συχνοτητα σαρωσης που εκει οιplasma νικουν κατα κρατος τις lcd που εχουν αργοστροφους υγρους κρυσταλλους..Μιλησα καθαρα για συστημα εισαγωγης frame μεσω interpolation...Και αν μπορεις σε παρακαλω πες,ποιες Plasma εχουν motion resolution 1080 χωρις interpolation;;;Να σου θυμισω οτι η πρωτη plasma που το εκανε αυτο,εισαγωγω νεων frame μεσω interpolation ηταν η Panasonic PZ85...Καμμια αλλη πριν απο αυτη...

Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση μεταξύ plasma και lcd...
Εσύ μιλάς για το response time...εκεί νικούν οι plasma.Όσον αφορά την συχνότητα ανανέωσης οι lcd νικούν κατά κράτος εκεί με τα ''200-άρια'' panel.
Motion resolution 1080....δες το avatar του kblachos...και η VT30 το ίδιο motion resolution έχει χωρίς Frame interpolation.

Και κατι ακομη..Δεν εχουν ετσι και αλλιως οι plasma judder και motion blur;;;Καταρχας στο συνολο τους οι plasma ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ judder..Οσο για το motuon blur,εννοειτε οτι εχουν λιγοτετο απο τις lcd και αυτο εξαφανιζεται στις τηλεορασεις ανεξαρτητου τεχνολογιας οταν ενεργοποιηθουν τα αντοιστιχα συστηματα που αναφεραμε πριν...Οι Lcd ειδικα εχουν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ motion Blur χωρις την χρηση αυτων των συστηματων...

Το ότι ''δεν έχουν'' πάει στο motion blur.Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα δεις judder.Το εάν έχουν λίγο ή πολύ είναι υποκειμενικό...Σε κάθε περίπτωση θόλωμα δεν θα δεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις -

Δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση μεταξύ plasma και lcd...
Εσύ μιλάς για το response time...εκεί νικούν οι plasma.Όσον αφορά την συχνότητα ανανέωσης οι lcd νικούν κατά κράτος εκεί με τα ''200-άρια'' panel.
Motion resolution 1080....δες το avatar του kblachos...και η VT30 το ίδιο motion resolution έχει χωρίς Frame interpolation.

Οι Lcd νικουν κατα κρατος τις Plasma στην συχνοτητα ανανεωσης λογω 200 πανελ...Μαλιστα...Αυτοπου αναφερεις ειναι αποκλειστικα τα frame(εισαγωγη καρε) και τιποτε αλλο..Συχνοτητα σαρωσης μεταξυ των τεχνολογιων αντιλαμβανεται μοναχα με κλειστα τα συστηματα εισαγωγης νεων καρε..Και προς θεου οχι τετοια...Οι Lcd καλυτερη συχνοτητα σαρωσης απο τις Plasma...Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε...

Θα σου αναφερω ενα απλο παραδειγμα..Παρε την GT30 που τουλαχιστο την εχω δει αυτη απο κοντα και την Samsung D8000...Απενεργοποιησε το IFC και Motion Plus αντιστοιχα και δεν τι κινηση εχουν και οι δυο,τι θολουρες και τι τραιμοπαιγματα...Εννοειτε οτι θα διαπιστωσεις πως στην GT30 υπαρχουν λιγοτερες και θολουρες και τρεμοπαιγματα τι και αν η D8000 φοραει 200αρι πανελ που ανεφερες πριν...Οταν ενεργοποιηθουν τα συστηματα αυτα,η GT30 εχει εισαγωγη frame στα 100 Hz και η D8000 στα 200 Hz...Αλλα και παλι θολουρες και τραιμοπεγματα στην GT30 ειναι λιγοτερα λογο αποκρισης που και αυτο το ανεφερες πιο πριν και νομιζες οτι το μπερδεψα...Οι υγτοι κρυσταλλοι μην ξεχνας ακριβως γιαυτο τον λογο(αργη αποκριση)κανουν χρηση 100-200 πανελ μπας και βγαλουν ακρη με την κινηση,ενω οι Plasma απαιτουν μολις 100 για να αποδωθει η κινηση χωρις τα ΜΗ απαραιτητα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσει

Οι Lcd νικουν κατα κρατος τις Plasma στην συχνοτητα ανανεωσης λογω 200 πανελ...Μαλιστα...Αυτοπου αναφερεις ειναι αποκλειστικα τα frame(εισαγωγη καρε) και τιποτε αλλο..Συχνοτητα σαρωσης μεταξυ των τεχνολογιων αντιλαμβανεται μοναχα με κλειστα τα συστηματα εισαγωγης νεων καρε..Και προς θεου οχι τετοια...Οι Lcd καλυτερη συχνοτητα σαρωσης απο τις Plasma...Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε...

Είμαστε offtopic,αλλά τέλος πάντων....
Τα έχεις μπερδέψει τουλάχιστον...οπότε ας τα πούμε πιο απλά...
Δεν έχει σχέση το response time με τα καρέ που προσθέτει το frame interpolation.Το IFC για παράδειγμα σήματα 50 καρέ προσθέτει άλλο ένα ενδιάμεσα και φτάνουν στα 100...ανάλογα λειτουργούν αυτά των lcd αλλά μέχρι τα 200 καρέ.

Δεν ξερω τι λετε εσεις παιδια, παντως εγω απο την εμπειρια μου με μια Vt20 εχω να πω οτι το συστημα κινησης που εχει ειναι για κλαματα. Τωρα αν βελτιωθηκε τοσο πολύ στην vt30 δεν το γνωριζω.

Οσο για το IFC για να καταλαβει ο κοσμος που δεν το εχει συναντησει, ειναι σαν να τραβας βιντεο και το βλεπεις στην τηλεοραση, οποια κινηματογραφικη εμπειρια ειχες μεχρι τωρα παρακολουθωντας ταινιες... να την ξεχασεις !! Και ας μην αρχισουμε τα κουλα του τυπου... ετσι ισως αρεσει σε περισσοτερο κοσμο, ή ετσι ειναι καλυτερα κτλ, γιατι η βαση προτυπο που ειχαμε συνηθισει να παρακολουθουμε ταινιες ειναι αυτή του σινεμά(οπως προβαλονται οι ταινιες στον κινηματογραφο), το οποίο IFC, την ξεφτιλιζει κυριολεκτικα. Ειναι απαραδεχτο, κοροϊδια και αλλα πολλα, που λογω σεβασμου στο φορα δεν θελώ να αναφερω, μονο στο τηλεοπτικο αξιζει και αυτο οταν βλεπεις εκπομπες και οχι ταινιες (εννοειτε).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma VT30 : Reviews -

Είμαστε offtopic,αλλά τέλος πάντων....
Τα έχεις μπερδέψει τουλάχιστον...οπότε ας τα πούμε πιο απλά...
Δεν έχει σχέση το response time με τα καρέ που προσθέτει το frame interpolation.Το IFC για παράδειγμα σήματα 50 καρέ προσθέτει άλλο ένα ενδιάμεσα και φτάνουν στα 100...ανάλογα λειτουργούν αυτά των lcd αλλά μέχρι τα 200 καρέ.

Ετσι οπως τα λες ειναι..Με την προσθηκη καρε,φτανει η Samsung τα 200 και η Panasonic τα 100...Αλλα αυτο οπως επισης ΕΣΥ λες και ετσι ειναι,πως ολη αυτη η διαδικασια εχει να κανει αποκλειστικα απο τα συστηματα αυτα και μονο αυτα..Τα καθαροαιμα Hz εχουν να κανουν καθαρα απο την πηγη...Αλλα το βασικο θεμα ειναι πως και για λογο γρηγοροτερης αποκρισης,οι Plasma και με μολις στα 100 Hz εναντι των 200 των Lcd,αποδιδουν πιο ΣΩΣΤΗ κινηση...Τεσπα οπως ειπες και δεν αντιλεγω,πως καποια πραγματα μπορει να τα μπερδευω...Αυτο που βλεπουν παντως τα ματια μου ειναι πως φετος η PANY με το εξελιγμενο ΠΛΕΟΝ IFC,εχει το κορυφαιο και με τα λιγοτερα τεχνουργηματα ΓΙΑ ΜΕΝΑ συστημα εισαγωγης νεων καρε στα ειδη υπαρχοντα και αυτο εχει ως αποτελεσμα,PANASONIC=ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Δεν ξερω τι λετε εσεις παιδια, παντως εγω απο την εμπειρια μου με μια Vt20 εχω να πω οτι το συστημα κινησης που εχει ειναι για κλαματα. Τωρα αν βελτιωθηκε τοσο πολύ στην vt30 δεν το γνωριζω.

Οσο για το IFC για να καταλαβει ο κοσμος που δεν το εχει συναντησει, ειναι σαν να τραβας βιντεο και το βλεπεις στην τηλεοραση, οποια κινηματογραφικη εμπειρια ειχες μεχρι τωρα παρακολουθοντας ταινιες... να την ξεχασεις !! Και ας μην αρχισουμε τα κουλα του τυπου... ετσι ισως αρεσει σε περισσοτερο κοσμο, ή ετσι ειναι καλυτερα κτλ, γιατι η βαση προτυπο που ειχαμε συνηθισει να παρακολουθουμε ταινιες ειναι αυτή του σινεμά(οπως προβαλονται οι ταινιες στον κινηματογραφο), το οποίο IFC, την ξεφτιλιζει κυριολεκτικα. Ειναι απαραδεχτο, κοροϊδια και αλλα πολλα, που λογω σεβασμου στο φορα δεν θελώ να αναφερω, μονο στο τηλεοπτικο αξιζει και αυτο οταν βλεπεις εκπομπες και οχι ταινιες (εννοειτε).

Υπάρχει πρόβλημα στις panasonic με την διαχείριση σημάτων 50hz.Το ότι βλέπουμε και ακούμε στον κινηματογράφο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό όμως.Σε γρήγορες σκηνές υπάρχουν κομπιάσματα στην κίνηση χωρίς Frame interpolation.

Απάντηση: Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υπάρχει πρόβλημα στις panasonic με την διαχείριση σημάτων 50hz.Το ότι βλέπουμε και ακούμε στον κινηματογράφο δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό όμως.Σε γρήγορες σκηνές υπάρχουν κομπιάσματα στην κίνηση χωρίς Frame interpolation.

Εχεις απολυτο δικιο σε αυτο..Αλλα μονο σε σηματα 50Hz..Δεν μου λεει κατι αυτο οταν απο την αλλη οι Lcd εχουν προβλημα στην διαχειρηση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ανεξαρτητου σηματος...Το εξελιγμενο φετος IFC σε συνδυασμο με τον γρηγοροτερο επισης φετος φωσφορο της VT30 λεγεται πως εξαλειφει σχεδον καθε αποπειρα εμφανισης λαθους σε οποιοδηποτε σημα και πηγη

Αυτα τα λενε οι ιδιοι οι μηχαμικοι που οπως και να εχει,εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ πανω σε αυτα τα θεματα συγκριτικα με ολους εμας τους απλα κατοχους που το καθε ΠΕΡΙΕΡΓΟ ο καθενας μας το μεταφραζει διαφορετικα