Frame interpolation σε projector?

Re: Απάντηση: Frame interpolation σε projector?

Πρώτα καταλήγεις σε προβολέα ώστε να υπολογίσεις αποστάσεις/τοποθέτηση και κάδρα και μετά σε οθόνη.
οπως κάποιο παράδειγμα από τα δεδομένα που έχω πει....f.interpolation

F.I. μέχρι τα χίλια ευρώ από μεριάς DLP δεν νομίζω να παίζει (εκτός αν το έχει ο 1070). Από τους LCD κοίταξε αν έχουν τα μοντέλα 5900-6000 της Έπσον.

Αν δούλευες με HTPC δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Θα έπαιζες κατευθείαν με F.I. από το svp.

Θες αποκλειστικά πανί; Πόσες ίντζες θες να ανοίξεις; Αν υπάρχει η δυνατότητα για βάψιμο τοίχου ο Γιάννης μπορείς να σου βρει τον κατάλληλο συνδυασμό για γκρι απόχρωση ώστε να πάρεις καλό κοντράστ στην εικόνα σου.

Επειδή είμαι τελείως νέος στο χώρο για την απόσταση που θα κάθομαι και στα περίπου 5,5 μέτρα τι ιδανική ιντσα πρέπει να βάλω;κ δυστυχώς δεν γίνεται βάψιμο επειδή υπαρχει εκεί επιπλο με διάφορα καλουδια κ τιβι..και το πανι θα παει απο μπροστά,θα το κρύβει δηλαδη

O W1200 δεν εχει lens shift οποτε θα πρεπει να τοποθετηθει περιπου 20 εκ. πανω ή κατω απο το πανι.
Αν θεωρησουμε οτι η εικονα θα ξεκινα απο 80-100 εκ απο το πατωμα, σημαινει οτι ο προβολεας πρεπει να βρισκεται 60-80 εκ απο το πατωμα. Που σημαινει ψηλο επιπλο και οχι τραπεζακι σαλονιου. Να εχεις υπ'οψιν σου λοιπον και τη χωροθετηση του πανιου αφου δεν υπαρχει lens shift και δεν μπορεις να ταβανιασεις τον προβολεα.

Επισης, αν η αποσταση θεασης ειναι 6 μ. πρεπει να υπολογισεις (αναλογα τις ιντσες που θα ανοιξεις και το zoom του προβολεα) οτι θα πρεπει να τοποθετησεις τον προβολεα μπροστα απο την αποσταση θεασης αν τον βαλεις σε τραπεζακι τουλαχιστον κανα μετρο για να μην σου παιρνει τα αυτια.

Οποτε και για το χωροταξικο του θεματος πριν αποφασισεις για ιντσες πανιου, ας δουμε λιγο και την τοποθετηση προβολεα που θα τοποθετηθει. Δες επισης αν χρειαστει να κατεβασεις το πανι χαμηλα, αν θα κρυβει ή βρισκει σε καποιο αντικειμενο (π.χ. ηχεια, επιπλο tv κλπ)

Καποια περιγραφη ή φωτο του χωρου θα βοηθουσε ωστε να διαλεξεις τις ιντσες σε συναρτηση και με τις τοποθετησεις προβολεα/οθονης.

Η απόσταση φακού / πανιού πόση θα είναι ??? Έχουν μεγάλο lens shift οι 1100/1200. πχ στα 5m έχει 57 πόντους.

Ρίξε μια ματιά εδώ για το offset αλλά και τα κάδρα που μπορείς να ανοίξεις σε σχέση με την απόσταση προβολέα / πανιού και zoom.

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1200-projection-calculator-pro.htm

Θα βάλω φωτό σήμερα να δείξω πως φαίνεται το σαλόνι...το σίγουρο είναι η απόσταση θέασης τα 6 μέτρα...δεν μπορώ να βάλω τον προβολεα πάνω στο ταβάνι κ δεν μπορώ να τον βάλω απο πίσω μου καθότι δεν παίζει χώρο κ έχει παράθυρο..οπότε πρέπει να μπει μπροστά μου σε κάποιο επιπλο κ αποστάσεις λογικά τα 3 μέτρα περίπου απο εμένα καθώς σε αυτό το σημείο εκεί στα δεξιά του υπάρχει τοίχος με μπριζα...τώρα για το πανι θα πρέπει να μπει η βάση αν το λέω καλά στο ταβάνι και να πέφτει μπροστά απο το επιπλο τιβι...να πω εδώ πως είναι ψιλό ταβάνι ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Frame interpolation σε projector?

Η απόσταση φακού / πανιού πόση θα είναι ??? Έχουν μεγάλο lens shift οι 1100/1200. πχ στα 5m έχει 57 πόντους.

Ρίξε μια ματιά εδώ για το offset αλλά και τα κάδρα που μπορείς να ανοίξεις σε σχέση με την απόσταση προβολέα / πανιού και zoom.

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1200-projection-calculator-pro.htm
Για να το δοκιμάσω τα βάλω τιμές κ να ποσταρω

A ναι, το κοιτουσα στο παραπανω link αλλα δεν ειχα κανει την μετατροπη του offset απο ιντσες σε cm, εχει δικιο ο vas. Αλλα μιλαμε απο 120 ιντσες και πανω πλεον σε εικονα για τετοιο lens shift. Αλλα να υπολογιζει και μια εικονα απο 1,5 μ σε υψος σε 16:9.

Πες μας αποσταση προβολεα/οθονης οπως λεει ο vas.

Re: Απάντηση: Re: Frame interpolation σε projector?

Για να το δοκιμάσω τα βάλω τιμές κ να ποσταρω

Πατάτα detected στο προηγούμενο ποστ μου.

Διόρθωση. μεγάλο offset έχουν όχι lens shift. Δεν διαθέτουν lens shift.

Στην από κάτω πρόταση το λέω σωστά

Κοιτάς για offset.

Αν θυμάμαι λογικά στα 3 μέτρα περίπου

Δυστυχως στα 3 μετρα με το zoom στη μεση θα παρεις 80" και με τερμα το zoom θα παρεις εως και 97" ιντσες. Ειναι λιγες για αποσταση θεασης 5,5-6 μετρα.

Απο τη στιγμη που θα τον βαλεις σε τραπεζακι, τον τοποθετεις και πιο πισω ομως. Ετσι κι αλλιως θα βαλεις και μια μικρη μπαλαντεζιτσα για ρευμα απο την πριζα. Αν εκει βρισκεται ηδη τραπεζακι και για αυτο το αναφερεις, ισως χρειαστει (αν δεν θες να το μεταφερεις καθε φορα) να φτιαξεις ενα δευτερο τραπεζακι/βαση.

Last edited:
Eιναι και θεμα γουστου, δυνατοτητας λαμπας του προβολεα, κλπ
Θα ελεγα το μινιμουμ ειναι 92" μεχρι και 150" οθονη.
Εναν μεσο ορο εγω προσωπικα θα τον τοποθετουσα αναμενα στις 120-130 ιντσες.

Στον συγκεκριμενο προβολεα:

120 ιντσες:
zoom off 5,7 μ
zoom στη μεση 4,5 μ
zoom full 3,7 μ

126 ιντσες:
zoom off 6 m
zoom στη μεση 4.7 μ
zoom full 3,9 m

Kοιταξε ολες τις δυνατες τιμες στο λινκ υπολογισμου που δοθηκε πιο πανω.